tzagaritos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, mkp είπε Άμα κάνεις με αυτόν τον τρόπο την αγορά δεν γλιτώνεις μονό το 24% ΦΠΑ άλλα πολύ παραπάνω γιατί εμφανίζεις λιγότερα κέρδη. παράδειγμα: το laptop κάνει 1000€ Θα απόδοσης 194€ λιγότερο ΦΠΑ στο τέλος του τριμήνου. Επίσης στο τέλος το έτους θα απόδοσης λιγότερους φόρους (φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, εφκα, τέλος επιτηδεύματος κτλ.) επειδή τα 806€ έγιναν δαπάνες τις επιχειρήσεις και αφαιρέθηκαν από τα κέρδη. Οπότε το laptop στο τέλος θα σου στοίχιση μονό 300-600€ ανάλγα την περιπτώσει σου φυσικά. Σωστος ο αρχηγος. Γενικα σας ευχαριστω ολους καταλαβα πως γινεται.Καλη συνεχεια!
logistoulis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, james01gr είπε που σημαίνει εάν δικαιούσαι να αγοράσεις κάτι χωρίς ΦΠΑ και το αγοράσεις με ΦΠΑ, τον ΦΠΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙΣ. απλά περνάς ολόκληρο το τιμολόγιο ως έξοδο της εταιρείας όχι απαραίτητα μπορεί ο φπα να είναι εκπιπτόμενος στη δήλωση μπορεί και όχι, που σημαίνει ότι μπορεί να πάει φορολογική αναμόρφωση στο τέλος (πολύ γενικά μιλώντας) πάντως είναι κρίμα που δεν μπορείς να γλιτώσεις τον φπα από την αρχή και σε σταθερό υπολογιστή, αλλά μόνο σε λαπτοπ Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από logistoulis 1
Axelq Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάμε πάλι από την αρχή, η ΠΟΛ.1150/2017 μπήκε για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων έναντι των άλλων από την Ε.Ε. Σαν επιχειρηματίας ή σαν ελεύθερος επαγγελματίας, σε σύμφερε να παραγγείλεις το κινητό ή laptop σου από την Ε.Ε. γιατί όχι μόνο είχε χαμηλότερη τιμή, αλλά διότι δεν πληρώνεις το ΦΠΑ (λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής όπως προείπα). Τώρα αν παραγγείλεις ένα laptop που κοστίζει 1000€ από ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, το τιμολόγιο που θα σου στείλουν θα γράφει 1000-24% = 806.45€ Αυτά υποχρεούσαι να πληρώσεις με την κάρτα σου (δεν μπορείς να πληρώσεις με μετρητά ποσά πάνω από 500€). Ο λογιστής θα περάσει το τιμολόγιο στα έξοδα σου και το κατάστημα από το οποίο παρήγγειλες το laptop θα αποδώσει το ΦΠΑ στο κράτος. Παλιά: (Επιχείρηση -> Αγορά laptop -> Απόδοση ΦΠΑ) Τώρα: (Επιχείρηση -> Αγορά laptop) (Ηλεκτρονικό Κατάστημα -> Απόδοση ΦΠΑ) * Άμα με το καλό πάρεις το laptop, ενημερώνεις τον λογιστή να το περάσει σαν έξοδο και όχι σαν πάγιο, τα πάγια πρέπει να βρίσκονται πάντα στο γραφείο ή επαγγελματικό χώρο του πατέρα σου και να είναι άμεσα προσβάσιμα σε κάθε έλεγχο της Εφορίας. Όταν το έχεις δηλώσει σαν έξοδο μπορεί να σου ζητήσουν να το πας στο γραφείο για να δουν ότι υπάρχει και δεν το έχεις πουλήσει. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από Axelq 1 1
papp0us Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 36 λεπτά πριν, Axelq είπε Πάμε πάλι από την αρχή, η ΠΟΛ.1150/2017 μπήκε για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων έναντι των άλλων από την Ε.Ε. Σαν επιχειρηματίας ή σαν ελεύθερος επαγγελματίας, σε σύμφερε να παραγγείλεις το κινητό ή laptop σου από την Ε.Ε. γιατί όχι μόνο είχε χαμηλότερη τιμή, αλλά διότι δεν πληρώνεις το ΦΠΑ (λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής όπως προείπα). Τώρα αν παραγγείλεις ένα laptop που κοστίζει 1000€ από ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, το τιμολόγιο που θα σου στείλουν θα γράφει 1000-24% = 806.45€ Αυτά υποχρεούσαι να πληρώσεις με την κάρτα σου (δεν μπορείς να πληρώσεις με μετρητά ποσά πάνω από 500€). Ο λογιστής θα περάσει το τιμολόγιο στα έξοδα σου και το κατάστημα από το οποίο παρήγγειλες το laptop θα αποδώσει το ΦΠΑ στο κράτος. Παλιά: (Επιχείρηση -> Αγορά laptop -> Απόδοση ΦΠΑ) Τώρα: (Επιχείρηση -> Αγορά laptop) (Ηλεκτρονικό Κατάστημα -> Απόδοση ΦΠΑ) * Άμα με το καλό πάρεις το laptop, ενημερώνεις τον λογιστή να το περάσει σαν έξοδο και όχι σαν πάγιο, τα πάγια πρέπει να βρίσκονται πάντα στο γραφείο ή επαγγελματικό χώρο του πατέρα σου και να είναι άμεσα προσβάσιμα σε κάθε έλεγχο της Εφορίας. Όταν το έχεις δηλώσει σαν έξοδο μπορεί να σου ζητήσουν να το πας στο γραφείο για να δουν ότι υπάρχει και δεν το έχεις πουλήσει. Ακριβώς όπως τα λέει με μια μικρή διόρθωση. Δεν είναι -24% ,. Γιατί δεν αφαιρεις το 24% από το συνολικό ποσό. ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ το τελικό ποσό για να δεις πόσο θα βγεί, δηλαδή είναι π.χ 1000/1.24 που βγαίνει 806€ και όχι 1000-24% που κάνει 760€ 2
CheOnWeb Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 51 minutes ago, Axelq said: Άμα με το καλό πάρεις το laptop, ενημερώνεις τον λογιστή να το περάσει σαν έξοδο και όχι σαν πάγιο, Αρκεί το κόστος (άνευ ΦΠΑ) να είναι κάτω από 1500€ αλλιώς, εξ όσων γνωρίζω, πάει υποχρεωτικά στα πάγια και γίνεται απόσβεση σε 4 ή 5 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς).
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Axelq είπε Πάμε πάλι από την αρχή, η ΠΟΛ.1150/2017 μπήκε για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων έναντι των άλλων από την Ε.Ε. Σαν επιχειρηματίας ή σαν ελεύθερος επαγγελματίας, σε σύμφερε να παραγγείλεις το κινητό ή laptop σου από την Ε.Ε. γιατί όχι μόνο είχε χαμηλότερη τιμή, αλλά διότι δεν πληρώνεις το ΦΠΑ (λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής όπως προείπα). Τώρα αν παραγγείλεις ένα laptop που κοστίζει 1000€ από ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, το τιμολόγιο που θα σου στείλουν θα γράφει 1000-24% = 806.45€ Αυτά υποχρεούσαι να πληρώσεις με την κάρτα σου (δεν μπορείς να πληρώσεις με μετρητά ποσά πάνω από 500€). Ο λογιστής θα περάσει το τιμολόγιο στα έξοδα σου και το κατάστημα από το οποίο παρήγγειλες το laptop θα αποδώσει το ΦΠΑ στο κράτος. Παλιά: (Επιχείρηση -> Αγορά laptop -> Απόδοση ΦΠΑ) Τώρα: (Επιχείρηση -> Αγορά laptop) (Ηλεκτρονικό Κατάστημα -> Απόδοση ΦΠΑ) * Άμα με το καλό πάρεις το laptop, ενημερώνεις τον λογιστή να το περάσει σαν έξοδο και όχι σαν πάγιο, τα πάγια πρέπει να βρίσκονται πάντα στο γραφείο ή επαγγελματικό χώρο του πατέρα σου και να είναι άμεσα προσβάσιμα σε κάθε έλεγχο της Εφορίας. Όταν το έχεις δηλώσει σαν έξοδο μπορεί να σου ζητήσουν να το πας στο γραφείο για να δουν ότι υπάρχει και δεν το έχεις πουλήσει. Συγνώμη αλλά σε αυτό το παράδειγμα ο τελικός καταναλωτής ΔΕΝ πληρώνει ΦΠΑ οπότε το κατάστημα/έμπορος πώς θα αποδώσει στο κράτος κάτι που δεν εισέπραξε ποτέ ? Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι πλέον απλά δεν υπάρχει ο φαύλος κύκλος "φπα που αποδίδει ο εε -> κατάστημα -> κράτος -> συμψηφισμός φπα εε" τον οποίο εκμεταλλευόταν πολλά σκρουτζομάγαζα τσεπώνοντας το 24% και "πιστολάζανε" μετά , οπότε με τον συμψηφισμό στο ΦΠΑ του εε, ουσιαστικά το κράτος έβαζε απο την "τσέπη" του το 24%. Κάνω κάπου λάθος ? 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μια άλλη απορία... Ο πλακατζής δικαιολογεί laptop? Οποιοσδήποτε ελ.επ. δικαιολογεί laptop? Πάντως κι εμένα ο λογιστής μου για μεγάλο έξοδο, ακριβό laptop (~2Κ), μου είχε πει παλιότερα πως θα περαστεί σε πολλά έτη ως έξοδο κι όχι με τη μία στο συγκεκριμένο τρίμηνο. Καλό είναι να το ρωτήσεις πρώτα αυτό, να ξέρεις τι σου γίνεται, ανάλογα με το πόσο ακριβό είναι αυτό που θες να αγοράσεις.
kon1to Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 13 λεπτά πριν, divo είπε κανεις λαθος. οτι δεν αποδιδει φπα ο πωλητης δε σημαινει οτι δεν αποδιδει φπα κανεις. μα δεν κανει λάθος, το παράδειγμα που δοθηκε πριν ήταν λάθος, καθως ελεγε οτι το καταστημα θα αποδωσει τον ΦΠΑ στο κρατος...
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, kon1to είπε μα δεν κανει λάθος, το παράδειγμα που δοθηκε πριν ήταν λάθος, καθως ελεγε οτι το καταστημα θα αποδωσει τον ΦΠΑ στο κρατος... Οπότε τι συμβαίνει ?Εγώ δίνω τα 806 καθαρή αξία στο κατάστημα , αλλά το αντίστοιχο τρίμηνο θα είμαι υπόχρεος να καταβάλω τα 194 στο κράτος ? 55 λεπτά πριν, SeaLion είπε Μια άλλη απορία... Ο πλακατζής δικαιολογεί laptop? Οποιοσδήποτε ελ.επ. δικαιολογεί laptop? Πάντως κι εμένα ο λογιστής μου για μεγάλο έξοδο, ακριβό laptop (~2Κ), μου είχε πει παλιότερα πως θα περαστεί σε πολλά έτη ως έξοδο κι όχι με τη μία στο συγκεκριμένο τρίμηνο. Καλό είναι να το ρωτήσεις πρώτα αυτό, να ξέρεις τι σου γίνεται, ανάλογα με το πόσο ακριβό είναι αυτό που θες να αγοράσεις. Εδώ παίζει ρόλο ο ΚΑΔ που έχει επιλέξει , φαντάζομαι για να ρωτάει ναι μπορεί (πιθανό να θεωρείται βασική ανάγκη όπως το κινητό). Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από christos_0b
