AristidisZ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, spyroskonst είπε Μόλις ρώτησα φιλαράκι που δουλεύει σε ΙΤ. Μπαίνουν ότι ώρα θέλουν σε όποιο μηχάνημα θέλουν & βλέπουν τα πάντα, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να σβήσουν αρχεία. Απλά το φιλαράκι παρανομεί, αυτό λέμε, δε λέμε ότι δε μπορεί να το κάνει Και εγώ μπορώ να κλέβω άνετα από το περίπτερο της γειτονιάς μου κάθε μέρα, δε πάει να πει ότι το κάνω
militarist Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Ρε παιδιά οι σωστές εταιρίες έχουν κανόνες ώστε ο admin να μην μπαίνει όπου γουστάρει και αυτό ελενχεται εύκολα από auditor εσωτερικούς και εξωτερικούς.
CONAN_ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 2 hours ago, The_Judas said: Νομίζω default είναι αυτή η πολιτική ασφαλείας στο windows domain, το να μην μπορεί να δει τα documents του χρήστη. Αν βέβαια απαιτηθεί για διάφορους λόγους έλεγχος στον υπολογιστή του χρήστη, μπορεί να κάνει reset το password και να μπει. Εξαρτάται βέβαια από την υλοποίηση του fileserver. Συνήθως υπάρχουν αρχεία που είναι κοινόχρηστα και δουλεύουν σε αυτά και άλλοι χρήστες κλπ. Σωστό αυτό που λές, προυποθέτει όμως να εχεις ενεργοποιήσει το folder redirection policy για τους χρήστες ετσι ώστε τα documents & desktop να αποθηκεύονται και στον domain controller και να συγχρονίζονται με αυτόν. Στην αντίθετη περίπτωση που το παραπάνω δεν ισχύει , αν οι φακελοι δεν είναι κοινόχρηστοι κλπ δεν μπορει κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτούς μεσα απο το τοπικό δίκτυο. Τέλος το reset password προφανώς και μπορεί να γίνει, όμως ο τελικός χρήστης είναι σε θέση να γνωρίζει οτι ο διαχειριστής το έκανε με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εκτός αν μιλάμε για ιδιαίτερες περιπτώσεις (ανωτέρα βία κλπ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα