Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Ο γραπτός λόγος δε βοηθάει, μια εταιρεία που έχει infra έχει ήδη Windows Servers. Όπως έχει και linux. Πιστεύεις ότι η διαφορά στο ποσοστό οφείλεται στον πιτσιρικά ή τον μπακάλη; και τέλος πάντων πιστεύεις ότι γίνεται λόγο κόστους; Αυτό είναι το point μου. Ότι συνειδητά επιλέγουν linux για πολλούς λόγους. Το κόστος μάλλον είναι ο τελευταίος. Μέτρα πόσες εταιρείες hosting υπάρχουν αλλά και πόσοι web developer αναλαμβάνουν και φιλοξενία. Πιστεύεις όλοι αυτοί έχουν δικές του υποδομές ή κάνουν colocation σε κάποιο datacenter; Η Microsoft, χωρίς να υποβαθμίζει τα προϊόντα της, θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι μπορεί να τρέχει linux (τουλάχιστον στο azure) καθώς αλλιώς κινδυνεύει από AWS, Google και λοιπά datacenter. Όπως ακριβώς θα κάνει τα πάντα οι κλινικές και τα ξενοδοχεία να τρέχουν Windows. Στους web server η Azure έχει ανταγωνισμό την ίδιο της την μαμά. Πόσοι κάνουν τον συνειρμό ότι το wordpress μπορεί και αξίζει να τρέξει στο azure? Το που είναι καλύτερο το linux ή το Windows για εμένα είναι off-topic.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, ChownTuen είπε Μέτρα πόσες εταιρείες hosting υπάρχουν αλλά και πόσοι web developer αναλαμβάνουν και φιλοξενία. Πιστεύεις όλοι αυτοί έχουν δικές του υποδομές ή κάνουν colocation σε κάποιο datacenter; Η Microsoft, χωρίς να υποβαθμίζει τα προϊόντα της, θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι μπορεί να τρέχει linux (τουλάχιστον στο azure) καθώς αλλιώς κινδυνεύει από AWS, Google και λοιπά datacenter. Όπως ακριβώς θα κάνει τα πάντα οι κλινικές και τα ξενοδοχεία να τρέχουν Windows. Στους web server η Azure έχει ανταγωνισμό την ίδιο της την μαμά. Πόσοι κάνουν τον συνειρμό ότι το wordpress μπορεί και αξίζει να τρέξει στο azure? Το που είναι καλύτερο το linux ή το Windows για εμένα είναι off-topic. Μα δεν ανταγωνίζεται τίποτα εσωτερικά. Αυτή είναι η επιτυχία και η μετοχή πάει σαν τρελή. Αντί να πουλάει το Software πουλάει τις υπηρεσίες. Αν κάποιος έγραφε κώδικα για τον HyperV τώρα γράφει και για το Virtualization Engine στο Azure. Αν έγραφε για το Office τώρα γράφει για το Office 365. Δεν ανταγωνίζεται τίποτα , αλλάζει το μοντέλο του IT. Αυτό βλέπουν οι επενδυτές και οι μέτοχοι και πάει τρένο. Για τους μικρότερους Hoster δεν αξίζει να συζητήσουμε , είναι εκτός παιχνιδιού με τα μεγαθήρια απέναντι. Τουλάχιστον στους μεγάλους πελάτες , εκτός αν πιστεύουμε ότι η Airbus θα πάει στο hoster της γειτονιάς. Σε αυτούς τους μεγάλους οι επιλογές είναι 3 μόνο , άντε και η IBM που είναι πίσω σχετικά. Όλα τα μοντέλα δείχνουν ότι θα πατάνε σε δυο Cloud Providers για διάφορους λόγους. Για εμένα η διαφορά του Linux με τον Windows Server σε αυτά τα μεγέθη ΔΕΝ είναι το κόστος , πως να το κάνουμε.
greg7gate Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δε ξέρω αν έχει νόημα αυτή η κουβέντα όσο η αγορά πηγαίνει σιγά σιγά σε serverless μοντέλα (AWS Lambda ή Azure Functions). Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη αλλά και οι cloud vendors αυτό το μοντέλο πλέον προωθούν.
polaki Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 5/7/2019 στις 12:08 ΜΜ, giotis1982 είπε Καλά σοβαρά τώρα; Όλοι έχουν Azure σε αυτά τα μεγέθη, όπως έχουν και linux Και Windows Server. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, τι νομίζεις ότι είναι άσχετοι στις τράπεζες πχ και δε ξέρουν τι θέλουν; Επίσης αν δεν ξέρεις εσύ πως θα σε βοηθήσει ο κάθε πωλητής. Δεν είναι αμάξι για να διαλέξεις αυτό που θέλεις. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται μόνο σε Linux και πράγματα που γίνονται μόνο σε Windows Server. Τυπικά θα έχεις γράψει ήδη τα Specs πριν να καλέσεις τον πωλητή. Ο πωλητής το μόνο που μπορεί να κάνει είναι Validate αν παίζουν στην πλατφόρμα του. Αν παίζουν και στις δυο τότε αρχίζουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως το κόστος για να βγει μια απόφαση. Έχεις εργαστεί σε μεγάλη εταιρία και συγκεκριμένα στο τμήμα ΙΤ? Kαταλαβαίνω αυτά που λες αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Δεν μπορεί να ξέρει πάντα κάποιος τί χρειάζεται, πχ σε ένα μεγάλο σύστημα ERP. Aς συζητήσουμε όμως πάνω στις τελευταίες 3 προτάσεις σου. Έστω ότι έχω γράψει τα specs, και έστω ότι και οι 2 πλατφόρμες τα υποστηρίζουν. Φωνάζω λοιπόν 2 πωλητές. Απάντησέ μου στην αρχική μου ερώτηση ΠΩΣ ο πωλητής της Microsoft θα καταφέρει να με πείσει να μπω σε MS infrastructure, όταν τα specs που αναφέρεις παίζουν ΚΑΙ σε Linux. Και αφού τον αφήσω να πει την καραμέλα που τον έχουν δασκαλέψει να λέει, θα ρωτήσω "γιατί η μαμά MS εμπιστεύεται-χρησιμοποιεί κυρίως Linux για το Azure". Να το θέσω και αλλιώς, ΤΙ ακριβώς είναι αυτό πια που ΔΕΝ κάνει το Linux αλλά κάνει o MS Windows Server? Εκεί τί θα βρει να μου απαντήσει, τη στιγμή που ο "Λινουξάς" δίπλα του θα έχει ήδη αρχίσει να υπογράφει το συμβόλαιο μας... Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από polaki
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, polaki είπε Έχεις εργαστεί σε μεγάλη εταιρία και συγκεκριμένα στο τμήμα ΙΤ? Kαταλαβαίνω αυτά που λες αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Δεν μπορεί να ξέρει πάντα κάποιος τί χρειάζεται, πχ σε ένα μεγάλο σύστημα ERP. Aς συζητήσουμε όμως πάνω στις τελευταίες 3 προτάσεις σου. Έστω ότι έχω γράψει τα specs, και έστω ότι και οι 2 πλατφόρμες τα υποστηρίζουν. Φωνάζω λοιπόν 2 πωλητές. Απάντησέ μου στην αρχική μου ερώτηση ΠΩΣ ο πωλητής της Microsoft θα καταφέρει να με πείσει να μπω σε MS infrastructure, όταν τα specs που αναφέρεις παίζουν ΚΑΙ σε Linux. Και αφού τον αφήσω να πει την καραμέλα που τον έχουν δασκαλέψει να λέει, θα ρωτήσω "γιατί η μαμά MS εμπιστεύεται-χρησιμοποιεί κυρίως Linux για το Azure". Να το θέσω και αλλιώς, ΤΙ ακριβώς είναι αυτό πια που ΔΕΝ κάνει το Linux αλλά κάνει o MS Windows Server? Εκεί τί θα βρει να μου απαντήσει, τη στιγμή που ο "Λινουξάς" δίπλα του θα έχει ήδη αρχίσει να υπογράφει το συμβόλαιο μας... Τα έχεις μπερδέψει λίγο, δεν χρησιμοποιεί ΚΥΡΙΩΣ linux όπως γράφεις. Ο κόσμος χρησιμοποιεί. Δεν υπάρχουν specs που παίζουν και στα δύο το ίδιο. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει εκεί. Ακόμη και το κόστος είναι ένα χαρακτηριστικό αλλά όχι το κυριότερο. Για το παράδειγμα σου του Windows Server θα σου έφερνα το Active Directory. Δεν είναι το ίδιο στο linux. Και ξαναλέω, μπορεί να μη βάλεις linux ή Windows για χίλιους λόγους που τους ξέρεις μόνο εσύ. Σίγουρα όχι ο πωλητής. Μπορεί πχ να μην είναι συμβατό με τα monitoring/ management εργαλεία που έχεις. Και τέλος δεν υπάρχει οργανισμός σε τέτοια μεγέθη που δεν έχει WinServ ή Linux. Έχουν και από τα δύο. Η συζήτηση όμως ήταν για το Azure Και όχι για τις υποδομές που δεν θα πάνε ποτέ σε Cloud.
polaki Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, giotis1982 είπε Τα έχεις μπερδέψει λίγο, δεν χρησιμοποιεί ΚΥΡΙΩΣ linux όπως γράφεις. Ο κόσμος χρησιμοποιεί. Η συζήτηση όμως ήταν για το Azure Και όχι για τις υποδομές που δεν θα πάνε ποτέ σε Cloud. To άρθρο λέει ότι η Microsoft στο Azure χρησιμοποιεί κατά 2/3 linux OS. Αυτό ανέφερα και εγώ. Στο κομματι τώρα του infrastructure, η κάθε εταιρία θέλει να πουλήσει το προϊόν της και προβάλει κάποια comparative advantages. Εγώ λοιπόν ως corporate καταναλωτής (αλλά καταναλωτής ουσιαστικά) βλέπω μία εταιρία που σε μία της υποδομή ΔΕΝ εμπιστεύεται ΚΥΡΙΩΣ το δικό της OS για να τη στηρίξει. Και αυτό εμένα όπως και να το κάνουμε με χαλάει, γιατί με την κοντόφθαλμη σκέψη μου αναρωτιέμαι αν οι ίδιοι δεν υποστηρίζουν 100% το προϊόν τους, εγώ γιατί να τους υποστηρίξω ειδικά όταν το προϊόν τους είναι σαφώς πιο ακριβό τόσο από άποψη license όσο και από ανθρώπινο δυναμικό που θα το υποστηρίζουν μετά? Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2019 από polaki
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2019 @polaki ξαναδιαβασε το άρθρο κατάλαβες λάθος. Τα instances των Virtual machine που ΔΙΑΛΈΓΟΥΝ οι πελάτες είναι περισσότερα από εκείνα των Windows. Η βασική υποδομή του Azure είναι χτισμένη πάνω σε Windows Server και κώδικα Microsoft. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που είναι χτισμένες σε Open Source γιατί το πουλάει as a service και φυσικά το δικτυακό κομμάτι που έχει φτιαχτεί σε linux για να μπορούν να βάζουν ότι hardware switch θέλουν χωρίς περιορισμούς. Σαν πελάτης όμως όταν παίρνεις VPN αυτό είναι χτισμένο πάνω σε Windows Server. Το network Virtualization γίνεται με VXLan που είναι open source για συμβατότητα με τους Vendors. Όλο το Active Directory είναι Microsoft. Το Virtualization Engine είναι Hyper-V. Οι κατεξοχήν databases είναι SQL. Η command line είναι bash variant και powershell αν θέλεις. Ο Windows Server έχει χτιστεί ειδικά για να υποστηρίξει το hybrid ταξίδι, μπορείς να βάλεις linux ad και να προσπαθείς να στείλεις τα identities στο cloud όταν ο δίπλα σου απλά θα κάνει ενα κλικ. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι irrelevant. Προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι αφού η Microsoft αγαπάει το linux τότε είναι μια ευκαιρία να μείνεις στο linux. Αναφέρεις και το κόστος όταν ΔΕΝ ενδιαφέρει κανέναν σε αυτά τα μεγέθη.Αλλιως ο Amazon θα συνέχιζε να πουλάει κουβέρτες και χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις . So be it. Αλλά πριν πεις κάτι get your facts together.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα