Uberalles_gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Καλημέρα σας, θέλω να ξεκινήσω μια υπηρεσία chat, αρχικά για την πλάκα μου και στο μέλλον βλέπω που θα πάει. Η υπηρεσία θα "κουμπώσει" σε ένα site που είναι γραμμένο σε PHP, επομένως θα πρέπει να είναι στο web. Να σημειώσω ότι στην υπηρεσία αυτή δεν θα είναι σε ένα room όλοι οι χρήστες και θα μιλάνε μεταξύ τους αλλά θα μιλάνε προσωπικά 1vs1 σε ξεχωριστά rooms. Αυτό που έχω φτιάξει είναι αρχικά σε localhost και έχω χρησιμοποιήσει node.js, επομένως μπαίνω από cmd και ξεκινάω το "server" για το chat (node index.js). Εάν θυμάμαι καλά (γιατί το εγχείρημα το είχα ξεκινήσει αρκετά παλαιότερα) είχα κάνει εγκατάσταση node.js και είχα στηριχτεί στο socket.io Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι "τσουλάει" Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν αύριο μεθαύριο έχω 100-200-500 χρήστες, θα τους σηκώσει και θα αντέξει ή θα "πέφτει" το node index.js που καλώ και θα πετάει όλους τους χρήστες έξω από το chat; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις μια υπηρεσία σαν αυτή που θέλω; Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία που μπορεί να με συμβουλεύσει με το οτιδήποτε; Όποιος μπορεί να με βοηθήσει με οποιαδήποτε συμβουλή, θα ήταν χρήσιμο για εμένα. Ευχαριστώ, Βασίλης.
leonidas_fs Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Προσωπική εμπειρία υλοποίησης δεν έχω, αλλα ένα φιλαράκι μου έχει κάνει το Live Chat ενός αθλητικού website με μέσο όρο χρηστών 20,000 χρήστες σε διάρκεια αγώνα, σε NodeJS και παίζει λουλούδι! Βέβαια η δομή εκεί είναι διαφορετική, διότι είναι όλοι σε ενα room και μιλάνε!
Xvipes Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Ίσως αξίζει να χρησιμοποιήσεις ένα pubsub protocol όπως το mqtt για scale. Google it for more info :)
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα. Το να ξεκινήσεις σήμερα να στήνεις κάτι που μπορεί να αντέξει load 1Μ concurrent users δεν έχει νόημα γιατί οι πιθανότητες να φτάσεις εκεί είναι ελάχιστες. Επιπλέον, ακόμα κι αν αυτό που φτιάξεις έχει επιτυχία θα πάρει χρόνια μέχρι να αποκτήσει πολλούς χρήστες και μέχρι τότε οι τεχνολογιές θα έχουν αλλάξει. Επομένως, στήστο σε ό,τι νοιώθεις πιο οικείο και μην χολοσκάς για το scaling.
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 @elorant Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά αυτό που απαντάς βασικά δεν έχει νόημα γιατί με αυτή την λογική να μην ξεκινάμε κανένα project γιατί οι τεχνολογίες σε μερικά χρόνια θα έχουν αλλάξει. @Xvipes Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου. Εάν έχει κάποιος να προσθέσει κάτι χρήσιμο με χαρά θα το ακούσω
ParhsG Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε @elorant Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά αυτό που απαντάς βασικά δεν έχει νόημα γιατί με αυτή την λογική να μην ξεκινάμε κανένα project γιατί οι τεχνολογίες σε μερικά χρόνια θα έχουν αλλάξει. @Xvipes Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου. Εάν έχει κάποιος να προσθέσει κάτι χρήσιμο με χαρά θα το ακούσω Δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρεις τι θα αντιμετωπισεις με 1m users εκτός αν το εχεις κανει ηδη και εχεις εμπειρία. Αν έχεις 1m users θα εχεις και χρήματα να προσλάβεις εμπειρους μηχανικους πιθανότατα.
ktf Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε @elorant Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά αυτό που απαντάς βασικά δεν έχει νόημα γιατί με αυτή την λογική να μην ξεκινάμε κανένα project γιατί οι τεχνολογίες σε μερικά χρόνια θα έχουν αλλάξει. Η συμβουλή που σου έδωσε είναι πολύ πρακτική. Σου λέει φτιάξε κάτι γρήγορα το οποίο θα μπορεί να σε κουβαλήσει για τα επόμενα 3-4 χρόνια και αν μετά δεις ότι η υπηρεσία έχει πιάσει και οι ανάγκες σου έχουν αλλάξει, μπορείς να μεταβείς σε κάτι πιο πολύπλοκο/χρονοβόρο που θα μπορεί όμως να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σου. Φτιάξε με λίγα λόγια ένα MVP (Minimum Viable Product) και ανάλογα με την επιτυχία του πορεύεσαι. 1
Uberalles_gr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Ρε παιδιά μια απλή ερώτηση έκανα και ήμουν ξεκάθαρος στον αριθμό των χρηστών, εγώ μίλησα για 100-200-500 άτομα και εσείς μου λέτε για 1M Εάν κάποιος μπορεί να σχολιάσει κάτι που να βοηθήσει περισσότερο, καλοδεχούμενο.
ParhsG Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Ρε παιδιά μια απλή ερώτηση έκανα και ήμουν ξεκάθαρος στον αριθμό των χρηστών, εγώ μίλησα για 100-200-500 άτομα και εσείς μου λέτε για 1M Εάν κάποιος μπορεί να σχολιάσει κάτι που να βοηθήσει περισσότερο, καλοδεχούμενο. Οσο το είχα ψάξει υπάρχει σε jabber αλλα complex, η το πιο απλο κατι με node.js. Οσο το εψαξα για scaling ηταν πολυ δυσκολο και μεγάλα chat εχουν custom λυσεις με erlang για παραδειγμα. Προσωπικα για τοσα λιγα ατομα με κλειστα ματια node.js . Πολλα tools και community Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2019 από ParhsG 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Ρε παιδιά μια απλή ερώτηση έκανα και ήμουν ξεκάθαρος στον αριθμό των χρηστών, εγώ μίλησα για 100-200-500 άτομα και εσείς μου λέτε για 1M Εάν κάποιος μπορεί να σχολιάσει κάτι που να βοηθήσει περισσότερο, καλοδεχούμενο. 500 άτομα είναι αστείο νούμερο για να μιλάμε για το αν θα αντέξει η node. Αν είχες 50.000 θα είχε νόημα η ερώτηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα