Προς το περιεχόμενο

TV Tuner και σημα κεραιας

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βαλω στο pc μου μια καρτα tv αλλα υπαρχει παρα πολυ μεγαλη δυσκολια να φερω καλωδιο απο την κεραια της tv στο pc.Οι εσωτερικες κεραιες δεν εχουν καλη αποδοση.Μηπως η τεχνολογια εχει αναπτυξει καμμια καλυτερη..."τεχνικη" ????Ευχαριστω. :D :D :D

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιάννης_(Platano) και γω το ίδιο πρόβλημα είχα.Ε αφού δεν μπόρεσα να φέρω το καλώδιο στο pc,έφερα το pc στο καλώδιο.:P

Δημοσ.
Γιάννης_(Platano)[/b'] και γω το ίδιο πρόβλημα είχα.Ε αφού δεν μπόρεσα να φέρω το καλώδιο στο pc,έφερα το pc στο καλώδιο.:P

Αυτο κι αν δεν γινεται!!!Φανταζεστε το pc με τα παρελκομενα του στο σαλονι???? :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα και το παράτησα. Πούλησα την κάρτα και ησύχασα.

Βέβαια ήθελα να δω debate και τα σχετικά αλλά δεν έχω βρει λύση ακόμα

Δημοσ.

hmm yparxei allos tropos, an i karta exei video-in syndeeis tin karta me to video i tin tileorasi me composite h s-video kai sto programma tv dialegeis na vlepeis apo to videoin kai allazeis kanalia apo to telecontrol :) apla thelei composite or svideo kalodio anti gia kalodio keraias :)

Δημοσ.
hmm yparxei allos tropos, an i karta exei video-in syndeeis tin karta me to video i tin tileorasi me composite h s-video kai sto programma tv dialegeis na vlepeis apo to videoin kai allazeis kanalia apo to telecontrol :) apla thelei composite or svideo kalodio anti gia kalodio keraias :)

Και παλι δεν χρειαζεται καλωδιο απο την tv στο pc ?????Μαλλον δικη μου παραλειψη οτι η αποσταση ειναι η ιδια.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

και εγω μια απο τα ίδια

τελικά πηρα μια εσωτερικη.δεν κανει και πολυ καλη δουλειά αλλά τουλάχιστον τα μεγάλα κανάλια τα πιάνει και κάποια απο τα μικρά, ακομα και το τηλεφως :).και να φανταστείς οτι μενω σε υπόγειο και γυρω ειναι όλο πολυκατοικίες

Δημοσ.

ναι αλλα δε μπορεις να κανεις capture κλπΚι εμενα με απασχολει το θεμα παντως.......Με εκείνο το "κερατο" που εχει η 14 ρα τηλεοραση μου λετε να πιανει?Χωρις ενισχυτη κλπ δηλαδη οπως του ραδιοφωνου ειναι.Η TV πιανει παντως με αυτη αρκετα καλα.

Δημοσ.

Καλήμέρα Γιάννη...

Στην περίπτωση σου η καλύτερη λύση είναι καλώδιο στον εξωτερικό τοίχο του δωματίου και μετά πάνω στην ταράτσα σε ξεχωριστή κεραία ή στην κεντρική ανάλογα την εγκατάσταση που έχει γίνει.

Αν και είσαι αρκετά ψηλά οπότε μπορείς να δανειστείς μια εσωτερική και να δοκιμάσεις... :)

Tα λέμε.

Γειά χαρά.

Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα Γιάννη.

Όταν λες απόσταση εννοείς ότι δεν θα βρεις καλώδιο (που θα βρεις 100%) ή δεν θέλεις να υπάρχει καλώδιο στην μέση των δωματίων;

Αν είναι το δεύτερο' date=' τότε δεν έχεις άλλη λύση. Όπως είπες οι εσωτερικές κεραίες είναι χάλια, ενώ τα υπάρχον gadget για wireless μετάδοση ΜΟΝΟ του καναλιού του video δεν είναι λειτουργικό (ότι κανάλι θα βλέπει το βίντεο θα βλέπεις και στον Η/Υ.

Αν "σκάψουμε" παρακάτω θα δούμε ότι θα πρέπει να:

α. Βρεις τρόπο να κρύψεις το καλώδιο της κεραίας (εννοείτε SAT 75) ή στα τελειώματα του τοίχου ψηλά (αν έχεις γύψινα) ή στα σουβαντουπιέ χαμηλά με κρικάκια που θα κρατάνε το καλώδιο.

β. Τοποθέτηση splitter στην μοναδική πρίζα για κεραία που έχεις (που συνήθως απαιτεί τοποθέτηση νέου μείκτη στην κεραία)

γ. Μην σκεφτείς να σκάψεις τον τοίχο για να βάλεις πρίζες. Είναι βάσανο.

ΥΓ1. Καλά, ολόκληρο σπίτι μόνο 1 πρίζα UHF υπάρχει; Δηλαδή στο διαμέρισμα που μένω υπάρχουν 4 πρίζες (1 σε κάθε δωμάτιο εκτός του WC)

ΥΓ2. Αν από την ίδια κεραία παίρνουν όλα τα διαμερίσματα σήμα, τότε ελπίζω να έχετε ΗΔΗ δυνατό ενισχυτή, γιατί όσο πιο πολλές συνδέσεις υπάρχουν πάνω σε μία κεραία, τόσο πιο αδύναμο σήμα θα έχεις.

ΥΓ3. Περιμένω ερωτήσεις.... 8)[/quote']

Φιλε μου φυσικα και εννοω οτι δεν θελω να γεμισω το σπιτι καλωδια!!!

Ηδη στην κεντρικη πριζα εχω βαλει spliter για την δευτερη τηλεοραση στην κουζινα που ειναι στην ιδια ευθεια.Το σπιτι εχει πριζες σε ολα τα δωματια αλλα δεν δουλευαν καλα κι ετσι τραβηξα εξωτερικο καλωδιο απο την ταρατσα στην μεγαλη τηλεοραση.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.
Αμ' date=' τώρα μιλάς για την πηγή του προβλήματος.

Θα σου πρότεινα να ανοίξεις τις πρίζες της κεραίας μία-μία και να δεις αν υπάρχουν χαλασμένες ή ΚΑΚΕΣ συνδέσεις εσωτερικά. Όπως επίσης και να αλλάξεις τα εσωτερικά καλώδια του τοίχου (είναι μανίκι το ξέρω) με καλύτερης ποιότητας καλώδια (SAT 75).

Μεγάλη σημασία παίζει και οι συνδέσεις καλωδίων και βυσμάτων σε κάθε περίπτωση, πχ. ένα μέρος από τις τρίχες του καλωδίου να ακουμπά σε λάθος σημείο είναι αρκετό για χιόνια και απώλεια σήματος σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού.

ΥΓ. Ελπίζω ο splitter να μην είναι ο μικρούλης που μπαίνει στην πρίζα του τοίχου, αλλά να είναι ο μεγάλος που παίρνει δικό του ρεύμα.[/quote']

Ολα αυτα φιλε μου θελουν να "πιανουν" τα χερια που λεμε και τα δικα μου δεν διακρινοντε για κατι τετοιο.Λυπαμαι αλλα ετσι ειναι!!!

Οσο για τον splitter αυτος που εχω ειναι ο... μικρος αλλα καλα τα παει για δυο συσκευες!!! 8) 8) 8) 8) Σε ευχαριστω. :D :D :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...