Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Πάντως τα βρέφη όλα στο Παίδων τα στέλνουν.. το σούπερ ντούπερ ιδιωτικό Ιασώ, εφταμηνιτικο 700γρ στη θερμοκοιτίδα του Παίδων το έστειλε..

Μην γενικεύεις αν δεν γνωρίζεις, ήμουν θαμώνας της ΜΕΘ νεογνών του Μητέρα για μήνες και δεν έφυγε κανένα παιδί. Το μικρότερο ήταν 5 και κάτι μηνών, 550 γραμμάρια. δεν γνωρίζω αν τα κατάφερε τελικά γιατί "σχόλασα" ενώ ήταν ακόμα μέσα. Λιγότερα από 50 μωρά δεν είχε πάντως σε καμία στιγμή, δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να το θεωρεί αυτό κλινική και όχι full-κανονικό-με τα όλα του νοσοκομείο παίδων. Το λέω έχοντας κάνει όλο το tour ΜΕΘ νεογνών-ΜΕΘ-νοσηλεία-χειρουργείο-εξωτερικά ιατρεία, όπου συνάντησα και περιπτώσεις εξόφθαλμου κολοπιασίματος αλλά και γιατρούς που μου είπαν "μην κάνεις ή μην πεις το και το, γιατί θα σε χρεώσουν και δε χρειάζεται".

Από την άλλη τα καλύτερα έχω να πω και για τους γιατρούς και το προσωπικό του Παίδων Πεντέλης όπου ήμουν κι εκεί θαμών, έπεσα όμως κι εγώ στο γνωστό πρόβλημα: έγινε εισαγωγή Πέμπτη βράδυ, επειδή υπήρχε μια μικρή πιθανότητα κινδύνου, προκειμένου να γίνει μια εξέταση Παρασκευή πρωί που θα ξεκαθάριζε τα πράγματα. Παρασκευή πρωί μας ενημερώνουν ότι είχαν περιστατικά και δεν υπάρχει χρόνος για την εξέταση, οπότε πάμε για Δευτέρα και βλέπουμε. Ε καλά χρυσά όλα αλλά δεν καθήσαμε μέσα.

OP εύχομαι καλή τύχη, παιδί κοντινού προσώπου ήταν από τα τελευταία που χειρουργήθηκε στο Αγία Σοφία πέρυσι (όχι για εμφύτευμα αλλά για έκτακτο πρόβλημα), και οι γονείς του ήταν σε αναμμένα κάρβουνα αφού έφυγε ο γιατρός και ενώ δεν ήξεραν ακόμα αν τελείωσαν ή αν θα προέκυπτε ανάγκη και για άλλη επέμβαση. Εύχομαι να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά δυστυχώς δε φαίνεται κάτι στον ορίζοντα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ParhsG είπε

Αυτο δε το καταλαβαινω γιατι τα σοβαρα τα πανε σε δημοσιο;

Γιατί έχουν όλες τις ειδικότητες και σχεδόν όλα τα μηχανήματα (όταν δουλεύουν) και υπάρχουν εφημερίες στις κρίσιμες ειδικότητες.

Όταν με το καλό γίνεις πατέρας και πας σε ιδιωτική κλινική, απεύχομαι να ζήσεις στο πετσί σου μεταφορά της συζύγου σε δημόσιο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν είμαι οφφτοπικ please do tell, το μεγαλύτερο όγκο της πραγματικότητας τον έχετε ήδη καλύψει, εγω αυτό που έχω να πω για τα δημόσια vs ιδιωτικά είναι το εξής, όντως υπάρχουν γιατροί σε δημόσια που έχουν τρομακτική εμπειρία λόγω του όγκου των περιστατικών που αντιμετωπίζουν αλλά αυτό δεν κάνει αυτόματα όλους τους γιατρούς των ιδιωτικών αχρηστους-ασχετους 1ον διότι πολλοί από αυτούς έχουν μεταπηδήσει απο δημόσιο σε ιδιωτικό καθαρά λόγω αποδοχών και 2ον διότι έχει να κάνει με τον εκάστοτε ιατρό ώς επαγγελματία, ώς ανθρωπο, ώς γνωστη του επιστημονικού αντικειμένου του.

Σε συνέχεια για την δημόσια υγεία που λέμε, αν δίναμε τα χρήματα που μας παρακρατούν απο τους μισθούς μας ώς εισφορές για ιατροφαρμακευτική κάλυψη και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε ίδιωτη , το νύχι μας θα χτυπάγαμε και θα μας πηγαίναν στο Seattle Grace με F35(απο αυτά του ερντογαν 😛) σε χρονο DT που λέμε οι παλαιώτεροι.

Το κόστος είναι τραγικά δυσανάλογο για τις παροχές που προσφερονται, αν βάλεις για παράδειγμα ότι (τυχαίο νουμερο πολύ χαμηλότερο του πραγματικού) δίνουμε 100€ το μήνα στο ΙΚΑ για να περιμένεις στις ουρες για μια εξεταση και να σε βάζουν μετα από μήνες να κάνεις μια μικροεπέμβαση κλπ κλπ όταν στο ιδιωτικό τομέα άν πλήρωνες τα μισά από αυτά το χρόνο και θα είχες την ηρεμία στο κεφάλι σου ότι αν (χτυπα ξυλο γιατι γουι αρ γκρικς) συμβεί κάτι δεν θα πας αδιάβαστος περιμένωντας σε μια ουρά μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα της εξετάσης σου (προσωπική εμπειρια, ο πατέρας μου πέθανε απο επιθετικό καρκίνο του ύπατος μέσα σε 15 μερες και οι βιοψίες βγήκαν 20 μέρες μετα τον θάνατο του) . 

Θεωρώ λοιπόν ότι τελικώς δεν υπάρχει σύγκριση και θα έπρεπε να έχουμε ώς πολίτες την ελευθερία να αποφασίζουμε οι ίδιοι για του πού θα τοποθετήσουμε τα χρήματα μας για την ασφάλεια μας.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν θέλω να καταργηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας απλά θεωρώ οτι χρειάζεται τρομερη αναδιοργάνωση ώστε να λειτουργήσει σωστά, δεν νοείται ο ιδιώτης να είναι κερδοφόρος και το δημόσιο σύστημα να μπαίνει μέσα όταν λαμβάνει πολύ περισσότερα χρήματα κατα κεφαλή, μιλώντας προσωπικά είμαι 38 ετών, δουλευω απο πολύ μικρή ηλικία και δεν έχω χρησιμοποίησει το σύστημα υγείας ποτε όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλυθησμού της χώρας, οι εισφορές μας τι στο διάολο έγιναν και επικρατεί αυτή η κατάσταση ??? (η ερώτηση είναι ρητορική)

as always all of the above IMHO

Επεξ/σία από dionisisg
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, koulkos είπε

Μπορεί να είναι σκληρό αλλά είναι η αλήθεια. Το κράτος δικαίου δεν είναι δίκαιο και η κοινωνική πολιτική γίνεται πάντα εις βάρος των ίδιων. Κοινωνική πολιτική μπορείς να κάνεις όταν στα 10 άτομα, οι 8 είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και μπορούν να καλύψουν τους υπόλοιπους 2. Παράλληλα, έχεις υποτίθεται ένα κράτος δικαίου ώστε αυτοί οι 2 να σταματήσουν να ανήκουν στους άπορους πχ και να γίνουν μέλη του πρώτου γκρουπ των 8. Από τους 8, αύριο κάποιος θα είναι στη θέση των 2 επομένως θα επωφεληθεί της κοινωνικής πολιτικής. Δούναι και λαβείν.

Στη χώρα μας, όχι τώρα, όχι τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά από πάντα, οι 8 δεν είναι 8, αλλά 5. Αυτοί οι 5 ζουν τους άλλους 5. Είτε αυτό λέγεται ασφάλιση, είτε επίδομα ανεργίας, είτε κοινωνικό τιμολόγιο δεη, είτε χίλια δύο. Σήμερα, μπορεί να είναι και λιγότεροι. Δεν γίνεται ο εργαζόμενος που δίνει 1k το μήνα στο ΙΚΑ να αντιμετωπίζεται το ίδιο, εσαεί, με τον μπαταχτσή, τον γύφτο, τον εγκληματία και τον μετανάστη. Όταν τους βάζεις στο ίδιο δωμάτιο αυτομάτως χάνεις το πάτημα, το κίνητρο, να είναι ο άλλος συνεπής. Όταν ο συνεπής δει πως έχει την ίδια μεταχείριση με τον μπαταχτσή, μπαταχτσής θα γίνει και αυτός. Όταν σταματήσουμε λοιπόν τις ιδεοληψίες ίσως δούμε πως το πρόβλημα είναι καθαρά μαθηματικό. Όλοι μας θα θέλαμε να έχει όλος ο κόσμος την υγεια του, το μονόκλινο στο νοσοκομείο, δωρεάν μεταπτυχιακά κ.α. Δεν γίνεται όμως. Και δεν γίνεται γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα. Simple as that. Τα ίδια με τις φυλακές. Σκοτώνει ο άλλος, σε 9 χρόνια έξω. Τι έξω ρε μλκ; Να τον αφήσεις να σαπίσει μέσα και να δουλεύει για να φάει. Πρέπει κάποια στιγμή να κόψουμε όλα τα βαρίδια ώστε να έχουμε μια κοινωνική πολιτική που θα αποδίδει. 

Μεγάλη συζήτηση φίλε .

Να προσθέσω ότι οσο δε πληρώνουν για το παρελθόν όσοι πρέπει να πληρώσουν , 

δεν πρόκειται να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στην χώρα .

Μιλαω για τους δεκάδες Τσοχατζόπουλους που την σκαπουλάραν. 

υ.γ. Να ευχηθώ από καρδιάς να γίνει καλά το παιδί 

Επεξ/σία από Alex2020
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω στησει γραμμικο στο παιδων. Ο ξαδερφος μου 8 χρονων ειχε λευχαιμια και στο παιδων εγινε καλα. Οταν πατε μεσα στα νοσοκομεια να δουλεψετε και δειτε τα προβληματα τους και πως ηταν και πως εγιναν τα τελευταια χρονια θ αλλαξετε αποψη. Οι καλυτεροι γιατροι ηταν ειναι και θα ειναι στα δημοσια. Δεδομενο

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dionisisg είπε

ξαναδιάβασε λίγο πρίν απο το σχόλιο που έκανες quote, έγω κάποτε έιχα κρατήσεις 370 ευρώ το μήνα, κάντο επι 14 και πες μου μετά τι καλύψεις θα είχα σε ιδιώτη με αυτά τα χρήματα.

Τώρα πόσες έχεις;

Φαντάζομαι πολύ λιγότερα αλλά κ πάλι έχεις απεριόριστη πρόσβαση σε φάρμακα κ εξετάσεις.

Κ σου ξαναλέω ο ιδιώτης χρησιμοποιεί κ την δημόσια ασφάλιση σου επικουρικα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bill999r είπε

Τώρα πόσες έχεις;

Φαντάζομαι πολύ λιγότερα αλλά κ πάλι έχεις απεριόριστη πρόσβαση σε φάρμακα κ εξετάσεις.

Κ σου ξαναλέω ο ιδιώτης χρησιμοποιεί κ την δημόσια ασφάλιση σου επικουρικα.

Και αυτές που έχω τώρα (238) αν τις βάλεις σε ετήσια βάση και τα έδινες σε ιδιώτη θα σε ρώταγαν αν θέλεις τη νοσοκόμα λαγουδάκι η κάτι άλλο αν χρειαζόταν να νοσηλευτείς (μακρια από όλους). Όσο για την απεριόριστη πρόσβαση μάλλον κάτι έχεις χάσει, γιατί στα περισσότερα φάρμακα παρόλο που πληρώνεις εισφορές πρέπει να δώσεις και συμμετοχή και άν πάς σε νοσοκομείο πρέπει να δώσεις και εισητήριο και για να κλείσεις έξετάσεις σε δημόσιο είναι μόνο με ραντενού και μετά απο μήνες. Το μόνο το οποίο δουλεύει σωστά κατα την άποψη μου είναι η αντιμετώπιση στα επείγοντα περιστατικά που δεν σε αφήνουν να πεθάνεις στα σκαλιά όπως στο αμέρικα αν δεν είσαι ασφαλισμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dionisisg είπε

Και αυτές που έχω τώρα (238) αν τις βάλεις σε ετήσια βάση και τα έδινες σε ιδιώτη θα σε ρώταγαν αν θέλεις τη νοσοκόμα λαγουδάκι η κάτι άλλο αν χρειαζόταν να νοσηλευτείς (μακρια από όλους). Όσο για την απεριόριστη πρόσβαση μάλλον κάτι έχεις χάσει, γιατί στα περισσότερα φάρμακα παρόλο που πληρώνεις εισφορές πρέπει να δώσεις και συμμετοχή και άν πάς σε νοσοκομείο πρέπει να δώσεις και εισητήριο και για να κλείσεις έξετάσεις σε δημόσιο είναι μόνο με ραντενού και μετά απο μήνες. Το μόνο το οποίο δουλεύει σωστά κατα την άποψη μου είναι η αντιμετώπιση στα επείγοντα περιστατικά που δεν σε αφήνουν να πεθάνεις στα σκαλιά όπως στο αμέρικα αν δεν είσαι ασφαλισμένος.

θα είχες λαγουδάκι νοσοκόμα

και σύνταξη στα γειρατειά σου με 238 € κρατήσεις?

μπράβο! εξαιρετικό σύστημα θα ήταν αυτό!

με τι προσδόκιμο ζωής να υπολογίζει? και πότε θα έβγαινες στη σύνταξη?

Επεξ/σία από johnieXoX
  • Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, dionisisg είπε

Aν είμαι οφφτοπικ please do tell, το μεγαλύτερο όγκο της πραγματικότητας τον έχετε ήδη καλύψει, εγω αυτό που έχω να πω για τα δημόσια vs ιδιωτικά είναι το εξής, όντως υπάρχουν γιατροί σε δημόσια που έχουν τρομακτική εμπειρία λόγω του όγκου των περιστατικών που αντιμετωπίζουν αλλά αυτό δεν κάνει αυτόματα όλους τους γιατρούς των ιδιωτικών αχρηστους-ασχετους 1ον διότι πολλοί από αυτούς έχουν μεταπηδήσει απο δημόσιο σε ιδιωτικό καθαρά λόγω αποδοχών και 2ον διότι έχει να κάνει με τον εκάστοτε ιατρό ώς επαγγελματία, ώς ανθρωπο, ώς γνωστη του επιστημονικού αντικειμένου του.

Σε συνέχεια για την δημόσια υγεία που λέμε, αν δίναμε τα χρήματα που μας παρακρατούν απο τους μισθούς μας ώς εισφορές για ιατροφαρμακευτική κάλυψη και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε ίδιωτη , το νύχι μας θα χτυπάγαμε και θα μας πηγαίναν στο Seattle Grace με F35(απο αυτά του ερντογαν 😛) σε χρονο DT που λέμε οι παλαιώτεροι.

Το κόστος είναι τραγικά δυσανάλογο για τις παροχές που προσφερονται, αν βάλεις για παράδειγμα ότι (τυχαίο νουμερο πολύ χαμηλότερο του πραγματικού) δίνουμε 100€ το μήνα στο ΙΚΑ για να περιμένεις στις ουρες για μια εξεταση και να σε βάζουν μετα από μήνες να κάνεις μια μικροεπέμβαση κλπ κλπ όταν στο ιδιωτικό τομέα άν πλήρωνες τα μισά από αυτά το χρόνο και θα είχες την ηρεμία στο κεφάλι σου ότι αν (χτυπα ξυλο γιατι γουι αρ γκρικς) συμβεί κάτι δεν θα πας αδιάβαστος περιμένωντας σε μια ουρά μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα της εξετάσης σου (προσωπική εμπειρια, ο πατέρας μου πέθανε απο επιθετικό καρκίνο του ύπατος μέσα σε 15 μερες και οι βιοψίες βγήκαν 20 μέρες μετα τον θάνατο του) . 

Θεωρώ λοιπόν ότι τελικώς δεν υπάρχει σύγκριση και θα έπρεπε να έχουμε ώς πολίτες την ελευθερία να αποφασίζουμε οι ίδιοι για του πού θα τοποθετήσουμε τα χρήματα μας για την ασφάλεια μας.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν θέλω να καταργηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας απλά θεωρώ οτι χρειάζεται τρομερη αναδιοργάνωση ώστε να λειτουργήσει σωστά, δεν νοείται ο ιδιώτης να είναι κερδοφόρος και το δημόσιο σύστημα να μπαίνει μέσα όταν λαμβάνει πολύ περισσότερα χρήματα κατα κεφαλή, μιλώντας προσωπικά είμαι 38 ετών, δουλευω απο πολύ μικρή ηλικία και δεν έχω χρησιμοποίησει το σύστημα υγείας ποτε όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλυθησμού της χώρας, οι εισφορές μας τι στο διάολο έγιναν και επικρατεί αυτή η κατάσταση ??? (η ερώτηση είναι ρητορική)

as always all of the above IMHO

Άρα με 50 ευρώ το μήνα, θα σε καλύψει η ιδιωτική ασφάλιση σε φάρμακα που κοστίζουν 1000, 2000 κτλ;

Βεβαίως. Θα σου ζητήσουν να επιλέξεις χρώμα κάσας για αρχή. Στη συνέχεια βλέπουμε.

Όσοι πιστεύετε ότι τα έξοδα ενός νοσούντα είναι 100, ή 200 ευρώ, είσθε γελασμένοι. Κοστίζω μηνιαίως στον ΕΟΠΠΥ, 1000 ευρω, τα τελευταία δύο χρόνια. Μηδενική συμμετοχή, λόγω ασφάλισης γονέων, με την ιδιότητα του φοιτητή. 

Κανένας ιδιωτικός φορέας δε θα ασφαλίσει τη ρευματοπάθεια μου, ούτε θα μου καλύπτει το βιολογικό παράγοντα. Αν συνεχίσω να παίρνω φάρμακα για την επόμενη διετία, η απόσβεση με οικονομικούς όρους, θα διαρκέσει χρόνια από μέρους μου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dionisisg είπε

ιδιώτη θα σε ρώταγαν αν θέλεις τη νοσοκόμα λαγουδάκι η κάτι άλλο αν χρειαζόταν να νοσηλευτείς

Βασικά ρίξε μια ματιά αν έχεις όρεξη σε ενα ασφαλιστικό πρόγραμμα χώρις ελάχιστη συμμετοχή κ θα δείς την διαφορά.

Επίσης να θυμίσω πως αν χτυπά ξύλο προκύψει κάτι σοβαρό τότε κάνουν τα πάντα για να σου δυσκολέψουν τη ζωή ή να μην πληρώσουν.

Επίσης να ξαναθυμισω σε όσους μας κάνουν μάθημα για το ότι προτιμούν να μην πιουν φρεντο από το το να έχει ιδιωτική ασφάλιση το παιδί τούς,πως οι περισσοτερες ασφαλιστικές ασφαλίζουν νεογέννητα μετά το πρώτους 12 μήνες αν δεν κάνω λάθος ( πάντως όχι από τον πρώτο μήνα).

Όπως κ να το κάνεις όταν ένα αγαθό αρχίζει να αποτελεί ανταλλακτική αξία τότε κάπου χάνεται η οποία ηθική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

με τι προσδόκιμο ζωής να υπολογίζει? και πότε θα έβγαινες στη σύνταξη?

Tωρα θα βγει στα 68-70  με 300 ευρω   για να πληρωνονται αγαμες θυγατερες ,διπλες συνταξεις  και  να βγαινουν  οι λιμενικοι στα 50  .Και βεβαια να πληρωνονται μεχρι τοτε ολοι οι συνταξιουχοι που βγηκαν  απο τα 45-48  για διαφορους λογους των προηγουμενων γενιων  .Και γιατι στοιχιζε η δημοσια και" δωρεαν" υγεια  τριπλασιο ποσοστο απο οσο αναλογει πληθυσμιακα στην χωρα με τις γνωστες ρεμουλες,στρεβλωσεις   και υπερκοστολογησεις .

Οχι μονο λαγουδακι νοσοκομα θα ειχε στο ιδιωτικο με αυτες τις ασφαλιστικες εισφορες που εχουμε δωσει τοσα χρονια  στο δημοσιο ,αλλα θα μας παραχωρουσαν και βιλα στο Καβουρι για 1 μηνα το καλοκαιρι ...

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
  • Thanks 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dionisisg είπε

Πας με 238€ ασφάλιστρο σε ιδιώτη για χημειοθεραπεία? Γιατί στο δημόσιο με τα 238€ μπορείς να πας.

Δημοσ.

Το θέμα εκτροχιάστηκε λίγο σε ιδιωτική vs δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη. Εφόσον το επίπεδο είναι κόσμιο δεν με πολυενοχλεί.

Το ουσιώδες εδώ όμως είναι ότι τα παιδιά και η πνευματική τους ανάπτυξη θα έπρεπε να είναι ΝΟ1 προτεραιότητα.

Στις σοβαρές χώρες, που έχουν κάνει και στατιστικές/χρηματοοικονομικές μελέτες ΞΈΡΟΥΝ ότι η φτήνια/αδιαφορία σε θέματα περίθαλψης παιδιών/νεογνών, τρώει τον δημόσιο παρά.

Πχ. ένα παιδί με κώφωση αν δεν κάνει έγκαιρα κοχλιακή εμφύτευση με κόστος μερικές χιλιάδες  ευρω, το κράτος σε βάθος χρόνου θα δαπανήσει υπερδεκαπλασια ποσά σε επιδόματα, συνάξεις, αποζημιώσεις και θα έχει και την επιπλέον τεράστια χασουρα ότι ένας πολίτης του θα είναι οικονομικά ανενεργός, θα λαμβάνει και θα ζητάει συνεχώς βοήθεια από το κράτος ως κωφάλαλος ενώ λόγω της φύσης του αυτής αναγκαστικά θα είναι σχεδόν καταδικασμένος είτε σε μακροχρόνια ανεργία ή σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης. Κι επιπλέον θα νιώθει και θα γίνεται αβάσταχτο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος σε οικείους για μια ζωή.

Η αδιαφορία και τσιγγουνιά λοιπόν του κράτους, τοκίζεται με κάθε μήνα που το Αγία Σοφία ή άλλο νοσοκομείο αφήνει στην μοίρα τους εκατοντάδες παιδιά. Το κράτος θα το πληρώσει με μεγάλο πανοτόκιο.

Εκτός λοιπόν από την ανθρωπιστική και κοινωνική, ψυχολογική σκοπιά του ζητήματος που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους, ακόμη και από χρηματοοικονομική σκοπιά, η "τακτική" τρεναρίσματος του δημοσίου και της εκάστοτε κυβερνησης, είναι ηλίθια κι αυτοκαταστροφική.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...