james9tito Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 K εχω εναν εδω που λεει οτι μπαινει με Portable apps και δεν τρεχει τιποτα. Είναι και αλλοι που βλεπουν netflix, στοιχημα κλπ.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, Salecon είπε Εάν βάλεις κάτι μέσα ατο συρτάρι, γίνεται αυτομάτως της εταιρίας και μπορεί ο εργοδότης σου να το πάρει; Ναι μπορει να πας ενα πρωι και το γραφειο σου να μην ειναι πλεον γραφειο σου, πρεπει λοιπον να πας στο προϊστάμενος σου(ο οποιος προφανώς εχει δει ολα τα προσωπικά σου αντικειμενα) και να το ρωτησεις το λογο που έγινε αυτο, αν εισαι τυχερός θα παρεις τα προσωπικά σου αντικείμενα και θα πας σε αλλο γραφείο, αλλιως θα τα πάρεις και θα πας σπίτι σου ...και να ξαναπω οτι υπαρχει μετα την πορτα της εταιρειας δεν σας ανήκει Τωρα αν μιλαμε για εταιριουλες οκ, εκει καντε οτι νομίζετε Οχι όμως οτι θα πας στην cosmote, vodafon, Πειραιώς κλπ και θα θέλεις να έχεις facebook φωτογραφίες και παιχνιδάκια στον υπολογιστή της εταιρείας Αυτά ξεχάσατε τα.
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ναι μπορει να πας ενα πρωι και το γραφειο σου να μην ειναι πλεον γραφειο σου, πρεπει λοιπον να πας στο προϊστάμενος σου(ο οποιος προφανώς εχει δει ολα τα προσωπικά σου αντικειμενα) και να το ρωτησεις το λογο που έγινε αυτο, αν εισαι τυχερός θα παρεις τα προσωπικά σου αντικείμενα και θα πας σε αλλο γραφείο, αλλιως θα τα πάρεις και θα πας σπίτι σου ...και να ξαναπω οτι υπαρχει μετα την πορτα της εταιρειας δεν σας ανήκει Τωρα αν μιλαμε για εταιριουλες οκ, εκει καντε οτι νομίζετε Οχι όμως οτι θα πας στην cosmote, vodafon, Πειραιώς κλπ και θα θέλεις να έχεις facebook φωτογραφίες και παιχνιδάκια στον υπολογιστή της εταιρείας Αυτά ξεχάσατε τα. αυτό δεν παίζει με τίποτα δηλαδή αν ξεχάσω το πορτοφόλι μου στο γραφείο, έχει νόμιμο δικαίωμα να το ελέγξει? μήπως μπορεί κιόλας να το ιδιωτικοποιηθεί ο διευθύνων σύμβουλος? που τα έχεις δει αυτά γραμμένα? ότι υπάρχει μετά την πόρτα της εταιρείας δε μας ανήκει? άρα να βγάζουμε και τα ρούχα μας αν μας το πει η διοίκηση.. να παραδώσουμε μήπως και τα κινητά μας? υ.γ. όσο για τις σοβαρές εταιρείες που αναφέρεις, ψάξε για τα πρόστιμα που της έριξε ο σεπε για υπερωριακή εργασία..
Kostasspil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 10 hours ago, Salecon said: Το ίδιο με οτιδήποτε ανήκει στη εταιρία. Π.χ., ψυγείο. Εδω να κανουμε εναν διαχωρισμο διοτι το ψυγειο μπορει να ειναι κοινοχρηστο (με αποφαση της εταιριας προφανως)
NotAliki177 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 2 minutes ago, johnieXoX said: αυτό δεν παίζει με τίποτα δηλαδή αν ξεχάσω το πορτοφόλι μου στο γραφείο, έχει νόμιμο δικαίωμα να το ελέγξει? μήπως μπορεί κιόλας να το ιδιωτικοποιηθεί ο διευθύνων σύμβουλος? που τα έχεις δει αυτά γραμμένα? ότι υπάρχει μετά την πόρτα της εταιρείας δε μας ανήκει? άρα να βγάζουμε και τα ρούχα μας αν μας το πει η διοίκηση.. να παραδώσουμε μήπως και τα κινητά μας? υ.γ. όσο για τις σοβαρές εταιρείες που αναφέρεις, ψάξε για τα πρόστιμα που της έριξε ο σεπε για υπερωριακή εργασία.. Υπάρχουν εταιρίες που δεν επιτρέπουν κινητά και αν το χεις μαζί σου πρέπει να το αφήσεις σε αυτούς μέχρι να σχολάσεις.
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, NotAliki177 είπε Υπάρχουν εταιρίες που δεν επιτρέπουν κινητά και αν το χεις μαζί σου πρέπει να το αφήσεις σε αυτούς μέχρι να σχολάσεις. για ποιο λόγο? αν υπάρχει βάσιμος λόγος να το δεκτώ (πχ. ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί να διαρρεύσουν..) από κει και πέρα για εργασίες χωρίς βάσιμο λόγο είναι απλά καταστρατήγηση του νόμου και οι εταιρείες το κάνουν μόνο επειδή δεν αντιδράν οι υπάλληλοι. αν έχω το κινητό στην τσέπη μου, θα μου κάνει σωματικό έλεγχο? τι είναι? εισαγγελέας? ασφάλεια? με ποιο δικαίωμα?
AristidisZ Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Πάντως επειδή τυγχάνει να έχω διαβάσει τι έχω υπογράψει, σε εταιρία με whistlblower policy, εισηγμένη στο Nasdaq κτλ, μια χαρά μπορώ να χρησιμοποιώ το internet για leisure, υπό τη προϋπόθεση ότι δε κάνω abuse αυτού του "δικαιώματος"
valkon Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Σε αυτό το σημείο να πω χαιρετίσματα στο ΙΤ μου, αλλά insomnia και reddit δεν τα κόβω.
Kostasspil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 6 minutes ago, johnieXoX said: για ποιο λόγο? Γιατι ειναι η πολιτικη της εταιριας αυτη
spectaculator Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, johnieXoX είπε Πραγματικά, με το GDPR, το νόμο περί αιτιολογημένης απόλυσης που ψηφίστηκε πρόσφατα, και με δεδομένη την ασχετοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα θα ήθελα πολύ να έβλεπα τι θα γινόταν σε μια τέτοια απόλυση, και τι θα έλεγε το δικαστήριο... αν δε υπήρχε και σωματείο στην εταιρεία.. τότε θα χε πανηγύρι.. υ.γ. πόσοι από εσάς έχετε ενημερωθεί για τις πολιτικές που εφαρμόζει η εταιρεία σας για τα δεδομένα? και οι περισσότεροι είστε του ΤΠΥ κλάδου.. σκεφτείτε για όλους τους άλλους.. Μα τι σχέσει έχει το GDPR με έναν υπολογιστή που τόσο ως μηχάνημα όσο και τα περιεχόμενά του δεν σου ανήκουν; 3 ώρες πριν, l337 είπε Το πρώτο δεν ισχύει. Και το δεύτερο εξαρτάται από τον ρόλο του εργαζομένου για να το γράψω γενικά. Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι εννοείς μη εγκεκριμένο Μη εγκεκριμένη μπορεί να είναι και η συνομιλία με την Σούλα που την έχω αποθηκεύσει, μπορεί να είναι πχ μια βάση ή στοιχεία πελατών που μπορεί να θέλω να τα μοσχοπουλήσω σε ανταγωνιστές. Να σε σουτάρουν μπορούν, έτσι κι αλλιώς. Να σου κάνουν μήνυση επειδή θα το παίξεις ζόρικος, προφανώς και όχι. Να σου κάνουν μήνυση γιατί πούλησεςπχ όλο το πελατολόγιο και κάποιες βάσεις σε αναταγωνιστές και έπαθαν τεράστια ζημιά, αυτό το συζητάμε. Ο εταιρικός υπολογιστής και τα δεδομένα σε αυτόν είναι ιδιοκτησία της εταιρείας. Ισχύει κανονικότατα και με το νόμο!
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Kostasspil είπε Γιατι ειναι η πολιτικη της εταιριας αυτη καταλαβαίνεις πως δεν είναι λόγος αυτός.. πρέπει να είναι βάσιμος ο λόγος, αλλιώς δεν έχει νομική ισχύ... αλλιώς, πολιτική της εταιρείας μπορεί να είναι να πληρώνει 200 € το μήνα τον 8ωρο να είναι πολιτική της εταιρείας οι γυναίκες να κυκλοφορούν με τα εσώρουχα.. κ.α. δεν είναι οι εταιρείες που φτιάχνουν τους νόμους.. 2 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μα τι σχέσει έχει το GDPR με έναν υπολογιστή που τόσο ως μηχάνημα όσο και τα περιεχόμενά του δεν σου ανήκουν; Ο εταιρικός υπολογιστής και τα δεδομένα σε αυτόν είναι ιδιοκτησία της εταιρείας. Ισχύει κανονικότατα και με το νόμο! μπήκες στον κόπο να διαβάσεις την απόφαση στο προηγούμενο post μου ή μπα?? έλεγες για κίτρινες ειδήσεις ενώ υπάρχουν αποφάσεις. διάβασε πρώτα και μετά πες. περιμένω link για το νόμο που ορίζει αυτό που λες.
Kostasspil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Υπαρχουν οι νομοι και οι υπαρχει και ο εσωτερικος κανονισμος καθε εταιριας. Τα 200€/ μηνα ειναι λαθος παραδειγμα. Το πως θα κυκλοφορουν οι υπαλληλοι ντυμενοι ναι, μπορει να οριζεται απο την εταιρια (dress code)
NotAliki177 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 15 minutes ago, johnieXoX said: για ποιο λόγο? αν υπάρχει βάσιμος λόγος να το δεκτώ (πχ. ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί να διαρρεύσουν..) από κει και πέρα για εργασίες χωρίς βάσιμο λόγο είναι απλά καταστρατήγηση του νόμου και οι εταιρείες το κάνουν μόνο επειδή δεν αντιδράν οι υπάλληλοι. αν έχω το κινητό στην τσέπη μου, θα μου κάνει σωματικό έλεγχο? τι είναι? εισαγγελέας? ασφάλεια? με ποιο δικαίωμα? Γιατί μπορεί να φοβούνται ότι θα βγάλεις φωτο ευαίσθητα δεδομένα, μπορεί να θεωρούν ότι χαζεύεις στο fb από το κινητό και άρα δεν είσαι παραγωγικός.... πολλά μπορεί.
spectaculator Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, johnieXoX είπε καταλαβαίνεις πως δεν είναι λόγος αυτός.. πρέπει να είναι βάσιμος ο λόγος, αλλιώς δεν έχει νομική ισχύ... αλλιώς, πολιτική της εταιρείας μπορεί να είναι να πληρώνει 200 € το μήνα τον 8ωρο να είναι πολιτική της εταιρείας οι γυναίκες να κυκλοφορούν με τα εσώρουχα.. κ.α. δεν είναι οι εταιρείες που φτιάχνουν τους νόμους.. μπήκες στον κόπο να διαβάσεις την απόφαση στο προηγούμενο post μου ή μπα?? έλεγες για κίτρινες ειδήσεις ενώ υπάρχουν αποφάσεις. διάβασε πρώτα και μετά πες. περιμένω link για το νόμο που ορίζει αυτό που λες. Το διάβασα κανονικότατα! Εσύ δεν μπήκες στο κόπο να διαβάσεις γιατί έβαλε χέρι στην εταιρεία η Αρχή προστασίας! Διάβασε λοιπόν: Αναφορά σε κείμενο 1. Επιβάλει στην εταιρία Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Γ. ΝΤΑΪΡΤΖΕΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΑΡΤΟΥ πρόστιµο ύψους τριών χιλιάδων (3.000,00) Ευρώ για µη εκπλήρωση της υποχρέωσής της να απαντήσει ικανοποιητικά στον προσφεύγοντα παραβιάζοντας το κατ’ άρθρο 12 Ν. 2472/1997 δικαίωµα πρόσβασης του. 2. Απευθύνει στην εταιρία Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Γ. ΝΤΑΪΡΤΖΕΣ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΑΡΤΟΥ σύσταση να µεριµνήσει για την κατάρτιση και εφαρµογή εσωτερικού Κανονισµού για την ορθή χρήση και τη λειτουργία του εξοπλισµού και του δικτύου πληροφορικής και επικοινωνιών από τους εργαζόµενους (υποκείµενα των δεδοµένων), στο περιεχόµενο της οποίας θα πρέπει ανάµεσα σε άλλα να περιλαµβάνεται: Ι. Πολιτική Αποδεκτής Χρήσης των εταιρικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (ή άλλου συναφούς εξοπλισµού), του εταιρικού δίκτυο επικοινωνιών (ή άλλης συναφούς υποδοµής) και των εταιρικών λογαριασµών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις, όρους και διαδικασίες. Σε περίπτωση απαγόρευσης χρήσης του εταιρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή για προσωπική χρήση από τους εργαζόµενους, να εξετασθεί η δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης ψηφιακού αποθηκευτικού χώρου για προσωπική χρήση, στον οποίο δεν θα είναι επιτρεπτή η πρόσβαση του εργοδότη.... Αν η εταιρεία ήταν σοβαρή, θα το είχε ξεκαθαρίσει αυτό. Η παράλειψή της την οδήγησε στο πάθημα. Η εταιρεία καλύπτεται νομικά για τη χρήση του δικού της εξοπλισμού. Δεν είναι η εταιρείες που νομοθέτησαν τα σχετικά....
johnieXoX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Υπαρχουν οι νομοι και οι υπαρχει και ο εσωτερικος κανονισμος καθε εταιριας. Τα 200€/ μηνα ειναι λαθος παραδειγμα. Το πως θα κυκλοφορουν οι υπαλληλοι ντυμενοι ναι, μπορει να οριζεται απο την εταιρια (dress code) γιατί είναι λάθος το παράδειγμα? έχω εσωτερικό κανονισμό να δίνω 200 €. έχω εσωτερικό κανονισμό να μη δίνω χρόνο διαλλείματος. να μην επιτρέπω τα παντελόνια.. να μην.. μην.. δεν ξέρω και γω τι άλλο μπορεί να βάλει στον κανονισμό μια εταιρεία. δεν λέει τίποτα ο κανονισμός απέναντι στη νομοθεσία.. όταν ο κανονισμός της εταιρείας αντικρούει το νόμο του κράτους, η εταιρεία απλά χάνει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα