Christos21417 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Θέλω να επεκτείνω το σήμα wifi. Εκεί που είναι το ρούτερ φτάνει ελάχιστα με αποσυνδέσεις καθώς υπάρχουν τείχος και ένα μεγάλο ντουλάπι. Στο wifi είναι σχεδόν μόνιμα συνδεδεμένα τρία κινητά, μερικές ώρες τη μέρα ένα τάμπλετ και πλέον μια smart tv. Στην τηλεόραση θα μπει νετφλιξ. Μέχρι 1080p από YouTube παίζει καλά αλλά σε 4k γονατίζει. Τι να χρησιμοποιήσω ώστε να καλύπτονται όλες οι συσκευές με wifi; Ιδανικά θα ήθελα η τηλεόραση να έχει την καλύτερη σύνδεση.
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Αν οι μόνες λύσεις είναι οι εξής δύο που ανέφερες (γιατί καλώδιο>all), πάς για PLC. Η τηλεόραση δέν είναι ανάγκη να συνδεθεί μεσω wifi στο δίκτυο.Μόνο για την tv,πάρε ένα PLC με passthrough ρεύματος για να μην χάσεις την πρίζα και είσαι κομπλέ.Αν τώρα η πρίζα της tv βρίσκεται κοντά στον χώρο που θέλεις να επεκτείνεις το σήμα,φρόντισε το προαναφερθέν PLC να έχει και δυνατότητες wifi. Γενικότερα όμως ούτε τα PLC έχουν ανοσία σε κολλήματα, οπότε υπολόγισε μια στο τόσο οτι μπορεί να χρειαστεί ένα βγάλε-βάλε.
POSEYATSIA Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 5/7/2019 στις 6:53 ΜΜ, Christos21417 είπε Θέλω να επεκτείνω το σήμα wifi. Εκεί που είναι το ρούτερ φτάνει ελάχιστα με αποσυνδέσεις καθώς υπάρχουν τείχος και ένα μεγάλο ντουλάπι. Στο wifi είναι σχεδόν μόνιμα συνδεδεμένα τρία κινητά, μερικές ώρες filezilla uc browser rufus τη μέρα ένα τάμπλετ και πλέον μια smart tv. Στην τηλεόραση θα μπει νετφλιξ. Μέχρι 1080p από YouTube παίζει καλά αλλά σε 4k γονατίζει. Τι να χρησιμοποιήσω ώστε να καλύπτονται όλες οι συσκευές με wifi; Ιδανικά θα ήθελα η τηλεόραση να έχει την καλύτερη σύνδεση. Η τηλεόραση δέν είναι ανάγκη να συνδεθεί μεσω wifi στο δίκτυο.Μόνο για την tv,πάρε ένα PLC με passthrough ρεύματος για να μην χάσεις την πρίζα και είσαι κομπλέ.Αν τώρα η πρίζα της tv βρίσκεται κοντά στον χώρο που θέλεις να επεκτείνεις το σήμα,φρόντισε το προαναφερθέν PLC να έχει και δυνατότητες wifi. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από POSEYATSIA
Christos21417 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλώδιο δε γίνεται να μπει. Ναι η τηλεόραση βρίσκεται στον ίδιο χώρο που θέλω να επεκτείνω και το WiFi. Εκεί που είναι η τηλεόραση το σήμα φτάνει ελάχιστα. Θα μπορεί να το αναμεταδίδει το plc ή θα πρέπει να βάλω και ένα repeater αλλού; Ποιο μου προτείνετε να αγοράσω; Ξέρω ότι κάποια είναι πολύ ακριβά αλλά εξαιρετικά. Δε θέλω να δώσω πολλά λεφτά. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από Christos21417
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, Christos21417 είπε Καλώδιο δε γίνεται να μπει. Ναι η τηλεόραση βρίσκεται στον ίδιο χώρο που θέλω να επεκτείνω και το WiFi. Εκεί που είναι η τηλεόραση το σήμα φτάνει ελάχιστα. Θα μπορεί να το αναμεταδίδει το plc ή θα πρέπει να βάλω και ένα repeater αλλού; Ποιο μου προτείνετε να αγοράσω; Ξέρω ότι κάποια είναι πολύ ακριβά αλλά εξαιρετικά. Δε θέλω να δώσω πολλά λεφτά. Σίγουρα μήν μπλέξεις με repeater.Είναι ημίμετρο στην καλύτερη και πεταμένα χρήματα στην χειρότερη... To PLC θα συνδεθεί στην TV με ethernet καλώδιο και παράλληλα θα κάνει επέκταση του wi-fi δικτύου στον απομακρυσμένο χώρο. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει μόνο Devolo,ελέω τριφασικού,όποτε δέν μπορώ να μιλήσω για άλλες εταιρείες.Υποστηρίζουν mesh κάλυψη και οι συσκευές συνδέονται αυτόματα στο ισχυρότερο σήμα που εντοπίζουν.Το SSID παραμένει το ίδιο για όλους τους χώρους (πχ. Christos21417_Home) και δέν υπάρχουν συνδέσεις/αποσυνδέσεις.Το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι μια στιγμιαία αυξομείωση του σήματος.Τα συγκεκριμένα έχω σε ένα μικρό ξενοδοχείο εδώ και 2 χρόνια,οπότε μπορώ να πώ οτι δουλεύουν αξιοπρεπώς τηρουμένων των αναλογιών. Τώρα αν τα 90 ευρώ είναι πολλά (που είναι),μπορείς να δείς την λύση ενός φτηνότερου PLC με 2 θύρες ethernet (πχ TP-LINK TL-PA4022P).Η μία θύρα θα συνδεθεί με την TV και στην δεύτερη μπορείς να βάλεις ένα access point (ένα περισσευούμενο modem-router είναι ταμάμ).Απλά εκεί θα πρέπει να έχεις διαφορετικό SSID για τον απομακρυσμένο χώρο+οι συσκευές δέν θα συνδέονται αυτόματα στο πιο δυνατό σήμα,εκτός αν χαθεί τελείως η σύνδεση+η βαβούρα με τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις.Ειλικρινά δέν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για 30 ευρώ,άλλα αυτό θα το κρίνεις εσύ καλύτερα. Επίσης,να αναφέρω πως οι ηλεκτρικές γραμμές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ταχύτητα σύνδεσης των PLC.Στις περισσότερες πρίζες τους ξενοδοχείου βλέπω 150~200mbps,ενώ σε κάποιες εξωτερικές (πρόχειρα περασμένο κουτί-πατέντα με κλέμες,μονωτική ταινία και τα σχετικά) είχα μόλις 15mbps.
Christos21417 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 24 λεπτά πριν, Tenshi είπε Σίγουρα μήν μπλέξεις με repeater.Είναι ημίμετρο στην καλύτερη και πεταμένα χρήματα στην χειρότερη... To PLC θα συνδεθεί στην TV με ethernet καλώδιο και παράλληλα θα κάνει επέκταση του wi-fi δικτύου στον απομακρυσμένο χώρο. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει μόνο Devolo,ελέω τριφασικού,όποτε δέν μπορώ να μιλήσω για άλλες εταιρείες.Υποστηρίζουν mesh κάλυψη και οι συσκευές συνδέονται αυτόματα στο ισχυρότερο σήμα που εντοπίζουν.Το SSID παραμένει το ίδιο για όλους τους χώρους (πχ. Christos21417_Home) και δέν υπάρχουν συνδέσεις/αποσυνδέσεις.Το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι μια στιγμιαία αυξομείωση του σήματος.Τα συγκεκριμένα έχω σε ένα μικρό ξενοδοχείο εδώ και 2 χρόνια,οπότε μπορώ να πώ οτι δουλεύουν αξιοπρεπώς τηρουμένων των αναλογιών. Τώρα αν τα 90 ευρώ είναι πολλά (που είναι),μπορείς να δείς την λύση ενός φτηνότερου PLC με 2 θύρες ethernet (πχ TP-LINK TL-PA4022P).Η μία θύρα θα συνδεθεί με την TV και στην δεύτερη μπορείς να βάλεις ένα access point (ένα περισσευούμενο modem-router είναι ταμάμ).Απλά εκεί θα πρέπει να έχεις διαφορετικό SSID για τον απομακρυσμένο χώρο+οι συσκευές δέν θα συνδέονται αυτόματα στο πιο δυνατό σήμα,εκτός αν χαθεί τελείως η σύνδεση+η βαβούρα με τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις.Ειλικρινά δέν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για 30 ευρώ,άλλα αυτό θα το κρίνεις εσύ καλύτερα. Επίσης,να αναφέρω πως οι ηλεκτρικές γραμμές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ταχύτητα σύνδεσης των PLC.Στις περισσότερες πρίζες τους ξενοδοχείου βλέπω 150~200mbps,ενώ σε κάποιες εξωτερικές (πρόχειρα περασμένο κουτί-πατέντα με κλέμες,μονωτική ταινία και τα σχετικά) είχα μόλις 15mbps. Δε γίνεται πχ η μία θύρα να πάει στην τηλεόραση και η άλλη να μείνει κενή; Ή δεν υποστηρίζει μετάδοση WiFi το συγκεκριμένο και πρέπει να γίνει έτσι;
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Christos21417 είπε Δε γίνεται πχ η μία θύρα να πάει στην τηλεόραση και η άλλη να μείνει κενή; Ή δεν υποστηρίζει μετάδοση WiFi το συγκεκριμένο και πρέπει να γίνει έτσι; Όπως το είπες,το συγκεκριμένο TP-LINK TL-PA4022P δέν υποστηρίζει Wifi. Φυσικά υπάρχουν PLC με Wifi και 2 ή 3 ethernet θύρες (με το ανάλογο κόστος) Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από Tenshi
Christos21417 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Το μόνο παλιό ρούτερ που έχω είναι τα κλασικά του ΟΤΕ που δε γίνονται access point νομίζω. Ή θα πάω στην ακριβή επιλογή της devolo ή θα βρω φθηνότερο plc που να υποστηρίζει μετάδοση WiFi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα