polemikos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Νέες πληροφορίες, τώρα που βρίσκονται στα χέρια πολλών reviewers, έκαναν την εμφάνιση τους για τις GPUs που αποτελούν την καρδιά των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX Super. Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι στην TU106 GPU της GeForce RTX 2060 Super υπάρχουν διακριτικά που την τοποθετούν από άποψη κατασκευής στην «Κορέα», κάτι που είναι παράξενο δεδομένου ότι η ΤSMC που κατασκευάζει τις Turing GPUs της Nvidia δεν έχει τέτοιου είδους εγκατάσταση στη Ν. Κορέα. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Nvidia είχε υπογράψει μία σύμβαση με την Samsung πριν από περίπου τρία χρόνια για να κατασκευάζει κάποιον αριθμό GPUs, και από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη σύμβαση βρίσκεται υπό ισχύ. Η Samsung όμως δεν χρησιμοποιεί μέθοδο κατασκευής 12nm FinFET αλλά στην θέση της προσφέρει 14nm και 11nm LPP. Η τελευταία μάλιστα είναι αυτή που προτείνει η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία σε εταιρείες σχεδίασης ημιαγωγών όπως η Nvidia ως ανταγωνιστική πρόταση στην μέθοδο της TSMC. Η ιστοσελίδα TechPowerUp απευθύνθηκε στην Nvidia για την παραπάνω ανακάλυψη και έλαβε την παρακάτω απάντηση: «H απάντηση είναι αρκετά απλή και αυτά τα διακριτικά δεν είναι νέα. Και άλλες Turing GPUs είχαν τέτοια διακριτικά. Το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε στην Κορέα και για αυτό αναγράφεται η λέξη «KOREA». Χρησιμοποιούμε τόσο την TSMC όσο και τη Samsung, καθιστούμε κάθε μία αυτές αρμόδια για κάθε κατασκευαστική μέθοδο. Δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια μας αλλά και οι δύο παραμένουν καταπληκτικοί εταίροι». Από ότι φαίνεται, με όλα όσα γίνονται τελευταία με τις ΗΠΑ και την Κίνα και τον εμπορικό πόλεμο, αποτελεί λογικό για ορισμένες εταιρείες να κοιτάζουν να πάρουν τα μέτρα τους σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση. Έτσι, προσπαθούν να βρουν εργοστάσια που είναι εκτός της δικαιοδοσίας της Κίνας, αφού ακόμα και η Ταϊβάν –που αποτελεί μέρος της Κίνας- δεν αποτελεί λύση. Από την άλλη, η Νότια Κορέα φαίνεται να αποτελεί μία ασφαλέστερη επιλογή. TweakTown Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
pikoriko Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Έχει σημασία?????? Η κοροϊδία είναι κοροϊδία. 3 3
Retromaniac Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Επίσης στην επόμενη γενιά (2020) θα έχει samsung στα 7nm. https://www.techradar.com/news/7nm-nvidia-gpus-could-come-in-2020-through-partnership-with-samsung 5 λεπτά πριν, pikoriko είπε Έχει σημασία?????? Η κοροϊδία είναι κοροϊδία. Ποια κοροϊδία; 8 1
pikoriko Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Επίσης στην επόμενη γενιά (2020) θα έχει samsung στα 7nm. https://www.techradar.com/news/7nm-nvidia-gpus-could-come-in-2020-through-partnership-with-samsung Ποια κοροϊδία; Σου προσφέρει καμία τρομερή αλλαγή σε επιδόσεις η super???????? Σε σύγκριση με την απλή σειρά 2χ....περιμένω να μου αποδείξεις ότι δεν είναι κοροϊδία. Ποσταρε αποτελέσματα σε σύγκριση μεταξύ απλής 2080 με super για να δούμε τις διαφορές.... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από pikoriko
Q-Taxys Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, pikoriko είπε Σου προσφέρει καμία τρομερή αλλαγή σε επιδόσεις η super???????? Σε σύγκριση με την απλή σειρά 2χ.... Υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν την απλή σειρά 2x. Αν λοιπόν κρίνουν ότι οικονομικά τους συμφέρει γιατί να μην την πάρουν; 12
pikoriko Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Q-Taxys είπε Υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν την απλή σειρά 2x. Αν λοιπόν κρίνουν ότι οικονομικά τους συμφέρει γιατί να μην την πάρουν; Φίλε μου θα συμφωνήσω, αλλά δεν είναι οι διαφορές....
GoMaR Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 27 λεπτά πριν, pikoriko είπε Σου προσφέρει καμία τρομερή αλλαγή σε επιδόσεις η super???????? Σε σύγκριση με την απλή σειρά 2χ....περιμένω να μου αποδείξεις ότι δεν είναι κοροϊδία. Ποσταρε αποτελέσματα σε σύγκριση μεταξύ απλής 2080 με super για να δούμε τις διαφορές.... μπλα μπλα μπλα...Σε καθε θεμα τα ιδια. Σε καθε θεμα γκρινια. Ηθελα να ξερα δεν εχετε βαρεθει; Σε αναγκαζει να αγορασεις το προιον; Αν ειχες 1080ti εδω και 3 χρονια εχεις αναγκη για καινουργια καρτα; Θωρητικα οχι. Αν θελεις 5-10 fps παραπανω σκασε λεφτα και τελος. Ενας που σκεφτεται για αγορα καρτας, η 2060 S δεν ειναι πολυ τιμια αγορα; Γιατι ντε και καλα πρεπει να αναβαθμισεις σε κατι καλυτερο αν ηδη εχεις κατι καλο;; Ουτε εγω συμφωνω με την πολιτικη της και μενω με τις 2 καρτουλες μου που εχω μεχρι να πεσουν στο 1000ρικο η 2080τι να παρω 2. Απλα εχει καταντησει γραφικο πλεον αυτη η καραμελα της κοροιδιας. 16 2 1
Retromaniac Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pikoriko είπε Σου προσφέρει καμία τρομερή αλλαγή σε επιδόσεις η super???????? Σε σύγκριση με την απλή σειρά 2χ....περιμένω να μου αποδείξεις ότι δεν είναι κοροϊδία. Ποσταρε αποτελέσματα σε σύγκριση μεταξύ απλής 2080 με super για να δούμε τις διαφορές.... Πέρα ότι είναι όντως πιο γρήγορη (ειδικά σε raytracing τα σπάει), η κάρτα αυτή προφανώς δεν είναι για αυτούς που έχουν την 2060 (εκτός και αν θέλουν να έχουν πάντα την τελευταία). Είναι για τους υπόλοιπους που έχουν παλιότερη κάρτα. Αλλά εσύ από τι καταλαβαίνω πρέπει να πήρες πρόσφατα 2060, και ως συνήθως αυτοί που το παθαίνουν (να παίρνουν κάτι πριν βγει νέα έκδοση) βγαίνουν στα forum και μιλάνε για κοροϊδίες κτλ EDIT: To benchmark παρακάτω αφορά ΜΟΝΟ το raytracing και όχι το rasterizer, δεν θα είναι πιο γρήγορη από 2080 σε rasterizer. https://gizmodo.com/if-you-just-bought-an-nvidia-rtx-2060-you-should-be-su-1836019407 Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Retromaniac
pikoriko Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Retromaniac είπε Πέρα ότι είναι όντως πιο γρήγορη, η κάρτα αυτή προφανώς δεν είναι για αυτούς που έχουν την 2060 (εκτός και αν θέλουν να έχουν πάντα την τελευταία). Είναι για τους υπόλοιπους που έχουν παλιότερη κάρτα. Αλλά εσύ από τι καταλαβαίνω πρέπει να πήρες πρόσφατα 2060, και ως συνήθως αυτοί που το παθαίνουν (να παίρνουν κάτι πριν βγει νέα έκδοση) βγαίνουν στα forum και μιλάνε για κοροϊδίες κτλ https://gizmodo.com/if-you-just-bought-an-nvidia-rtx-2060-you-should-be-su-1836019407 Εγώ φίλε μου έχω την P6000 λόγο δουλειάς.
Azerothakis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Είμαι μέγας fan της AMD αλλα η NVIDIA εκανε πολυ καλη κινηση για να τοποθετηθει σωστα ΠΡΩΤΗ στη αγορα. Περιμένουμε τις 5600-5700-5800-5900 με ανυπομονησια. Παντως τα αποτελεσματα ειναι πολυ ενθαρυντικα για τις GPU. 2
Retromaniac Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, pikoriko είπε Εγώ φίλε μου έχω την P6000 λόγο δουλειάς. Ωραία, απάντησε στα υπόλοιπα...
pikoriko Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Ωραία, απάντησε στα υπόλοιπα... Σε ποια υπόλοιπα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα