Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://ibb.co/CvvGD0n

received-444322176147968.jpg

Eιναι παλιά πρίζα με adaptor πάνω. 

Είναι για αλλαγή ή δεν πειράζει; φουρνάκι 1500watt μπορώ να βάλω πανω; 

Όλο το σπίτι τέτοια έχει,  τα αφήνω ή τα αλλάζω; και σε χαμηλά watt? 

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή είναι τόσο παλιά που παίζει να είναι κεραμική από πίσω.  Αντέχει πάντως όπως και να έχει.  (δεν είμαι ηλεκτρολόγος) 

Επεξ/σία από ZauZ
  • Like 1
Δημοσ.

Η πρίζα δεν παίζει να έχει πρόβλημα για 1500 βατ.

Το ίδιο πιθανό είναι να είναι λεπτά τα καλώδια του σπιτιού και να την πάθεις από εκεί, οπότε ακόμα και να αλλάξεις την πρίζα δεν σε διασφαλίζει σε κάτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις θυμάμαι αυτές, κάποτε είχε πέσει στα χέρια μου μια τέτοια (την άλλαξα/ δεν είμαι ηλεκτρολόγος).

Είσαι σίγουρος ότι είναι ανταπτορας σουκο πάνω? Εγώ θυμάμαι ότι έτσι ήταν το design της κ ότι το λευκό κομμάτι δεν είναι ανταπτορας.

Από πίσω δεν εχει πορσελάνη αλλά μάλλον βακελίτη,  αν θυμάμαι καλά.

Λόγω παλαιότητας, αν κ η ποιότητα τους ήταν αξεπέραστη, θα την άλλαζα.

Πολύ σωστό κ αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω σχετικά με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

η πρίζα είναι μια παλιά Legrand (αθάνατη)
Το ότι υπάρχει αυτή η αρχαία πρίζα σημαίνει ότι εξίσου αρχαίες είναι και οι γραμμές αλλά παρόλα αυτά 1500W δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα όμως αυτό εξαρτάται από την διατομή του αγωγού, τον αριθμό των πριζών και το τι σκατά βάζεις επάνω συνολικά. Έτσι αν ασφαλίζεται στον πίνακα με 16Α ας πούμε, άρα ο αγωγός είναι 2,5mm που σημαίνει ότι για 4 πρίζες υπολογίζεις 2KW δηλαδή 4Χ500

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Aigeas είπε

η πρίζα είναι μια παλιά Legrand (αθάνατη)
Το ότι υπάρχει αυτή η αρχαία πρίζα σημαίνει ότι εξίσου αρχαίες είναι και οι γραμμές αλλά παρόλα αυτά 1500W δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα όμως αυτό εξαρτάται από την διατομή του αγωγού, τον αριθμό των πριζών και το τι σκατά βάζεις επάνω συνολικά. Έτσι αν ασφαλίζεται στον πίνακα με 16Α ας πούμε, άρα ο αγωγός είναι 2,5mm που σημαίνει ότι για 4 πρίζες υπολογίζεις 2KW δηλαδή 4Χ500

Επεσε η ασφαλεια παντως. Μετα απο το max του φουρνου και σε 5 λεπτα. Και δεν ειχαμε τιποτα αλλο πανω. 

Το ρελε επεσε για την ακριβεια.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

ναι ειναι legrand τις ειχα και εγω καποτε... πολυ καλες... αφου επεσε ρελε το πρωτο που θα εκανα θα ηταν να δω που οφειλεται η διαρροη ως προς γη... θα ηθελα και μια φωτογραφια του φις απο τον φουρνο απο τη πλευρα που μπαινει στη πριζα....

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Επεσε η ασφαλεια παντως. Μετα απο το max του φουρνου και σε 5 λεπτα. Και δεν ειχαμε τιποτα αλλο πανω. 

Το ρελε επεσε για την ακριβεια.

το ρελέ είναι για άλλο πράγμα δεν ασφαλίζει γραμμή. Υπάρχει διαρροή. Αφού λες ότι έπεσε σε 5 λεπτά τότε πιθανόν από τους ατμούς. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

ναι ειναι legrand τις ειχα και εγω καποτε... πολυ καλες... αφου επεσε ρελε το πρωτο που θα εκανα θα ηταν να δω που οφειλεται η διαρροη ως προς γη... θα ηθελα και μια φωτογραφια του φις απο τον φουρνο απο τη πλευρα που μπαινει στη πριζα....

Θες την πριζα σουκο του φουρνου; Απο την μερια που κουμπωνει. Οκ αλλα θα περιμενεις γιατι το πηγαμε πισω και παραγγειλαμε αλλο. 5-6 μερες γιατι θα αργησει μας ειπαν.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει να έχεις κανένα θέμα από την πρίζα, οι δικές μου είναι ακόμα παλαιότερες.

Αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι αν η διατομή από τους αγωγούς της γραμμής αντέχουν την ισχύ του φορτίου. Για να έπεσε η ασφάλεια όταν άγγιξε το μέγιστο σημαίνει οτι τα αμπέρ ξεπέρασαν όσα αντέχει η γραμμή και η ασφάλεια έκλεισε για να μην πάθει καμιά ζημιά ο αγωγός από υπερθέρμανση.

Edit: Αν έπεσε το ρελέ τότε κάπου παρουσιάζεται διαρροή ρεύματος, άλλο αυτό.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν παίζει να έχεις κανένα θέμα από την πρίζα, οι δικές μου είναι ακόμα παλαιότερες.

Αυτό που πρέπει να ελεγχθεί είναι αν η διατομή από τους αγωγούς της γραμμής αντέχουν την ισχύ του φορτίου. Για να έπεσε η ασφάλεια όταν άγγιξε το μέγιστο σημαίνει οτι τα αμπέρ ξεπέρασαν όσα αντέχει η γραμμή και η ασφάλεια έκλεισε για να μην πάθει καμιά ζημιά ο αγωγός από υπερθέρμανση.

Edit: Αν έπεσε το ρελέ τότε κάπου παρουσιάζεται διαρροή ρεύματος, άλλο αυτό.

αφου μας ειπε οτι επεσε το ρελε τοτε δεν ειναι θεμα ούτε διατομης του καλωδιου ούτε της ισχυος της συσκευης. Ή καποια συνδεση ειναι χαλαρη στη πριζα ή στον πινακα ή οπου αλλου διακποτεται η συνεχεια της γραμμης είτε το φις εχει προβλημα ή η συσκεύή εχει προβλημα. Μπορεί ακομα να εχει αλλοιωθει η μονωση των καλωδιων και οταν υπερθερμαινονται να δημιουργειται διαρροη ως προς γη. Παντωςτο ρελε επεσε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βαλω τον καινουργιο φουρνακι πανω και αν δεν πεφτει το ρελε, να φερω ηλεκτρολογο για ελενχο διατομης αγωγων; Προληπτικα;

αν πεσει το ρελε θα φερω σιγουρα. Ή να φερω πριν βαλω τον νεο φουρνο στην πριζα μην γινει ζημια;

Το φουρνακι ηταν καινουργιο αλλα κακης ποιοτητας οπτικα αγνωστη μαρκα. (Πηραμε εναν καλυτερο και επωνυμο 1380watt moulinex) Ισως εφταιγε και αυτο;  Μας τον δωσαν καινουργιο αλλα χωρις κουτι ισως ειχε προβλημα.

Επεξ/σία από Zerg13
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Θα βαλω τον καινουργιο φουρνακι πανω και αν δεν πεφτει το ρελε, να φερω ηλεκτρολογο για ελενχο διατομης αγωγων; Προληπτικα;

δεν χρειάζεται. Από τον πίνακα θα βρεις την γραμμή η οποία θα είναι ή 10Α ή 16Α και πόσο φορτίο έχει αυτή (δηλαδή πόσες πρίζες, φώτα βρίσκονται στην ίδια γραμμή με την πρίζα που θα βάλεις το φουρνάκι) Από εκεί κι έπειτα θα πράξεις αναλόγως. Αν από την ίδια γραμμή τροφοδοτείς κι άλλες συσκευές θα υπολογίσεις αν σε παίρνει να βάλεις το φουρνάκι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...