Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα, εβαλα πρόσφατα ένα pc με κάρτα GTX560 να βλέπω ταινίες και να παίζω κανα παιχνίδι στην τηλεόραση που έχω (είναι και πλάσμα τρομάρα μου). Παλιοτερα χρησιμοποιούσα λαπτοπ με κάρτα AMD και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Με την 560 αντιμετωπίζω γκρι αντί για μαύρο (αν αλλάξω είσοδο βλέπω σχεδόν απόλυτο μαύρο με αναμένη οθονη, δεν έχει πρόβλημα το black level) αλλά και λίγο ξεπλυμένα χρώματα. Φυσικα άλλαξα το range από 16-235 σε 0-255 αλλά και πάλι το μαύρο είναι σαν IPS. Μοιάζει σαν να έχει κολλήσει η επιλογή και να μην έκανε διαφορά. Επειδη δεν έχω πρόχειρη AMD σχετικά νέα (παρά μόνο μια 3870Χ2), έχετε κάτι να προτείνετε πριν δω για αλλαγή κάρτας; Για την ώρα έφτιαξα το black level κατεβάζοντας στο -10 την φωτεινότητα από το μενού της τηλεόρασης αλλά τώρα θέλω απόλυτο σκοταδι για να δω ταινία.
rofl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) οτι εχουν διαφορες στα χρωματα εχουν. με player η nvidia control panel παιξε. δεν ξερω τι player εχεις αλλα δοκιμασε κι αυτον που ξερω οτι ειναι στανταρ ok. https://github.com/Moodkiller/MPV-Made-Easy ειναι portable+ preconfigured, οποτε απλα εκτελεις. ( υπαρχει βεβαια περιπτωση με αυτες τις ρυθμισεις να τα δει ολα η 560. μπορει και οχι. αλλα θα δεις τι παιζει με το μαυρο και τα χρωματα) anyway αν το προβλημα ειναι player agnostic, τοτε παιζεις με τηλεοραση η nvidia ctrl panel. θα προτιμουσα τηλεοραση Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από rofl 1
7nisiotis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, rofl είπε οτι εχουν διαφορες στα χρωματα εχουν. Δεν ισχύει αυτό.
rofl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) παντως κι εγω τις πρωτες μερες της αλλαγης ειχα θεμα με unfamiliarity Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από rofl
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 17 λεπτά πριν, rofl είπε οτι εχουν διαφορες στα χρωματα εχουν. με player η nvidia control panel παιξε. δεν ξερω τι player εχεις αλλα δοκιμασε κι αυτον που ξερω οτι ειναι στανταρ ok. https://github.com/Moodkiller/MPV-Made-Easy ειναι portable+ preconfigured, οποτε απλα εκτελεις. ( υπαρχει βεβαια περιπτωση με αυτες τις ρυθμισεις να τα δει ολα η 560. μπορει και οχι. αλλα θα δεις τι παιζει με το μαυρο και τα χρωματα) anyway αν το προβλημα ειναι player agnostic, τοτε παιζεις με τηλεοραση η nvidia ctrl panel. θα προτιμουσα τηλεοραση Και σε VLC λεχω δει διαφορά, αλλά κυρίως στο netflix. Είναι χάλια, σαν ξεπλυμένη IPS μην πω και TFT είναι... 6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Δεν ισχύει αυτό. Με αυτά που έχω δει, δίπλα δίπλα, ίδια εικόνα θα έλεγα έχουν. 1
rofl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 διαφορετικες ρυθμισεις εχουν στα χρωματα. δεν ειπα οτι καποια ειναι καλυτερη η χειροτερη...
infin1tyGR Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Sheogorath said: Φυσικα άλλαξα το range από 16-235 σε 0-255 Εγώ νομίζω αυτό είναι, κλασικό πρόβλημα που απορώ γιατί δεν το λύνει τόσα χρόνια η nVidia. Εκτός που η default επιλογή είναι λάθος, κάποιες φορές κολλάει. Άλλαξε το μέχρι να ξεκολλήσει, θα φανεί η διαφορά όταν αλλάξει όντως. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από infin1tyGR 1
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Τα δοκιμάζω το απόγευμα και επανέρχομαι. Ευχαριστώ άπαντες.
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Έφτιαξε αλλάζοντας back and forth την επιλογή με το range. Είχε κολλήσει. Τοσο δύσκολο να το φτιάξουν επιτέλους; 1
infin1tyGR Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Και σε κάθε driver update χαλάει και θέλει πάλι ρύθμιση. Και σε όσα σπίτια πάω με nVidia βλέπω χάλια χρώματα γιατί το default είναι το Limited Range και κανείς δεν το αλλάζει... 3
azazil1190 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Στα πάντα τα χρώματα της amd είναι πιο natural από ότι της πράσινης. Η πράσινη για να έρθει στα ίσα θέλει μικρό πείραγμα μεσα στο πάνελ της. Η διαφορά φάνηκε απευθείας όταν έκανα μετάβαση από Vega 64 σε πράσινη.Στην ίδια τηλεοραση,με τις ίδιες χρωματικές ρυθμίσεις
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, azazil1190 είπε Στα πάντα τα χρώματα της amd είναι πιο natural από ότι της πράσινης. Η πράσινη για να έρθει στα ίσα θέλει μικρό πείραγμα μεσα στο πάνελ της. Η διαφορά φάνηκε απευθείας όταν έκανα μετάβαση από Vega 64 σε πράσινη.Στην ίδια τηλεοραση,με τις ίδιες χρωματικές ρυθμίσεις Ήξερα για παλιά, σειρά 7000 και λίγο η 8/9000 είχαν θέμα με τις ακμές, δεν μπορούσαν να κάνουν τόσο καθορισμένα σχήματα με τα χρώματα. Υπάρχουν αναφορές σε ρεβιου των 8800GTS/GTX. Για τον λόγο του αληθές τώρα, με το 0-255 είμαι απολύτως ικανοποιημένος. 2
azazil1190 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε Ήξερα για παλιά, σειρά 7000 και λίγο η 8/9000 είχαν θέμα με τις ακμές, δεν μπορούσαν να κάνουν τόσο καθορισμένα σχήματα με τα χρώματα. Υπάρχουν αναφορές σε ρεβιου των 8800GTS/GTX. Για τον λόγο του αληθές τώρα, με το 0-255 είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Στην δική μου περίπτωση,με την μετάβαση από amd σε nvidia , Άλλαξαν τα χρώματα σε πιο έντονα πιο ψεύτικα και το μαύρο πιο προς το γκρί.(το παραπάνω στο assasin .c.o) Ίσως να είχε συνηθίσει το μάτι μου στα της κόκκινης.τα έφερα βέβαια στα ίσα τους μέσα από το πάνελ και όλα καλά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα