NotAliki177 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 minute ago, johnieXoX said: γιατί είναι λάθος το παράδειγμα? έχω εσωτερικό κανονισμό να δίνω 200 €. έχω εσωτερικό κανονισμό να μη δίνω χρόνο διαλλείματος. να μην επιτρέπω τα παντελόνια.. να μην.. μην.. δεν ξέρω και γω τι άλλο μπορεί να βάλει στον κανονισμό μια εταιρεία. δεν λέει τίποτα ο κανονισμός απέναντι στη νομοθεσία.. όταν ο κανονισμός της εταιρείας αντικρούει το νόμο του κράτους, η εταιρεία απλά χάνει Χαλάρωσε δεν σε αναγκάζει κανείς να ακολουθήσεις το dress code. Απλά σε απολύουν και έληξε το θέμα.
jimmy213 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Οι εσωτερικοί κανονισμοί, δεν είναι πάνω απ' τους νόμους. Οπότε, όχι, δεν μπορείς να δίνεις 200€. Το dress code παραβιάζει κάποιο νόμο; 1
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Το διάβασα κανονικότατα! Εσύ δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις γιατί έβαλε χέρι στην εταιρεία η Αρχή προστασίας! Διάβασε λοιπόν: Αν η εταιρεία ήταν σοβαρή, θα το είχε ξεκαθαρίσει αυτό. Η παράλειψή της την οδήγησε στο πάθημα. Η εταιρεία καλύπτεται νομικά για τη χρήση του δικού της εξοπλισμού. Δεν είναι η εταιρείες που νομοθέτησαν τα σχετικά.... και να το είχε ξεκαθαρίσει, και πάλι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στον υπολογιστή χωρίς την ενημέρωση του υπαλλήλου. όπως επίσης δίνει τη δυνατότητα χώρου προσωπικού που δε θα έχει πρόσβαση ο εργοδότης. η ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα αρχεία από τον εργοδότη, απαγορεύεται ναι, με τις κατάλληλες πολιτικές μπορεί να ελέγξει κάποια πράγματα. όμως και πάλι, απόλυτο έλεγχο στα δεδομένα δε θα έχει χώρια που και παράνομα να χω βάλει εγώ μια φωτογραφία του κώλου μου στο pc, αν την βρει ο εργοδότης δεν είναι δικιά του. δεν μπορεί να την κάνει κάτι παρά να τη σβήσει (εδώ έρχεται και το gdpr..)
Kostasspil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 9 minutes ago, johnieXoX said: έχω εσωτερικό κανονισμό να δίνω 200 €. Δεν μπορεις να εχεις τετοιο εσωτερικο κανονισμο γιατι ο μισθος καθοριζεται απ τον νομο, σε αντιθεση με το dress code. Γι αυτο ειναι λαθος το παραδειγμα
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε Χαλάρωσε δεν σε αναγκάζει κανείς να ακολουθήσεις το dress code. Απλά σε απολύουν και έληξε το θέμα. 2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Οι εσωτερικοί κανονισμοί, δεν είναι πάνω απ' τους νόμους. Οπότε, όχι, δεν μπορείς να δίνεις 200€. Το dress code παραβιάζει κάποιο νόμο; ήταν η υπερβολή για να δώσω το νόημα.. αλλά ακόμα και το dress code μπορεί να καταπατάει τα δικαιώματα του ατόμου.. δε λέμε τα βασικά, να είσαι καθαρός, με καθαρά ρούχα (αν τουλάχιστον έρχεσαι σε επαφή με κόσμο) αλλά αν ας πούμε μια εταιρεία αναγκάζει μια κοπέλα να φοράει φούστα το πολύ μέχρι το γόνατο, μπορεί να ισχυριστεί, και τεκμηριωμένα, πως καταπατούνται τα δικαιώματά της.. επίσης, για τις απολύσεις.. έχει βγει η τεκμηριωμένη απόλυση. η εταιρεία πλέον πρέπει να αποδείξει το λόγο που απολύει κάποιον. λόγοι όπως δεν ήταν αποδοτικός, απλά δεν στέκουν χωρίς συγκεκριμένα και έντυπα στοιχεία..
Kostasspil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 11 minutes ago, johnieXoX said: δεν λέει τίποτα ο κανονισμός απέναντι στη νομοθεσία.. Εδω αναιρεις αυτο που γραφεις ο ιδιος
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Kostasspil είπε Εδω αναιρεις αυτο που γραφεις ο ιδιος γιατί? παντού λέω πως ο νόμος είναι πάνω από τον εσωτερικό κανονισμό των εταιρειών
Kostasspil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Γι αυτο ειναι και λαθος το παραδειγμα με τα 200€. Κατι εντελως διαφορετικο με το ντυσιμο, η με το κινητο στον χωρο εργασιας
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Γι αυτο ειναι και λαθος το παραδειγμα με τα 200€. Κατι εντελως διαφορετικο με το ντυσιμο, η με το κινητο στον χωρο εργασιας δεν αναιρώ τίποτα οι εταιρείες παρανομούν. από το πιο μικρό (να μην έχουν τους πυροσβεστήρες που πρέπει) μέχρι το πιο μεγάλο (να φοροδιαφεύγουν) θα μπορούσαν λοιπόν στον κανονισμό τους να λένε 200 € μισθός. το κάνουν? όχι. γιατί είναι κάτι που ο εργαζόμενος θα το ψάξει και θα το διεκδικήσει. πάνε μετά και του λένε, όχι κινητά. ο εργαζόμενος, λέει ας πάει και το παλιάμπελο.. ας το δώσω.. όμως δεν είναι έτσι.. η εταιρεία πρέπει να έχει συγκεκριμένους λόγους ασφαλείας ή άλλους κρίσιμης σημασίας για να σου πάρει το κινητό. δικαιολογία "μπορεί να χαζεύει ο υπάλληλος" απλά δεν στέκει. το έχω στην τσέπη και δεν τους το δίνω ποτέ. τι θα κάνουν? πιο πάνω είπα για το dress code..
NotAliki177 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, johnieXoX said: δεν αναιρώ τίποτα οι εταιρείες παρανομούν. από το πιο μικρό (να μην έχουν τους πυροσβεστήρες που πρέπει) μέχρι το πιο μεγάλο (να φοροδιαφεύγουν) θα μπορούσαν λοιπόν στον κανονισμό τους να λένε 200 € μισθός. το κάνουν? όχι. γιατί είναι κάτι που ο εργαζόμενος θα το ψάξει και θα το διεκδικήσει. πάνε μετά και του λένε, όχι κινητά. ο εργαζόμενος, λέει ας πάει και το παλιάμπελο.. ας το δώσω.. όμως δεν είναι έτσι.. η εταιρεία πρέπει να έχει συγκεκριμένους λόγους ασφαλείας ή άλλους κρίσιμης σημασίας για να σου πάρει το κινητό. δικαιολογία "μπορεί να χαζεύει ο υπάλληλος" απλά δεν στέκει. το έχω στην τσέπη και δεν τους το δίνω ποτέ. τι θα κάνουν? πιο πάνω είπα για το dress code.. Μην αγχώνεσαι αυτό με το κινητό είναι πολύ σπάνιο... Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από NotAliki177
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 δεν αγχώνομαι.. απλά δεν μπορώ τις αυθαιρεσίες των εταιρειών που εκβιάζουν τους υπαλλήλους για μισθούς της πείνας και τους έχουν ομήρους.. και από πίσω υπερκέρδη...
dkstopo Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 μπαινει έλεγχος της εφορίας (μακρυά από εμάς) σε επιχείρηση. όλοι αφήνουν τα πληκτρολόγια και το μόνο ηλεκτρονικό που δεν μπορεί να ελέγξει είναι ότι έχετε στην τσάντα σας. Αλήθεια υπάρχει ανθρωπος που πιστεύεται ακόμα ό,τι ότι έχει εκεί μεσα ή κάνει μέσα από το δίκτυό του δεν το ξέρει ο υπεύθυνος??? Αφήστε και τα προσωπικά σας login σε άλλους συναδέλφου σας...
gthe Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Ναι μπορει να πας ενα πρωι και το γραφειο σου να μην ειναι πλεον γραφειο σου, πρεπει λοιπον να πας στο προϊστάμενος σου(ο οποιος προφανώς εχει δει ολα τα προσωπικά σου αντικειμενα) και να το ρωτησεις το λογο που έγινε αυτο, αν εισαι τυχερός θα παρεις τα προσωπικά σου αντικείμενα και θα πας σε αλλο γραφείο, αλλιως θα τα πάρεις και θα πας σπίτι σου ...και να ξαναπω οτι υπαρχει μετα την πορτα της εταιρειας δεν σας ανήκει Τωρα αν μιλαμε για εταιριουλες οκ, εκει καντε οτι νομίζετε Οχι όμως οτι θα πας στην cosmote, vodafon, Πειραιώς κλπ και θα θέλεις να έχεις facebook φωτογραφίες και παιχνιδάκια στον υπολογιστή της εταιρείας Αυτά ξεχάσατε τα. Τι χαζομάρες είναι αυτές? Ο κόσμος έχει το laptop του με τον κωδικό του, έχει το γραφείο του με τα πράγματα του και δεν τα πειράζει κανείς και κανενός.... , θα έρθει ο manager σου να ανοίξει τα συρταρια σου ή να κάνει login στο PC σου? Εγώ μπορεί να έχω τα φάρμακα μου μέσα, ή ένα προσωπικό γράμμα της γκόμενας μου ... θα μάθει ο manager τι φαρμακευτική αγωγή παίρνω και με ποια βγαίνω? Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στην "cosmote, vodafon, Πειραιώς" κτλ αλλά αν γίνεται μιλάμε ότι θέλουν τρελές κλωτσιές, μιας και δεν είναι μικρές εταιρίες. Σε κάποια θέματα υπάρχουν κανόνες του ΗR στις σωστά δομημέμενες εταιρείες. Αν η εταιρία θέλει να βάλει κάποιες απαγορεύσεις πρόσβασεις σε συγκεκριμένες σελίδες θα το κάνει το ΙΤ και θα είναι για όλους. Αν ο μανατζερ σου έχει παράπονα από την απόδοση σου (γιατί μπορεί να τα ξίνεις όλη μέρα στο fb αν επιτρέπεται) θα ζητήσει την κίνηση του pc σου για να το διαπιστώσει (αν θέλει να εκτεθεί κιόλας). Αν θέλει να σε απολύσει, θα σου στείλει το ωραιότατο γραμματάκι της απόλυσης με 1 μήνα notice όπως λέει το συμβόλαιο σου (ή ότι λέει) και τέρμα. Ελπίζω να μην ισχύει τίποτα από αυτά σε Ελληνική εταιρία, γιατί εγώ που δουλεύω εκτός Ελλάδος, και το διάλλειμα μας θα κάνουμε για insomnia, και πακέτα amazon μια χαρά έρχονται για όλους (και του διευθυντή μας επίσης) και όλοι σωστά κάνουμε την δουλίτσα μας. Δεν μας κάνουν σωματικό έλεγχο πριν μπούμε μέσα Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από gthe 1
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, dkstopo είπε μπαινει έλεγχος της εφορίας (μακρυά από εμάς) σε επιχείρηση. όλοι αφήνουν τα πληκτρολόγια και το μόνο ηλεκτρονικό που δεν μπορεί να ελέγξει είναι ότι έχετε στην τσάντα σας. Αλήθεια υπάρχει ανθρωπος που πιστεύεται ακόμα ό,τι ότι έχει εκεί μεσα ή κάνει μέσα από το δίκτυό του δεν το ξέρει ο υπεύθυνος??? Αφήστε και τα προσωπικά σας login σε άλλους συναδέλφου σας... σε αυτή την περίπτωση, συνήθως έρχεται και η οικονομική αστυνομία, ανάλογα τη σοβαρότητα της κατάστασης... και δεν παίζει κανέναν ρόλο αν εγώ φωτογραφίες της μαρίας από τις διακοπές μας, της ελένης από το πάρτυ της, μερικά άσχετα αρχεία και έχω κάνει login σε όλα τα social media.. δεν είναι τα προσωπικά δεδομένα του υπαλλήλου το αντικείμενο ελέγχου
spectaculator Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, johnieXoX είπε και να το είχε ξεκαθαρίσει, και πάλι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στον υπολογιστή χωρίς την ενημέρωση του υπαλλήλου. όπως επίσης δίνει τη δυνατότητα χώρου προσωπικού που δε θα έχει πρόσβαση ο εργοδότης. η ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα αρχεία από τον εργοδότη, απαγορεύεται ναι, με τις κατάλληλες πολιτικές μπορεί να ελέγξει κάποια πράγματα. όμως και πάλι, απόλυτο έλεγχο στα δεδομένα δε θα έχει χώρια που και παράνομα να χω βάλει εγώ μια φωτογραφία του κώλου μου στο pc, αν την βρει ο εργοδότης δεν είναι δικιά του. δεν μπορεί να την κάνει κάτι παρά να τη σβήσει (εδώ έρχεται και το gdpr..) Για διάβασε καλύτερα! Το πρόστιμο το έφαγε επειδή δεν είχε ξεκαθαρίσει την ορθή χρήση του υπολογιστή από τον υπάλληλο αφήνοντας αβάντα στον υπάλληλο να κάνει χαζομάρες. Στον εργοδότη επιτρέπεται απολύτως η πρόσβαση σε οτιδήποτε στους υπολογιστές της! Κανονικά και με το νόμο. Μοναδική υποχρέωση είναι η ενημέρωση του υπάλληλου σχετικά! 38 λεπτά πριν, gthe είπε Τι χαζομάρες είναι αυτές? Ο κόσμος έχει το laptop του με τον κωδικό του, έχει το γραφείο του με τα πράγματα του και δεν τα πειράζει κανείς και κανενός.... , θα έρθει ο manager σου να ανοίξει τα συρταρια σου ή να κάνει login στο PC σου? Εγώ μπορεί να έχω τα φάρμακα μου μέσα, ή ένα προσωπικό γράμμα της γκόμενας μου ... θα μάθει ο manager τι φαρμακευτική αγωγή παίρνω και με ποια βγαίνω? Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στην "cosmote, vodafon, Πειραιώς" κτλ αλλά αν γίνεται μιλάμε ότι θέλουν τρελές κλωτσιές, μιας και δεν είναι μικρές εταιρίες. ... Το λογαριασμό στο λαπτοπ ή στον υπολογιστή, δεν στον δίνει η εταιρεία για τη πάρτη σου, αλλά για να προστατεύσεις την πρόσβαση στα δεδομένα της από ξέμπαρκα άτομα! Αν απολυθείς κακήν κακώς, το ΙΤ σου κόβει την πρόσβαση σε αυτόν επιτόπου και μάλιστα απομακρυσμένα! Επίσης αν σε κάποιο audit σε τσακώσουν με μη αποδεκτό από την εταιρεία υλικό στον υπολογιστή, θα στα σβήσουν και θα φας προειδοποίηση. Αν σοβαρέψει το πράγμα μπορεί κάλλιστα να σε απολύσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα