Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, xgol said:

Δεν υπαρχει αυτο που λες.

Θα περιμενεις εσύ 4 ώρες επειδη εκοψες το πόδι σου και χρειάζεσαι ράμματα και θα βρίσκεις το δημοσιο ανεπαρκές, και διπλα ακριβώς θα θρομβολυεται καποιος μεσα σε 4μιση ωρες απο τηστιγμη που επαθε το εγκεφαλικό, και οι συγγενεις του θα πίνουν νερό στο ονομα του δημόσιου νοσοκομείου. 

Δλδ δεν υπάρχει δυνατότητα για καλύτερη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων? Πρόσεξε δεν βάζω περιορισμούς στο budget ή στο προσωπικό....

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πλήρης απαγκίστρωση-ανεξαρτητοποίηση επιλογής ασφάλισης για την υγεία από τη φορολογία: θέλεις ιδιωτική ασφάλιση? Σταματάς να πληρώνεις τη δημόσια και δωρεάν υγεία των ΑΛΛΩΝ, πληρώνεις ιδιωτική ασφάλιση με κλιμακωτή αύξηση παροχών/ασφαλίστρων. Δεν έχεις, είσαι φτωχός, δεν σε συμφέρει? Πληρώνεις τη «δημόσια» ασφάλιση και καθάρισες. Έχεις ιδιωτική αςφάλιση αλλά θα πας στο ΚΑΤ για επέμβαση: η ιδιωτική ασφάλεια θα πληρώσει το κόστος και το νοσοκομείο θα έχει εξτρα έσοδα τα οποία θα πάνε να αγοραστούν μηχανήματα. Έκατσες περισσότερο γιατί έγιναν επιλοκές? Η ιδιωτική ασφαλιστική θα πληρώσει τα έξοδα και θα κυνηγήσει το προσωπικό για να αποδεικτεί αν το λάθος οφείλεται σε ανεπάρκεια προσωπικού ή σε ατυχία/ειδική περίσταση. Αυτό γίνεται ατη Γερμανία που τα νοσοκομεία ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ για να σε κάνουν εισαγωγή όχι στην Ελλάδα που σε παίζουν μπάλα οι παθολόγοι με τους χειρουργούς κοκ

Το «δημόσια και δωρεάν για όλους» σημαίνει δωρεάν για κάποιους, ειδικά αυτούς για τους οποίους δεν έδωσαν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και ΜΟΝΟ εισφορές για κάποιους που αναγκάζονται να έχουν ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 70-80€ το μήνα για χρόνια. 

• Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Το πρόβλημα δεν είναι αν το προσωπικό είναι καλό ή αν τα δημόσια έχουν ελλείψεις. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία που κυριαρχεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Ιστορία #1: Κάποια στιγμή ο γιος μου είχε βγάλει ένα χαλάζιο στο μάτι. Επειδή δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον οφθαλμολόγο του ιδιωτικού νοσοκομείου, λέω «ας τον πάω στο Παίδων Πεντέλης» που εφημέρευε. Παίρνω πρώτα τηλέφωνο να ρωτήσω τη διαδικασία, μιλάω με τη γραμματεία, μου λένε «φέρτε τον εδώ να βγάλετε εισιτήριο και να τον εξετάσουμε στα επείγοντα», απαντάω «οκ, σε 15 λεπτά είμαι εκεί». Ήμουν εκεί σε 10 λεπτά, ούτε καν σε 15, για να με ενημερώσουν ότι όλοι οι οφθαλμολόγοι είναι σε χειρουργεία και θα τελειώσουν μετά από 2-3 ώρες. Δηλαδή, με έβαλαν σε ταλαιπωρία να κουβαλήσω ένα μωρό σε ένα νοσοκομείο χωρίς λόγο, ενώ απλά θα μπορούσαν να μου πουν «ελάτε αύριο καλύτερα».

Ιστορία #2: Πηγαίνω γνωστό μου στο Φλεμινγκ με κομμένο pinky που πρακτικά σχεδόν κρεμόταν, εντελώς splatter το θέαμα. Η ώρα 13:50, η εφημερία έληγε στις 14:00. Το βλέπει η νοσοκόμα, λέει «δεν είναι τίποτα, θα το δέσω με γάζα, αλλά πηγαίνετε μωρέ στο Σισμανόγλειο να το ράψουν, γιατί εδώ τελειώνει η εφημερία σε 10 λεπτά». Λειτούργημα my ass.

Ιστορία #3: Στο Φλέμινγκ πάλι, πηγαίνω κάποια στιγμή γύρω στις 22:00 γιατί είχα έναν περίεργο πόνο στο στομάχι. Μπαίνω στο εξεταστήριο, η φάση εκεί είναι 5-6 ασθενείς σε ένα δωμάτιο που να χωρίζονται μεταξύ τους με παραβάν και τον καθέναν να τον εξετάζει γιατρός. Ενώ με εξέταζε ο γιατρός σε κάποια φάση μια γιαγιά δίπλα παθαίνει ανακοπή (απ' ότι κατάλαβα), πέσανε πάνω της καμιά δεκαριά γιατροί και νοσηλευτές, αλλά δεν τα κατάφεραν, η γιαγιά έφυγε. Ξεπερνάω το ότι το προσωπικό έκαναν χιουμοράκι μεταξύ τους («Ζωή σε μας» και κάτι τέτοια χαριτωμένα), γιατί κατανοώ ότι μπορεί για εμάς να είναι πόνος, αλλά για τον άλλο είναι η καθημερινότητά του (που και πάλι, λίγο τακτ δεν βλάπτει, ενιγουέι). Θέλω να σταθώ στο ότι έκατσα στον όροφο του νοσοκομείου μέχρι τις 23:30 γιατί έπρεπε να βγουν κάποιες εξετάσεις και επί μιάμιση ώρα είχαν μπει και είχαν βγει καμιά 30αριά ασθενείς στο δωμάτιο, ενώ το άψυχο κορμί της γιαγιάς ήταν ακόμα εκεί μέσα, και μάλιστα ξεσκέπαστο. Η προϊσταμένη να ωρύεται ότι «μου έχετε αφήσει ένα πτώμα τόση ώρα εδώ μέσα» και διάφορα τέτοια γλαφυρά.

Οπότε ναι, με τέτοια νοοτροπία, θα εμπιστευόμουν περισσότερο αυτόν που του τα σκάω, παρά αυτόν που νομίζει ότι κάνει λειτούργημα.

1. Θα πρεπε να βγει καποιος απο το χ/ο υποθέτω για να μην περιμένεις, και ενω μαλιστα δεν ηταν κατι επείγον? 

2. Θες πραγματικα να μιλησεις για εφημερίες γιατρων, για αυπνα 48ωρα κτλ? Που μαλιστα καποιες απ αυτες ειναι απληρωτες? Ξερεις οτι μετα τη ληξη της εφημεριας συνεχιζουν πανω στην κλινικη? Ή ουτε αυτο σε νοιαζει?

3. Θα κάνουν και τους τραυματιοφορεις οι ιατροι, πως την ειδες? Το προβλημα σου εχει να κανει με την προϊσταμένη και το παραιατρικο προσωπικό. 

6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δλδ δεν υπάρχει δυνατότητα για καλύτερη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων? Πρόσεξε δεν βάζω περιορισμούς στο budget ή στο προσωπικό....

Αρα μιλας για μια ουτοπία.

• Like 1
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, xgol said:

Αρα μιλας για μια ουτοπία.

Άρα μιλάω για χειροπιαστή βελτίωση όχι τελειότητα και κυρίως ειλικρίνεια από αυτόν που ισχυρίζεται ότι μπορεί να την φέρει. Αν δεν μπορεί, αν δεν είναι σίγουρος, ας το βουλώσει...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, xgol said:

1. Θα πρεπε να βγει καποιος απο το χ/ο υποθέτω για να μην περιμένεις, και ενω μαλιστα δεν ηταν κατι επείγον? 