papp0us Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, christos_0b είπε Οπότε τι συμβαίνει ?Εγώ δίνω τα 806 καθαρή αξία στο κατάστημα , αλλά το αντίστοιχο τρίμηνο θα είμαι υπόχρεος να καταβάλω τα 194 στο κράτος ? Συμψηφισμός γίνεται στο ΦΠΑ, δε θα καταβάλεις ΦΠΑ για κάτι που αγόρασες. Απλά π.χ απο τις πωλήσεις σου ηταν να πληρώσεις 500€ ΦΠΑ και το είχες αγοράσει κανονικά τα 194€ θα αφαιρόντουσαν απο το ΦΠΑ που χρωστούσες και θα πλήρωνες 306€(εντελώς χονδρικό παράδειγμα) . Τώρα αφου δεν έχεις πληρώσει εσυ το ΦΠΑ στην αγορά σου, θα πληρώσει και τα 500€ του ΦΠΑ των πωλήσεων σου. 1
Alex2020 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 16 ώρες πριν, tzagaritos είπε Μιλαμε για ελευθερο επαγγελματια,για την ακριβεια πλακατζη Συνεπως δεν υπαρχει η επιχειρηση σαν κτιριο που λετε. Παντως ναι σπιτι του θα ειναι το λαπτοπ Λέει καλά ανέκδοτα ; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους έχουν σαν έδρα το σπιτι τους όποτε είσαι οκ
tzagaritos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, Alex2020 είπε Λέει καλά ανέκδοτα ; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους έχουν σαν έδρα το σπιτι τους όποτε είσαι οκ χαχα ναι πολυ καλα, ειπε οτι θα το πληρωνα ολο το λαπτοπ εγω. να ξερεις δεν γελασα😂
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, papp0us είπε Συμψηφισμός γίνεται στο ΦΠΑ, δε θα καταβάλεις ΦΠΑ για κάτι που αγόρασες. Απλά π.χ απο τις πωλήσεις σου ηταν να πληρώσεις 500€ ΦΠΑ και το είχες αγοράσει κανονικά τα 194€ θα αφαιρόντουσαν απο το ΦΠΑ που χρωστούσες και θα πλήρωνες 306€(εντελώς χονδρικό παράδειγμα) . Τώρα αφου δεν έχεις πληρώσει εσυ το ΦΠΑ στην αγορά σου, θα πληρώσει και τα 500€ του ΦΠΑ των πωλήσεων σου. Ε ναι αυτό λέω , αν εγώ έχω κόψει 0 αποδείξεις το τρίμηνο όμως γιατί με πληρώνουν όταν τους γουστάρει ?
papp0us Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, christos_0b είπε Ε ναι αυτό λέω , αν εγώ έχω κόψει 0 αποδείξεις το τρίμηνο όμως γιατί με πληρώνουν όταν τους γουστάρει ? Μένει υπόλοιπο στο ΦΠΑ σου και συμφψηφίζεται το επόμενο τρίμηνο. Τώρα αμα καμια τετραετία δε δείχνεις έσοδα ουτε για να δικαιολογήσεις βασικές αγορές, σου έρχεται το ΣΔΟΕ
christos_0b Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, papp0us είπε Μένει υπόλοιπο στο ΦΠΑ σου και συμφψηφίζεται το επόμενο τρίμηνο. Τώρα αμα καμια τετραετία δε δείχνεις έσοδα ουτε για να δικαιολογήσεις βασικές αγορές, σου έρχεται το ΣΔΟΕ Χαχαχα , όχι , απλά έτσι είναι τα πράγματα , προτιμούν να τα δίνουν μαζεμένα καθυστερημένα , παρά λίγα-λίγα στην ώρα τους , γιατί δεν ξέρω , ας μας πεί ένας λογιστής Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από christos_0b
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα