Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο σουβλατζη μου λεω πριν πιασει τα δικα μου να τα σκουπισει καλα στο σαντου'ιτς του προηγουμενου .Του αρεσουν οι φυσικες μυρωδιες πλυσιμο χεριων δε παιζει ολη μερα  :P Στο γιατρο δε παιζει καμια δικαιολογια οταν τα βαζει σε κοιλοτητες ....

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
18 minutes ago, SB_1957 said:

Δυστυχώς και στο θέμα των κανόνων υγιεινής είμαστε πολύ πίσω.

Σε μένα έτυχε πριν χρόνια μεγαλογιατρός/διευθυντής παθολογικής στο Μπενάκειο πέρασε από όλους τους θαλάμους στην καθιερωμένη πρωϊνή επίσκεψη, πασπάτεψε όλους τους ασθενείς παντού και δεν φορούσε γάντια!

Και όταν ήρθε σε μένα και του είπα δεν θα φορέσετε γάντια? Γέλασε ειρωνικά και μου λέει τι παραπάνω νομίζεις ότι μπορεί να πάθεις?

Κλινικη εξεταση εννοειται χωρις γαντια.(Δεν εννοω δακτυλικες κλπ). Επισης εννοειται πλυσιμο χεριων ή αντισηπτικο διαλυμα μετα απο καθε ασθενη, χερια και στηθοσκοπιο. 

Δεν υπαρχει καμια αποδειξη οτι η χρηση γαντιων σε μη μολυσμενους ασθενεις μειωνει τη μεταδοση ενδονοσοκομειακων στελεχων, με την προυποθεση του αντισηπτικου παντα. Εννοειται αν ο αρρωστος εχει καναν εντεροιο ή ειναι αποικισμενος με ανθεκτικα, παντα γαντια και πλαστικη ποδια.

Δεν δικαιολογω το μεγαλογιατρο που αναφερεις, και η δικαιολογια ειναι αθλια. Απλα αναφερω τι αποτελει καθημερινη πρακτικη, με οδηγια των λοιμωξιολογων.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, doctorkostis είπε

Κλινικη εξεταση εννοειται χωρις γαντια.(Δεν εννοω δακτυλικες κλπ). Επισης εννοειται πλυσιμο χεριων ή αντισηπτικο διαλυμα μετα απο καθε ασθενη, χερια και στηθοσκοπιο. 

Δεν υπαρχει καμια αποδειξη οτι η χρηση γαντιων σε μη μολυσμενους ασθενεις μειωνει τη μεταδοση ενδονοσοκομειακων στελεχων, με την προυποθεση του αντισηπτικου παντα. Εννοειται αν ο αρρωστος εχει καναν εντεροιο ή ειναι αποικισμενος με ανθεκτικα, παντα γαντια και πλαστικη ποδια.

Δεν δικαιολογω το μεγαλογιατρο που αναφερεις, και η δικαιολογια ειναι αθλια. Απλα αναφερω τι αποτελει καθημερινη πρακτικη, με οδηγια των λοιμωξιολογων.

Αντισηπτικό διάλυμα υπήρχε σε κάθε κρεβάτι αλλά ενώ το χρησιμοποιούσαν όλοι όσοι τον συνόδευαν ο ίδιος όχι!

Και ναι, λόγω χρόνιας πάθησης από αυτοάνοσο είμαι σε ανοσοκαταστολή, άρα επιβαλλόταν να είναι πιο σχολαστικός!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fotodv7 είπε

Αμέσως σκέφτηκα ένα σωρό πράγματα. Είναι δυνατόν γιατρός να μην φοράει γάντια; Δεν σκέφτεται ούτε τη δική του υγιεινή αλλά και ούτε τη δική μου; Αν δεν τηρεί τόσους απλούς κανόνες υγιεινής, τότε τι γίνεται με τα εργαλεία που χρησιμοποιεί; 

Ακομα το σκεφτεσαι ? Φυγε τρεχοντας.Ωχαδελφιστης μπαμπαμητσος που του ελαχε να ''περασει'' ιατρικη αντι να τα ξυνει στο δημοσιο και να μιλαει με μπουκωμενο απο το κουλουρι στομα  οπως παντα επιθυμουσε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την επόμενη φορά που θα πας, θα φορά γάντια που με αυτά μόλις καθάρισαν την τουαλέτα, και θα σε φτιάξει μάγκα.

😁

Επεξ/σία από palawiaris
για πλάκα
Δημοσ.

Επανέρχομαι και λέω ότι ο ορθοδοντικός δεν είναι ούτε 80 χρονών ούτε μπάρμπας. 

Επίσης θεωρείτε αγένεια στην επόμενη επίσκεψη μου να ρωτήσω αν αποστειρώνονται τα εργαλεία που χρησιμοποιεί; 

Για τα γάντια πιστεύω το κατάλαβε σήμερα! 

Δημοσ.

Γάντια και πλύσιμο είναι βασικά, αν δεν γίνετε πλύσιμο τότε αντισηπτικό.

Σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας από τους 6 ασθενείς, 3 νοσηλευόντουσαν σε έναν θάλαμο για κάτι άλλο από τον λόγο που μπήκαν, κόλλησαν από κάτι και φυσικά αντί να βγουν σε 5-8 μέρες που τους χρειαζόταν αυτό που είχαν, κάθισαν άλλες 20…. Βάλε τώρα πόσους θαλάμους έχει μια παθολογική, σκέψου και γιατί αν πας δεν βρίσκεις κρεβάτι και περιμένεις στο ράντζο.

Δεν είναι μόνο γιατροί που το κάνουν, δεν φοράνε γάντια, είναι και οι νοσοκόμες…. Επίσης μερικοί του επαγγέλματος δεν κάνουν και εμβόλια. Αυτά δεν ισχύουν σε όλους φυσικά ε!!! όλοι έχουμε έναν συνάδελφο λίγο «άπλυτο», απλά αυτός ο συνάδερφος έτυχε να δουλεύει στην υγεία…

Νοσοκομειακά μικρόβια με πλήρη ανοχή σε αντιβιοτικά που τα κουβαλάς για πάντα…

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thant είπε

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (γιατροί, σαντουιτσάδες, φουρνάρηδες κτλ) που φοράνε γάντια και συγχρόνως πιανουν το τηλέφωνο ή δίνουν τα ρέστα.

Οπότε και γάντια να φοράει κάποιος πάλι θέλει προσοχή.

Αυτο ακριβως, και οχι μονο τηλ και ρεστα....
--
Αν ο αλλος ειναι επαγγελματιας και κρατα τα χερια του καθαρα τοτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...