Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα γκάις. 

Έχω ένα παλιό 10ετιας πλας πσ. Το χρησιμοποιώ στο γραφείο καθαρά για Download/πολύ browser Chrome k Mozilla /λαιτ εφαρμογές όπως word/excel και καμιά σειρά τύπου friends στο μεσημεριανό. Όχι τπτ βαρύ. 

Τα χαρακτηριστικά του είναι ένας διπύρηνος πεντιουμ, 3 ραμ, μια κλασσική μομπο ένα μπαρακουντα 1τβ που πάνω από 60%ειναι άδειο και μια κάρτα γραφικών AMD 2gb (των 50 ευρώ την πήρα προ διετίας από παμπλικ). 

Τελευταία έχει αρχίσει και ζοριζετε πολύ. Ακόμη και σε πολύ βασικά πού πριν τα έκανε άμεσα. Πχ Καθυστερεί να ανοίξει πικς να φορτώσει YouTube κτλ.. Κάνει 4 δευτερόλεπτα εναλλαγή σε φακέλους. Γονατίζει τεσπα (επίσης να πω οι θερμοκρασίες είναι οκ). Μέχρι και στο Winamp κολλάει και έχω μεγάλη συλλογή με μπ3 

Σίγουρα μια επιλογή είναι το φορματ καθώς έχω να το κάνω πάνω από 4 χρόνια. Ήθελα να ρωτήσω πριν πάω εκεί 

1)αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπουσταρει το πσ. 

2)αν το κάνω φορματ να ξαναβάλω τα 7 η να πάω στα 10?? Αν χρειάζεται αναλυτικά σπεκς για αυτή την ερώτηση πείτε μου να τα παραθέσω. Δεν έχω κάποιο κόλλημα να μείνω στα 7 απλά τα 10 δεν είναι για δυνατότερους επεξεργαστες?? Δεν πολυγνωριζω από αυτά 

Επεξ/σία από rudigarcia222
Δημοσ.

1) καλύτερα να κάνεις φορματ

2)Ναι τα Windows 7 θα τρέχουν καλυτερα σε παλαιοτερους υπολογιστες, κρατησε αυτα.

• Like 1
Δημοσ.

2. Οχι υποχρεωτικά. Εξαρτάτε από τον επεξεργαστή. Τα 10αρια μπορεί να πάνε και καλύτερα.

Πάντως και ένας έλεγχο με το HD sentinel θα βοηθούσε για να δούμε υγεία δίσκου.

• Like 2
Δημοσ.

Το πρόβλημά σου δεν προέρχεται από τα Windows 7, από την κακή χρήση τους πιθανόν να διογκώνεται το πρόβλημά σου. Έχεις win 7 x32 ή x64;

- Το format δεν κάνει θαύματα.

- Είναι απαραίτητο να γράψεις για ποιόν επεξεργαστή μιλάς.

Αλλά γενικά διπύρηνος Pentium και 3 GB μνήμης-ειδικά όταν δεν έχεις SSD-και δεν έχεις κάνει κάποιες άλλες ρυθμίσεις, δεν επαρκούν πλέον για Chrome & Mozilla, και όχι μόνο.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Πάντως και ένας έλεγχο με το HD sentinel θα βοηθούσε για να δούμε υγεία δίσκου.

Ειναι 100%.Τον έβαλα μεταγενεστερα

7 ώρες πριν, filipN είπε

Έχεις win 7 x32 ή x64;

- Είναι απαραίτητο να γράψεις για ποιόν επεξεργαστή μιλάς.

Ειναι 32bit . Ο επεξεργαστής είναι ο Intel pendium dual cpu [email protected] ghz. 

Το κόλλημα έχει κανα 10ημερο που ξεκίνησε να το κάνει ειδικά σε τέτοιο βαθμό. 

Δημοσ.

Αν είσαι σίγουρος ότι είναι πρόβλημα των τελευταίων 10 ημερών και δεν είναι σταδιακή επιβράδυνση της λειτουργίας του, κάνε πρώτα έναν έλεγχο του δίσκου για errors.

https://support.microsoft.com/en-gb/help/2641432/check-your-hard-disk-for-errors-in-windows-7

Κατόπιν αν συνεχίζει το πρόβλημα και δεν μπορείς να θυμηθείς τι έκανες πριν το παρουσιάσει (εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, drivers, ακόμα και Windows update) κάνε σε πρώτη φάση System Restore σε κάποια ημερομηνία που είσαι σίγουρος πως δεν υπήρχε πρόβλημα.

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα τότε κοιτάς για format.

Δεν σου λέω να κάνεις ευρεία αναβάθμιση του υπολογιστή, γιατί δεν ξέρω αν αξίζει:

Θα είναι όμως γρηγορότερος υπολογιστής άν βάλεις έναν επεξεργαστή Core2 Duo E8400 (με 8-10 ευρώ) ή έναν Q8400 ή Q9400 (με 15 ευρώ) δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω.

Θα ήταν επίσης "άλλος υπολογιστής" άν αγόραζες το φτηνότερο SSD, μόνο για την εγκατάσταση του λειτουργικού.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα 10ρια μετα τα τελευταια updates εχουν γινει εξαιρετικα βαρια και κανουν και κανα λεπτο να ξεκινησουν με ssd απο 10 δευτερα παλαιοτερα.  Γενικως αυτη τη στιγμη ειναι πολυ βαρια. Αν ψαχνουν για updates σχεδον δε μπορεις να δουλεψεις. 

Αντιθετως τα 8.1 ακομη γαμανε..............

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, M@dB0x είπε

Τα 10ρια μετα τα τελευταια updates εχουν γινει εξαιρετικα βαρια και κανουν και κανα λεπτο να ξεκινησουν με ssd απο 10 δευτερα παλαιοτερα.  Γενικως αυτη τη στιγμη ειναι πολυ βαρια. Αν ψαχνουν για updates σχεδον δε μπορεις να δουλεψεις. 

Αντιθετως τα 8.1 ακομη γαμανε..............

Σε "αρχαίο" σύστημα, τα win 10 σε ssd κάτω από 15 δευτερόλεπτα! Κάπου έχεις θέμα αν κάνει 1 λεπτό να κάνουν boot τα win 10 με ssd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λολ.............. σε 100 pc's συμβαινει αυτο γυρω μου αυτη τη στιγμη. Αυτος ηταν ο λογος που εβγαλε το τελευταιο update και τα εκανε χειροτερα.  Για  γοογλαρε το με μια ματια..........

Επεξ/σία από M@dB0x
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, M@dB0x είπε

λολ.............. σε 100 pc's συμβαινει αυτο γυρω μου αυτη τη στιγμη. Αυτος ηταν ο λογος που εβγαλε το τελευταιο update και τα εκανε χειροτερα.  Για  γοογλαρε το με μια ματια..........

Τι να σου πω, και στο σπίτι στα δικά μου pc-laptop και στην δουλειά δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα με τα 1903, η ταχύτητα boot-load των windows είναι κάτω από 15". Το πιο αργό μηχάνημα που έχω αυτή τη στιγμή είναι ένα lenovo netbook με eMMC που κάνεις περίπου 30" για boot-load.

Δημοσ.

Πέρασα το τελευταίο update (Win10 x64) σε τρεις (3) υπολογιστές με εντελώς διαφορετικό και παλαιό hardware, ο ένας με μητρική AM2 (σκέτο), σε κανένα δεν υπήρξε πρόβλημα.

Η μόνη αλλαγή, είναι ότι πλέον έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε μνήμη, όμως όχι περισσότερη από αυτή που χρειάζονται τα Win7.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι σε καθαρή εγκατάσταση Windows 1903 σε ssd evo 850 έχει μια καθυστέρηση σε σχέση με τα προηγούμενα, εκεί που ήθελα γύρω στα 15δευτ τώρα θέλει τα διπλά.

Όσο για τον φίλο με το παλιό pc βάλε έναν ssd 128αρι για τα Windows τζάμπα πια είναι και κράτα τον παλιό για τα αρχεία σου, η διαφορά που θα δεις είναι χαοτική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...