Plig88 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Λοιπόν το ειπα ειπα στο προηγούμενο θέμα με τις SUPER ,,,,,,, τώρα τι θα κάνει η nvidia ? Μάλλον τη κόβω και βγάζει σειρά με 3.5% στα ρολόγια πάνω και 1 gb ακόμη vram ,,,, και BOOM ....... rtx 2070 super duper clocks edition
Arkin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, SilverMachine είπε Δεν λες κατι λαθος. Καταληγεις ομως σε περιεργο συμπερασμα. 1) Ναι οκ. Γι αυτο λεω οτι σε 2 χρονια (ΟΧΙ ΤΩΡΑ) θαναι οκ να παρουμε καρτα RT. Τοτε θα εχουν κυκλοφορησει οι τιτλοι που αναφερεις. Ασε που δεν ξερουμε ποιοι θα σερνονται με RT κ ποιοι οχι.... (μην ξεχνας οτι οι competitive gamers συνηθως παιζουν ανευ visual effects για ταχυτητα, αρα μιλαμε μονο για αρρωστους με τα γραφικα, οσων αφορα τους τιτλους). Ετσι κ αλλοιως το συνολικο νουμερο παιχνιδιων που συμφωνησαν να συμπεριλαβουν RT ειναι μηδαμινο μπροστα στο συνολο που υπαρχει εν εξεληξει. Ουτε 1% φιλε μου. 10 τιτλοι απο ποσα χιλιαρικα παιχνιδιων που θα βγουν σε 2 χρονια? 2) Το DLSS απο μονο του αποδεικνυει την κοροιδια της υποθεσης. Μπορουμε ανετα να δουμε οτι καμια εταιρια ακομα δεν ειναι σε θεση να προσφερει πραγματικο real time ray tracing. Οι καρτες που υπαρχουν ειναι μια φτωχη απομιμηση αυτων που χρειαζονται πραγματικα για να το κανουν πραγματικοτητα. Δεν εχουν τις δυνατοτητες να το κανουν. Αυτη ειναι η κακια αληθεια. Ενταξει, μας δινει η Nvidia μια ιδεα του τι θα μπορουσε να ειναι, με το 1-2% που κανουν οι RTX. Εχεις δει πως ειναι το 100%? Οχι. Με τι συγκρινεις κ λες οτι το dlss κανει εξαιρετικη δουλεια? Ειναι σαν να λες τους hdd φανταστικους πριν δεις τους ssd... 3) Ολα αυτα ειναι υποκειμενικα. Ολοι ειδαμε τα reviews. Ειδαμε πως γονατιζει ολες τις καρτες, ακομα κ την 2080ti. Αν θες εσυ να κρατησεις τις ομορφες σκιες κ τις αντανακλασεις, γουστο σου. Εγω κραταω τις χαλια επιδοσεις κ το οτι θα χρειαστει να το απενεργοποιησω -το πιθανοτερο- αν θελω να παιξω χωρις πονοκεφαλους (αρα τσαμπα τα λεφτα). 4) Ο λακος στη φαβα ειναι οτι σε καποιες καρτες παιρνεις RT χωρις τα εξτρα (κ την εξτρα τιμη) κ σε καποιες πληρωνεις premium που μπορει να μην χρειαζεται. Στα μονιτορ η amd εδωσε τσαμπα sync. Κ εδω παει να κανει το ιδιο. Γιατι να μην περιμενω τις καρτες της κ να επιβραβευσω την εταιρια που δεν μας δουλευει ψιλο γαζι? Γιατι να δωσω τωρα λεφτα σε μια εταιρια που σε καθε ευκαιρια που της δοθηκε προσπαθησε να μας την φερει? (βλεπε καρτες με ιδια ονοματα κ διαφορετικα χαρακτηριστικα, απειλες για αποκλεισμους σε εταιριες για να παρει ονομασιες αποκλειστικες, διωξιμο εταιριων αν συνεργαστουν με amd, αχρειαστα πανακριβο hardware sync, κ.ο.κ.). 5) Γιατι δεν εισαι κοροιδο να τσιμπας στην καθε αηδια που σου πλασαρουν οι Κορεατες για να σε στεγνωσουν. Απλο? 6) Το path tracing το εφερα σαν παραδειγμα. Ειναι μια απο τις αρκετες τεχνολογιες που παιζουν ως "μελλοντικες". Κ οχι φιλε. Επειδη κατεβηκε στην πρασινη να βαλει RT στις καρτες της, το ray tracing δεν ειναι το παρον. Ονειρευεσαι αν νομιζεις κατι τετοιο. Μια ΠΡΟΤΑΣΗ για το μελλον ειναι η ολη κινηση της Nvidia. Το mobile το εχει η amd (με samsung), το cloud το εχει η amd (με google), τις κονσολες της εχει η amd, κ τα λαπτοπ η intel. Καμια απο τις 2 αυτες που εχουν το 90% της αγορας δεν εχει το RT στην ατζεντα της ακομα. Λες με το 80% του 10% (desktop) η nvidia να τις βαλει στο τρεξιμο για RT??? Επετρεψε μου να αμφιβαλω. Αυτα τα ξερουν κ οι developers, αρα επετρεψε μου να αμφιβαλω (ξανα) κ για το ποσα παιχνιδια θα βιαστουν να πηδηξουν πανω στο τραινακι της πρασινης. Αν τωρα βγαλει κ κανα free ray tracing (αλα free sync) η AMD..... το βλεπω να πηγαινει απατο το ονειρο της πρασινης. Ασε που ολες οι αλλες πλατφορμες δεν εχουν hardware που να "σηκωνει" τετοιες "πολυτελειες" (βαλε μικρες οθονες, μπαταριες, περιοριεμενες μνημες, προβληματα θερμοκρασιων κλπ κλπ κλπ). Να κ ο λογος που η AMD δεν βιαζεται να λανσαρει την δικια της εκδοση RT--> γιατι αν το κανει θα πρεπει να ειναι καλο για οσες περισσοτερες πλατφορμες γινεται ! Κ οταν το κανει, ποια εταιρια λες να ακολουθησουν τα devs? Αυτοι ειναι λογοι για να διπλοσκεφτεις πριν κανεις την κινηση να χωσεις το χερι στην τσεπη, κ να δωσεις τα χρωματιστα χαρτακια στο χαμογελαστο υπαλληλο του Πλαισιου, που σε κοιτα στα ματια σαν λυθρινι κ του τρεχουν τα σαλια στην κοκκινη μπλουζα με την ταμπελιτσα που λεει "Μπαμπης" κ κραταει το κουτι μιας 2080Ti. Οχι γιατι ο "Μπαμπης" εχει βρωμικα δοντια οταν σου χαμογελα κ σου λεει "μπραβο φιλε, εκανες την καλυτερη επιλογη" (που καποιοι ισως το θεωρησουν απο μονο του κουδουνι κινδυνου μεγεθους προβατινας...). Ουτε γιατι στο πισω μερος του μυαλου σου γνωριζεις οτι τα reviews που διαβασες ειναι "πληρωμενα" να δειξουν τα νουμερα που θα δειξουν (κ παρολα αυτα δειξαν τα κακα τους χαλια...). Ουτε γιατι δεν εισαι σιγουρος αν η "μοστρα μουρη πανκ" με την 2080Ti θα πιασει κ καπου βαθια μεσα σου ξερεις οτι οι περισσοτεροι στο μυαλο τους θα ριχνουν φασκελα ενω θα σου λενε "μπραβο κ με γεια την καρτα" (λολ). Στην πραγματικη/καθημερινη ζωη, ο μοναδικος πραγματικος λογος να μην παρεις RTX ειναι η ζεστη που θα νοιωθεις στην τσεπη σου απο το χρημα που θα εχεις δικο σου !!!! Απο τα φραγκακια που ποτε δεν θα στειλεις στην Νοτια Κορεα. Αυτο κ μονο θα σε κανει να νοιωθεις ο καλυτεροτερος by far αδερφε ! Κ ασε τους αλλους να κουρευονται με ray tracing κ αλλα μπουρμπουτσαλα. Σε ενα-δυο χρονια θα παρεις τα ιδια σε τιμη σκοτωμα εδω μεσα. Ο λαος δεν λεει "γελαει καλυτερα αυτος που γελαει τελεταιος"? Γιατι τοση βιασυνη να εισαι ο πρωτος λοιπον? Μία ερώτηση Στα ίδια χρήματα και επιδόσεις θα επερνες το προϊόν που δεν έχει RTX? Δηλαδή θες αύριο να πάρεις κάρτα. Βλέπεις 5700xt στα 499 και 2070 super στα 499. Θα πας στην 5700xt γιατί δεν έχει το RTX? Λίγο οξύμωρο μου φαίνεται το όλο σκεπτικό. 1
Votritis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, bill987 είπε Γι'αυτό πρέπει να ευχόμαστε όλοι να υπάρχει ανταγωνισμός!!! Eισαι σίγουρος οτι ειναι αποτέλεσμα ανταγωνισμου αυτο?....γιατι εγω λεω οτι εξαρχής ειχαν κοστολογήσει τις καρτες παραπάνω ξέροντας οτι η NV θα απαντήσει ωστε μετα να κάνουν μείωση τιμης εκει που θα έπρεπε να ειναι κανονικά , με μόνο δυο εταιριες στον χώρο, πραγματικός αναταγωνισμος δεν μπορει να υπάρξει . 1 1
CarbonFibre Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Ας ελπίσουμε η Intel να φέρει περισσότερο ανταγωνισμό στα γραφικά. H AMD άφησε λίγο πίσω την αγορά γραφικών για να επικεντρωθεί στους επεξεργαστές και αυτό μας έφερε consumer cards στα 1200$. 2
Anuminas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Η nvidia την γλενταει οποτε θελει με την AMD να ακολουθει δευτερη και καταιδρωμενη τις εξελιξεις στις καρτες γραφικων, παλι καλα για αυτους που εφοδιαζουν με καρτες γραφικων τις κονσολες και βγαζουν κανα μεροκαματο. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από Anuminas 1 1
korakios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Ε ,όχι και μεροκάματο .... Γενικα ,αδιάφορη η φάση για μένα...πάνω από 200€ για gpu γενικά είναι κοροϊδία αλλά καλά κάνουν εφόσον υπάρχει αγοραστικό κοινό ....
Arkin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, korakios είπε Ε ,όχι και μεροκάματο .... Γενικα ,αδιάφορη η φάση για μένα...πάνω από 200€ για gpu γενικά είναι κοροϊδία αλλά καλά κάνουν εφόσον υπάρχει αγοραστικό κοινό .... Ας μην αναλυσουμε τι ειναι κοροιδια και τι οχι. Για μενα κοροιδια ειναι τα 2000 ενφια που πληρωνω καθε χρονο σε ακινητα δικα μου κατι που δεν μπορω να γλιτωσω. Η καρτα γραφικων που θα παρω(αν θελω παντα δεν με υποχρεωσε κανεις) 500-600 ευρω θα μου προσφερει χιλιαδες ωρες ποιοτικου παιχνιδιου και χαλαρωματος. Αν θες να πουμε για πραγματικη κοροιδια ετσι οχι να φωναζουμε γιατι μια gpu εχει 600-700 ευρω. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από Arkin 1
korakios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, Arkin είπε Ας μην αναλυσουμε τι ειναι κοροιδια και τι οχι. Για μενα κοροιδια ειναι τα 2000 ενφια που πληρωνω καθε χρονο σε ακινητα δικα μου κατι που δεν μπορω να γλιτωσω. Η καρτα γραφικων που θα παρω(αν θελω παντα δεν με υποχρεωσε κανεις) 500-600 ευρω θα μου προσφερει χιλιαδες ωρες ποιοτικου παιχνιδιου και χαλαρωματος. Αν θες να πουμε για πραγματικη κοροιδια ετσι οχι να φωναζουμε γιατι μια gpu εχει 600-700 ευρω. Μα δε φώναξα , υποκειμενικά πράγματα είναι , ο καθένας τα ´σκαεί´ εκεί που νομίζει .....
Arkin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, korakios είπε Μα δε φώναξα , υποκειμενικά πράγματα είναι , ο καθένας τα ´σκαεί´ εκεί που νομίζει ..... Eγραψες για κοροιδια και απαντησα. Κανεις δεν σε υποχρεωσε να δωσεις ουτε 1 ευρω για οτι ζηταει μια εταιρια. Οι εταιριες βγαζουν το προιον και αν θελεις το αγοραζεις. Που ειναι η κοροιδια? Η κοροιδια εγραψα που ειναι που εκει σκας τα χιλιαρικα και δεν λες και τιποτα. Το τελευταιο που με νοιαζει ειναι τι τιμη θα εχει μια καρτα γραφικων. 1
Black Demis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 αν βλεπω καλα η 5700Χ εχει παρομιες επιδωσεις με την 1070 ti........ ναι αλλα τι τρελλο power consuption παλι εχει η amd........... έλεος δλδ οσο καλα cpu έχουν τοσο ενεργοβόρες κάρτες βγάζουν θες πυρηνικό εργοστάσιο να την τραβήξεις....... για μικρο κουτι nowayyyyyyyy
korakios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 54 λεπτά πριν, Arkin είπε Eγραψες για κοροιδια και απαντησα. Κανεις δεν σε υποχρεωσε να δωσεις ουτε 1 ευρω για οτι ζηταει μια εταιρια. Οι εταιριες βγαζουν το προιον και αν θελεις το αγοραζεις. Που ειναι η κοροιδια? Η κοροιδια εγραψα που ειναι που εκει σκας τα χιλιαρικα και δεν λες και τιποτα. Το τελευταιο που με νοιαζει ειναι τι τιμη θα εχει μια καρτα γραφικων. Κοιτά , η άποψη μου είναι ότι είναι κοροϊδία οι τιμές στις κάρτες γραφικών . Πχ στους επεξεργαστές πλέον είναι λιγότερο , στους ssd σχεδόν στρώνουν . Κατα τα αλλά δεν έκρινα , ούτε κρίνω κάποιον . Αν δεν καταλαβαίνεις , δε μπορώ να κάνω κάτι , δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η συζήτηση και αγγίζει τα όρια του παραλόγου .... Υπάρχει και η λίστα αγνόησης και καλές βουτιές
Arkin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, korakios είπε Κοιτά , η άποψη μου είναι ότι είναι κοροϊδία οι τιμές στις κάρτες γραφικών . Πχ στους επεξεργαστές πλέον είναι λιγότερο , στους ssd σχεδόν στρώνουν . Κατα τα αλλά δεν έκρινα , ούτε κρίνω κάποιον . Αν δεν καταλαβαίνεις , δε μπορώ να κάνω κάτι , δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η συζήτηση και αγγίζει τα όρια του παραλόγου .... Υπάρχει και η λίστα αγνόησης και καλές βουτιές Αρα 200+ ευρω για gpu ειναι κοροιδια.
korakios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 @Arkin Αν δεν καταλαβαίνεις ότι θεωρώ ότι μας αρμέγουν χρόνια οι κάρτες γραφικών γιαυτο που προσφέρουν με το σταγονόμετρο ,τι να πω .... ειλικρινά σου εύχομαι να πάνε όλα καλά . Απλά ενημερώνω ότι δυστυχώς δε θα βλέπω πλέον τα μηνύματα σου .
SilverMachine Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, Arkin είπε Ας μην αναλυσουμε τι ειναι κοροιδια και τι οχι. Για μενα κοροιδια ειναι τα 2000 ενφια που πληρωνω καθε χρονο σε ακινητα δικα μου κατι που δεν μπορω να γλιτωσω. Η καρτα γραφικων που θα παρω(αν θελω παντα δεν με υποχρεωσε κανεις) 500-600 ευρω θα μου προσφερει χιλιαδες ωρες ποιοτικου παιχνιδιου και χαλαρωματος. Αν θες να πουμε για πραγματικη κοροιδια ετσι οχι να φωναζουμε γιατι μια gpu εχει 600-700 ευρω. Παντα ετσι ξεκιναει. Καμια δεκαρια εταιριες συναγωνιζονται, οι τιμες ειναι καλες κ ολοι κοιμομαστε ωραια. Μετα μενουν 2-3, οι τιμες ανεβαινουν γιατι ειναι ολιγοπωλιο κ εμεις ακομα κοιμομαστε μια χαρα. Στο τελος μενει η μια, οι τιμες πανε στον θεο γιατι ειναι μονοπωλιο κ εμεις βρισκουμε μια δικαιολογια σαν αυτη που λες για να συνεχισουμε να κοιμομαστε του καλου καιρου. Σε ολα τα προιοντα, σε ολες τις κοινωνιες, σε ολες τις στιγμες της ιστοριας γινεται το ιδιο. Κ ολοι παντα λενε "μα, δεν σε υποχρεωνει κανενας". ΛΟΛ. Κ ΕΝΦΙΑ δεν σε υποχρεωνει κανενας να πληρωσεις. Εχεις την επιλογη να μην πληρωσεις κ μετα να σε κυνηγα η εφορια. Επιλογη σου ειναι κ αυτη- αν το πας ετσι. Αν θες ομως ηρεμη ζωη, πληρωνεις κ τους ξεφορτωνεσαι. Κ αν θες να παιξεις Λαρα Κροφτ με rt, παιρνεις rtx κ πληρωνεις το πετσινο του αφεντικου της. Επιλογη σου ειναι να περιμενεις κανα χρονο ακομα, επιλογη σου κ να τα χωσεις χοντρα τωρα. (επιλογη σου κ να διαβασεις αυτα που σου γραφω με προσοχη- κ μαλιστα δεν εχει ουτε προστιμα ουτε τπτ αν δεν το κανεις) 5 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε Ακριβώς. Η κατηγορία των 200-250$ με συμφωνία των 2, έχει πάει στα 350-400$ και ομοίως και με μεγαλύτερο άλμα στις high end. Η Amd δε νομίζω ότι θ'ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική γιατί τη συμφέρει αυτό που γίνεται, ειδικά σε αυτή την κατηγορία. Με αυτές τις τιμές, πλέον πολλοί που ασχολούνται με το gaming πηγαίνουν αποκλειστικά στην αγορά κονσόλας. Κι εκεί η Amd έχει μονοπώλιο... Ο φιλος εδω περιγραφει το μαρτυριο μας 100%. 2 1
Arkin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, SilverMachine είπε Παντα ετσι ξεκιναει. Καμια δεκαρια εταιριες συναγωνιζονται, οι τιμες ειναι καλες κ ολοι κοιμομαστε ωραια. Μετα μενουν 2-3, οι τιμες ανεβαινουν γιατι ειναι ολιγοπωλιο κ εμεις ακομα κοιμομαστε μια χαρα. Στο τελος μενει η μια, οι τιμες πανε στον θεο γιατι ειναι μονοπωλιο κ εμεις βρισκουμε μια δικαιολογια σαν αυτη που λες για να συνεχισουμε να κοιμομαστε του καλου καιρου. Σε ολα τα προιοντα, σε ολες τις κοινωνιες, σε ολες τις στιγμες της ιστοριας γινεται το ιδιο. Κ ολοι παντα λενε "μα, δεν σε υποχρεωνει κανενας". ΛΟΛ. Κ ΕΝΦΙΑ δεν σε υποχρεωνει κανενας να πληρωσεις. Εχεις την επιλογη να μην πληρωσεις κ μετα να σε κυνηγα η εφορια. Επιλογη σου ειναι κ αυτη- αν το πας ετσι. Αν θες ομως ηρεμη ζωη, πληρωνεις κ τους ξεφορτωνεσαι. Κ αν θες να παιξεις Λαρα Κροφτ με rt, παιρνεις rtx κ πληρωνεις το πετσινο του αφεντικου της. Επιλογη σου ειναι να περιμενεις κανα χρονο ακομα, επιλογη σου κ να τα χωσεις χοντρα τωρα. (επιλογη σου κ να διαβασεις αυτα που σου γραφω με προσοχη- κ μαλιστα δεν εχει ουτε προστιμα ουτε τπτ αν δεν το κανεις) Κοιτα η διαφορα ομως ειναι οτι κανεις δεν σε υποχρεωνει να παρεις οποιαδηποτε καρτα. Οπως και κανεις δεν σε υποχρεωνει να παρεις το νεο audi των 60000 ευρω η το νεο iphone των 1400. Η υπομονη ειναι αρετη και πιστεψε με εχω αρκετη. Για αυτο υπαρχουν και οι κονσολες στα 250 ευρω για ποιοτικο παιχνιδι αν δεν μπορεις να δωσεις παραπανω χρηματα. Σημερα στο gpu κομματι περνεις επιδοσεις 1070 με 230 ευρω. Η 1070 ειχε 500 ευρω πριν 1.5 χρονο. Σημερα στο ssd κομματι περνεις 1tb ssd με 90 ευρω. Πριν 1.5 χρονο ηθελες 250. Σημερα στις ram περνεις 16gb με 70 ευρω. Πριν 1.5 χρονο ηθελες 220 για τις ιδιες. Επιασες το point μου νομιζω. Κανεις δεν κοιματε η αγορα αυτη ειναι. Κανεις δεν σε υποχρεωσε να αγορασεις οτιδηποτε. Το ενφια και πολλα αλλα με υποχρεωνουν και μιλαμε για πολλαπλασια χρηματα που το κοστος pc των 2000ευρω μοιαζει τιποτα το οποιο μου προσφερει χιλιαδες ωρες για να κανω το hobby μου. Δεν πεταω τα χρηματα μου οπως στα υπολοιπα που εγραψα. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα