Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

ναι από την άλλη όμως υπάρχουν και αυτοί που όντως είναι καταναλωτές των παιχνιδιών και δεν τους φαίνεται καλή ιδέα κάτι και αυτοί πληρώνουν ήδη για να δυσαρεστηθούν

με τους θεωρητικούς που δεν έχουν πλέον χρόνο και ενδεχομένως δώσουν ένα μικρό ποσό για όταν βρουν, καλή  τους τύχη 

Για αυτούς τους "θεωρητικούς" όπως τους αποκαλείς ή μη, που την εποχή μας θέλουν άπειρα παιχνίδια και κυρίως δωρεάν, πόσο μάλλον δεν θα ασχοληθούν να αγοράσουν ποτέ παιχνίδι, πόσο μάλλον κονσόλα τι τους εύχεσαι?

Μήπως, λέω εγώ με το φτωχό το μυαλό μου,  αυτές οι υπηρεσίες, φέρουν μεγαλύτερο κοινό στο ninche κομμάτι που αποτελούν οι κονσόλες, όπως παραδέχεται ακόμα και ο CEO της Sony?

https://gamingbolt.com/sony-ceo-talks-microsoft-collaboration-calls-console-gaming-niche

Και εγώ "δεινόσαυρος" είμαι αλλά κάνω evolve σύμφωνα με την εποχή μου για να μην εξαφανιστώ....

Όπως δεν εξαφανίστηκαν τα blue ray με το netflix και η μουσική βιομηχανία με τα spotifye κλπ. .

Πολύ μίσος (δεν πάει για σένα αλλά για τους περί "άπατου" παραπάνω) για κάτι που θα χρησιμοποιεί πολύ κόσμος σύντομα όπως και εσύ και θα λένε πως ζούσα χωρίς αυτό μέχρι τώρα... Oh wait.. κάτι netflix/steam μου θυμίζει...

Άλλες θα έπρεπε να είναι ανησυχίες και είναι πιο σημαντικές και δεν συζητάει κανείς περί αυτού όπως π.χ πως (ΑΝ) θα επηρεαστεί το game development με αυτές τις υπηρεσίες...

• Like 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Άλλες θα έπρεπε να είναι ανησυχίες και είναι πιο σημαντικές και δεν συζητάει κανείς περί αυτού όπως π.χ πως (ΑΝ) θα επηρεαστεί το game development με αυτές τις υπηρεσίες...

μα αυτή είναι ουσιαστικά η ανησυχία μου, εγώ θέλω ποιοτικούς τίτλους και οι τίτλοι κοστίζουν. οι καλοί τίτλοι κοστίζουν ακόμα περισσότερο

αυτά κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. αν πληρώσεις ψίχουλα θα πάρεις ψίχουλα και αυτό ισχύει για πολλά πράγματα στη ζωή μας (από την άλλη  το να πληρώνεις dlc, cosmetic και lootboxes ή ανούσιες συνδρομές είναι απλά επιβράβευση της τεμπελιάς, πράγμα που δεν σκοπεύω να υποστηρίξω)

και μη μου λες για το νετφλιξ που η ποιότητα στο συνολο της είναι για τα μπάζα, ή για τη μουσική. ακριβώς αυτό είναι που δεν θέλω να γινει και στα παιχνίδια, ήδη έχουν γίνει ένα σωρό στραβά, μην το αποτελειώσουν

οπότε δεν υπάρχει κανένα μίσος, απλά ανησυχία για το μέλλον. απλά σχεδόν πάντα παρατηρώ ότι όλες αυτές τις αηδίες τις υποστηρίζουν κυρίως από άτομα που δεν τους πολυενδιαφέρει να παίζουν 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, logistoulis είπε

μα αυτή είναι ουσιαστικά η ανησυχία μου, εγώ θέλω ποιοτικούς τίτλους και οι τίτλοι κοστίζουν. οι καλοί τίτλοι κοστίζουν ακόμα περισσότερο

αυτά κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. αν πληρώσεις ψίχουλα θα πάρεις ψίχουλα και αυτό ισχύει για πολλά πράγματα στη ζωή μας (από την άλλη  το να πληρώνεις dlc, cosmetic και lootboxes ή ανούσιες συνδρομές είναι απλά επιβράβευση της τεμπελιάς, πράγμα που δεν σκοπεύω να υποστηρίξω)

και μη μου λες για το νετφλιξ που η ποιότητα στο συνολο της είναι για τα μπάζα, ή για τη μουσική. ακριβώς αυτό είναι που δεν θέλω να γινει και στα παιχνίδια, ήδη έχουν γίνει ένα σωρό στραβά, μην το αποτελειώσουν

οπότε δεν υπάρχει κανένα μίσος, απλά ανησυχία για το μέλλον. απλά σχεδόν πάντα παρατηρώ ότι όλες αυτές τις αηδίες τις υποστηρίζουν κυρίως από άτομα που δεν τους πολυενδιαφέρει να παίζουν 

Το budget είναι αδιάφορο της ποιότητας... To αριστουργιματικό και συνάμα διθυραμβικό, Hellblade: Senua's Sacrifice, κόστισε μόλις $10 εκατομμύρια δολάρια (src. https://www.usgamer.net/articles/ninja-theory-boardroom-budget-hellblade-gdc-2018). Όσο για το αν οι streaming υπηρεσίες–ακόμη και οι λιγότεροι επικερδής–έχουν το περιθώριο να τα "σκάσουν χοντρα" στις παραγωγές τους, ειδικά όταν προέρχονται από εταιρίες τρισεκατομμυρίων (βλ. Microsoft, Amazon, κτλ.), αξίζει να κοιτάξουμε τον προϋπολογισμό της επερχόμενης σειράς The Lord of the Rings στο Amazon Prime, η οποία θα στοιχίσει μισό δισ. δολάρια (ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΕΣ SEASON). To put that into perspective, πρόκειται για το διπλάσιο ποσό απ' όσο κόστισαν και οι τρεις ταινίες του Jackson μαζί!

Επεξ/σία από argipen
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε

- Για ποια μεταπωλητική αξία μιλάς φίλε μου, όταν το ίδιο το αυθεντικό μετά από X χρόνο έχει απαξιωθεί ήδη τόσο πολύ ώστε να μην αξίζει η αγορά του μεταχειρισμένου? To φυσικό μέσο του dvd-case για ανακύκλωση?

- Την standard edition του κάποτε την βαφτίσαμε "συλλεκτική" σήμερα ενώ μέχρι και αυτή στερείται είτε το ίδιο το φυσικό μέσο σιγά σιγά (δισκάκι οτιδήποτε) και κυριότερα manual? Να σου υπενθυμίσω ότι το manual πολλών σελίδων πάλι κάποτε ήταν και το DRM των games ή αυτό ήταν πιο ευφάνταστο (χάρτινοι δίσκοι κλπ) το οποίο και αυτό θα βαφτιζόταν "συλλεκτικό" σήμερα.

- Παιχνίδια δεν νοικιάζεις και σε διάφορα καταστήματα?

- Τα loot boxes βγήκαν μετά το stadia/xcloud/psnow/game pass ή μήπως αυτή η υπεραξία (/sic) του μτχ οδήγησε σε αυτά?

- To φυσικό μέσο είναι αύθαρτο και αλήθεια αν κλείσουν οι server σε κάποιο παιχνίδι, ειδικά αν είναι online τι σου μένει, αν όχι στην καλύτερη ένα unpatched προβληματικό παιχνίδι?

- Μιλάς για παιχνίδια σε κάποια "μαγική" κονσόλα γιατί last i checked το φυσικό μέσο σε PC (Steam) είναι ανύπαρκτο.

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Μιλάμε για εναλλακτικό τρόπο προσφοράς περιεχομένου και η ίδια η MS έχει δηλώσει ότι αυτά τα μοντέλα θα συνυπάρχουν, όπως ακριβώς γίνεται με τις ταινίες και την μουσική. 

Ούτε η Google θα σπείρει πανούκλα ούτε η MS και η ... Sony (με το PSnow) αναπτύσσουν ένα πιο ανθεκτικό στέλεχος του AIDS να κολλήσεις από το streaming, online.

Όσον αφορά αυτό καθεαυτό το θέμα του άρθρου που δεν σχολίασες, αυτό το "set top box" εικάζεται ότι δεν θα είναι ένα απλό dongle από διάφορες πατέντες που έχω αναφέρει στο official xbox νήμα, αλλά υποτίθεται ότι θα επιμερίζεται και μέρος του φόρτου με local proccesing.

Αν λάβουμε υπ' όψη ότι από άρθρα κατά την E3 όπου το streaming στο Microsoft Theatre στα κινητά του xcloud, έγιναν από Azure Data Center 300 μίλια μακριά (San Franscisco) και το latency ήταν ελάχιστα MS παραπάνω - σχεδόν native/local (σε σχέση με τα ολόκληρα frames που έχανε το stadia στα 140~160ms στην προ-E3 της σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον), ελπίζω να κατανοείς, που κείτεται το μέλλον, ειδικά αν σε αυτό συνεπικουρεί ένα local processing box και όχι ένα chromecast ultra...  

Αυτά από κάποιον με copy σε πένα κατάσταση του DAOC κ.α. που κάθονται και σαπίζουν, συλλεκτικά ή μη.

Αμα είστε εσεις θύματα και θέλετε να πληρώνετε συνδρομές κάντε το. Εμεις δε θέλουμε. Συγκεκριμένα εγω αγοράζω παιχνίδια 1+ χρόνων μεταχειρισμένα τα παίζω και τα πουλάω ίδια τιμή ή 1-2ε πιο κάτω, μετα τα πιο καινουρια αντε να πουλήσω 10ε πιο κάτω. Αυτο με το νέο σύστημα θα είναι εφικτό; ΟΧΙ.

Επεξ/σία από judgevag
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, argipen είπε

Το budget είναι αδιάφορο της ποιότητας... To αριστουργιματικό και συνάμα διθυραμβικό, Hellblade: Senua's Sacrifice, κόστισε μόλις $10 εκατομμύρια δολάρια (src. https://www.usgamer.net/articles/ninja-theory-boardroom-budget-hellblade-gdc-2018). Όσο για το αν οι streaming υπηρεσίες–ακόμη και οι λιγότεροι επικερδής–έχουν το περιθώριο να τα "σκάσουν χοντρα" στις παραγωγές τους, ειδικά όταν προέρχονται από εταιρίες τρισεκατομμυρίων (βλ. Microsoft, Amazon, κτλ.), αξίζει να κοιτάξουμε τον προϋπολογισμό της επερχόμενης σειράς The Lord of the Rings στο Amazon Prime, η οποία θα στοιχίσει μισό δισ. δολάρια (ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΕΣ SEASON). To put that into perspective, πρόκειται για το διπλάσιο ποσό απ' όσο κόστισαν και οι τρεις ταινίες του Jackson μαζί!

εντάξει καλό παιχνιδάκι και όντως για τα λεφτά που κόστισε βγήκε παραπάνω από καλό, από την άλλη ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν είναι υπερτιμημένο (που είναι προσωπική άποψη βέβαια) σε καμιά περίπτωση δεν παίζει σε κορυφαία κατηγορία

είναι καλό για αυτό που είναι και πολύ καλύτερο από άλλες πιο ακριβές παραγωγές, αλλά δεν είναι και η επιτομή του gaming

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε

Πολύ μίσος (δεν πάει για σένα αλλά για τους περί "άπατου" παραπάνω) για κάτι που θα χρησιμοποιεί πολύ κόσμος σύντομα όπως και εσύ και θα λένε πως ζούσα χωρίς αυτό μέχρι τώρα... Oh wait.. κάτι netflix/steam μου θυμίζει...

Steam υπάρχει ήδη στις κονσόλες. Και λέγεται ps store και xbox store. Οταν οι προσφορές του ειναι ασυναγώνιστες το χρησιμοποιώ, προσεκτικα όμως αφου δε γίνεται να μεταπωλήσω (games μεχρι 10ε)
Tώρα για το νετφλιξ που το παρουσιάζεις ως καινοτομία και ως κάτι με το οποίο δε μπορούμε να ζήσουμε τι να πώ. Πανάκριβο και με περιεχόμενο για σκουπίδια (δλδ αισχρό value for money). Προσωπικά έχω χρησιμοποιησει νετφλιξ 4 μήνες και αυτο μαζι με άλλους 3 φίλους (δλδ 3ε το μήνα ο καθένας)... και πάλι οριακά αξιζε.
Αυτα.

Δημοσ.

Οπως εχει ειπωθει πολλακις απο την στιγμη που μια πολιτικη χρησης φερνει κερδος στις εταιρειες τοτε θα χρησιμοποιειται. Δεν καταλαβαινω την διαφωνια μερικων εδω μεσα, η εταιρεια δε ενδιαφερεται αν εχεις το ownership η απλα σ νοικιαζει το access. Απο τη στιγμη που βγαζουν χρηματα το προμοταρουν αν δεν εβγαζαν θα το κοβαν και θα ειχαν μονο το παραδοσιακο μοντελο. Προσωπικα αν υπαρχουν και τα 2 μοντελα εξισου διαθεσιμα με τους τιτλους που θελω δεν εχω θεμα και δεν σαμποταρουν το 1 εναντι του αλλου. Ειναι μερικοι τιτλοι που τους θελω στην συλλογη μου και ειναι μερικοι αλλοι που θελω να τους παιξω για 1 μηνα , να χαζεψω αλλον 1 μηνα με το Multi και μετα να μην τους ξαναδω. Δεν καταλαβαινω γτ να μην εχω και τις 2 επιλογες. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την είδηση μπορώ να πω πολύ καλό νέο.

Απλά χωρίς επίσημη τιμολόγηαη και καθολική ύπαρξη vdsl/fiber στην χώρα μας φοβάμαι ότι στην Ελλάδα θα πάει άσχημα. Συν τοις φοβικοίς που θεωρούν το streaming την αποκάλυψη και την δευτέρα παρουσία.

Από αυτά που είδαμε από την Αλφάβητο η Microsoft θα παίξει μόνη της μπάλα στο streaming μέχρι να δούμε και την πρόταση της Amazon που είναι ίσως αυτή που θα βγάλει εφάμιλλη ποιοτική υπηρεσία της MS. Ίδωμεν.

Επεξ/σία από Choutas
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ποια εταιρία μέσα στο 2020 θα αναιρεί όλα όσα σχεδιάζει το καλοκαίρι 2019? (hint:μικρομαλακή)

Γιατί πάλι πάει να μπλέξει τα μπούτια της, όπως είχε κάνει στην αρχή με το xbox one που ήθελε μόνιμα internet για να παίξεις! 

Κάποια πράγματα δεν τα πειράζουμε, αυτή τη στιγμή η αγορά ξέρει τις τιμές των παιχνιδιών, υπάρχει η αγορά των used, και όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι πάνω-κάτω. 

Δεν μπορούν να φανταστούν ότι καταργώντας τελείως την αγορά των disc-games αυτό θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές; Ξέρω ότι 2/5 αγοράζουν την κονσόλα αλλά κοιτάνε να περάσουν CFW, ξέρω ότι 5/10 ψάχνουν μόνο για used games, και μόνο 1/10 αγοράζει μόνο digital, αυτά είναι με βάση τους γνωστούς μου σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό.

Θυμίστε μου κάποιος πως τα πάει από πωλήσεις το disc-less xbox one.

• Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Για κάποιον που δεν ζει στην ελλάδα και χρησιμοποιεί το Xbox για.gamepass και netflix μια χαρά του πήγε το discless. Τα βιντεοπαιχνίδια είναι βιομηχανία των 130 δις τα οποία τα 30 κάτι είναι στις κονσόλες με το διπλάσιο ποσό στα κινητά. Με το streaming επιτέλους οι εταιρείες θα βάλουν το.χέρι στον μεγαλύτερη δεξαμενή του mobile.

Φυσικά όταν μιλάμε για Ελλάδα όλα αυτά είναι εξωφρενικά ακόμα υπάρχει η πεποίθηση ότι στον δίσκο υπάρχει το παιχνίδι και τρέχει μέσω του BD. 

Φυσικά το streaming και οι συνδρομές είναι πιο επιβλαβης στο digital παρά στο physical.

Επίσης όταν MS είναι η μόνη εταιρεία στην ιστορία που έχει δώσει BC σε όλες τις γενιές που μπορούσε να δώσει μα και στην επόμενη.

Να μην πούμε για τα Enhanced παιχνίδια που και πάλι είναι η μόνη εταιρεία που το προσφέρει. Δεν είδα την Nintendo να δίνει 4K patch στα Zelda ή παρομοίως όλες οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά. 

Αλλά τι λέμε οι άλλες εταιρείες νοιάζονται για την βιομηχανία η MS είναι η κακιά που αναγκάζει τις άλλες εταιρείες να δυναμώσουν το hardware να δίνουν καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερα περιφερειακά, να συζητούν επίσημα για retroarch, cloud saving, cloud streaming, συνδρομές σε τιμές κάτω του κόστους, ναι αυτή είναι κακιά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2019 στις 8:43 ΜΜ, efo355 είπε

γιατί ποιος αγοράζει παιχνίδια πια;

Αν γίνει ολα αυτό μόνο όφελος θα είναι για εμας τους καταναλωτές. 

Προσωπικά έχω xbox one x και το ανοιγω σπάνια γιατί δεν έχω χρόνο. Μια τέτοια συνδρομή είναι ότι πρέπει για κόσμο σαν και εμένα, είμαστε πάρα πολλοί, όπου στις διακοπές μου με μια συνδρομή  για ένα μήνα με πχ 20 ευρώ θα κάνω τη δουλειά μου. Τωρα έχω μηχάνημα 350 ευρώ και το κοιτάω.

Η αλήθεια ειναι πως το μελλον καλως η κακώς εκει οδεύει προς την παροχή υπηρεσίας, ειτε μιλαμε για movie streaming και οχι renting & buying, ειτε μιλαμε για διαμονη σε καποια κατοικια, ειτε μιλαμε για αυτοκίνητο (leasing etc.) ειτε για οτιδήποτε αλλο. Όλα εκεί θα πανε όπως και το gaming. Θα γίνει online καποια στιγμή θα γίνει commodity. 

Ωστοσο, σε βαθος χρονου αυτο το 20αρικο που θα δινεις φιλε μου να ξερεις θα σου κοστισει πολλα πολλα περισσοτερα απο το να αγορασεις μια κονσολα και καποια παιχνιδια και να τα κρατησεις 5-7 χρονια (ισως να βολευει καποιον που όντως παιζει μια φορα τον χρονο που μου φαινεται δυσκολο και για ελαχιστα ατομα). Είναι μεν βολικο και μοιαζει πιο οικονομικο αλλα δεν ειναι πιο οικονομικο ουτε στο ελαχιστο. Πολυ χαμηλότερο κόστος (στα παντα, ειτε εχει να κανει με κοστος παραγωγης, ειτε σερβις) για τον παροχο αυτο ειναι σιγουρο. 

Η αγορά αλλάζει και οι ανάγκες, δεν γίνεται να το αποφύγουμε αυτο ειναι σίγουρο και θεωρώ πως όποια εταιρια μπεί πρώτη στο παιχνίδι αυτο θα έχει και το πλεονέκτημα μελλοντικά.

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από sikla
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sikla είπε

Η αλήθεια ειναι πως το μελλον καλως η κακώς εκει οδεύει προς την παροχή υπηρεσίας, ειτε μιλαμε για movie streaming και οχι renting & buying, ειτε μιλαμε για διαμονη σε καποια κατοικια, ειτε μιλαμε για αυτοκίνητο (leasing etc.) ειτε για οτιδήποτε αλλο. Όλα εκεί θα πανε όπως και το gaming. Θα γίνει online καποια στιγμή θα γίνει commodity. 

Ωστοσο, σε βαθος χρονου αυτο το 20αρικο που θα δινεις φιλε μου να ξερεις θα σου κοστισει πολλα πολλα περισσοτερα απο το να αγορασεις μια κονσολα και καποια παιχνιδια και να τα κρατησεις 5-7 χρονια (ισως να βολευει καποιον που όντως παιζει μια φορα τον χρονο που μου φαινεται δυσκολο και για ελαχιστα ατομα). Είναι μεν βολικο και μοιαζει πιο οικονομικο αλλα δεν ειναι πιο οικονομικο ουτε στο ελαχιστο. Πολυ χαμηλότερο κόστος (στα παντα, ειτε εχει να κανει με κοστος παραγωγης, ειτε σερβις) για τον παροχο αυτο ειναι σιγουρο. 

Η αγορά αλλάζει και οι ανάγκες, δεν γίνεται να το αποφύγουμε αυτο ειναι σίγουρο και θεωρώ πως όποια εταιρια μπεί πρώτη στο παιχνίδι αυτο θα έχει και το πλεονέκτημα μελλοντικά.

Ευχαριστω.

Μα δεν λεω Για αυτον που θα κανει συνδρομη για ολο το χρονο. Μιλαω για τυπους σαν και εμενα που χρονο για να παιξουν εχουν 20 μερες το χρονο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, efo355 είπε

Μα δεν λεω Για αυτον που θα κανει συνδρομη για ολο το χρονο. Μιλαω για τυπους σαν και εμενα που χρονο για να παιξουν εχουν 20 μερες το χρονο.

Συμφωνω. Ωστοσο αν δεν ξερουμε ακριβως το κοστος δεν μπορουμε να κανουμε προβλεψεις, με μια γρηγορη ομως προβλεψη σε βαθος χρονου αν οντως ειναι 15-20Ε πχ με ολους τους τιτλους, τοτε ναι, ειναι  καλα.  Εγω ομως πχ που παιζω μονο pro και Fifa, τα οποια ανανεωνω καθε χρονο, σε βαθος χρονου θα πληρωσω τα 3πλα! 😛

Επεξ/σία από sikla

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...