akiskar123 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Plig88 είπε Φίλε μου μην το πεις προς τα έξω , θα γελάνε μαζί σου ,,,, απλά δεν το είχες στα 144 hz .... πρέπει να το φτιάξεις από τα Windows ,,,,, αν την έδωσες για το λόγο το ότι δεν βλέπεις διαφορά ,,,,, είναι μέχρι να καταλάβεις το λάθος που έκανες ,,,,, το 70-80 % όταν παίρνουν τέτοιο μόνιτορ νομίζουν ότι τρέχει από μόνο του 144 ή 240 hz αντίστοιχα ,,,,,, πρέπει όμως Βα το επιλέξεις μέσα από την ανάλυση οθόνης ,,,,, Το ότι νομιζετε ότι καποιος που γραφει κατι διαφορετικο απο την γνωμη σας εχει αγνοια,δεν αλλαξε αναλυση είναι ασχετος κτλ με ξεπερναει… φιλε μου κανω calibration σε μόνιτορ εδώ 10 χρονια...στις αγγελιες μου μονο εχω πουλησει 10 μόνιτορ... επισης σταματήστε να παπαγαλίζετε αυτα που λενε...ότι εχει τεραστια διαφορα...δεν εχει(για ολους)...δεν εχουμε ολοι τα ιδια ματια, την ιδια αντιληψη στο θεμα των frames...καποιος καταλαβαινει τo 4Κ στα 2 μετρα καποιος οχι...60vs30 τεραστια διαφορα…(για μενα) 60hz>> δεν καταλαβα καμια...οποτε γι αυτό και για μενα δεν είναι λογος αγορας μιας 144hz οθονης... Στο θεμα μας τωρα… Οχι δεν εβλεπα διαφορα απο τα 60fps στα 144hz και vice versa...το ξανα λεω μονο στο input lag εβλεπα διαφορα… 42 λεπτά πριν, Anuminas είπε Που δεν έβλεπες διαφορά απο τα 60 στα 144hz, στα shooter ας πουμε; Για μένα δεν νοείται gamer με ακριβή και δυνατή κάρτα γραφικών να παίζει σε oθόνη 60hz. Εχεις καταλαβει ότι τοσα χρονια μας κοροϊδεύουν ε?οτι τα πολλα fps είναι για να ριξουν το input lag μιας lcd οθονης?ενω στο παρελθον με μια crt είναι μηδενικο input lag στα 60hz?
Plig88 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, akiskar123 είπε Το ότι νομιζετε ότι καποιος που γραφει κατι διαφορετικο απο την γνωμη σας εχει αγνοια,δεν αλλαξε αναλυση είναι ασχετος κτλ με ξεπερναει… φιλε μου κανω calibration σε μόνιτορ εδώ 10 χρονια...στις αγγελιες μου μονο εχω πουλησει 10 μόνιτορ... επισης σταματήστε να παπαγαλίζετε αυτα που λενε...ότι εχει τεραστια διαφορα...δεν εχει(για ολους)...δεν εχουμε ολοι τα ιδια ματια, την ιδια αντιληψη στο θεμα των frames...καποιος καταλαβαινει τo 4Κ στα 2 μετρα καποιος οχι...60vs30 τεραστια διαφορα…(για μενα) 60hz>> δεν καταλαβα καμια...οποτε γι αυτό και για μενα δεν είναι λογος αγορας μιας 144hz οθονης... Στο θεμα μας τωρα… Οχι δεν εβλεπα διαφορα απο τα 60fps στα 144hz και vice versa...το ξανα λεω μονο στο input lag εβλεπα διαφορα… Εχεις καταλαβει ότι τοσα χρονια μας κοροϊδεύουν ε?οτι τα πολλα fps είναι για να ριξουν το input lag μιας lcd οθονης?ενω στο παρελθον με μια crt είναι μηδενικο input lag στα 60hz? Φίλε μου αν δεν βλέπεις διαφορά κάτι παίζει με τα ματάκια σου ,,,,, εγώ έβαλα μια φορά το κολλητό μου να παίξει στη δικιά μου και έμεινε κάγκελο ,,,,,, είχε μια 1440 ips και γούσταρε τόσο πολύ στη δικιά μου και πήγε και πήρε 1080 144hz ,,,,,,, μέχρι και το κούνημα ενός παραθύρου των Windows φενεται η διαφορά ,,,,,, και όσο για το input lag ,,,,, έχω enhanced sync ( ή όπως λέγεται τέλος πάντων ) ,,,, μηδενική διαφορά ,,,,, και όσο για το αν κάποιος το βλέπει ή όχι είναι απλά γιατί δεν τον ενδιαφέρει , όχι γιατί δεν το βλέπει ,,,,δεν γίνεται να μην μπορείς να καταλάβεις αν ένα αυτοκίνητο πάει με 60 και ένα με 140... σίγουρα όχι την ταχύτητα αλλά σίγουρα ποιο πηγαίνει πιο γρήγορα ,,,,,, φιλουρες και χερετησματα στο οφθαλμίατρο Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από Plig88
ollandos1980 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 αποψη μου ερετικη ..η nvidia ''σκοτωσε'' τις 2060 και 2070 ...και επισης πεθαμενη καρτα και η απλη 5700 πριν καν βγει ...πολυ μικρη διαφορα τιμης κοιτας την χτ ...αρα για την κατηγορια το θεμα ειναι αναμεσα σε 5700χτ και 2070s...εκτιμηση μου ..οτι η 2070s δεν θα εχει αυτη την διαφορα τιμης ...100 δολαρια δηλαδη 80+ κατι ευρω ποσο βγαινει τελος παντων ..η διαφορα για να φτασει στα χερια του αγοραστη θα ειναι 20 ευρω ..οποτε θα πας με την καλυτερη αποδοση αρα 2070s ...επισης κανενα μελλον για 2060s εκτος αν πεσει στα 300 ευρω να την πει κανεις με λιγο ζορι ..entry level σε 1440p και high end σε 1080....στη τιμη που δωθηκε προσπερνας και γρηγορα ...συμπερασμα για την κατηγορια ..ον ταργκετ η 2070s και περιμενεις το καταλληλο ταιμιγκ ...παντως γεγονος ειναι οτι πεθαναν 4-5 καρτες μεχρι και πριν καν βγουν στην αγορα ....η μονη περιπτωση να αξιζει να ασχοληθει κανεις με ατες ειναι να υποστουν γεναια μειωση τιμης ....ανω του 30%......ενκατακλειδι ..η πραγματικη διαφορα τιμης και που θα καθισει αναμεσα σε 2070s και 5700χτ ..θα κρινει τον νικητη για vfm επιλογη ...τις υπολοιπες προσπεραση για την ωρα ....
akiskar123 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Plig88 είπε Φίλε μου αν δεν βλέπεις διαφορά κάτι παίζει με τα ματάκια σου ,,,,, εγώ έβαλα μια φορά το κολλητό μου να παίξει στη δικιά μου και έμεινε κάγκελο ,,,,,, είχε μια 1440 ips και γούσταρε τόσο πολύ στη δικιά μου και πήγε και πήρε 1080 144hz ,,,,,,, μέχρι και το κούνημα ενός παραθύρου των Windows φενεται η διαφορά ,,,,,, και όσο για το input lag ,,,,, έχω enhanced sync ( ή όπως λέγεται τέλος πάντων ) ,,,, μηδενική διαφορά ,,,,, και όσο για το αν κάποιος το βλέπει ή όχι είναι απλά γιατί δεν τον ενδιαφέρει , όχι γιατί δεν το βλέπει ,,,,δεν γίνεται να μην μπορείς να καταλάβεις αν ένα αυτοκίνητο πάει με 60 και ένα με 140... σίγουρα όχι την ταχύτητα αλλά σίγουρα ποιο πηγαίνει πιο γρήγορα ,,,,,, φιλουρες και χερετησματα στο οφθαλμίατρο Κακως απαντησα εξαρχής ενώ καταλαβα τι τυπος εισαι... εμ εισαι ασχετος απο οθονες,προφανως και δεν ξερεις την διαφορα του pixel response με το input lag και πως αυτό μεταφράζεται στις lcd οθονες εμ εισαι προκλητικος και λες σε καποιον που δεν ξερεις να παει σε οφθαλμιατρο… ΥΣ...fyi την κινηση δεν την βλεπει το ματι αλλα ο εγκέφαλος...αλλα τι σου γραφω τωρα...εγω που ειμαι προβληματικος και δεν βλεπω την διαφορα ειμαι χαρούμενος διοτι δεν πρεπει να τα σκασω σε μαπα οθονες και σε high end gpus για να παιζω σε 144hz...εσυ που δεν εχεις πρόβλημα μοιραζε λεφτα σου...δικο σου θεμα... 1
Plig88 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, akiskar123 είπε Κακως απαντησα εξαρχής ενώ καταλαβα τι τυπος εισαι... εμ εισαι ασχετος απο οθονες,προφανως και δεν ξερεις την διαφορα του pixel response με το input lag και πως αυτό μεταφράζεται στις lcd οθονες εμ εισαι προκλητικος και λες σε καποιον που δεν ξερεις να παει σε οφθαλμιατρο… ΥΣ...fyi την κινηση δεν την βλεπει το ματι αλλα ο εγκέφαλος...αλλα τι σου γραφω τωρα...εγω που ειμαι προβληματικος και δεν βλεπω την διαφορα ειμαι χαρούμενος διοτι δεν πρεπει να τα σκασω σε μαπα οθονες και σε high end gpus για να παιζω σε 144hz...εσυ που δεν εχεις πρόβλημα μοιραζε λεφτα σου...δικο σου θεμα... Ναι έχεις δίκιο με κοροϊδεύουν ,, εμένα και άλλους πολλούς ,,,, και στη πραγματικότητα δεν βλέπω 144 ,, παπάρια ,, έτσι μου έχουν πει να λέω οι αφέντες μου στο διάστημα ,,,, και να σου πω κάτι ,, μου άνοιξες τα μάτια ,,, σώθηκα ,,,θα πάω τρεχάλα να πάρω την gtx 660 και τον i5 4460 πίσω και να πουλήσω τον 8700 και τη Vega 64 για να παίζω σε ατόφιο και τέλειο 35-50 frames το pubg ,,,, εφυγααααααααααααααααααααααααααα
Ryzenlake Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, akiskar123 είπε Το ότι νομιζετε ότι καποιος που γραφει κατι διαφορετικο απο την γνωμη σας εχει αγνοια,δεν αλλαξε αναλυση είναι ασχετος κτλ με ξεπερναει… φιλε μου κανω calibration σε μόνιτορ εδώ 10 χρονια...στις αγγελιες μου μονο εχω πουλησει 10 μόνιτορ... επισης σταματήστε να παπαγαλίζετε αυτα που λενε...ότι εχει τεραστια διαφορα...δεν εχει(για ολους)...δεν εχουμε ολοι τα ιδια ματια, την ιδια αντιληψη στο θεμα των frames...καποιος καταλαβαινει τo 4Κ στα 2 μετρα καποιος οχι...60vs30 τεραστια διαφορα…(για μενα) 60hz>> δεν καταλαβα καμια...οποτε γι αυτό και για μενα δεν είναι λογος αγορας μιας 144hz οθονης... Στο θεμα μας τωρα… Οχι δεν εβλεπα διαφορα απο τα 60fps στα 144hz και vice versa...το ξανα λεω μονο στο input lag εβλεπα διαφορα… Εχεις καταλαβει ότι τοσα χρονια μας κοροϊδεύουν ε?οτι τα πολλα fps είναι για να ριξουν το input lag μιας lcd οθονης?ενω στο παρελθον με μια crt είναι μηδενικο input lag στα 60hz? Αν οντως δεν βλεπεις διαφορα ειτε η ηλικια φταιει ειτε η οραση σου. Δεν θελω να στην πω αλλα ρε μαν, εχω 2 μονιτορ διπλα διπλα, ενα 60αρι και ενα 144, στο desktop και μονο να κουνησω το ποντικι το 60αρι φαινεται οτι λαγκαρι. Το scrolling σε sites φαινεται σαν να κανει stutter, τι να λεμε τωρα. Για να καταλαβεις τις διαφορες δεν αρκει να κατσεις σε 144αρι μονιτορ, πρεπει καπακια να πας πισω σε ενα 60αρι. Η διαφορα ειναι τεραστια και την βλεπεις επι τοπου.
panoskatos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Στις 6/7/2019 στις 11:30 ΠΜ, CarbonFibre είπε Ας ελπίσουμε η Intel να φέρει περισσότερο ανταγωνισμό στα γραφικά. H AMD άφησε λίγο πίσω την αγορά γραφικών για να επικεντρωθεί στους επεξεργαστές και αυτό μας έφερε consumer cards στα 1200$. Αυτό που λες δεν παίζει να γίνει. 1ον Ήμουν νέος και γέρασα να διαβάζω ότι η Intel θα μπει δυναμικά στις gpu. 2ον Αν καταφέρει να φτιάξει κάτι της προκοπής (που δεν παίζει) δεν είναι η εταιρεία που θα μπει με χαμηλές τιμές για να πιάσει τους άλλους δύο. 15 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Αν οντως δεν βλεπεις διαφορα ειτε η ηλικια φταιει ειτε η οραση σου. Δεν θελω να στην πω αλλα ρε μαν, εχω 2 μονιτορ διπλα διπλα, ενα 60αρι και ενα 144, στο desktop και μονο να κουνησω το ποντικι το 60αρι φαινεται οτι λαγκαρι. Το scrolling σε sites φαινεται σαν να κανει stutter, τι να λεμε τωρα. Για να καταλαβεις τις διαφορες δεν αρκει να κατσεις σε 144αρι μονιτορ, πρεπει καπακια να πας πισω σε ενα 60αρι. Η διαφορα ειναι τεραστια και την βλεπεις επι τοπου. Τώρα εσύ που βλέπεις και διαφορά στο browsing με 144hz το τερμάτισες. Μάλλον παίζει ο εαυτός σου με αυθυποβολή για να δικαιολογήσει τα έξτρα χρήματα που δαπανησες για το συγκεκριμένο μόνιτορ. Είχα κάποτε 120αρι μόνιτορ, ναι είναι καλύτερα τα πράγματα ιδιαίτερα σ ένα fps παιχνίδι σε online αλλά όχι και στο browsing ή στην επιφάνεια εργασίας. Μην ευλογαμε τόσο πολύ τα γένια μας!
Ryzenlake Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, panoskatos είπε Τώρα εσύ που βλέπεις και διαφορά στο browsing με 144hz το τερμάτισες. Μάλλον παίζει ο εαυτός σου με αυθυποβολή για να δικαιολογήσει τα έξτρα χρήματα που δαπανησες για το συγκεκριμένο μόνιτορ. Είχα κάποτε 120αρι μόνιτορ, ναι είναι καλύτερα τα πράγματα ιδιαίτερα σ ένα fps παιχνίδι σε online αλλά όχι και στο browsing ή στην επιφάνεια εργασίας. Μην ευλογαμε τόσο πολύ τα γένια μας! E τοτε εισαι τυφλος η ψευδεσαι. Το ποντικι μονο να κουνας ειναι οφθαλμοφανεστατες οι διαφορες
panoskatos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Ryzenlake είπε E τοτε εισαι τυφλος η ψευδεσαι. Το ποντικι μονο να κουνας ειναι οφθαλμοφανεστατες οι διαφορες Δηλαδή εγώ πρέπει να είμαι τυφλός ή να λέω ψέματα! Άρα με λίγα λόγια μας λες ότι όσο είχες 60hz μόνιτορ το point του ποντικιού σου λαγκαρε κ εσύ δεν το είχες πάρει χαμπάρι! Επίσης ότι μια σελίδα στον browser τρέχει με 100 καρέ το δευτερόλεπτο άρα με τα 144hz του μόνιτορ η περιήγηση γίνεται ομαλοτερη! Μήπως εσύ έχεις κάτι στα μάτια σου ή δεν έχεις κάνει κάτι σωστά? Αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα. Άκου στον browser είναι καλύτερα με μόνιτορ 144hz ,τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα!
Ryzenlake Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 17 λεπτά πριν, panoskatos είπε Δηλαδή εγώ πρέπει να είμαι τυφλός ή να λέω ψέματα! Άρα με λίγα λόγια μας λες ότι όσο είχες 60hz μόνιτορ το point του ποντικιού σου λαγκαρε κ εσύ δεν το είχες πάρει χαμπάρι! Επίσης ότι μια σελίδα στον browser τρέχει με 100 καρέ το δευτερόλεπτο άρα με τα 144hz του μόνιτορ η περιήγηση γίνεται ομαλοτερη! Μήπως εσύ έχεις κάτι στα μάτια σου ή δεν έχεις κάνει κάτι σωστά? Αυτά που λες δεν βγάζουν νόημα. Άκου στον browser είναι καλύτερα με μόνιτορ 144hz ,τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα! Mαν, το σκρολινγκ λεω, οπως για παραδειγμα στο forum εδω. Δοκιμασε να σκρολαρις το forum η το youtube με 60αρι και με 144αρι μονιτορ, αμα δεν δεις διαφορα εχεις γερασει, δεν βρισκω αλλη εξηγηση.
panoskatos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 42 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Mαν, το σκρολινγκ λεω, οπως για παραδειγμα στο forum εδω. Δοκιμασε να σκρολαρις το forum η το youtube με 60αρι και με 144αρι μονιτορ, αμα δεν δεις διαφορα εχεις γερασει, δεν βρισκω αλλη εξηγηση. Μαν ούτε γέρασα, ούτε τυφλός είμαι, ούτε λέω ψέματα. Προφανώς έχεις βάλει και τα δύο μόνιτορ να δείχνουν το ίδιο πράγμα από τα settings, κάτι το οποίο δεν ενδείκνυται όταν έχεις μόνιτορ με διαφορετική συχνότητα.
Arkin Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, panoskatos είπε Αυτό που λες δεν παίζει να γίνει. 1ον Ήμουν νέος και γέρασα να διαβάζω ότι η Intel θα μπει δυναμικά στις gpu. 2ον Αν καταφέρει να φτιάξει κάτι της προκοπής (που δεν παίζει) δεν είναι η εταιρεία που θα μπει με χαμηλές τιμές για να πιάσει τους άλλους δύο. Τώρα εσύ που βλέπεις και διαφορά στο browsing με 144hz το τερμάτισες. Μάλλον παίζει ο εαυτός σου με αυθυποβολή για να δικαιολογήσει τα έξτρα χρήματα που δαπανησες για το συγκεκριμένο μόνιτορ. Είχα κάποτε 120αρι μόνιτορ, ναι είναι καλύτερα τα πράγματα ιδιαίτερα σ ένα fps παιχνίδι σε online αλλά όχι και στο browsing ή στην επιφάνεια εργασίας. Μην ευλογαμε τόσο πολύ τα γένια μας! Εχω 75αρι monitor. Το δουλευω σταθερα στα 75. Μολις αλλαξω σε 60hertz αμεσως νιωθω οτι δεν ειναι smooth ο κερσορας. Στην αμεση αλλαγη θα καταλαβεις κατι τετοιο. Καποτε επαιζα στα 30fps και ολα ηταν βουτυρο(για τον εγκεφαλο μου). Τωρα που εμαθα στα 75 τα 30 μου ειναι τερμα unplayable ειδικα σε fast pace παιχνιδια. Αν μαθω στα 100+ και τα 75 θα μου φαινονται οτι κολανε. Για την ωρα νιωθω βουτυρο τα 75 τα 60 τα νιωθω σαν να λαγκαρουν λιγο και τα 30 τερμα unplayable. Ποιος εγω που επαιζα gta 5 στα 26-30fps με ενα laptop με 840m. Πολυ πιθανο αν αναγκαστω να παιξω στα 30fps o εγκεφαλος μου να τα συνηθισει σαν το φυσιολογικο ξανα. Η προσαρμογη του εγκεφαλου ενος ανθρωπου ειναι τεραστια. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχει διαφορα.
panoskatos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, Arkin είπε Εχω 75αρι monitor. Το δουλευω σταθερα στα 75. Μολις αλλαξω σε 60hertz αμεσως νιωθω οτι δεν ειναι smooth ο κερσορας. Στην αμεση αλλαγη θα καταλαβεις κατι τετοιο. Καποτε επαιζα στα 30fps και ολα ηταν βουτυρο(για τον εγκεφαλο μου). Τωρα που εμαθα στα 75 τα 30 μου ειναι τερμα unplayable ειδικα σε fast pace παιχνιδια. Αν μαθω στα 100+ και τα 75 θα μου φαινονται οτι κολανε. Για την ωρα νιωθω βουτυρο τα 75 τα 60 τα νιωθω σαν να λαγκαρουν λιγο και τα 30 τερμα unplayable. Ποιος εγω που επαιζα gta 5 στα 26-30fps με ενα laptop με 840m. Πολυ πιθανο αν αναγκαστω να παιξω στα 30fps o εγκεφαλος μου να τα συνηθισει σαν το φυσιολογικο ξανα. Η προσαρμογη του εγκεφαλου ενος ανθρωπου ειναι τεραστια. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχει διαφορα. Κάνε reboot και θα δεις τον κέρσορα σου να πηγαίνει μια χαρα και στα 60hz
Arkin Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, panoskatos είπε Κάνε reboot και θα δεις τον κέρσορα σου να πηγαίνει μια χαρα και στα 60hz Οτι και να κανω την νιωθω την διαφορα. Απο control panel αλλαζω στα 60 και αμεσα ξανα στα 75. Η διαφορα ειναι εμφανης. Αν μεινω στα 60 2-3 μερες ομως επειτα το νιωθω κανονικα smooth και αυτο. Η συνηθεια του εγκεφαλου ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα