alexpatras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Καλησπερα, πρωτο μου θεμα εδω στο Insomnia και θα ηθελα την βοηθεια σας. θελω να χτισω ενα μηχανημα (desktop) για ενα λογιστικο γραφειο το οποιο θα ειναι για απλη χρηση (office,chrome και καποια λογιστικα προγραμματα της data communications αν γνωριζει καποιος) Κουτι και τροφοδοτικο υπαρχουν οποτε το θεμα ειναι ο επεξεργαστης βασικα.Ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 2: https://www.skroutz.gr/s/14551367/Intel-Pentium-Dual-Core-Gold-G5400-Box.html https://www.skroutz.gr/s/16035363/AMD-Athlon-200GE-3-20GHz-4MB-Box.html Το προβλημα μου ειναι οτι επειδη προκειται για σχετικα φθηνους επεξεργαστες , πως μπορω να βεβαιωθω πως θα ανταποκρινονται αριστα στις εργασιες?Ποια χαρακτηριστικα τους θα μου δειξουν την ικανοτητα τους στο τρεξιμο αυτων των εργασιων? Πχ χρησιμοποιειται ηδη ο i3 4170 με 8gb ram και ειδα πως εχουν Pssmark score με τον G5400.Προφανως εχουν ιδιες επεξεργαστικες δυνατοτητες,σωστα? Οποιαδηποτε απαντηση,διευκρινηση,αποψη ειναι καλοδεχουμενη. Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας.
TsoliasGR Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο G5400 είναι 2% πιο δυνατός από τον i3 6100. O G5400 είναι μια πολύ καλή λύση,οικονομική και θα είναι μια χαρά.Και με 8 γιγα ραμ θα πετάει το μηχάνημα.Μια μητρική μικρή οικονομική και είσαι άρχοντας. Προσωπικά με τον g5400 σηκώνω απο photoshop μέχρι world of tanks απροβλημάτιστα και κάνω επεξεργασία και τα replay με windows movie maker. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από TsoliasGR
@topos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Ποιο τροφοδοτικό υπάρχει? Κατά την γνώμη μου το πιο καίριο κομμάτι στο συγκεκριμένο build με δεύτερο την/τις οθόνες. Κατά τα άλλα εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις για 2200g/2400g και κάποιο b450 με 16gb ram+ και κάποιον αξιόπιστο SSD. Ο λόγος για το "πλεόνασμα" του hardware είναι γιατί συνήθως αυτά τα μηχανήματα συνήθως μπαίνουν στο γραφείο και "ξεχνιοντε" για χρόνια. 1
kormos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 20 ώρες πριν, alexpatras είπε Καλησπερα, πρωτο μου θεμα εδω στο Insomnia και θα ηθελα την βοηθεια σας. θελω να χτισω ενα μηχανημα (desktop) για ενα λογιστικο γραφειο το οποιο θα ειναι για απλη χρηση (office,chrome και καποια λογιστικα προγραμματα της data communications αν γνωριζει καποιος) Κουτι και τροφοδοτικο υπαρχουν οποτε το θεμα ειναι ο επεξεργαστης βασικα.Ειμαι αναμεσα σε αυτους τους 2: https://www.skroutz.gr/s/14551367/Intel-Pentium-Dual-Core-Gold-G5400-Box.html https://www.skroutz.gr/s/16035363/AMD-Athlon-200GE-3-20GHz-4MB-Box.html Το προβλημα μου ειναι οτι επειδη προκειται για σχετικα φθηνους επεξεργαστες , πως μπορω να βεβαιωθω πως θα ανταποκρινονται αριστα στις εργασιες?Ποια χαρακτηριστικα τους θα μου δειξουν την ικανοτητα τους στο τρεξιμο αυτων των εργασιων? Πχ χρησιμοποιειται ηδη ο i3 4170 με 8gb ram και ειδα πως εχουν Pssmark score με τον G5400.Προφανως εχουν ιδιες επεξεργαστικες δυνατοτητες,σωστα? Οποιαδηποτε απαντηση,διευκρινηση,αποψη ειναι καλοδεχουμενη. Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας. Η ιδανικότερη σύνθεση αν επρόκειτο για θέση εργασίας είναι από i3> μαζί με έναν SSD και ram 4-8gb Αν επρόκειτο για «server» με έναν c2d, 4-8gb ram και ενδεικτικά και έναν SSD θα είσαι καλυμμένος.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Ασχετα αν υπαρχει κουτι και τροφοδοτικο , θα σου ελεγα να κοιταξεις σε ενα ετοιμο συστημα καποιας εταιριας (πχ Dell , HP) για να εχεις και το καταλληλο support εφοσον μιλαμε για επαγγελματικη χρηση (και ασχετα με το support κανε και συχνα backup )
croesus Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Καλημέρα, Ως επαγγελματίας του χώρου [λογιστικό γραφείο], θα ήθελα να επισημάνω κάποια πραγματάκια, σχετικά με τέτοια προγράμματα. Το λογισμικό της data, είναι αρκετά "βαρύ" και επειδή τρέχει σε sql, η πρότασή μου είναι, αν θες αξιοπρεπείς επιδόσεις, τα 16gb ram, είναι απαραίτητα [ο sql είναι αχόρταγος σε μνήμη και καλό θα είναι να του περιορίσεις τη χρήση μνήμης]. Ένας ssd στα 500gb, θα αποδειχθεί ιδαίτερα πολύτιμος, στην καθημερινή λειτουργία του γραφείου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κόστος. Τελειώνοντας, σε θέμα επεξεργαστή ένας i5 ή αντίστοιχα ένας ryzen5, [εγώ στο γραφείο χρησιμοποιώ ένα i5 με 16gb και έναν evo 840 500gb με sql 2014 και λογισμικό από epsilon & singular] θα σε καλύψει απόλυτα, για αρκετά χρόνια, με ιδιαίτερα προσιτό κόστος. Αν θες κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις, εδώ είμαστε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα