Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Zerg13 είπε

https://ibb.co/CvvGD0n

received-444322176147968.jpg

Eιναι παλιά πρίζα με adaptor πάνω. 

Είναι για αλλαγή ή δεν πειράζει; φουρνάκι 1500watt μπορώ να βάλω πανω; 

Όλο το σπίτι τέτοια έχει,  τα αφήνω ή τα αλλάζω; και σε χαμηλά watt? 

Έχω την ίδια πρία σπίτι μου (παλιό, δεκαετίας 50' 60')

Δεν είναι αντάπτορας.

Ετσι είναι η πρίζα "μαμά".

Έχω την εντύπωση ότι έχει να κανει με το rating της.

έτσι είναι η πρίζα του πλυντηρίου μου που πάει σε δικιά της 16Α ασφάλεια.

Η άλλες είναι παρόμοιου "design" στο πράσινο πλαίσιο αλλά απλές - δεν ειναι καν σούκο νομίζω, η γείωση είναι σε τρίτο pin.

Αν εξαιρέσεις την ταλαιπωρία/βρωμιά (και ίσως το κουτί από πίσω να είναι λίγο μεγαλύτερο), μια χαρα λειτουργεί.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, DrLo είπε

Έχω την ίδια πρία σπίτι μου (παλιό, δεκαετίας 50' 60')

Δεν είναι αντάπτορας.

Ετσι είναι η πρίζα "μαμά".

Έχω την εντύπωση ότι έχει να κανει με το rating της.

έτσι είναι η πρίζα του πλυντηρίου μου που πάει σε δικιά της 16Α ασφάλεια.

Η άλλες είναι παρόμοιου "design" αλλά απλούστερες (λιγοτερο ογκώδεις).

Αν εξαιρέσεις την ταλαιπωρία/βρωμιά (και ίσως το κουτί από πίσω να είναι λίγο μεγαλύτερο), μια χαρα λειτουργεί.

Μαλλον ειναι adaptor. Κοιτα τι χρωμα εχει το ενα και τι το αλλο. Και το πισω εχει και ραβδωσεις. Εχω και μια πριζα χωρις το μπροστα, αυτο που λεω adaptor εγω.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Μαλλον ειναι adaptor. Κοιτα τι χρωμα εχει το ενα και τι το αλλο. Και το πισω εχει και ραβδωσεις. Εχω και μια πριζα χωρις το μπροστα, αυτο που λεω adaptor εγω.

Έχω τις ίδιες πρίζες. Θα στις ανεβάσω το απόγευμα.

Μπορεί να είναι ξεχωριστό κομμάτι από το πράσινο, αυτό δε σημαίνει "adaptor". 

και οι "νεες" πρίζες έρχονται σε περισσότερα κομμάτια. Το διακοσμητικό πλάισιο (που το αλλάζεις και χρώμα πχ) και το κεντρικό "λειτουργικό". Ε, αυτό ήταν το ίδιο concept αλλά σε "design" του '60. 

Αλλά η πρίζα έρχεται έτσι από τη μάνα της.

Εχω και εγώ "χωρίς το μπροστά" , είναι αυτες που σου λεω με το 3ο pin για γείωση.

anyway , το νοημα είναι οτι αν η πρίζα δεν είναι σπασμένη είναι μια χαρά, δεν παίζει δηλαδή "πατέντα"

Τετοια πρίζα έχω σε dedicated γραμμή 16Α (για το πλυντήριο).

* ΥΓ: το πράσιμο πλαίσιο το είχα και σε πρίζα τηλεφώνο, τις παλιές με τα δύο μικρά pin, σαν ρευματα (απλά για να είναι ομοιόμορφες όλες οι πρίζες).

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aigeas είπε

δεν χρειάζεται. Από τον πίνακα θα βρεις την γραμμή η οποία θα είναι ή 10Α ή 16Α και πόσο φορτίο έχει αυτή (δηλαδή πόσες πρίζες, φώτα βρίσκονται στην ίδια γραμμή με την πρίζα που θα βάλεις το φουρνάκι) Από εκεί κι έπειτα θα πράξεις αναλόγως. Αν από την ίδια γραμμή τροφοδοτείς κι άλλες συσκευές θα υπολογίσεις αν σε παίρνει να βάλεις το φουρνάκι. 

Πως βρίσκεις σε ποια γραμμή πάει η κάθε πρίζα;

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πως βρίσκεις σε ποια γραμμή πάει η κάθε πρίζα;

κλείνεις μία-μία τις ασφάλειες. Έχοντας κάποιον καταναλωτή στις πρίζες. Και αναμμένα τα φώτα.

Δημοσ.

Σε τόσο παλιά εγκατάσταση αμφιβάλω ότι υπάρχει ρελέ διαρροής. Δυστυχώς τα περισσότερα παλαιότερα σπιτια δεν έχουν και είναι η μόνη προστασία του ανθρώπου από ηλεκτροπληξία.

Μάλλον έπεσε ο γενικος. Η πρίζα σίγουρα δεν έχει πρόβλημα αλλά είτε η καλωδίωση είτε η ίδια η ασφάλεια της γραμμης Η/και ο γενικός.

• Like 1
Δημοσ.

παντως η μαυριλα στη πριζα με προβληματιζει... αυτη εγινε τωρα με το φουρνακι ή υπηρχε καιρο?  Επιβεβαιωσε παλι παντως οτι μιλαμε για το ρελε διαρροης και οχι την ασφαλεια διοτι αυτο που λεει ο aigeas αφορα ελεγχο για τα αμπερ που αντεχει το καλωδιο, αν ειχες θεμα σε αυτο θα επεφτε η ασφαλεια ειτε η επιμερους (10Α ή 16Α) είτε ο γενικος μιρκοαυτοματος (αν έχει διαφορετικα εχει τηξεως γενικο). Το ρελε είναι αυτο που έχει και ενα  κουμπακι (τεστ) μπλε ή ασπρο και γραφει IΔn = 30mA. Επιβεβαιωσε οτι επεσε αυτο και οχι κατι αλλο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θύμαμαι τι έγραφε πάνω πάντως ήταν το ρελε γιατί έγραφε test. Το πάτησα κιόλας και έπεσε η ασφάλεια τεσταρα την γείωση. 

Εγώ λέω να βάλω το καινούργιο φούρνακι όταν έρθει και αν ξανά πέσει, να φέρω ηλεκτρολόγο. Ή να φέρω έτσι κι αλλιώς; 

Τα μαύρα στην πρίζα δεν ξέρω πως γίναν. Δεν πάω συνέχεια εκεί και δεν έχω εικόνα

Επεξ/σία από Zerg13
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω να αλλάξω αυτή την μπρίζα, το εξωτερικό καλώδιο διαφοροποιεί την συγκεκριμένη σε κάτι σε σχέση με τις υπόλοιπες;

DSCI0434.JPG

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, infini είπε

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θέλω να αλλάξω αυτή την μπρίζα, το εξωτερικό καλώδιο διαφοροποιεί την συγκεκριμένη σε κάτι σε σχέση με τις υπόλοιπες;

Λογικά όχι. Συνήθως το κάνουν για να τραβήξουν παροχή κάπου, σε κάτι που δεν έχει κοντά πρίζα. 

Οταν την ανοίξεις, θα δεις λογικά να έχουν πατήσει φάση, ουδέτερο (ή/κ γείωση) εκεί που συνδέεται και το 3x2.50mm2 (δηλαδή, 3x2.50 με πατημένο πάνω το έξω καλώδιο και όλα μαζί στις υποδοχές της πρίζας). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...