Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα επικοινωνίας εκτυπωτή σε Mint


plotolp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Αποφάσισα να περάσω τα mint σε ένα λίγο πιο παλιό λάπτοπ και έχω κάποιες απορίες αλλά  επίσης αντιμετωπίζω και ένα πρόβλημα.

Αρχικά με το πρόβλημα γιατί με έχει σκάσει. Θέλω να συνδέσω τον εκτυπωτή μου με το λάπτοπ μέσο usb. Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν, κάρφωσα το καλώδιο/άνοιξα την διαχείριση εκτυπωτών/πάτησα προσθήκη νέου/εκεί μου εμφάνισε κανονικά το μοντέλο που έχω (Ricoh sp 113 su)/ πάτησα επόμενο και δεν βρήκε από μόνο του κάποιο driver οπότε χειροκίνητα διάλεξα την μάρκα/στην σελίδα με τα μοντέλα βρήκα ότι πιο κοντά στο δικό μου, είχε για sp 100 και sp110 οπότε τα δοκίμασα και τα 2/ μετά βάζω όνομα εκτυπωτή και το σεταρισμα τελειώνει. Στην όλη διαδικασία δεν πετάει κάποιο error και ο εκτυπωτής εμφανίζετε στην λίστα με ένα μεγάλο πράσινο ν. Το θέμα όμως είναι πως όταν βάζω κάτι τα εκτυπωθεί (είτε η δοκιμαστική σελίδα είτε ένα απλό αρχείο) ενώ στην οθόνη μου βγάζει notification "εκκίνηση εκτύπωσης" και μετά από λίγα sec "εκτύπωση ολοκληρώθηκε" ο εκτυπωτής μου δεν αντιδράει καθόλου...

Θα εκτιμούσα κάθε δυνατή βοήθεια! Το έψαξα αρκετά και στο ίντερνετ αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη..

 

Για να βοηθήσω λίγο ακολούθησα τα βήματα όπως σε αυτό το βίντεο με την διαφορά πως σε αυτόν το σύστημα βρήκε αυτόματα τους drivers. 

 

Επεξ/σία από plotolp
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εκτυπωτης σου, σαν ricoh sp 113su, βρισκεται σε αυτη τη λιστα? Αν οχι, δυσκολα τα πραγματα.
https://www.openprinting.org/printers

Επεξ/σία από jim_p
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την εγκατάσταση υποθέτω πως το άφησες να εγκαταστήσει το "Third Party Software", σωστά; Συμπεριλαμβάνει και το Ricoh PDF driver που κάνει μια χαρά τη δουλειά του με τον SP 113u.

Αν δεν το εγκατέστησες, δες εδώ:

http://www.openprinting.org/printer/Ricoh/Ricoh-Aficio_SP_4100N

ή κατέβασε τον driver κατευθείαν από εδώ:

http://www.openprinting.org/ppd-o-matic.php?driver=PDF-Ricoh&printer=Ricoh-Aficio_SP_4100N&show=0

Μπορεί να μην αναφέρει τον 113u αλλά δουλεύει μια χαρά (έχω 19.1 Tessa).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα παιδιά και σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη γιατί στην βιασύνη μου έγραψα λάθος το μοντέλο, πρόκειται για το sp 112 su και όχι 113 που έγραψα. Φίλε @jim_p την βρήκα και εγώ την λίστα που μου λες και δυστυχώς δεν βρίσκετε το δικό μου μοντέλο..

Οι επίσημοι drivers είναι αυτοί http://support.ricoh.com/bb/html/dr_ut_e/apc/model/sp112su/sp112su.htm  αλλά δυστυχώς είναι μόνο για windows.

Φίλε μου @spectaculator σε ευχαριστώ και εσένα! Ναι το είχα τικάρει το Third Party Software. Δοκίμασα να φορτώσω το συγκεκριμένο ppd αλλά δεν βλέπω κάποια αλλαγή. Τώρα που διόρθωσα το μοντέλο μήπως έχεις κάποια καινούργια ιδέα για κάποιο άλλο ppd να δοκιμάσω?

Μπορούμε μήπως μέσο των windows drivers που linkαρα πιο πάνω να πάρουμε το ppd που χρειαζόμαστε? Μήπως αν τον βάλω σαν generic και μετά διαλέξω κάποιο γενικό PCL να το κάνω να δουλέψει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δοκιμασε το σχετικο ppd απο εδω.

Λοιπόν είχαμε μια εξέλιξη με την βοήθειά σου! Με το RICOH_Aficio_SP_100.ppd που είχε το αρχείο που μου έστειλες ο εκτυπωτής για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε. Στο πρώτο δοκιμαστικό αρχείο που του έβαλα, άνοιξε κανονικά και πήρε ένα χαρτί στο οποίο όμως δεν είχε εκτυπώσει τίποτα.. Σε επόμενα δοκιμαστικά, δεν ανταποκρινόταν ξανά καθόλου. Κάποια στιγμή σε μια δοκιμή πήρε ξανά εμπρός και έκανε πάλι το ίδιο, εκτύπωσε λευκή σελίδα..

Κάτι φαίνεται να έγινε σε σχέση με πριν αλλά δεν έφτιαξε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...