polemikos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν νέες φήμες που θέλουν την Microsoft να αναπτύσσει αυτό το διάστημα ένα set-top box που λειτουργεί ως «receiver» για παιχνίδια που προέρχονται από τους διακομιστές του Project xCloud της Microsoft. Σύμφωνα με πηγές του Windows insider Brad Sams, το streaming-only box βρίσκεται υπό ανάπτυξη αυτή τη περίοδο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή και μπορούμε για την ώρα να υποθέσουμε ότι θα έχει τη μορφή κάποιου dongle ή HDMI stick ή ενδεχομένως τη μορφή κάποιου μικρού μεγέθους set-top box. Η Microsoft πρόκειται να λανσάρει την υπηρεσία Project xCloud προς το τέλος της χρονιάς, και οι gamers θα έχουν δύο επιλογές για να παίξουν: θα μπορούν να «στριμάρουν» τα παιχνίδια remotely σε φορητές συσκευές δωρεάν μέσω του Xbox One ή θα μπορούν να πληρώσουν κάποια συνδρομή για να χρησιμοποιήσουν τους servers της Microsoft για game streaming. Ενδεχομένως η νέα αυτή συσκευή της Microsoft να απαιτείται για να μπορεί κάποιος να παίξει παιχνίδια από το Project xCloud στην τηλεόραση, όπως περίπου γίνεται και με τη νέα υπηρεσία Stadia της Google που απαιτεί την ύπαρξη ενός Chromecast για να παίξει κάποιος στην τηλεόραση. Το νέο set-top box θα βρίσκεται στο lower-end τμήμα στην ιεραρχία των συσκευών Xbox, πιο κάτω από το Xbox One S Digital Edition και θα είναι αρκετά πιο οικονομικό, αφού θα είναι low-powered. H συσκευή προορίζεται να αποτελέσει το entry-point στο gaming οικοσύστημα της Microsoft. Το πιθανότερο είναι επίσης να πωλείται μαζί με ένα χειριστήριο Xbox. Η Microsoft δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για την συσκευή, ούτε έχει επιβεβαιώσει κάτι. Λογικά, θα μάθουμε περισσότερα μόλις ανακοινωθεί επίσημα το Project xCloud. TweakTown Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
shadowlike Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Cloud based xbox set top box... όπως λέμε άσπρη πέτρα ξέξασπρη... Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από shadowlike 1
ELMastas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα μας φάνε αυτά τα νέα πράματα τα dongles/dildo's κλπ Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από ELMastas
KilliK Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) δυσοιωνο το μελλον.. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από KilliK 2
logistoulis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 17 λεπτά πριν, KilliK είπε δυσοιωνο το μελλον.. Θα τους κλαίνε οι ρέγγες να με θυμηθείς 1
Hatsos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Να δω ποιος θα μπορεί να στριμαρει παιχνίδια. Θα γελάσουμε. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από Hatsos
forgotten Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 νά πανε απατοι οπως το project της google , αρκετα με τις πληρωμες αερα.... 2 2 4
efo355 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 40 λεπτά πριν, forgotten είπε νά πανε απατοι οπως το project της google , αρκετα με τις πληρωμες αερα.... Γιατί; Μια κονσόλα αέρας δεν είναι;
forgotten Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, efo355 είπε Γιατί; Μια κονσόλα αέρας δεν είναι; τα παιχνιδια εχουν μεταπωλητικη αξια , να μην μιλησω για collector edition κλπ ,το να ενοικιαζεις παιχνιδια και να θελεις συνδρομες , online , loot boxes ,μισωτελειωμενα games ειναι αποροια του οτι οι καταναλωτες δεν αντδρουν δυναμικα. ενα παιχνιδι μπορω να το εχω φυλαγμενο και να το παιξω πολυ καιρο πιο μετα ,ωστοσο οταν εχεις streaming εισαι στο ελεος της εταιρειας για το περιεχομενο.... 5 3
efo355 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 19 λεπτά πριν, forgotten είπε τα παιχνιδια εχουν μεταπωλητικη αξια , να μην μιλησω για collector edition κλπ ,το να ενοικιαζεις παιχνιδια και να θελεις συνδρομες , online , loot boxes ,μισωτελειωμενα games ειναι αποροια του οτι οι καταναλωτες δεν αντδρουν δυναμικα. ενα παιχνιδι μπορω να το εχω φυλαγμενο και να το παιξω πολυ καιρο πιο μετα ,ωστοσο οταν εχεις streaming εισαι στο ελεος της εταιρειας για το περιεχομενο.... γιατί ποιος αγοράζει παιχνίδια πια; Αν γίνει ολα αυτό μόνο όφελος θα είναι για εμας τους καταναλωτές. Προσωπικά έχω xbox one x και το ανοιγω σπάνια γιατί δεν έχω χρόνο. Μια τέτοια συνδρομή είναι ότι πρέπει για κόσμο σαν και εμένα, είμαστε πάρα πολλοί, όπου στις διακοπές μου με μια συνδρομή για ένα μήνα με πχ 20 ευρώ θα κάνω τη δουλειά μου. Τωρα έχω μηχάνημα 350 ευρώ και το κοιτάω. 2
Hugo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, shadowlike είπε Cloud based xbox set top box... όπως λέμε άσπρη πέτρα ξέξασπρη... Today we have one XBOX one set top Box UNBOXING Video 1
Sir_Teraflop Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, forgotten είπε τα παιχνιδια εχουν μεταπωλητικη αξια , να μην μιλησω για collector edition κλπ ,το να ενοικιαζεις παιχνιδια και να θελεις συνδρομες , online , loot boxes ,μισωτελειωμενα games ειναι αποροια του οτι οι καταναλωτες δεν αντδρουν δυναμικα. ενα παιχνιδι μπορω να το εχω φυλαγμενο και να το παιξω πολυ καιρο πιο μετα ,ωστοσο οταν εχεις streaming εισαι στο ελεος της εταιρειας για το περιεχομενο.... - Για ποια μεταπωλητική αξία μιλάς φίλε μου, όταν το ίδιο το αυθεντικό μετά από X χρόνο έχει απαξιωθεί ήδη τόσο πολύ ώστε να μην αξίζει η αγορά του μεταχειρισμένου? To φυσικό μέσο του dvd-case για ανακύκλωση? - Την standard edition του κάποτε την βαφτίσαμε "συλλεκτική" σήμερα ενώ μέχρι και αυτή στερείται είτε το ίδιο το φυσικό μέσο σιγά σιγά (δισκάκι οτιδήποτε) και κυριότερα manual? Να σου υπενθυμίσω ότι το manual πολλών σελίδων πάλι κάποτε ήταν και το DRM των games ή αυτό ήταν πιο ευφάνταστο (χάρτινοι δίσκοι κλπ) το οποίο και αυτό θα βαφτιζόταν "συλλεκτικό" σήμερα. - Παιχνίδια δεν νοικιάζεις και σε διάφορα καταστήματα? - Τα loot boxes βγήκαν μετά το stadia/xcloud/psnow/game pass ή μήπως αυτή η υπεραξία (/sic) του μτχ οδήγησε σε αυτά? - To φυσικό μέσο είναι αύθαρτο και αλήθεια αν κλείσουν οι server σε κάποιο παιχνίδι, ειδικά αν είναι online τι σου μένει, αν όχι στην καλύτερη ένα unpatched προβληματικό παιχνίδι? - Μιλάς για παιχνίδια σε κάποια "μαγική" κονσόλα γιατί last i checked το φυσικό μέσο σε PC (Steam) είναι ανύπαρκτο. Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Μιλάμε για εναλλακτικό τρόπο προσφοράς περιεχομένου και η ίδια η MS έχει δηλώσει ότι αυτά τα μοντέλα θα συνυπάρχουν, όπως ακριβώς γίνεται με τις ταινίες και την μουσική. Ούτε η Google θα σπείρει πανούκλα ούτε η MS και η ... Sony (με το PSnow) αναπτύσσουν ένα πιο ανθεκτικό στέλεχος του AIDS να κολλήσεις από το streaming, online. Όσον αφορά αυτό καθεαυτό το θέμα του άρθρου που δεν σχολίασες, αυτό το "set top box" εικάζεται ότι δεν θα είναι ένα απλό dongle από διάφορες πατέντες που έχω αναφέρει στο official xbox νήμα, αλλά υποτίθεται ότι θα επιμερίζεται και μέρος του φόρτου με local proccesing. Αν λάβουμε υπ' όψη ότι από άρθρα κατά την E3 όπου το streaming στο Microsoft Theatre στα κινητά του xcloud, έγιναν από Azure Data Center 300 μίλια μακριά (San Franscisco) και το latency ήταν ελάχιστα MS παραπάνω - σχεδόν native/local (σε σχέση με τα ολόκληρα frames που έχανε το stadia στα 140~160ms στην προ-E3 της σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον), ελπίζω να κατανοείς, που κείτεται το μέλλον, ειδικά αν σε αυτό συνεπικουρεί ένα local processing box και όχι ένα chromecast ultra... Αυτά από κάποιον με copy σε πένα κατάσταση του DAOC κ.α. που κάθονται και σαπίζουν, συλλεκτικά ή μη. 1 3
NickTG Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 4 hours ago, efo355 said: γιατί ποιος αγοράζει παιχνίδια πια; Αν σκεφτείς ότι ψάχνουμε συλλεκτικές και δεν τις βρίσκουμε γιατί έχουν ξεπουλήσει πριν βγουν μάλλον αρκετός κόσμος. 1
logistoulis Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, efo355 είπε Προσωπικά έχω xbox one x και το ανοιγω σπάνια γιατί δεν έχω χρόνο. ναι από την άλλη όμως υπάρχουν και αυτοί που όντως είναι καταναλωτές των παιχνιδιών και δεν τους φαίνεται καλή ιδέα κάτι και αυτοί πληρώνουν ήδη για να δυσαρεστηθούν με τους θεωρητικούς που δεν έχουν πλέον χρόνο και ενδεχομένως δώσουν ένα μικρό ποσό για όταν βρουν, καλή τους τύχη Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα