Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους, 

θα ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι ασφαλείς θερμοκρασίες για δίσκο ssd καθώς βλέπω τον τελευταίο καιρό τον ssd να ανεβαίνει μέχρι και 45C ενώ ένας wd που έχω είναι στους 30-35 βαθμούς.

σήμερα το πρωί που τον άνοιξα (το δωμάτιο κλιματίζεται σχεδόν όλη την ημέρα), είχε 43 βαθμούς ο ssd με βάση τουλάχιστον αυτά που έδειχνε το hd sentinel.

το κουτί που έχω είναι το Phanteks Eclipse P300 και στο οποίο οι δίσκοι μπαίνουν χαμηλά μπροστά σε ξεχωριστό χώρο από τον υπόλοιπο υπολογιστή. και οι δύο δίσκοι βρίσκονται στο ίδιο σημείο, ένας πάνω ένας κάτω.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τους 45 βαθμους. Μπηκε με δυναμη το καλοκαιρι φετος και ολα τα υποσυστηματα του υπολογιστη τσιμπησαν καποιους βαθμους. Σε 2 μηνες θα ξανα πεσουν μολις μπει Φθινοπωρο. Μεχρι 70 ειναι το safe για εναν κανονικο ssd sata 3 και μεχρι 80 για εναν ssd nvme. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ανησυχείς. Και εμένα με άφθονο airflow επειδή κουμπώνουν πάνω στο ψυγείο της υδροψυξης (πατέντες) ο δίσκος είναι σχεδόν μόνιμα 37-45. Για SSD είναι οκ αυτές.

Δημοσ.

μου έκανε εντύπωση πάντως καθώς είναι το πρώτο καλοκαίρι με ssd αλλά όμως και καινούργιο κουτί. πριν μου έπαιζε ο σκληρός σε τέτοιες θερμοκρασίες καλοκαίρι αλλά στο παλιό κουτί το οποίο ήταν χάλι. και μου κάνει εντύπωση πως στο καινούργιο κουτί ανεβαίνει σε τέτοια νούμερα ο ssd ενώ ο σκληρός κάθεται (φυσικά δεν έχει καθόλου φόρτο) στους 30 βαθμούς και ενώ βρίσκονται στο ίδιο bay. βέβαια και από το hd sentinel ίσως με τρόμαξε λίγο καθώς εμένα μου δείχνει την θερμοκρασία κίτρινη στους 42C

Δημοσ.
14 ώρες πριν, james01gr είπε

μου έκανε εντύπωση πάντως καθώς είναι το πρώτο καλοκαίρι με ssd αλλά όμως και καινούργιο κουτί. πριν μου έπαιζε ο σκληρός σε τέτοιες θερμοκρασίες καλοκαίρι αλλά στο παλιό κουτί το οποίο ήταν χάλι. και μου κάνει εντύπωση πως στο καινούργιο κουτί ανεβαίνει σε τέτοια νούμερα ο ssd ενώ ο σκληρός κάθεται (φυσικά δεν έχει καθόλου φόρτο) στους 30 βαθμούς και ενώ βρίσκονται στο ίδιο bay. βέβαια και από το hd sentinel ίσως με τρόμαξε λίγο καθώς εμένα μου δείχνει την θερμοκρασία κίτρινη στους 42C

Οταν ανεβαινει το ambient οτι και να κανεις στο κουτι δυσκολα θα πεσει η θερμοκρασια εκει που ειναι το χειμωνα. Ειναι απολυτα φυσιολογικο. Δεν επρεπε να στον δειχνει κιτρινο στους 42 βαθμους παντως μηπως εχεις παλιοτερη εκδοση η παιζει κατι αλλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...