micos000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παίδες. Προσπαθώ εδώ και λίγο καιρό να βρω μια άκρη με το παρακάτω θέμα χωρίς να ξέρω όμως αν μπορεί να γίνει. Έχω στο γραφείο τον υπολογιστή ο οποίος είναι σε domain με περιορισμένη πρόσβαση στο internet μέσω proxy. Έχω και έναν δεύτερο για σύνδεση στο internet. Στο ίδιο δίκτυο είναι συνδεμένος και τα εσωτερικά pc (10.170.ΧΧΧ.ΧΧΧ) και ένα pc με το pfsense που λειτουργεί σαν router (192.168.1.ΧΧΧ). Θέλω λοιπόν, αν γίνεται, να πάρω πρόσβαση στο ίντερνετ σε 7άρια στημένα σε virtualbox. Δοκίμασα διάφορες λύσεις αλλά το μόνο που κατάφερα μέχρι τώρα είναι να το βάλω σε bridged με 2η ip στην κάρτα του host (192.168.1.11) και να δω από το guest (με ip 192.168.1.12) τα κοινόχρηστα του host. Στο switch στο γραφείο έχω συνδεμένο και το pc του γραφείου και του intetnet καινονικά και δουλεύουν όπως πρέπει. Βασικά δε ξέρω αν γίνεται και στον γούγλη μου βγάζει αποτελέσματα για να συνδέσω τον guest στο domain. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από micos000
zx1234r Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Ναι εφόσον ο host είναι στο domain όπου έχεις περιορισμούς στο ίντερνετ τότε το ίδιο θα ισχύει και στον guest. Θα πρέπει ο guest να είναι στο ίδιο ip range ώστε να μιλάει με τον proxy και να μπορεί να κάνει Login εκεί. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει όντως να είναι στο domain και να έχει ip του εταιρικού δικτύου. Μπορείς όμως να κοτσάρεις ένα usb wifi στον Host, να το κάνεις share στον guest και να συνδεθείς σε κάποιο wifi που δεν έχει περιορισμό. Όπως του κινητού σου. 1
micos000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, zx1234r είπε Μπορείς όμως να κοτσάρεις ένα usb wifi στον Host, να το κάνεις share στον guest και να συνδεθείς σε κάποιο wifi που δεν έχει περιορισμό Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ και μάλλον θα το κάνω για να μην έχω δύο pc και τα έχω με kvm όπου κάποιες φορές δεν αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο από το ένα στο άλλο. Thanx EDIT: Απλά για το know how ποιο πολύ πειραματιζόμουν γιατί πρόσφατα μας ζήτησαν να βάλουμε ένα καθαρό pc με πρόσβαση στο internet για να εκτελεί κάποιες εργασίες και ήθελα να το κάνω μέσω vb. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από micos000
zx1234r Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, micos000 είπε Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ και μάλλον θα το κάνω για να μην έχω δύο pc και τα έχω με kvm όπου κάποιες φορές δεν αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο από το ένα στο άλλο. Thanx EDIT: Απλά για το know how ποιο πολύ πειραματιζόμουν γιατί πρόσφατα μας ζήτησαν να βάλουμε ένα καθαρό pc με πρόσβαση στο internet για να εκτελεί κάποιες εργασίες και ήθελα να το κάνω μέσω vb. Αν είσαι εσύ ο admin, μπορείς να του δώσεις καρφωτή ip, να το δηλώσεις στο routing του δικτύου σου και να βάλεις πολιτική για το traffic ώστε να παίζει το συγκεκριμένο pc χωρίς περιορισμούς. Αλλά αυτό προυποθέτει ίσως και exception στον proxy. Δεν ξέρω πως τα έχετε στημένα.
micos000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μόνο στο τοπικό δίκτυο και στα pc είμαι admin. Δεν έχω πρόσβαση στα ρούτερ.
zx1234r Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 31 λεπτά πριν, micos000 είπε Μόνο στο τοπικό δίκτυο και στα pc είμαι admin. Δεν έχω πρόσβαση στα ρούτερ. Ε τότε δυστυχώς μόνο με usb wifi dongle.
POSEYATSIA Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 4/7/2019 στις 11:10 ΠΜ, zx1234r είπε Ε τότε δυστυχώς μόνο με usb wifi dongle. Θέλω λοιπόν, αν γίνεται, να πάρω πρόσβαση στο xender discord omegle ίντερνετ σε 7άρια στημένα σε virtualbox. Δοκίμασα διάφορες λύσεις αλλά το μόνο που κατάφερα μέχρι τώρα είναι να το βάλω σε bridged με 2η ip στην κάρτα του host (192.168.1.11) και να δω από το guest (με ip 192.168.1.12) τα κοινόχρηστα του host. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από POSEYATSIA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα