Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Τίποτα είναι ένα παραμύθι που έχει βγει από κάποιους , δεν ξέρω πως. 

Μιλάμε πχ πως στο metropolitan υπάρχει η μια και μοναδική στην Ελλάδα μονάδα αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, εκεί που σώθηκε ο πατέρας μου, αλλά αστούς να λένε ότι για τα δύσκολα ας σε δημόσιο. 

Ναι ναι Δεν έχουν ΜΕΘ οι ιδιωτικές και φοβούνται μη τους πεθάνεις χαχαχχαχαχαχα

Έχεις κουράσει λίγο με την ιδιωτική ασφάλιση. Δεν ξέρω σε ποιο παράλληλο συννεφάκι ζεις, αλλά τουλάχιστον άτομα με δύσκολες-σπάνιες ασθένειες, δεν έχουν καμία ελπίδα από τέτοια συμβόλαια.

Επειδή είμαι ένας από αυτούς, έχοντας ρευματοπάθεια, θα σέβεσαι τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Σε χώρες με ιδιωτική ασφάλιση, πιθανώς θα αδυνατούσα να πάρω τα φάρμακα και θα πέθαινα. Οπότε βγες από το συννεφάκι σου, πάρε αλεξίπτωτο και πέσε.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 11
  • Thanks 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, *nenya* είπε

Διότι στο δημόσιο νοσοκομείο οι γιατροί έρχονται σε επαφή με πολύ περισσότερα περιστατικά σε σύγκριση με κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, κι έτσι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και σε πιο δύσκολα περιστατικά.

Μυθος απο τους λιγους .

Ειναι σαν την δημοσια παιδεια και αυτο  ?Ειμαστε κατα  της ιδιωτικης παιδειας αλλα αν εχουμε  την οικονομικη δυνατοτητα φυσικα και θα  στειλουμε  τα δικα μας παιδια στα ιδιωτικα ?

Ο αλλος λεει δεν ξερει αν εχουν τα ιδιωτικα νοσοκομεια ΜΕΘ .

Μην ξεχασετε την Κυριακη να πατε να ψηφισετε παιδια  (Νενυα δεν παει σε σενα αυτο ).

Και φυσικα σε καμμια  σοβαρη χωρα του κοσμου οι αυθεντιες στον τομεα τους δεν δουλευουν στο  δημοσιο για ευνοητους λογους  εκτος αν κανουν ακαδημαικη καριερα .Ολοι στον ιδιωτικο τομεα ειναι  .

Δεν μας ειπατε ομως στα δημοσια νοσοκομεια  ποσοι πεθαινουν καθε χρονο απο την αναμονη  και την  αντιμετωπιση περιστατικων μετα απο τραγικες καθυστερησεις και ενδονοσοκομειακες λοιμωξεις  ? Η πραγματικοτητα ειναι πως οποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα  ,την ασφαλιση θα απευθυνθει στον ιδιωτικο τομεα .

Οι υπολοιποι θα ταλαιπωρηθουν  στις τριτοκοσμικες συνθηκες των  δημοσιων νοσοκομειων  ,και θα αντιμετωπιστουν  σαν τσουβαλια πανω σε ραντσα   με αριθμο προτεραιοτητας (o οποιος παρακαμπτεται  με το καταλληλο αντιτιμο βεβαιως ) και θα εφευρισκουν γελοιες  προφασεις για να δικαιολογησουν την μιζερη και κακομοιρικη  αντιμετωπιση που εχουν ...

Α! Μην ξεχασουμε και κατι πολυ σημαντικο: το φακελακι και τις γαζες απο το σπιτι    ,τις δυσαναλογες ασφαλιστικες εισφορες/κρατησεις ,τα ραντεβου στα ιατρεια ,τις υπερκοστολογησεις υλικων και φαρμακων ,το οργιο στις προμηθειες ,τις αποκλειστικες, την υπερσυνταγογραφηση   και ενα σωρο αλλα "δωρεαν "

Δεν ειναι και τοσο "δωρεαν " τελικα  η  δημοσια   υγεια  μαλλον  προς το πανακριβη παει .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Αυτο δε το καταλαβαινω γιατι τα σοβαρα τα πανε σε δημοσιο;

Καταρχήν αυτά τα περιστατικά που πηγαίνουν σε δημόσιο από ιδιωτικό τις περισσότερες φορές αφορούν ιδιωτικές κλινικές που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν σχετικές υποδομές.

Επίσης, όταν είναι κάποιο βαρύ περιστατικό, σίγουρα προτιμούν να "αποδημήσει" στα χέρια άλλου παρά στην ιδιωτική επιχείρηση αφού κάτι τέτοιο είναι bad for business.

Ξέρω περιστατικό που πήγε από ιδιωτική κλινική σε γνωστό μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας και κατά την παράδοση του ασθενούς (ο οποίος ήταν τη βγάζει δεν τη βγάζει) να λέει στους συγγενείς ο συνοδός γιατρός του ιδιωτικού "μη σας νοιάζει τώρα, θα τον κοιτάξουν και θα είναι μια χαρά". Και "βουτάει" τον γιατρό η προϊσταμένη του δημόσιου νοσοκομείου που ήταν μπροστά και του βάζει πάγο. "Τί λέτε κύριε τέτοιε μου; Αφού ο ασθενής είναι ήδη πολύ σοβαρά (άλλωστε γιατί τον έφερες;). Πώς λες στους ανθρώπους ότι θα είναι οκ;" Προφανώς για να "φταίει" το δημόσιο νοσοκομείο που τον "χάσαμε" 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Έχεις κουράσει λίγο με την ιδιωτική ασφάλιση. Δεν ξέρω σε ποιο παράλληλο συννεφάκι ζεις, αλλά τουλάχιστον άτομα με δύσκολες-σπάνιες ασθένειες, δεν έχουν καμία ελπίδα από τέτοια συμβόλαια.

Επειδή είμαι ένας από αυτούς, έχοντας ρευματοπάθεια, θα σέβεσαι τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Σε χώρες με ιδιωτική ασφάλιση, πιθανώς θα αδυνατούσα να πάρω τα φάρμακα και θα πέθαινα. Οπότε βγες από το συννεφάκι σου, πάρε αλεξίπτωτο και πέσε.

Αλλά λόγια Ν αγαπιόμαστε. 

ΚΑΤ ενδεικτικοί χρόνοι αναμονής http://www.kat-hosp.gr/plirofories-gia-ton-astheni/lista-xeirourgeiou/

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Αλλά λόγια Ν αγαπιόμαστε. 

ΚΑΤ ενδεικτικοί χρόνοι αναμονής http://www.kat-hosp.gr/plirofories-gia-ton-astheni/lista-xeirourgeiou/

Μαθηματικά και στατιστική ξέρεις; Όχι προφανώς. Αλλιώς δε θα αδυνατούσες να καταλάβεις την αναλογία ασθενών που διαχειρίζονται τα δημόσια νοσοκομεία, σε σχέση με τα ιδιωτικά.

Όταν ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο βραχνά, θα σου προσφέρω το αλεξίπτωτο για να προσγειωθείς. 

Η υγεία είναι αγαθό δημόσιο και όχι προιόν εμπορίου. 

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 4
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Fotis13 said:

Δεν μας ειπατε ομως στον δημοσιο ποσοι πεθαινουν καθε χρονο απο την αναμονη  και την  αντιμετωπιση περιστατικων μετα απο τραγικες καθυστερησεις ?

Ενδονοσοκομειακές λυμώξεις ftw. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι είμαστε 1οι στην Ευρώπη (ή στην ΕΕ)...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά όσοι λέτε για ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτική ασφάλιση, χαλαρώστε λίγο,μιλάτε εκ του ασφαλούς και εννοώ για την τσέπη σας,προφανώς.Ο πιο πολύς κόσμος στην Ελλάδα του σήμερα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για αυτά που αναφέρετε.Απο την άλλη βέβαια στα δημόσια νοσοκομεία,δεν είναι ακριβώς δημόσια,ο πατέρας μου έχει καρκίνο του προστάτη, παρακολουθείται από ακτινοθεραπευτη σε δημόσιο νοσοκομείο,ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι,τον καλεί στο ιδιωτικό του ιατρείο,να του ακουμπήσει το 100ευρω.Και δεν είναι μόνο αυτό το τραγικό,τον βλέπει ένα λεπτό και ούτε που θυμάται,ποιος είναι,δεν έχει φάκελο με το ιστορικό του,αλλά του λέει τη μια φορά,αλλά την άλλη.Τραγικη κατάσταση...Εχω μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια με τα δημόσια νοσοκομεία και δυστυχώς σε σοβαρές ειδικά ασθένειες ή κατάσταση είναι άθλια...

• Like 7
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Μαθηματικά και στατιστική ξέρεις; Όχι προφανώς. Αλλιώς δε θα αδυνατούσες να καταλάβεις την αναλογία ασθενών που διαχειρίζονται τα δημόσια νοσοκομεία, σε σχέση με τα ιδιωτικά.

Όταν ξεπεράσουμε το συγκεκριμένο βραχνά, θα σου προσφέρω το αλεξίπτωτο για να προσγειωθείς. 

Η υγεία είναι αγαθό δημόσιο και όχι προιόν εμπορίου. 

Δεν έχω ανάγκη μαθηματικών ή στατιστικής για να ξέρω τι γίνεται καθώς -δυστυχως- έχει χρειαστεί να εμπλακώ πολύ στα πράγματα και έχω φίλους μου ανθρώπους που ήταν/είναι διευθυντές στα μεγαλύτερα δημοσια νοσοκομεία της Αττικής 

Ο άρρωστος θέλει να εξυπηρετηθεί και να ανακουφιστεί ο πόνος του. Θέλει να πάρει τα φάρμακα του, θέλει να έχει στην ώρα του χημειοθεραπείες και αιμοκαθάρσεις. Και δυστυχώς πολλές φορές δεν τα έχει. 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Ενδονοσοκομειακές λυμώξεις ftw. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι είμαστε 1οι στην Ευρώπη (ή στην ΕΕ)...

Το έπαθε ο πατέρας μου,μετά από χειρουργείο,στον ευαγγελισμό,παρέμεινε μέσα για 4 μήνες,από τύχη ανάρρωσε,αφημένος στο έλεος του Θεού ήταν και το θέμα ήταν ότι δεν μας λέγαν τι ακριβώς συνέβαινε,ποτέ δεν μάθαμε...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Fotis13 said:

Σοβαροτατο  σχολιο μπραβο,εγραψα ενα κατεβατο ... επι της ουσιας εχεις να πεις κατι η' μπουρδες ως συνηθως ?

Σοβαρότατο ήταν, δες το edit και θα καταλάβεις, δεν σε αμφισβητώ απλά προσθέτω ένα σοβαρό πρόβλημα. 

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Σοβαρότατο ήταν, δες το edit και θα καταλάβεις, δεν σε διαψεύδω απλά προσθέτω ένα σοβαρό πρόβλημα. 

ΟΚ  λαθος μου νομιζα πως ειρωνευσουν , με συγχωρεις .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, 26ska είπε

Παιδιά όσοι λέτε για ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτική ασφάλιση, χαλαρώστε λίγο,μιλάτε εκ του ασφαλούς και εννοώ για την τσέπη σας,προφανώς.Ο πιο πολύς κόσμος στην Ελλάδα του σήμερα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για αυτά που αναφέρετε.Απο την άλλη βέβαια στα δημόσια νοσοκομεία,δεν είναι ακριβώς δημόσια,ο πατέρας μου έχει καρκίνο του προστάτη, παρακολουθείται από ακτινοθεραπευτη σε δημόσιο νοσοκομείο,ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι,τον καλεί στο ιδιωτικό του ιατρείο,να του ακουμπήσει το 100ευρω.Και δεν είναι μόνο αυτό το τραγικό,τον βλέπει ένα λεπτό και ούτε που θυμάται,ποιος είναι,δεν έχει φάκελο με το ιστορικό του,αλλά του λέει τη μια φορά,αλλά την άλλη.Τραγικη κατάσταση...Εχω μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια με τα δημόσια νοσοκομεία και δυστυχώς σε σοβαρές ειδικά ασθένειες ή κατάσταση είναι άθλια...

Δεν ειπε κανεις σε καποιον να κανει ιδιωτικη ασφαλιση με το ζορι. Προφανώς είναι ένα κόστος που κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει και κάποιος όχι. 

Μιλάμε για τη γενικότερη κατάσταση η οποία είναι όντως διαλυμένη στη δημόσια υγεία κι αυτό είναι πολύ κακο για ΟΛΟΥΣ μας. Σήμερα έχεις να πληρώσεις ασφάλεια, σε 2 χρόνια μπορεί να μην έχεις. 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται το αδιαχώρητο,είναι τόσοι πολλοί οι ασθενείς που αναλογούν σε ένα γιατρό,ειδικά στους χειρουργούς,άστο,που έχουνε χάσει τη μπάλα με τους ασθενείς τους,δεν θυμούνται,τι ακριβώς έχει ο κάθε ασθενής,όσο για ενημέρωση,τρέχεις από πίσω στο διάδρομο,να τους αποσπάσεις λίγα λόγια.Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!Δεν νιώθεις άνθρωπος...Αυτα που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια με τον πατέρα μου στ; νοσοκομεία μας έχουνε αλλάξει σαν ανθρώπους,με αυτά που έχω δει και έχω ζησει,εύχομαι να πάω μια κ έξω και να μην χρειαστεί να μπλέξω σε αυτό το χαος.

Το ψάξαμε για ιδιωτικό από το χειρουργείο που είχε κάνει ο πατέρας μου και κόλλησε ενδοσοκομειακη λοίμωξη,αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά.Και το ψάξαμε,μόνο και μόνο για μια πιο ανθρώπινη συμπεριφορά,μπορεί ιατρικά να μην ωφελούσε παραπάνω,αλλά εκεί θα μαθεναμε τι ακριβώς συνέβαινε,θα είχαμε κάποια ενημέρωση,δεν θα παρακαλουσαμε γιατρούς μεγάλους,γιατρουδακια,νοσηλεύτριες κτλ για να πάρουμε μια κουβέντα.Οπως ένιωσα από την εμπειρία μου με τον πάτερα μου,με τις περιπέτειες του στα νοσοκομεία,δεν έχω ξανανιώσει ποτέ σαν άνθρωπος, λυπάμαι πολύ και εύχομαι κανείς να μην το περάσει.

Επεξ/σία από 26ska
  • Like 5
Δημοσ.

Πάντως τα βρέφη όλα στο Παίδων τα στέλνουν.. το σούπερ ντούπερ ιδιωτικό Ιασώ, εφταμηνιτικο 700γρ στη θερμοκοιτίδα του Παίδων το έστειλε..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

Πάντως τα βρέφη όλα στο Παίδων τα στέλνουν.. το σούπερ ντούπερ ιδιωτικό Ιασώ, εφταμηνιτικο 700γρ στη θερμοκοιτίδα του Παίδων το έστειλε..

Και στο Παίδων πρόσφατα νοσηλεύθηκε 15 μέρες ο ανιψιός του κουμπάρου μου και μου είπαν τα καλύτερα, και για τις συνθήκες και για όλα πάντως 

Καλά για τα άλλα νοσοκομεία δε το συζητώ, μη σου τύχει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...