Moderators Malthador Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 hour ago, pontez2 said: Ούτε σε ιδιωτικού μπορεις να την εμπιστευτείς. Είναι το που θα πέσεις.Ειναι καθαρά θέμα τύχης και συστάσεων. Υπάρχουν γιατροί σε δημόσια και σε ιδιωτικά που ανήκουν στους καλύτερους στην Ευρώπη. Ο γιατρός ειναι γιατρός ειτε στο δημοσιο είτε στο ιδιωτικο και θα προσπαθησει για το καλύτερο. Η διαφορά ειναι πως στο μεν μπορει να τους έχουν τελειώσει οι γάζες και παράλληλα να περιμένεις 2 ώρες για κάτι πολύ σοβαρό, επειδή σου έρχονται με ασθενοφόρα τα ψευτοεπείγοντα (προς θεού όχι όλα) και στο άλλο να σε βάλουν για μια γρατζουνιά να νοσηλευτείς για να κονομησουν απ την ασφάλεια. Οι μεν έχουν ελλείψεις, οι δεν ειναι βρικόλακες. ΔΕΝ υπάρχει μέση κατάσταση.Σε ότι αφορά το κοχλιακό εμφύτευμα, είτε ιδιώτης, είτε δημόσιος με τον ίδιο τρόπο θα το τοποθετήσει. Οι ίδιοι γιατροί ειναι που έχουν θητεύσει και σε δημοσια νοσοκομεία παλαιότερα ή ηταν διευθυντές δημοσιων κλινικών. Το κόστος (στο ιδιωτικο) και η αναμονή (στο δημόσιο), ειναι το μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι αν το προσωπικό είναι καλό ή αν τα δημόσια έχουν ελλείψεις. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία που κυριαρχεί στα δημόσια νοσοκομεία. Ιστορία #1: Κάποια στιγμή ο γιος μου είχε βγάλει ένα χαλάζιο στο μάτι. Επειδή δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον οφθαλμολόγο του ιδιωτικού νοσοκομείου, λέω «ας τον πάω στο Παίδων Πεντέλης» που εφημέρευε. Παίρνω πρώτα τηλέφωνο να ρωτήσω τη διαδικασία, μιλάω με τη γραμματεία, μου λένε «φέρτε τον εδώ να βγάλετε εισιτήριο και να τον εξετάσουμε στα επείγοντα», απαντάω «οκ, σε 15 λεπτά είμαι εκεί». Ήμουν εκεί σε 10 λεπτά, ούτε καν σε 15, για να με ενημερώσουν ότι όλοι οι οφθαλμολόγοι είναι σε χειρουργεία και θα τελειώσουν μετά από 2-3 ώρες. Δηλαδή, με έβαλαν σε ταλαιπωρία να κουβαλήσω ένα μωρό σε ένα νοσοκομείο χωρίς λόγο, ενώ απλά θα μπορούσαν να μου πουν «ελάτε αύριο καλύτερα». Ιστορία #2: Πηγαίνω γνωστό μου στο Φλεμινγκ με κομμένο pinky που πρακτικά σχεδόν κρεμόταν, εντελώς splatter το θέαμα. Η ώρα 13:50, η εφημερία έληγε στις 14:00. Το βλέπει η νοσοκόμα, λέει «δεν είναι τίποτα, θα το δέσω με γάζα, αλλά πηγαίνετε μωρέ στο Σισμανόγλειο να το ράψουν, γιατί εδώ τελειώνει η εφημερία σε 10 λεπτά». Λειτούργημα my ass. Ιστορία #3: Στο Φλέμινγκ πάλι, πηγαίνω κάποια στιγμή γύρω στις 22:00 γιατί είχα έναν περίεργο πόνο στο στομάχι. Μπαίνω στο εξεταστήριο, η φάση εκεί είναι 5-6 ασθενείς σε ένα δωμάτιο που να χωρίζονται μεταξύ τους με παραβάν και τον καθέναν να τον εξετάζει γιατρός. Ενώ με εξέταζε ο γιατρός σε κάποια φάση μια γιαγιά δίπλα παθαίνει ανακοπή (απ' ότι κατάλαβα), πέσανε πάνω της καμιά δεκαριά γιατροί και νοσηλευτές, αλλά δεν τα κατάφεραν, η γιαγιά έφυγε. Ξεπερνάω το ότι το προσωπικό έκαναν χιουμοράκι μεταξύ τους («Ζωή σε μας» και κάτι τέτοια χαριτωμένα), γιατί κατανοώ ότι μπορεί για εμάς να είναι πόνος, αλλά για τον άλλο είναι η καθημερινότητά του (που και πάλι, λίγο τακτ δεν βλάπτει, ενιγουέι). Θέλω να σταθώ στο ότι έκατσα στον όροφο του νοσοκομείου μέχρι τις 23:30 γιατί έπρεπε να βγουν κάποιες εξετάσεις και επί μιάμιση ώρα είχαν μπει και είχαν βγει καμιά 30αριά ασθενείς στο δωμάτιο, ενώ το άψυχο κορμί της γιαγιάς ήταν ακόμα εκεί μέσα, και μάλιστα ξεσκέπαστο. Η προϊσταμένη να ωρύεται ότι «μου έχετε αφήσει ένα πτώμα τόση ώρα εδώ μέσα» και διάφορα τέτοια γλαφυρά. Οπότε ναι, με τέτοια νοοτροπία, θα εμπιστευόμουν περισσότερο αυτόν που του τα σκάω, παρά αυτόν που νομίζει ότι κάνει λειτούργημα. 1
christakos07 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, johnieXoX είπε Πάντως τα βρέφη όλα στο Παίδων τα στέλνουν.. το σούπερ ντούπερ ιδιωτικό Ιασώ, εφταμηνιτικο 700γρ στη θερμοκοιτίδα του Παίδων το έστειλε.. Όχι άκου τα υπόλοιπα μαργαριτάρια. Δεν μπορούν στα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι εξειδικευμένοι, δεν έχουν υποδομές. Έχουν και εμπεριστατωμένη άποψη από διευθυντάδες, οι οποίοι είμαι βέβαιος, ότι αποτελούσαν μέρος του προβληματικού δημοσίου. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από christakos07 2
skiabox Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Το πρόβλημα δεν είναι αν το προσωπικό είναι καλό ή αν τα δημόσια έχουν ελλείψεις. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία που κυριαρχεί στα δημόσια νοσοκομεία. Ιστορία #1: Κάποια στιγμή ο γιος μου είχε βγάλει ένα χαλάζιο στο μάτι. Επειδή δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τον οφθαλμολόγο του ιδιωτικού νοσοκομείου, λέω «ας τον πάω στο Παίδων Πεντέλης» που εφημέρευε. Παίρνω πρώτα τηλέφωνο να ρωτήσω τη διαδικασία, μιλάω με τη γραμματεία, μου λένε «φέρτε τον εδώ να βγάλετε εισιτήριο και να τον εξετάσουμε στα επείγοντα», απαντάω «οκ, σε 15 λεπτά είμαι εκεί». Ήμουν εκεί σε 10 λεπτά, ούτε καν σε 15, για να με ενημερώσουν ότι όλοι οι οφθαλμολόγοι είναι σε χειρουργεία και θα τελειώσουν μετά από 2-3 ώρες. Δηλαδή, με έβαλαν σε ταλαιπωρία να κουβαλήσω ένα μωρό σε ένα νοσοκομείο χωρίς λόγο, ενώ απλά θα μπορούσαν να μου πουν «ελάτε αύριο καλύτερα». Ιστορία #2: Πηγαίνω γνωστό μου στο Φλεμινγκ με κομμένο pinky που πρακτικά σχεδόν κρεμόταν, εντελώς splatter το θέαμα. Η ώρα 13:50, η εφημερία έληγε στις 14:00. Το βλέπει η νοσοκόμα, λέει «δεν είναι τίποτα, θα το δέσω με γάζα, αλλά πηγαίνετε μωρέ στο Σισμανόγλειο να το ράψουν, γιατί εδώ τελειώνει η εφημερία σε 10 λεπτά». Λειτούργημα my ass. Ιστορία #3: Στο Φλέμινγκ πάλι, πηγαίνω κάποια στιγμή γύρω στις 22:00 γιατί είχα έναν περίεργο πόνο στο στομάχι. Μπαίνω στο εξεταστήριο, η φάση εκεί είναι 5-6 ασθενείς σε ένα δωμάτιο που να χωρίζονται μεταξύ τους με παραβάν και τον καθέναν να τον εξετάζει γιατρός. Ενώ με εξέταζε ο γιατρός σε κάποια φάση μια γιαγιά δίπλα παθαίνει ανακοπή (απ' ότι κατάλαβα), πέσανε πάνω της καμιά δεκαριά γιατροί και νοσηλευτές, αλλά δεν τα κατάφεραν, η γιαγιά έφυγε. Ξεπερνάω το ότι το προσωπικό έκαναν χιουμοράκι μεταξύ τους («Ζωή σε μας» και κάτι τέτοια χαριτωμένα), γιατί κατανοώ ότι μπορεί για εμάς να είναι πόνος, αλλά για τον άλλο είναι η καθημερινότητά του (που και πάλι, λίγο τακτ δεν βλάπτει, ενιγουέι). Θέλω να σταθώ στο ότι έκατσα στον όροφο του νοσοκομείου μέχρι τις 23:30 γιατί έπρεπε να βγουν κάποιες εξετάσεις και επί μιάμιση ώρα είχαν μπει και είχαν βγει καμιά 30αριά ασθενείς στο δωμάτιο, ενώ το άψυχο κορμί της γιαγιάς ήταν ακόμα εκεί μέσα, και μάλιστα ξεσκέπαστο. Η προϊσταμένη να ωρύεται ότι «μου έχετε αφήσει ένα πτώμα τόση ώρα εδώ μέσα» και διάφορα τέτοια γλαφυρά. Οπότε ναι, με τέτοια νοοτροπία, θα εμπιστευόμουν περισσότερο αυτόν που του τα σκάω, παρά αυτόν που νομίζει ότι κάνει λειτούργημα. Οτιδήποτε δημόσιο στην Ελλάδα έχει φτιαχθεί για να εξυπηρετεί πρωτίστως αυτούς που είναι από την μέσα πλευρά του γκισέ! 1
gthe Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι κάθεστε και αναλώνεστε ρε παιδιά σε συγκρίσεις δημοσίων/ιδιωτικών κτλ. Το θέμα της υγείας για όλους μας είναι πάρα πολύ απλό. Δυστυχώς και μακάρι να μπορούσε όλος ο κόσμος να το αντέξει χρηματικά, μια ιδιωτική κάλυψη είναι μία επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση ανάγκης. Το πόσο καλύτερη ή χειρότερη είναι για συγκεκριμένα περιστατικά κανείς δεν το ξέρει, έχει μόνο να κάνει με το περιστατικό, τις συγκυρίες της στιγμής και το γιατρό που θα τύχεις. Υπάρχει δλδ άνθρωπος που αν εκείνη την δύσκολη στιγμή του πεις ... έλα να σε πάμε άμεσα σε ιδιωτικό θα πεί όχι αν το αντέχει οικονομικά? Η άμα του πεις ... στο δημόσιο αυτός ο γιατρός είναι κορυφή, πάμε πάλι πίσω θα πει όχι? Ακόμα και το φακελάκι (που είναι κατακριτέο) αν έχεις να το δώσεις δλδ, θα πεις όχι πεισματικά? Δεν θα πεις ... να γίνει καλά ο άνθρωπος μου και δεν με νοιάζει? Και ναι για μένα πολλοί γιατροί στο δημόσιοι είναι ήρωες με αυτά που περνάνε, και κάνουν αρκετά καλά την δουλειά τους, και πολύς κόσμος σώζεται, με τεράστια προβλήματα ναι, αλλά σώζεται. Και φυσικά και στα ιδιωτικά κάνουν καλή δουλειά. Και τα 2 συστήματα έχουν λόγω ύπαρξης. Δεν θα προτιμούσα το σύστημα της Αμερικής που αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια απλά πεθαίνεις. Φυσικά όλοι μας θα προτιμούσαμε να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από gthe 2
lightsout Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, EmpYristis είπε Μπαίνω στον κόπο να γράψω το θέμα αυτό διότι μας έχουνε τρελάνει στις πολιτικές διαφημίσεις και τις προεκλογικές υποσχέσεις σε ράδιο, tv, internet, metro, αφίσες την στιγμή που βρέφη κι ανήλικα παιδιά προσχολικής ηλικίας μένουν εγκατελειμένα σε λίστες χειρουργείου περιμένοντας να αποκατασταθεί η ακοή τους ή/και να ακούσουν για πρώτη φορά. Αντιθέτως από το 2018 το Παίδων Αγία Σοφία, στο Ακουολογικό Τμήμα δεν έχει χειρουργό να κάνει τις επεμβάσεις... Αναφέρομαι στο τμήμα Κοχλιακών Εμφυτευμάτων. Απ' όσο γνωρίζω μόνο σε ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Ηράκλειο υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για κοχλιακά εμφυτεύματα. Το Αγία Σοφία σχεδόν ένα χρόνο τώρα έχει παραλύσει χωρίς εμφανές σημείο ανάκαμψης. Ακόμη ψάχνουν (;) χειρουργό κι ακόμη δεν ξέρουν ως πότε θα μεγαλώνει η λίστα αναμονής και πότε θα αρχίσουν να εξυπηρετούνται οι κατεπείγουσες ανάγκες... Δυστυχώς ο πεπειραμένος Διευθυντής/χειρουργός δεν είναι ο μόνος που έφυγε για τον ιδιωτικό τομέα. Είναι και άλλοι, όπως πχ. από το εξειδικευμένο τμήμα Λογοθεραπείας. Τα παιδιά που περιμένουν στην λίστα βρισκονται στην κρίσιμη προσχολική ηλικία που φυσιολογικά αναπτύσσεται η ακουστική αντίληψη, πλάθεται κυριολεκτικά ο εγκέφαλος από τα ερεθίσματα που λαμβάνει κι αντίστοιχα αναπτύσσεται κι εξασκείται ο προφορικός λόγος, απλά ξεμένουν πίσω. Μακροπροθεσμα ξεμένουν πίσω και στο σχολείο, όπως μένουν πίσω ή έστω δυσχαιρενεται δυσανάλογα η καθημερινότητα και το μέλλον τους στην οικογενειακή και προσωπική ζωή. Όπως και καταρρακώνεται και η ψυχολογία τους όπως και των συγγενών/οικείων τους. Ευτυχώς τα κοχλιακά εμφυτεύματα έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε με το κατάλληλο timing εγχείρησης (οπωσδήποτε πριν τα 6 χρόνια), το επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένους λογοθεραπευτές να προσφέρουν σε βαρύκοα βρέφη/παιδιά ακόμη και για όσα γεννήθηκαν κωφά, σχεδόν εφάμιλλη ακουστική αντίληψη με όσα έχουν φυσιολογική ακοή. Η εκ γενετής κώφωση πλέον θα τείνει να εκλείψει. Δυστυχώς σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελληνική Πολιτεία έχει στην μοίρα της και την Υγεία και την Παιδεία. Εκεί που οι αλλες χώρες δίνουν άμεση αδειοδότηση για 2 κοχλιακά (1 σε κάθε αυτί) , το τέρας της γραφειοκρατίας εκνευρίζεται και ζοριζεται και με το ένα. Προτιμά να πριμοδοτεί μαϊμού τυφλούς, ανύπαντρες κορασιδες παρά εκείνους που έχουν πραγματική ΆΜΕΣΗ ανάγκη, ακόμη κι αν είναι βρέφη ή μικρά παιδιά. Για τους παραπάνω λόγους η εγκατάλειψη του Ακουολογικού Τμήματος για τόσο μεγάλο διάστημα και η χρονιζουσα καθυστέρηση στην πρόσληψη εψειδικευμενου ιατρικού προσωπικού και υλικών για τις εγχειρήσεις κυριολεκτικά χαντακώνει το παρόν και των μέλλον εκατοντάδων παιδιών. Η έκφραση "εγκληματική αδιαφορία" είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτά που συμβαίνουν... Εν τω μεταξύ το κόστος νοσηλείας/εγχείρισης/ακουστικών σε ιδιωτική κλινική και εκτός Ταμείου είναι της τάξης των 10-20.000 €. Οπότε βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Είστε σε λίστα αναμονής; Από το νοσοκομείο τι σας λένε;
pontez2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 38 λεπτά πριν, margaritagr είπε Τίποτα είναι ένα παραμύθι που έχει βγει από κάποιους , δεν ξέρω πως. Μαργαρίτα, καλο ειναι να μην αναφέρεσαι σε "παραμυθια" αν δε γνωρίζεις. Δεκάδες περιστατικά που έχει συμβεί το να προτείνει ο εκάστοτε γιατρός τη μεταφορά ΕΙΔΙΚΑ παιδιων στο Παίδων. Και ειναι απόλυτα λογικο διοτι δεν υπάρχει ΙΔΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο Παίδων. Υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν έχουν το βάθος της εξειδίκευσης που υπάρχουν σε ένα μεγάλο νοσοκομείο που ασχολείται ΜΟΝΟ με τα παιδιά. Και γενικά παρατηρω στα λεγόμενά σου μια άποψη απόλυτη, η οποία και η ίδια ξέρεις οτι δεν μπορει να ισχύει, διοτι απο πατάτες στα ιδιωτικά άλλο τίποτα, οπως άλλωστε και στα δημόσια. Αν αρχισω να μιλάω για προσωπικά περιστατικά και κατεγγελίες σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ νοσοκομεία, που πας για ένα απλο γυναικολογικο πρόβλημα και βγαίνεις με θρόμβωση απο λάθος της πιτσιρίκας νοσηλεύτριας, που πας για μια απλή αρθριτριδα και σου δινουν βιολογικο παράγοντα πανάκριβου φαρμάκου και δε σου λένε τις συνέπειες. Αστα. Τα χουμε φάει απ όλα τα νοσοκομεία αυτά, ειτε δημοσια, είτε ιδιωτικά. 5
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 2 hours ago, VonLoutsos said: Άλλο να σου πεθάνει ο ασθενής στην Ιδιωτική κλινική (και να βγει οτι δεν μπορούσες να τον περιθάλψεις ανεξαρτήτως πόσο καλή είσαι) άλλο στο νοσοκομείο. Χώρια που δεν ξέρω αν οι ιδιωτικές έχουν μοναδες εντατικής θεραπείας. Μ.Ε.Θ. Ιασώ Παίδων 1 hour ago, *nenya* said: Διότι στο δημόσιο νοσοκομείο οι γιατροί έρχονται σε επαφή με πολύ περισσότερα περιστατικά σε σύγκριση με κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, κι έτσι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και σε πιο δύσκολα περιστατικά. Και οι γιατροί των ιδιωτικών έχουν περάσει από δημόσιο νοσοκομείο.
pontez2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Malthador είπε Οπότε ναι, με τέτοια νοοτροπία, θα εμπιστευόμουν περισσότερο αυτόν που του τα σκάω, παρά αυτόν που νομίζει ότι κάνει λειτούργημα. Σαφως. Τα μεν ειναι ψιλοχύμα,. ανοργάνωτα,ουρές, χαμος απο κοσμο και "δωρεάν", τα δε ειναι οργανωμένα αλλά πανάκριβα. Ο σκοπός ειναι τι θέλεις να κάνεις. Για ένα χαλάζιο, για ένα σπάσιμο χεριού, για μια ίωση, θα πάω το παιδί μου σε ιδιωτικο να τελειώνω. Spoiler Πέρσι, πήγα με απιστευτο βηχα σε πασιγνωστο πανάκριβο ιδιωτικο νοσοκομείο της Αθήνας. Μου ειπαν οτι έχω μια απλη ιωσουλα, οτι δεν ακουνε τιποτα και να πάρε το σιροπάκι να ηρεμησεις. Και επειδη σε ειδε και ο εξειδικευμένος πνευμονολόγος, δε σε καλυπτει η διπλη ιδιωτικη ασφάλεια που έχεις οπότε δωσε και 80 ευρω. Εφυγα ησυχος. Το βράδυ έλιωσα στον βηχα και την επομενη μέρα πηγα στα επειγοντα στο Αγία Όλγα. Μου έκαναν μια απλη ακτινογραφία και έδειξε πνευμονία. Έκατσα στο νοσοκομείο 4 μέρες, με οξυγόνα κτλ κτλ. Λοιπόν, επειδη ο καθένας έχει να μας πει ένα περιστατικο, ας μην ειμαστε απόλυτοι. 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Και οι γιατροί των ιδιωτικών έχουν περάσει από δημόσιο νοσοκομείο. Δεν ισχύει πάντα αυτο.Κατά βάση μια πρακτική έχουν κάνει, ισως κάποια ειδικότητα. Δεν ειναι οτι έχουν την τεράστια εμπειρία με τα χιλιάδες περιστατικά. Ο @Fotis13το έθεσε πολυ ωραία. Η πολυωρη αναμονη, οι τραγικές ελλειψεις στα δημοσια νοσοκομεία, έχουν "σκοτωσει" εκατοντάδες ανθρωπους. Αυτο δεν δειχνει οτι τα δημοσια νοσοκομεία ειναι χειρότερα απο τα ιδιωτικά.Δειχνει οτι ΔΕΝ φτάνουν και δεν χρηματοδοτουνται επαρκώς για να κάνουν τη δουλειά τους. Για αυτο και όσοι έχουμε ασφάλειες θα προτιμησουμε να πάμε στο ιδιωτικο αποσυμφοριζοντας έτσι τα δημοσια. Aυτο που λέω ομως ειναι οτι κανένα ιδιωτικο δε μπορει να έχει την εξειδίκευση ενός δημοσίου, ειδικά σε οτι αφορά τα παιδιά. Σαφως υπάρχει ΜΕΘ σε ιδιωτικά.! Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από pontez2 2
xgol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Fotis13 είπε Και φυσικα σε καμμια σοβαρη χωρα του κοσμου οι αυθεντιες στον τομεα τους δεν δουλευουν στο δημοσιο για ευνοητους λογους εκτος αν κανουν ακαδημαικη καριερα .Ολοι στον ιδιωτικο τομεα ειναι. Εισαι λαθος εδώ. Πχ σε μια κλινική στο πγνλ (που είναι υπευθυνο για 3,5 εκ κοσμο) υπαρχει 1 καθηγητής, 4 αναπληρωτές, πόσοι επικουροι και μελη δεπ. Οι οποιοι κανουν καθημερινα επισκεψη στους θαλαμους. Και @margaritagr επειδη μίλησες για αγγειακα εγκεφαλικά επεισοδια, googlαρε esus greece και δες σε ποια κεντρα γίνεται η έρευνα, μπες και στο pubmed να δεις οι μετααναλυσεις και ολα τα guidelines του HSO πως προκύπτουν και αν εχουν σχεση ιδιωτικά νοσοκομεία. Οπως επισης είναι λάθος και οσοι συγκρίνουν ενα τοπ ιδιωτικό, με ένα δημόσιο της σειράς. Προφανώς σε καποια δημοσια θα πεσεις στον οποιονδήποτε. Η αλήθεια είναι πως ανάλογα την πάθηση, είναι αλλοτε προτιμοτερο ενα δημοσιο, άλλοτε ενα ιδιωτικό. Και τελος, οι ασθενεις που αντιμετωπιζουν σοβαρό ρευματολογικο προβλημα, θα ειχαν απλα πεθάνει χωρις τη δημοσια ΔΩΡΕΑΝ υγεία. Μιλαμε για κοστη 300.000 και ανω. Υ.Γ. Τα "σοβαρα" πανε ενιοτε στα δημοσια επειδή α) υπάρχουν άμεσα πληθος ειδικοτητων και β) επειδη τα κοστη είναι τεράστια Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από xgol 3
mrfan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δημιουργείται μεγάλο χάσμα αυτή την στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία. Μια γενιά έμπειρων γιατρών, μεγάλωσε και βγαίνει σε σύνταξη ή θα βγει τα επόμενα 5-10 χρόνια. Οι διάδοχοί τους έφυγαν στο εξωτερικό. Μακάρι για το καλό όλων μας, να επιστρέψουν γιατί αυτοί έγιναν πραγματικά ικανοί αλλά μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν. Τι θα γίνει λοιπόν; Η τελευταία γενιά γιατρών που βγαίνει τώρα, με όσο καλή διάθεση και αν έχουν, ακόμα και αν θελήσουν να μείνουν στην Ελλάδα, θα δουλέψουν σε νοσοκομεία στα οποία δεν θα υπάρχει κάποιος παλιός-έμπειρος να τους διδάξει. Ακόμα και αν τα νοσοκομεία γίνουν πεντάστερα ξενοδοχεία, θα συνεχίσουν να έχουν κενά σε διάφορες θέσεις και θα έχουν προσωπικό χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και τα παλιά χρόνια, υπήρχαν τραγικά νοσοκομεία (μην ξεχνάτε τα ράντζα στους διαδρόμους) από άποψη υποδομών αλλά είχαν γιατρούς που έκαναν θαύματα. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από mrfan 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, pontez2 said: Αυτο δεν δειχνει οτι τα δημοσια νοσοκομεία ειναι χειρότερα απο τα ιδιωτικά.Δειχνει οτι ΔΕΝ φτάνουν και δεν χρηματοδοτουνται επαρκώς για να κάνουν τη δουλειά τους. Πρέπει όμως να σταματήσουμε να αξιολογούμε τις προθέσεις κάποιων (κυβερνήσεων/κράτους) και να κρίνουμε αποκλειστικά τα αποτελέσματα και το κόστος, γιατί με τις "προθέσεις" πέφτουμε συνέχεια σε "αυταπατημένους"... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από ThReSh 2
nyne Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δεν ξερω ποιος κανει καλυτερα τη δουλεια του και ποιος εχει τις μεγαλυτερες ανεσεις.Εγω ως Ελληνας πολιτης απαιτω δημοσια υγεια σε εξαιρετικο επιπεδο ,ολα τα αλλα ειναι ανουσια εκτος αν εισαι λεφτας κ φυσικα δεν σε νοιαζει για τους υπολοιπους.Πρεπει να μαθουμε ως πολιτες να απαιτουμε τα αυτονοητα.Λυπαμαι πολυ για το περιστατικο στο παιδων και ευχομαι να βρεθει λυση. 3
pontez2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 38 λεπτά πριν, ThReSh είπε Πρέπει όμως να σταματήσουμε να αξιολογούμε τις προθέσεις κάποιων (κυβερνήσεων/κράτους) και να κρίνουμε αποκλειστικά τα αποτελέσματα και το κόστος, γιατί με τις "προθέσεις" πέφτουμε συνέχεια σε "αυταπατημένους"... Έτερον εκάτερον. Ξέρουμε καλά τι προσφέρει ο μεν και τι ο δε και ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά και των δύο. Ξέρουμε επίσης ότι ο μεν εξαρτάται από το κράτος και ο δε από τον ιδιώτη. Τέλος ξέρουμε τον τροπο που αντιμετωπίζει την υπερζητηση το δημοσιο νοσοκομείο (ράτζα, απιστευτη αναμονή, ταλαιπωρία κτλ κτλ). Αραγε υπάρχει απάντηση για το πως θα αντιμετώπιζαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία αυτή τη τεράστια ζήτηση; Διότι σε πρόσφατη μικροεπιδημία που ειχε ξεσπάσει με τον Η1Ν1 στα πιτσιρίκια (παρά τον εμβολιασμό τους), στα ιδιωτικά έβλεπες μια κατάσταση αποδιοργάνωσης λόγω του κόσμου, με παιδιά να περιμένουν για ωρες στους διαδρόμους για να εξεταστούν, η οποία ηξερες ότι αν ερχόταν περισσότερος κόσμος θα ηταν πλέον μη ελεγχόμενη. Κακά τα ψέμματα, κρίνουμε τον ιδιωτικό τομέα, καθαρά από το γεγονος ότι ο πολύς κόσμος δεν πάει εκει. Αν ποτέ φθάσουμε στο σημείο να πηγαίνουμε όλοι στα ιδιωτικά, χωρις αυτά να αναβαθμιστουν, θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι και (ελπίζω να μη το ζησουμε), θα έχουμε τραγικές καταστάσεις. Υ.Γ- Δεν υπάρχει συγκριση ιδιωτικων με δημοσια. Η ιδιωτικη υγεία στην Ελλάδα λειτουργει συμπληρωματικά. Δεν έχει αυτή τη στιγμη το επιπεδο να γινει ο κύριος φορέας περίθαλψης. Άλλωστε μια μειοψηφία θα μπορουσε να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, pontez2 said: Ξέρουμε καλά τι προσφέρει ο μεν και τι ο δε και ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά και των δύο. Ξέρουμε επίσης ότι ο μεν εξαρτάται από το κράτος και ο δε από τον ιδιώτη. Δεν εννοώ ότι πρέπει να κρίνουμε αποκλειστικά τα αποτελέσματα και το κόστος για να βγάλω τα δημόσια κατώτερα, αλλά για να αλλάξω/τονίσω το κριτήριο επιλογής αυτών που θα αποφασίζουν το πως λειτουργούν τα δημόσια. Δλδ δεν θέλω να ακούω ευχολόγιο ότι μπορεί να γίνει/βελτιωθεί κτλπ κτλπ, πες τι θα κάνεις και κάντο αλλιώς stfu (δεν εννοώ τους πολίτες αλλά τους πολιτικούς)... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από ThReSh 1
xgol Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Δεν εννοώ ότι πρέπει να κρίνουμε αποκλειστικά τα αποτελέσματα και το κόστος για να βγάλω τα δημόσια κατώτερα, αλλά για να αλλάξω/τονίσω το κριτήριο επιλογής αυτών που θα αποφασίζουν το πως λειτουργούν τα δημόσια. Δλδ δεν θέλω να ακούω ευχολόγιο ότι μπορεί να γίνει/βελτιωθεί κτλπ κτλπ, πες τι θα κάνεις και κάντο αλλιώς stfu (δεν εννοώ τους πολίτες αλλά τους πολιτικούς)... Δεν υπαρχει αυτο που λες. Θα περιμενεις εσύ 4 ώρες επειδη εκοψες το πόδι σου και χρειάζεσαι ράμματα και θα βρίσκεις το δημοσιο ανεπαρκές, και διπλα ακριβώς θα θρομβολυεται καποιος μεσα σε 4μιση ωρες απο τηστιγμη που επαθε το εγκεφαλικό, και οι συγγενεις του θα πίνουν νερό στο ονομα του δημόσιου νοσοκομείου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις