Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να επισημάνω ότι το ίδιο θέμα το τρέχω και σε γειτονικό φορούμ...

Καλησπέρα στην παρέα. 
Εσείς που ξέρετε τα πολλά, για βοηθήστε λίγο να βγάλω μια άκρη, μιας και είμαι της παλιάς σχολής στο θέμα smartphone και όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ android, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή είμαι με ένα ταπεινό lumia 650, το οποίο αναγκαστικά προς το τέλος του μήνα θα πρέπει να το αποχωριστώ λόγω διακοπής υποστήριξης. Το επίσης περίεργο είναι πως εμένα με είχε βολέψει στα πάντα όλα...

Αυτά ήταν, η απλότητα τόσο της χρήσης, όσο και της επιλογής παραμετροποίησης, σωστά notifications on display, επιλογή διαφορετικών ήχων σε κάθε ειδοποίηση (πχ άλλος ήχος για mail, άλλος για sms, άλλος για viber κλπ). Το απλό και εύχρηστο douple tap to wake up display, η μια χαρά οθόνη για τα δικά μου γούστα, μια χαρά κάμερα για μη απαιτητικές φωτογραφίες και χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης βέβαια, επειδή όταν πηγαίνω για τρέξιμο βάζω μουσική από youtube, o ήχος του ήταν υπερπλήρης, τόσο στα ακουστικά όσο και από το ηχείο του. Χρησιμοποιώ επίσης πολύ το GPS.

Πάνω σε αυτά τα απλά πραγματάκια, μπορείτε να μου προτείνετε προς τα που να στραφώ?

Να πω πως, έχω μελετήσει διεξοδικά τα xiaomi και κολλάω πολύ στο θέμα λειτουργικού τους, μιας και δεν είμαι από αυτούς που θα κάτσουν να ασχοληθούν με root και rom και δεν μου αρέσει και η περίεργη κατ εμε πλήρη παραχώρηση δικαιωμάτων που ζητάει για το καθε τι...Επίσης στην miui 10 , αν δεν κάνω λάθος διαβάζω πως τα led notification δεν δουλεύουν το ίδιο όπως στην 9...Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, ίσως όπως είπα απλά είμαι πολύ πίσω.

Για τα huawei, δεν έχω βγάλει πλήρη συμπέρασμα ακόμα...ενώ τα samsung, εκτός των πολύ ακριβών, δεν τα συμπαθώ και ιδιαίτερα... 

Εν ολίγοις, μια πρώτη σκέψη είναι η stock android, πχ nokia 7.1 η κάτι σε LG, πχ δεν μου φαίνεται κακό το LG G7 Fit, μιας και δεν θέλω να κινηθώ πάνω από τα 200 ευρώ και διαβάζω και πολύ θετικά πράγματα στο θέμα ήχου μιας και έχει dac. Το λειτουργικό του LG τι λέει?

Βέβαια θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να το κρατήσω μια 2 ετία....

Παρακαλώ για τα φώτα σας....

Δημοσ.

Αν θες πολύ δυνατά specs με χαμηλή τιμή πας απευθείας για xiaomi. Τώρα το miui της xiaomi αν δεν το ξέρεις ίσως να σου φανεί λίγο δύσκολο στην αρχή να βρεις κάποια settings γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο καλά ταξινομημένα. Τα nokia με το stock android είναι ομαλή μετάβαση να μάθεις το λειτουργικό σαν μια πρώτη επαφή, βέβαια θα δώσεις παραπάνω χρήματα για πιο αδύναμη συσκευή σε χαρακτηριστικά σε σχέση πάντα με xiaomi. Lg δεν θα επέλεγα πλέον επειδή έχει αποχωρήσει η εταιρεία από την Ελλάδα. Huawei η μεσαία κατηγορία είναι αξιόπιστη μπορείς να πας άνετα.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, UnlockedEvolution είπε

Αν θες πολύ δυνατά specs με χαμηλή τιμή πας απευθείας για xiaomi. Τώρα το miui της xiaomi αν δεν το ξέρεις ίσως να σου φανεί λίγο δύσκολο στην αρχή να βρεις κάποια settings γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο καλά ταξινομημένα. Τα nokia με το stock android είναι ομαλή μετάβαση να μάθεις το λειτουργικό σαν μια πρώτη επαφή, βέβαια θα δώσεις παραπάνω χρήματα για πιο αδύναμη συσκευή σε χαρακτηριστικά σε σχέση πάντα με xiaomi. Lg δεν θα επέλεγα πλέον επειδή έχει αποχωρήσει η εταιρεία από την Ελλάδα. Huawei η μεσαία κατηγορία είναι αξιόπιστη μπορείς να πας άνετα.

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις...Huawei είναι "πιο φιλικό" το λειτουργικό σε σχέση με xiaomi? Έχεις υπόψη σου 1-2 προτάσεις που να με καλύψουν στα όσα αναφέρω?  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά για να τρέξει ομαλά το android σήμερα, και για να είσαι άνετος σε απλές καθημερινές εφαρμογές όπως δηλαδή η χρήση που κανεις-οχι gaming,επαγγελματικές φωτογραφιες κ.τ.λ χρειάζεσαι minimum 3 gb RAM και 32 GB αποθηκευτικό χώρο.παρακατω μην κοιτάζεις με τίποτα. Επεξεργαστής μεσαίας κατηγοριας όπως Snapdragon της σειράς 6 είναι καλή επιλογή. Τώρα οθόνη είναι όπως σε βολεύει σε ιντσες, με ανάλυση fullhd είναι πολύ καλή επιλογή. Και από μπαταρία 3000mah και πάνω. Το nokia 7.1 είναι καλό σε αυτά τα χρηματα. Και από Huawei/Honor αξίζει το honor 8x.

Επεξ/σία από UnlockedEvolution
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Antman είπε

Να επισημάνω ότι το ίδιο θέμα το τρέχω και σε γειτονικό φορούμ...

Καλησπέρα στην παρέα. 
Εσείς που ξέρετε τα πολλά, για βοηθήστε λίγο να βγάλω μια άκρη, μιας και είμαι της παλιάς σχολής στο θέμα smartphone και όσο και αν φαίνεται περίεργο δεν έχω δοκιμάσει ποτέ android, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή είμαι με ένα ταπεινό lumia 650, το οποίο αναγκαστικά προς το τέλος του μήνα θα πρέπει να το αποχωριστώ λόγω διακοπής υποστήριξης. Το επίσης περίεργο είναι πως εμένα με είχε βολέψει στα πάντα όλα...

Αυτά ήταν, η απλότητα τόσο της χρήσης, όσο και της επιλογής παραμετροποίησης, σωστά notifications on display, επιλογή διαφορετικών ήχων σε κάθε ειδοποίηση (πχ άλλος ήχος για mail, άλλος για sms, άλλος για viber κλπ). Το απλό και εύχρηστο douple tap to wake up display, η μια χαρά οθόνη για τα δικά μου γούστα, μια χαρά κάμερα για μη απαιτητικές φωτογραφίες και χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης βέβαια, επειδή όταν πηγαίνω για τρέξιμο βάζω μουσική από youtube, o ήχος του ήταν υπερπλήρης, τόσο στα ακουστικά όσο και από το ηχείο του. Χρησιμοποιώ επίσης πολύ το GPS.

Πάνω σε αυτά τα απλά πραγματάκια, μπορείτε να μου προτείνετε προς τα που να στραφώ?

Να πω πως, έχω μελετήσει διεξοδικά τα xiaomi και κολλάω πολύ στο θέμα λειτουργικού τους, μιας και δεν είμαι από αυτούς που θα κάτσουν να ασχοληθούν με root και rom και δεν μου αρέσει και η περίεργη κατ εμε πλήρη παραχώρηση δικαιωμάτων που ζητάει για το καθε τι...Επίσης στην miui 10 , αν δεν κάνω λάθος διαβάζω πως τα led notification δεν δουλεύουν το ίδιο όπως στην 9...Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, ίσως όπως είπα απλά είμαι πολύ πίσω.

Για τα huawei, δεν έχω βγάλει πλήρη συμπέρασμα ακόμα...ενώ τα samsung, εκτός των πολύ ακριβών, δεν τα συμπαθώ και ιδιαίτερα... 

Εν ολίγοις, μια πρώτη σκέψη είναι η stock android, πχ nokia 7.1 η κάτι σε LG, πχ δεν μου φαίνεται κακό το LG G7 Fit, μιας και δεν θέλω να κινηθώ πάνω από τα 200 ευρώ και διαβάζω και πολύ θετικά πράγματα στο θέμα ήχου μιας και έχει dac. Το λειτουργικό του LG τι λέει?

Βέβαια θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να το κρατήσω μια 2 ετία....

Παρακαλώ για τα φώτα σας....

Μπορεις να προχωρησεις αφοβα σε LG η nokia δεν υπαρχει θεμα.Θεμα υπαρχει εαν ενα xiaomi αγοραστει απο σκρουτζομαγαζο οπου δινουν μονο ενα ετος εγγυησης και αυτης οχι επισημης....οποτε σε περπτωση βλαβης θα υπαρχει προβλημα.Εφ οσον προερχεσε απο lumia καλο θα ηταν να προτιμησης nokia με την καλυτερη επιλογη να ειναι το 7.1 που ειναι απ τα καλα της nokia.Επισης πολυ αξιολογα ειναι και τα 5.1 32GB ,5.1 plus,6.1 και το νεο 4.2 ολα μεσα στα 200 ευρω που ζητας ταβανι.Αυτα εχουν ολα android one με αναβαθμισεις ασφαλειας και λογισμικου για τα επομενα δυο χρονια τουλαχιστον,πραγμα πολυ σημαντικο.Και το g7 fit εχει καλα χαρακτηριστικα αλλα εγω θα προτιμουσα μια επιλογη απο nokia.Ειχα παλαιοτερα LG το οποιο μου βγηκε παρα πολυ καλο και αξιοπιστο.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Antman είπε

Καλησπέρα στην παρέα. 

Δεν ξέρω και πολλά από τηλέφωνα, αλλά δε βλέπω κάτι το περίεργο. Έχω το 950 και με βλέπω να το κρατάω μέχρι το τέλος του '21 (κάπου εκεί ο edge δε θα είναι λειτουργικός). Προφανώς δεν ασχολούμαι με social media και τέτοιου τύπου εφαρμογές. Είχα και το 650 (χάθηκε), το οποίο δεν υπολείπεται σε λειτουργικότητα από το 950.

Γνωστή μου από 650 (κλάπηκε) πήγε σε Honor. Δε θυμάμαι μοντέλο (γύρω στα 160 σε σκρουτζομάγαζα). Ευχαριστημένη είναι. Ό,τι και αν πάρεις πάντως, να είσαι προετοιμασμένος για διάφορου τύπου ενοχλήσεις (διαφημίσεις, κ.τ.λ.), που δεν τις είχες στα WM10.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, marios28 είπε

Δεν ξέρω και πολλά από τηλέφωνα, αλλά δε βλέπω κάτι το περίεργο. Έχω το 950 και με βλέπω να το κρατάω μέχρι το τέλος του '21 (κάπου εκεί ο edge δε θα είναι λειτουργικός). Προφανώς δεν ασχολούμαι με social media και τέτοιου τύπου εφαρμογές. Είχα και το 650 (χάθηκε), το οποίο δεν υπολείπεται σε λειτουργικότητα από το 950.

Γνωστή μου από 650 (κλάπηκε) πήγε σε Honor. Δε θυμάμαι μοντέλο (γύρω στα 160 σε σκρουτζομάγαζα). Ευχαριστημένη είναι. Ό,τι και αν πάρεις πάντως, να είσαι προετοιμασμένος για διάφορου τύπου ενοχλήσεις (διαφημίσεις, κ.τ.λ.), που δεν τις είχες στα WM10.

Στο Stock sndroid δεν έχει τέτοια(για τις διαφημίσεις κτλ)......

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marios28 είπε

Βασικά είχα ξαναμπεί στην διαδικασία να το αλλάξω όταν ξεκίνησε πριν κανά χρόνο να κάνει κόλπα με τους χάρτες του GPS και διαβάζοντας λύθηκε το πρόβλημα αλλάζοντας την γλώσσα σε αγγλικά όταν ήθελα να το χρησιμοποιήσω. Αυτή τη φορά, που από 1η Ιουλίου σταμάτησαν την υποστήριξη στο facebook, ( όχι ότι ειμαι social freak, αλλά υπάρχουν ομάδες που παρακολουθώ λόγω της δουλειάς μου) κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο...Δυστυχώς. 

Ο λόγος που δεν θέλω να ξεπεράσω τα 200 ευρώ, δεν είναι οικονομικός, αλλά να φανταστείς ότι αυτό το κινητό το είχα πάρει στα 69 ευρώ από τον Γερμανό...

Μ αρέσει σαν ιδεολογία να πληρώνω ότι ακριβώς χρειάζομαι, ενώ ένα σχετικά φθηνό κινητό, το ευχαριστιέμαι περισσότερο, λόγω του κόστους του, όπως επίσης και η μικρή μου κόρη που ουκ ολίγες φορές το έχει ρίξει κάτω και γενικώς του αλλάζει τα φώτα αν δεν την πάρω χαμπάρι....😁

Σε αυτά που έχω καταλήξει και προσπαθώ να ενημερωθώ πριν πάω να τα δω και από κόντα, είναι 

Nokia 7.1 και αν τυχόν πέσει λίγο η τιμή του, nokia 8.1

LG G7 fit (κυρίως λόγω οθόνης και ήχου) αλλά αυτό δεν μπορώ να το βρω σε μεγάλες αλυσίδες ώστε να το σκαλίσω λίγο

Huawei P30 Lite αν και εδώ το θέμα λειτουργικού μάλλον θα με αποτρέψει...

Όπως και να χει ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και την πολύτιμη βοήθεια 

Δημοσ.

Μια ακόμα ερώτηση μιλώντας για stock android και βλέποντας τυχαία στο youtube το motorola G7 power, ανέφερε android out of the box....το ίδιο είναι?

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Antman είπε

Μια ακόμα ερώτηση μιλώντας για stock android και βλέποντας τυχαία στο youtube το motorola G7 power, ανέφερε android out of the box....το ίδιο είναι?

Φίλε πηγαινε για lg . 4/64 gb ip 68 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Antman είπε

Έχει το δικό του skin το οποίο φέρνει σε stock android.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, ότι κι αν πάρεις, μπορείς να βάλεις κάποιον Launcher, που να προσομοιάζει την εμφάνιση των WindowsPhone.

Π.χ. από το AAWP, προτείνει αυτό

http://allaboutwindowsphone.com/news/item/23578_Launcher_10_sp_now_matches_lan.php

Για AlwaysOn και double tap / gestures, υπάρχουν εφαρμογές, αλλά ξοδεύουν μπαταρία, δεν είναι σαν τα Symbian ή τα WindowsPhone... Οπότε προτίμησε κινητό που να τα έχει ενσωματωμένα. Η LG γενικά είναι μπροστά στον κόσμο του Android στα συγκεκριμένα θέματα και κοντά είναι κι η Samsung. Nokia και Xiaomi νομίζω δεν έχουν AlwaysOn...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...