2. Θες πραγματικα να μιλησεις για εφημερίες γιατρων, για αυπνα 48ωρα κτλ? Που μαλιστα καποιες απ αυτες ειναι απληρωτες? Ξερεις οτι μετα τη ληξη της εφημεριας συνεχιζουν πανω στην κλινικη? Ή ουτε αυτο σε νοιαζει?

3. Θα κάνουν και τους τραυματιοφορεις οι ιατροι, πως την ειδες? Το προβλημα σου εχει να κανει με την προϊσταμένη και το παραιατρικο προσωπικό. 

1. Φυσικά και όχι. Θα έπρεπε να με είχαν ενημερώσει να μην πάω καν, από τη στιγμή που είχαν προγραμματισμένα χειρουργεία.

2. Όταν σου σκάει περιστατικό εντός του ωαρίου σου, το εξυπηρετείς. Τουλάχιστον έτσι κάνουμε στον ιδιωτικό τομέα, όποιος μπει στο μαγαζάκι μας μέχρι τη λήξη του ωραρίου, τον εξυπηρετούμε.

3. Δεν είπα πουθενά να κάνουν τους τραυματιοφορείς οι γιατροί, μόνος σου βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα.

Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με την νοοτροπία που κυριαρχεί στο δημόσιο γενικά και στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά (αφού για αυτά συζητάμε). Και η νοοτροπία είναι ακριβώς αυτή: χύμα στο κύμα, να κάνουμε τη δουλίτσα μας και να πάμε στο σπιτάκι μας, για τα υπόλοιπα έχει ο θεός.

Επεξ/σία από Malthador
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπορεί να είναι σκληρό αλλά είναι η αλήθεια. Το κράτος δικαίου δεν είναι δίκαιο και η κοινωνική πολιτική γίνεται πάντα εις βάρος των ίδιων. Κοινωνική πολιτική μπορείς να κάνεις όταν στα 10 άτομα, οι 8 είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και μπορούν να καλύψουν τους υπόλοιπους 2. Παράλληλα, έχεις υποτίθεται ένα κράτος δικαίου ώστε αυτοί οι 2 να σταματήσουν να ανήκουν στους άπορους πχ και να γίνουν μέλη του πρώτου γκρουπ των 8. Από τους 8, αύριο κάποιος θα είναι στη θέση των 2 επομένως θα επωφεληθεί της κοινωνικής πολιτικής. Δούναι και λαβείν.

Στη χώρα μας, όχι τώρα, όχι τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά από πάντα, οι 8 δεν είναι 8, αλλά 5. Αυτοί οι 5 ζουν τους άλλους 5. Είτε αυτό λέγεται ασφάλιση, είτε επίδομα ανεργίας, είτε κοινωνικό τιμολόγιο δεη, είτε χίλια δύο. Σήμερα, μπορεί να είναι και λιγότεροι. Δεν γίνεται ο εργαζόμενος που δίνει 1k το μήνα στο ΙΚΑ να αντιμετωπίζεται το ίδιο, εσαεί, με τον μπαταχτσή, τον γύφτο, τον εγκληματία και τον μετανάστη. Όταν τους βάζεις στο ίδιο δωμάτιο αυτομάτως χάνεις το πάτημα, το κίνητρο, να είναι ο άλλος συνεπής. Όταν ο συνεπής δει πως έχει την ίδια μεταχείριση με τον μπαταχτσή, μπαταχτσής θα γίνει και αυτός. Όταν σταματήσουμε λοιπόν τις ιδεοληψίες ίσως δούμε πως το πρόβλημα είναι καθαρά μαθηματικό. Όλοι μας θα θέλαμε να έχει όλος ο κόσμος την υγεια του, το μονόκλινο στο νοσοκομείο, δωρεάν μεταπτυχιακά κ.α. Δεν γίνεται όμως. Και δεν γίνεται γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα. Simple as that. Τα ίδια με τις φυλακές. Σκοτώνει ο άλλος, σε 9 χρόνια έξω. Τι έξω ρε μλκ; Να τον αφήσεις να σαπίσει μέσα και να δουλεύει για να φάει. Πρέπει κάποια στιγμή να κόψουμε όλα τα βαρίδια ώστε να έχουμε μια κοινωνική πολιτική που θα αποδίδει. 

• Like 7
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Malthador είπε

1. Φυσικά και όχι. Θα έπρεπε να με είχαν ενημερώσει να μην πάω καν, από τη στιγμή που είχαν προγραμματισμένα χειρουργεία.

2. Όταν σου σκάει περιστατικό εντός του ωαρίου σου, το εξυπηρετείς. Τουλάχιστον έτσι κάνουμε στον ιδιωτικό τομέα, όποιος μπει στο μαγαζάκι μας μέχρι τη λήξη του ωραρίου, τον εξυπηρετούμε.

3. Δεν είπα πουθενά να κάνουν τους τραυματιοφορείς οι γιατροί, μόνος σου βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα.

Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με την νοοτροπία που κυριαρχεί στο δημόσιο γενικά και στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά (αφού για αυτά συζητάμε). Και η νοοτροπία είναι ακριβώς αυτή: χύμα στο κύμα, να κάνουμε τη δουλίτσα μας και να πάμε στο σπιτάκι μας, για τα υπόλοιπα έχει ο θεός.

Δεν θες να καταλαβεις. Μετα τα τεπ σε περιμένουν οι ασθενείς στην κλινική. 

Το τελευταίο μισαωρο της εφημεριας σου, ξεκινας τους ασθενείς και τους αναλαμβάνει ο ειδικευομενος της επομενης βάρδιας.  Και αυτο για πολλους λόγους. Ακομα και εντελώς ρεαλιστικά να μην εχεις τιποτα αλλο να κανεις μετα, ο ασθενης μπορει επι 3+ ωρες να περιμένει να βγουν εξετασεις, οποτε εσυ απλα θα κάθεσαι εκεί. Και φυσικα ενδεχεται να εισαι αυπνος, να χεις αφησει πισω ποσους ασθενείς κτλ πανω. Το καλυτερο για ολους είναι να παει ο ασθενης στο νοσοκομειο που ξεκινα την εφημερία, οταν φυσικά δεν είναι κάτι επειγον.

Και τελος οτι η γραμματεας σου είπε ελα, και οι ιατροι ηταν σε χειρουργεία, το έκανε προφανώς για να σε εξυπηρετήσει. Το αν εσυ προτιμουσες να μη περιμενεις καθολου, δεν ηταν δικο της θεμα. Και χειρουργεία να μην ειχαν, υπάρχουν ασθενεις στο θαλαμο, γίνονται επισκεψεις, υπαρχουν επειγοντα περιστατικα κ.α.

Γενικά η νοοτροπία "ηρθα και θα εξυπηρετηθω τωρα" ή "ηρθα πριν απ αυτον, είναι η σειρα μου" , ειναι δυστυχώς εκτος πραγματικοτητας.

Υ.Γ. αν νομιζεις πως αυτη η νοοτροπια κυριαρχει στα νοσοκομεια, δεν εχεις ιδεα του τι φορτος εργασιας και ευθύνη υπαρχει.

Να σε πληροφορήσω λοιπον πως πολλοι ιατροι κανουν (παρανομα) παραπανω εφημεριες, τις οποιες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, απλα και μόνο για να μπορει να λειτουργήσει το σύστημα - δηλ να μην πεθάνει κοσμος στην ουσία. Οποτε προσεχε με τους χαρακτηρισμους.

Επεξ/σία από xgol
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Άρα μιλάω για χειροπιαστή βελτίωση όχι τελειότητα και κυρίως ειλικρίνεια από αυτόν που ισχυρίζεται ότι μπορεί να την φέρει. Αν δεν μπορεί, αν δεν είναι σίγουρος, ας το βουλώσει...

Δεν μπορει και δεν θέλει. (διότι οταν μπορουσε, επίσης δεν ηθελε)

Η ύπαρξη μιας εξαιρετικης δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως αυτή σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 60 και αφορουσε 

• κέντρο υγείας σε κάθε κοινότητα με ΜΟΝΙΜΟ γιατρό, νοσοκόμα και μαία
  • Ένα μεγάλο εφημερεύον νοσοκομείο ανοιχτό για τη κάθε περιφέρεια (στις μεγαλουπόλεις αυτό ηταν 2 λόγω του πλυθησμού)
  • Ανοιχτά 24ωρες το 24ωρο κέντρα υγείας με τις βασικές ειδικότητες ΜΟΝΙΜΩΝ ιατρων (παθολόγος, ορθοπαιδικός,καρδιολόγος, χειρουργος, παιδίατρος κτλ)

λειτουργησε μέχρι τις αρχές του 1989. (προς Θεού δεν λέω οτι λειτουργουσαν όλα τέλεια, λέω οτι υπήρχε σύστημα και οτι δε χρειαζόταν να πάει ο άλλος στο νοσοκομείο, επειδή πχ πάτησε ένα καρφί. Πήγαινε στο τοπικο κέντρο υγείας του Δήμου, κοινότητας, χωριού του και του έκαναν το εμβόλιο)

Απο κει και πέρα, όλα τα κέντρα υγείας δεν αντικαθιστούσαν το προσωπικό που έβγαινε σε σύνταξη, μέχρι που φθάσαμε στο 2005-6 (εποχή ανάπτυξης), όπου το 90% των περιφερειακων κέντρων υγείας, έκλεισε και κεντροποίήθηκε με τα νοσοκομεία των πόλεων

Τα νοσοκομεία αυτά σιγά σιγά, άρχισαν να έχουν ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις απαραίτητων προμηθειών κτλ. Παράλληλα, άρχισε να έρχεται η ιδιωτικη υγεία σε μορφή κλινικών ή και νοσοκομείων ώστε να συμπληρώσει το κενό που άφηνε το κράτος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, xgol είπε

Εισαι λαθος εδώ. Πχ σε μια κλινική στο πγνλ (που είναι υπευθυνο για 3,5 εκ κοσμο) υπαρχει 1 καθηγητής, 4 αναπληρωτές, πόσοι επικουροι και μελη δεπ. Οι οποιοι κανουν καθημερινα επισκεψη στους θαλαμους.

Και @margaritagr επειδη μίλησες για αγγειακα εγκεφαλικά επεισοδια, googlαρε esus greece και δες σε ποια κεντρα γίνεται η έρευνα, μπες και στο pubmed να δεις οι μετααναλυσεις και ολα τα guidelines του HSO πως προκύπτουν και αν εχουν σχεση ιδιωτικά νοσοκομεία. 

Οπως επισης είναι λάθος και οσοι συγκρίνουν ενα τοπ ιδιωτικό, με ένα δημόσιο της σειράς. Προφανώς σε καποια δημοσια θα πεσεις στον οποιονδήποτε. 

Η αλήθεια είναι πως ανάλογα την πάθηση, είναι αλλοτε προτιμοτερο ενα δημοσιο, άλλοτε ενα ιδιωτικό. 

Και τελος, οι ασθενεις που αντιμετωπιζουν σοβαρό ρευματολογικο προβλημα, θα ειχαν απλα πεθάνει χωρις τη δημοσια ΔΩΡΕΑΝ υγεία. Μιλαμε για κοστη 300.000 και ανω.

Υ.Γ. Τα "σοβαρα" πανε ενιοτε στα δημοσια επειδή α) υπάρχουν άμεσα πληθος ειδικοτητων και β) επειδη τα κοστη είναι τεράστια 

Οι κλινικές μελέτες ανοίγουν εκεί που υπάρχει pool ασθενών. Δεν έχει τόσο σχέση η επιστημονική επάρκεια. Το αναφέρω, γιατί υπάρχουν πολλοί ομότιμοι στα ιδιωτικά, οι οποίοι προφανώς είναι επαρκέστατοι επιστημονικά, αλλά δεν έχουν ασθενείς να εντάξουν. 

Το πώς διεξάγεται μια κλινική μελέτη στην Ελλάδα δεν έχει άμεση σχέση με την κουβέντα. Επιβεβαιώνει όμως ότι αυτός που βλέπει 10.000 ασθενείς τον χρόνο έχει απείρως μεγαλύτερη εμπειρία από αυτόν που βλέπει 100. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή μέχρι τώρα κρατηθήκατε (παραδόξως) εντός ορίων και κάνετε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, φροντίστε να μην τη χαλάσετε μετά από 4 σελίδες... :) 

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, xgol said:

Δεν θες να καταλαβεις. Μετα τα τεπ σε περιμένουν οι ασθενείς στην κλινική. 

Το τελευταίο μισαωρο της εφημεριας σου, ξεκινας τους ασθενείς και τους αναλαμβάνει ο ειδικευομενος της επομενης βάρδιας.  Και αυτο για πολλους λόγους. Ακομα και εντελώς ρεαλιστικά να μην εχεις τιποτα αλλο να κανεις μετα, ο ασθενης μπορει επι 3+ ωρες να περιμένει να βγουν εξετασεις, οποτε εσυ απλα θα κάθεσαι εκεί. Και φυσικα ενδεχεται να εισαι αυπνος, να χεις αφησει πισω ποσους ασθενείς κτλ πανω. Το καλυτερο για ολους είναι να παει ο ασθενης στο νοσοκομειο που ξεκινα την εφημερία, οταν φυσικά δεν είναι κάτι επειγον.

Εσύ είσαι που δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, ίσως τα γράφω περίεργα. Όλο αυτό που περιγράφεις δεν είμαι υποχρεωμένος να το ξέρω, γιατί δεν είναι η δουλειά μου. Οπότε όταν μπαίνω στο σάιτ του νοσοκομείου να δω ποιές κλινικές εφημερεύουν θα μπορούσε να μου πετάει ένα ωραιότατο disclaimer που να λέει ότι «δεχόμαστε ασθενείς μέχρι μισή/μία/δύο ώρες πριν τη λήξη της εφημερίας για αυτό και για αυτό το λόγο». Δηλαδή και πάλι γυρνάμε στη νοοτροπία: αντί να ενημερώσουν εκ των προτέρων τον ασθενή για το διαδικαστικό ώστε να μην τρέχει σαν το Βέγγο με τα αίματα να τρέχουν, το σκεπτικό είναι «δε γαμιέται, ας έρθει με το δάχτυλο να κρέμεται δέκα λεπτά πριν και τον στέλνουμε παραδίπλα για ράμματα».

Και τελος οτι η γραμματεας σου είπε ελα, και οι ιατροι ηταν σε χειρουργεία, το έκανε προφανώς για να σε εξυπηρετήσει. Το αν εσυ προτιμουσες να μη περιμενεις καθολου, δεν ηταν δικο της θεμα. Και χειρουργεία να μην ειχαν, υπάρχουν ασθενεις στο θαλαμο, γίνονται επισκεψεις, υπαρχουν επειγοντα περιστατικα κ.α.

Φυσικά και δεν ήταν δικό της θέμα να με ενημερώσει για το πόση αναμονή είχε (λες και πήρα για άλλο λόγο). Αυτό ακριβώς σου περιγράφω και χαίρομαι που συμφωνείς, εκεί ακριβώς συνοψίζεται η νοοτροπία που περιγράφω: στο «δεν είναι δικό μου θέμα».

Δεν είναι θέμα κάποιου να με ενημερώσει για το πόση αναμονή έχει, δεν είναι θέμα κάποιου να με ενημερώσει για τις διαδικασίες εφημερείας του νοσοκομείου, δεν είναι θέμα κάποιου να μαζέψει το πτώμα από εκεί που μπαινοβγαίνουν άρρωστοι άνθρωποι κοκ. Αυτό σου λέω, δεν χρειάζεται να έχει κανείς ευθύνη, αν την αποφεύγουν όλοι όπως ο διάολος το λιβάνι.

Γενικά η νοοτροπία "ηρθα και θα εξυπηρετηθω τωρα" ή "ηρθα πριν απ αυτον, είναι η σειρα μου" , ειναι δυστυχώς εκτος πραγματικοτητας.

Δεν έχω τέτοια νοοτροπία και συν τοις άλλοις, ποιός σου είπε ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν περιμένεις; Έχει τύχει να περιμένω και τρεις ώρες στο Ιασώ Παίδων εποχή που ήταν τίγκα στις ιώσεις. Αλλά δεν παραπονέθηκα, ξέρεις γιατί; Γιατί με ενημέρωσε ένας χριστιανός όταν πήρα τηλέφωνο από πριν ότι έχει Χ ώρα αναμονή. Αλήθεια δεν είναι δύσκολο, λίγη καλή θέληση να υπάρχει μόνο.

Υ.Γ. αν νομιζεις πως αυτη η νοοτροπια κυριαρχει στα νοσοκομεια, δεν εχεις ιδεα του τι φορτος εργασιας και ευθύνη υπαρχει.

Μιλάω για τις προσωπικές μου εμπειρίες και μόνο. Μπορεί κάποιος άλλος να έχει κάτι διαφορετικό να περιγράψει.

Να σε πληροφορήσω λοιπον πως πολλοι ιατροι κανουν (παρανομα) παραπανω εφημεριες, τις οποιες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, απλα και μόνο για να μπορει να λειτουργήσει το σύστημα - δηλ να μην πεθάνει κοσμος στην ουσία. Οποτε προσεχε με τους χαρακτηρισμους.

Έχεις αποκομίσει την λανθασμένη εντύπωση ότι έχω κάτι με τους γιατρούς ή τους νοσηλευτές. Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα όσα γράφω.

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εσύ είσαι που δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, ίσως τα γράφω περίεργα. Όλο αυτό που περιγράφεις δεν είμαι υποχρεωμένος να το ξέρω, γιατί δεν είναι η δουλειά μου. Οπότε όταν μπαίνω στο σάιτ του νοσοκομείου να δω ποιές κλινικές εφημερεύουν θα μπορούσε να μου πετάει ένα ωραιότατο disclaimer που να λέει ότι «δεχόμαστε ασθενείς μέχρι μισή/μία/δύο ώρες πριν τη λήξη της εφημερίας για αυτό και για αυτό το λόγο». Δηλαδή και πάλι γυρνάμε στη νοοτροπία: αντί να ενημερώσουν εκ των προτέρων τον ασθενή για το διαδικαστικό ώστε να μην τρέχει σαν το Βέγγο με τα αίματα να τρέχουν, το σκεπτικό είναι «δε γαμιέται, ας έρθει με το δάχτυλο να κρέμεται δέκα λεπτά πριν και τον στέλνουμε παραδίπλα για ράμματα».

Φυσικά και δεν ήταν δικό της θέμα να με ενημερώσει για το πόση αναμονή είχε (λες και πήρα για άλλο λόγο). Αυτό ακριβώς σου περιγράφω και χαίρομαι που συμφωνείς, εκεί ακριβώς συνοψίζεται η νοοτροπία που περιγράφω: στο «δεν είναι δικό μου θέμα».

Δεν είναι θέμα κάποιου να με ενημερώσει για το πόση αναμονή έχει, δεν είναι θέμα κάποιου να με ενημερώσει για τις διαδικασίες εφημερείας του νοσοκομείου, δεν είναι θέμα κάποιου να μαζέψει το πτώμα από εκεί που μπαινοβγαίνουν άρρωστοι άνθρωποι κοκ. Αυτό σου λέω, δεν χρειάζεται να έχει κανείς ευθύνη, αν την αποφεύγουν όλοι όπως ο διάολος το λιβάνι.

Δεν έχω τέτοια νοοτροπία και συν τοις άλλοις, ποιός σου είπε ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν περιμένεις; Έχει τύχει να περιμένω και τρεις ώρες στο Ιασώ Παίδων εποχή που ήταν τίγκα στις ιώσεις. Αλλά δεν παραπονέθηκα, ξέρεις γιατί; Γιατί με ενημέρωσε ένας χριστιανός όταν πήρα τηλέφωνο από πριν ότι έχει Χ ώρα αναμονή. Αλήθεια δεν είναι δύσκολο, λίγη καλή θέληση να υπάρχει μόνο.

Μιλάω για τις προσωπικές μου εμπειρίες και μόνο. Μπορεί κάποιος άλλος να έχει κάτι διαφορετικό να περιγράψει.

Έχει αποκομίσει την λανθασμένη εντύπωση ότι έχω κάτι με τους γιατρούς ή τους νοσηλευτές. Μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα όσα γράφω.

Πως ακριβως σε ενημερωσε ο χριστιανός ποση αναμονή εχει? Με ποια φορμουλα το υπολογιζει? 20' το κεφαλι?

Οσο για τα banner και τα disclaimer, αν ειχε καποιος ανακοπη (εντος ή εκτος ωρων ενεργους εφημεριας) νομιζεις θα σου λέγανε φυγετε απο μας και πατε απο εκεί?

Φίλε μου το δημοσιο νοσοκομείο ενιαί ενα χαος γιατι υπαρχει τεράστιος αριθμος ασθενων με ελάχιστο προσωπικό. Το αν δε σε ενημερώσουμε και περιμένεις 5 ωρες για κατι ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΝ (που ναι ειναι μαλακια γιατ χανεις χρηματα, χρονο, κτλ) ενώ εμένα μου χουν ερθει 2 ανακοπες και μια σηψη, ρεαλιστικα δεν νοιαζει κανέναν. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΣΩΖΕΤΑΙ.

Τωρα αν εσυ νομιζεις πως φταιει η νοοτροπια, πεθαινει κοσμος άδικα ..επειδη δεν παρεχονται σωστες υπηρεσιες γραμματειακης υποστηριξης και αναγκαζεσαι να περιμενεις - σεβαστό. 

Τα κεφάλαια για εμφαση κ μονο.

• Like 2
Δημοσ.

Κακή εξυπηρέτηση μπορεί να έχεις και σε ιδιωτικό νοσοκομείο, γενικά το θεμα δεν ειναι vs. 

Απλά αυτο που έγραψε ο topic starter ηταν (πρώτα απ ολα στενάχωρο) αφορμή για να τονιστούν πάλι οι τεράστιες ελλείψεις ενός συστήματος που έχει καταρρεύσει και ζει διασωληνωμένο χρονια τωρα. 

Προσωπικά το έχω γράψει και στο αλλο θεμα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται υπό αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές ηρωικά για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος στις δημόσιες δομές. 

Κορυφαιοι επιστήμονες φυσικά και υπάρχουν στο δημόσιο, μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά δεν έχουν  σε πολλές περιπτώσεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περιστατικών που έρχονται σε Γενικές Εφημερίες δεν είναι για επείγοντα..δεν γίνεται πχ να σε έχει τσιμπήσει σφήκα πριν 3 μέρες να πρήστηκε το χέρι σου..και να μην θέλεις να περιμένεις..και να γκρινιάζεις..ενώ μέσα στο ιατρείο υπάρχουν σοβαρότερα περιστατικά..

Έχω πολλά παραδείγματα(πχ πονάω 2 βδομάδες)..δεν νομίζω να αξίζει να τα γράψω..εργάζομαι σε δημόσιο νοσοκομείο 6 χρόνια και γνωρίζω τι γίνεται..πρέπει να το έχω ξαναγράψει..για μένα οι γιατροί του Ε.Σ.Υ είναι ήρωες.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1
Δημοσ.

Το θέμα "επειγον" γενικά δεν το καταλαβαίνουν πολλοί. 

Και στα ιδιωτικά γίνεται αυτό κατά κορον και οι ασφαλιστικές έχουν δώσει αυστηρά κριτήρια. Γιατί ο άλλος έχει ας πούμε 3 μέρες πονόλαιμο και σου λέει αν πάω στα επείγοντα θα με εξετάσει τσάμπα παθολόγος. Κομμένα πλέον αυτά. 

Ε αυτός είναι κάφρος κ ζώο 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...