cheaptech Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω εάν ξέρει κάποιος πως βγάζει τιμή ένα συνεργείο καθαρισμού για μια οικοδομή. Το σκέπτομαι να ξεκινήσω τέτοια δουλεία αλλά δεν ξέρω πως γίνεται η κοστολόγηση η ποιον να ρωτήσω. Ευχαριστώ
billsnake21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, cheaptech είπε Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω εάν ξέρει κάποιος πως βγάζει τιμή ένα συνεργείο καθαρισμού για μια οικοδομή. Το σκέπτομαι να ξεκινήσω τέτοια δουλεία αλλά δεν ξέρω πως γίνεται η κοστολόγηση η ποιον να ρωτήσω. Ευχαριστώ Είναι ανάλογα το συνεργείο για αρχή. Το χ συνεργείο μπορεί να σου βγάλει τιμή 100 και το ψ τιμή 150. Πάει ανάλογα πόσο κοστολογεί το κάθε συνεργείο την δουλειά που θα χρειαστεί να κάνει, για πόσο μεγάλο χώρο μιλάμε καθώς και τα όποια σύνεργα χρειαστούν για τον καθαρισμό του χώρου. Γνώμη μου, από προσωπική εμπειρία, είναι πως αυτή η δουλειά δεν έχει κάποιο μέλλον και ήδη έχει δύσκολο παρόν ανάλογα και τις περιοχές εξυπηρέτησης. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από billsnake21 1
cheaptech Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δηλαδή την τιμη τη βγάζει ο καθένας βάσει των προσδοκιών του;Περίμενα να είναι ανα όροφο η ανα διαμέρισμα, αν εχει ανσασερ η οχι παραδειγμα. Σεβαστή και μετρήσιμη η γνώμη σου αλλά για όλες τις δουλειές δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο;
bilya Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 με τις ερωτήσεις που κάνεις δείχνεις πλήρη άγνοια πως λειτουργεί μια επιχείρηση. Μην κάνεις τπτ θα χάσεις λεφτά. 1
cheaptech Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μπορεί να ισχύει αυτό που γράφεις αλλά προσπαθώ να μάθω ρωτώντας. Δεν ζητάω ανάλυση διπλογραφικής μεθόδου. Η συμβουλή μην κάνεις τιποτα γιατί δεν ξέρεις και θα χάσεις χρήματα εμένα δεν μου λέει κάτι. Μπορείς; έχεις το χρόνο να βοηθήσεις με τεκμηριωμένη απάντηση; Θέλεις να γράψεις την λειτουργιά μιας τέτοιας οικονομικής οντότητας; Ωστε να μπορέσω να μάθω τουλάχιστον κάτι και εγώ. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από cheaptech
billsnake21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 50 λεπτά πριν, cheaptech είπε Δηλαδή την τιμη τη βγάζει ο καθένας βάσει των προσδοκιών του;Περίμενα να είναι ανα όροφο η ανα διαμέρισμα, αν εχει ανσασερ η οχι παραδειγμα. Σεβαστή και μετρήσιμη η γνώμη σου αλλά για όλες τις δουλειές δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο; Εγώ πχ μπορεί για να ρθω να σου καθαρίσω την πολυκατοικία να σου πω ότι δεν με νοιάζει πόσα διαμερίσματα έχεις. Θέλω 30 ευρώ ανα όροφο. Είναι με βάση πώς εκείνος που έχει το συνεργείο θέλει να σε χρεώσει. Μπορώ αν θέλω να σου πω θέλω 200 ευρώ να σου κάνω καθαρισμό ανεξαρτήτως αν είσαι σε μικρή πολυκατοικία ή μεγάλη. Και γι'αυτό ακριβώς αυτός ο κλάδος πεθαίνει γιατί επειδή ο καθένας χρεώνει όσο θέλει βλέπεις όλοι οι διαχειριστές (Αν μιλάμε για πολυκατοικίες) προτιμούν συνεργεία που παρότι δεν κάνουν και τόσο καλή και προσεγμένη δουλειά παίρνουν συνεργεία του 30-40-50ευρου. Ή απλά παίρνει τον καθαρισμό κάποιος που μένει στην πολυκατοικία. Επίσης συνήθως οι πληρωμές γίνονται μέσω κοινοχρήστων. Άρα για να πληρωθείς εσύ, θα πρέπει να περιμένεις ο διαχειριστής να μαζέψει τα κοινόχρηστα για να έχει να σε πληρώσει. Τρέχα γύρευε δηλαδή όταν σε πολλές πολυκατοικίες δεν μαζεύονται τα κοινόχρηστα ακόμα και για τις βασικές ανάγκες/ 2
bilya Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, cheaptech είπε Μπορεί να ισχύει αυτό που γράφεις αλλά προσπαθώ να μάθω ρωτώντας. Δεν ζητάω ανάλυση διπλογραφικής μεθόδου. Η συμβουλή μην κάνεις τιποτα γιατί δεν ξέρεις και θα χάσεις χρήματα εμένα δεν μου λέει κάτι. Μπορείς; έχεις το χρόνο να βοηθήσεις με τεκμηριωμένη απάντηση; Θέλεις να γράψεις την λειτουργιά μιας τέτοιας οικονομικής οντότητας; Ωστε να μπορέσω να μάθω τουλάχιστον κάτι και εγώ. θέλεις να ανοίξεις μια επιχείρηση κ δεν γνωρίζεις το βασικο πως να κοστολογησεις το προϊόν/υπηρεσία που πουλάς. Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί γιατί ο καθένας έχει/θέτει άλλα κριτήρια στόχους κτλπ. πχ εσυ μπορεί να θες με τα τμ, με τον όροφο, να κανεις έκπτωση τιμής ανάλογα τα τμ κ τις μέρες κτλπ κτλπ. Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές που πρέπει εσύ να ξεκαθαρίσεις πρώτα. Το να σου πει κάποιος καντο έτσι χρεωσε τοσα είναι παντελώς λάθος κ ξεκινάς να στήνεις κάτι που ειναι καταδικασμένο κατα 99% να αποτύχει. 1
fair_play Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, cheaptech είπε Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω εάν ξέρει κάποιος πως βγάζει τιμή ένα συνεργείο καθαρισμού για μια οικοδομή. Το σκέπτομαι να ξεκινήσω τέτοια δουλεία αλλά δεν ξέρω πως γίνεται η κοστολόγηση η ποιον να ρωτήσω. Ευχαριστώ Εγώ φίλε μου θα σου προτείνω κάτι διαφορετικό. Δούλεψε ο ίδιος σε ένα συνεργείο καθαρισμού για ένα εύλογο διάστημα. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, αλλά θα αποκτήσεις μια σημαντική εμπειρία που θα σου είναι πολύ χρήσιμη. Και όχι μόνο για την κοστολόγηση. Στο λέω γιατί εμείς στην πολυκατοικία μας έχουμε ένα πολύ στοιχειώδες συνεργείο που έχει πολύ βασικά εργαλεία δουλειάς. Στη διπλανή πολυκατοικία όταν νοικιάστηκε ένα διαμέρισμα ήρθε ένα συνεργείο με πολύ προσωπικό, εξειδικευμένα υλικά και εργαλεία. Συνεργείο το ένα, συνεργείο το άλλο, αλλά καμία σχέση. Προφανώς και στις χρεώσεις. Νομίζω πρέπει να δεις τα πράγματα από μέσα. Εναλλακτικά, μπορείς να ρωτήσεις φίλους και γνωστούς πόσο πληρώνουν και μετά να κτυπήσεις τις τιμές ερχόμενος σε επαφή με διαχειριστές. Για αρχή. Μακάρι να τα καταφέρεις. 1
cheaptech Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, bilya είπε θέλεις να ανοίξεις μια επιχείρηση κ δεν γνωρίζεις το βασικο πως να κοστολογησεις το προϊόν/υπηρεσία που πουλάς. Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί γιατί ο καθένας έχει/θέτει άλλα κριτήρια στόχους κτλπ. πχ εσυ μπορεί να θες με τα τμ, με τον όροφο, να κανεις έκπτωση τιμής ανάλογα τα τμ κ τις μέρες κτλπ κτλπ. Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές που πρέπει εσύ να ξεκαθαρίσεις πρώτα. Το να σου πει κάποιος καντο έτσι χρεωσε τοσα είναι παντελώς λάθος κ ξεκινάς να στήνεις κάτι που ειναι καταδικασμένο κατα 99% να αποτύχει. έχεις δίκιο απλά νόμιζα πως υπάρχει μια στάνταρ χρέωση και μετα παιζει ρολο η τεχνογωσια, εξοπλισμος κτλ που σε ξεχωρίζουν απο τον ανταγωνισμο. 1 ώρα πριν, fair_play είπε Εγώ φίλε μου θα σου προτείνω κάτι διαφορετικό. Δούλεψε ο ίδιος σε ένα συνεργείο καθαρισμού για ένα εύλογο διάστημα. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, αλλά θα αποκτήσεις μια σημαντική εμπειρία που θα σου είναι πολύ χρήσιμη. Και όχι μόνο για την κοστολόγηση. Στο λέω γιατί εμείς στην πολυκατοικία μας έχουμε ένα πολύ στοιχειώδες συνεργείο που έχει πολύ βασικά εργαλεία δουλειάς. Στη διπλανή πολυκατοικία όταν νοικιάστηκε ένα διαμέρισμα ήρθε ένα συνεργείο με πολύ προσωπικό, εξειδικευμένα υλικά και εργαλεία. Συνεργείο το ένα, συνεργείο το άλλο, αλλά καμία σχέση. Προφανώς και στις χρεώσεις. Νομίζω πρέπει να δεις τα πράγματα από μέσα. Εναλλακτικά, μπορείς να ρωτήσεις φίλους και γνωστούς πόσο πληρώνουν και μετά να κτυπήσεις τις τιμές ερχόμενος σε επαφή με διαχειριστές. Για αρχή. Μακάρι να τα καταφέρεις. Σε ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα