zeibekis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, sonymegas είπε Γιατι βλακες ειναι να πληρωνουν για Licence .. για να εχουν Windows? που δεν σκέφτεται καμια εταιρια ποτε να βαλει να εχει να κανεις install τα Windows χωρις κλειδί και να βαζεις δικο σου μετα? χωρις να πληρωνεις extra? υπάρχει αυτο το feature στο azure
pallisi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Βέβαια υπάρχουμε και εμείς που κάνουμε αυτοματισμούς και είμαστε δεμένοι να πάρει η ευχή με τα window server...
Regulus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 «Και όλα τα παραπάνω, όταν ο προηγούμενος CEO της Microsoft, Steve Balmmer, χαρακτήριζε το Linux «καρκίνο», για να το αγαπήσει λίγα χρόνια μετά και με την εταιρεία να αποτελεί πλέον πλατινένιο μέλος του ιδρύματος Linux και να το ενσωματώνει στα Windows.» Αυτός να δεις που κατάγεται από Ελληνική οικογένεια πολιτικών...
nzeppos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 10 ώρες πριν, Fotek75 είπε Νομίζω πως ακόμα υπάρχει η παρεξήγηση μεταξύ virtualization και cloud services . Πλέον έχει αλλάξει το πως χτίζουμε υπηρεσίες στο cloud με microservices ,dockers,pipelines etc που σίγουρα σε linux OS έχεις περισσότερη ευελιξία . Οι έννοια το VM δεν υπάρχει πια όπως την είχαμε στο μυαλό μας και πλέον έχεις υπηρεσίες που συνδιάζεις . Ο κόσμος για τους sysadmin και IT professionals αλλάξει και η microsoft το έχει καταλάβει και για αυτό το άνοιγμα στα open source. Φυσικά κατά την γνώμη μου πάντα επίσης το free FooS είναι επίσης μια αυταπάτη αφού άμα το χρησιμοποιείς για enterprise λύσεις θα χρειαστείς κάποια τεράστια συμβόλαια συντήρησεις . Σαν συμπέρασμα η κόντρα open source -Microsoft έχει πεθάνει και είναι μόνο στο να τσακωνόμαστε στα forum, καλό είναι όλοι οι επαγγελματίες του χώρου να προετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα ... Πολύ σωστά. Γι' αυτό τη σήμερον ημέρα δουλειές techops/devops βγάζουν ένα σκασμό λεφτά, είναι το next big thing. Βασικά δεν είναι καν next, είναι ήδη εδώ. 1
RaNd Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Σε enterprise πληρώνεις/νουν οπως και να έχει ή για το License ή για το support ή και για τα 2, οι υπολοιποι αναλογα το "τι" επιλεγουμε το "πως. Καλο το AD σε Linux αλλα δεν το πας σε πελατη, καλος ο IIS αλλα θα βαλεις Apache/Ngninx σε public service κλπ, για καποιο λογω η IBΜ αγορασε την RedHat....
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Θα ήθελα πολύ έναν tracker τι software χρησιμοποιούν οι insomnia... με αυτά που διαβάζω... Instance πλέον έχει και η κουτσί μαρία για ότι χαζομάρα μπορεί να σκεφτεί. Το κόστος άνα ώρα όμως πενταπλασιάζεται με Windows licenses. Το δελτίο τύπου είναι καθαρά διαφημιστικό, το επόμενο milestone του azure είναι καταπιεί κάθε shared πακέτο hosting και διαφημίζει μια όχι τόσο αναμενόμενη πτυχή. Αν είναι ή όχι ορθή η επιλογή της MS είναι ένα θέμα συζήτησης. Τα συμπεράσματα που νομίζετε ότι βγάλατε, θα ταιριάζαν σε ένα πιο αναλυτικό δελτίο τύπου για το τι κάνουν οι επιχειρήσεις στο Azure. Σε τελική για να χοστάρει κάνεις wordpress ναι καλύτερα να το κάνει σε linux. Κάνεις δεν αμφιβάλλει. Ο πραγματικός ανταγωνισμός εδώ είναι μεταξύ AWS και MS. Όχι για το τι τρέχει ο καθένας. Αλλά που το τρέχει. Πρόσφατα στο δημοσιογραφικό τύπο σηκώθηκαν άρθρα ότι αν πέσει το Amazon θα πέσει το μισό Internet. Νομίζεται ότι η amazon δεν έχει services με Windows? εδώ σου δίνει remote desktop σαν home/business services.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 22 λεπτά πριν, ChownTuen είπε Θα ήθελα πολύ έναν tracker τι software χρησιμοποιούν οι insomnia... με αυτά που διαβάζω... Instance πλέον έχει και η κουτσί μαρία για ότι χαζομάρα μπορεί να σκεφτεί. Το κόστος άνα ώρα όμως πενταπλασιάζεται με Windows licenses. Το δελτίο τύπου είναι καθαρά διαφημιστικό, το επόμενο milestone του azure είναι καταπιεί κάθε shared πακέτο hosting και διαφημίζει μια όχι τόσο αναμενόμενη πτυχή. Αν είναι ή όχι ορθή η επιλογή της MS είναι ένα θέμα συζήτησης. Τα συμπεράσματα που νομίζετε ότι βγάλατε, θα ταιριάζαν σε ένα πιο αναλυτικό δελτίο τύπου για το τι κάνουν οι επιχειρήσεις στο Azure. Σε τελική για να χοστάρει κάνεις wordpress ναι καλύτερα να το κάνει σε linux. Κάνεις δεν αμφιβάλλει. Ο πραγματικός ανταγωνισμός εδώ είναι μεταξύ AWS και MS. Όχι για το τι τρέχει ο καθένας. Αλλά που το τρέχει. Πρόσφατα στο δημοσιογραφικό τύπο σηκώθηκαν άρθρα ότι αν πέσει το Amazon θα πέσει το μισό Internet. Νομίζεται ότι η amazon δεν έχει services με Windows? εδώ σου δίνει remote desktop σαν home/business services. Αν έχεις license με Software Assurance υπάρχει το AHUB στο οποίο πληρώνεις μονο το VM. Το Azure θα είναι φθηνότερο στο Microsoft software, δεν είναι και επιστήμη. Επίσης για κάποιο περίεργο λόγο μπορεί κάποιος να πιστεύει πως ο κώδικας του WinServ τρέχει καλύτερα σε hypervisors τρίτων. Εξ ου και τα ποσοστά του AWS. Απλά μην εκπλαγείς στο μέλλον.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, giotis1982 είπε Αν έχεις license με Software Assurance υπάρχει το AHUB στο οποίο πληρώνεις μονο το VM. Το Azure θα είναι φθηνότερο στο Microsoft software, δεν είναι και επιστήμη. Επίσης για κάποιο περίεργο λόγο μπορεί κάποιος να πιστεύει πως ο κώδικας του WinServ τρέχει καλύτερα σε hypervisors τρίτων. Εξ ου και τα ποσοστά του AWS. Απλά μην εκπλαγείς στο μέλλον. Τι ακριβώς μου γράφεις και που ακριβώς διαφωνείς μαζί μου; Υπάρχει φθηνότερο instance από αυτό χωρίς λειτουργικό ή με linux; Αυτός που θέλει να τρέξει έναν apache ή minecraft server δεν τον νοιάζει τίποτα περισσότερα από το κόστος στην μονάδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, ChownTuen είπε Τι ακριβώς μου γράφεις και που ακριβώς διαφωνείς μαζί μου; Υπάρχει φθηνότερο instance από αυτό χωρίς λειτουργικό ή με linux; Αυτός που θέλει να τρέξει έναν apache ή minecraft server δεν τον νοιάζει τίποτα περισσότερα από το κόστος στην μονάδα. Ότι αυτός που το τρέχει δεν τον ενδιαφέρει το κόστος του OS
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giotis1982 είπε Ότι αυτός που το τρέχει δεν τον ενδιαφέρει το κόστος του OS https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/virtual-machines/windows/ https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/virtual-machines/linux/ Ενδεικτικά το B1S με linux $0.0104/hour και με windows $0.0144/hour. Τα φιλιά μου! Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από ChownTuen
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ChownTuen είπε https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/virtual-machines/windows/ https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/virtual-machines/linux/ Ενδεικτικά το B1S με linux $0.0104/hour και με windows $0.0144/hour. Τα φιλιά μου! Πάτα το κουμπί που λέει AHUB και θα δεις τι λέω. Όσοι έχουν άδειες Windows Server πληρώνουν μόνο το VM. Η ψάξε Azure Hybrid Use Benefit. Το νόημα από αυτό που λέω είναι πως όσοι θέλουν linux και τσάμπα να το έδινες τον Windows Server πάλι linux θα έπαιρναν. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
polaki Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, jimmy213 είπε Το προϊόν που θα σου πλασάρει ο πωλητής είναι το Azure, κι όχι τα Windows Server. Εκεί σε θέλει πελάτη η MS. Δεν θέλω Azure, θέλω υποδομή σε δικά μου datacenter. Θέλω λειτουργικό σύστημα για όλο μου το infrastructure. Έστω ότι είμαι η AlphaBank. Πώς με κάνει πελάτη η Microsoft Hellas για παράδειγμα? Ή η Microsoft Romania, αν μιλάμε πχ για την Vodafone Ρουμανίας. 22 ώρες πριν, giotis1982 είπε Τι εννοείς; Άμα θέλεις Linux τότε Linux θα πάρεις. Αυτό είναι σαν να μου λες ότι εσύ θέλεις Coca Cola και εγώ να σου δίνω Pepsi με το ζόρι. Δεν είναι ανταγωνιστικό. Κάποια γίνονται σε Windows και κάποια σε Linux. Ότι βολεύει εσένα θα πάρεις. Διάβασε παραπάνω. Εγώ είμαι η Interamerican η Cosmote ή η Τράπεζα Πειραιώς και θέλω infrastructure σε δικά μου datacenter. Δεν θέλω ούτε Azure ούτε Amazon ούτε Google. Και προφανώς δεν ΞΕΡΩ ΚΑΝ αν θέλω Linux που μου λες. Ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση server OS για τα specs που θα θέσω. Η δουλειά λοιπόν του πωλητή είναι να πάρει τα specs, και να μου πλασάρει την λύση που προτείνει. Φωνάζω λοιπόν 2 εταιρίες πληροφορικής, έστω στην τύχη την InfoQuest και τον (πλέον χρεοκοπημένο) Πουλιάδη. Πώς θα μου πουλήσει ο Πουλιάδης license για Windows Server, όταν του πω εγώ του πωλητή (Official Microsoft Reseller εντωμεταξύ, όχι κάνα τυχαίο) ότι η ίδια η Microsoft χρησιμοποιεί Linux στην υποδομή της? Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από polaki
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, polaki είπε Δεν θέλω Azure, θέλω υποδομή σε δικά μου datacenter. Θέλω λειτουργικό σύστημα για όλο μου το infrastructure. Έστω ότι είμαι η AlphaBank. Πώς με κάνει πελάτη η Microsoft Hellas για παράδειγμα? Ή η Microsoft Romania, αν μιλάμε πχ για την Vodafone Ρουμανίας. Διάβασε παραπάνω. Εγώ είμαι η Interamerican η Cosmote ή η Τράπεζα Πειραιώς και θέλω infrastructure σε δικά μου datacenter. Δεν θέλω ούτε Azure ούτε Amazon ούτε Google. Και προφανώς δεν ΞΕΡΩ ΚΑΝ αν θέλω Linux που μου λες. Ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση server OS για τα specs που θα θέσω. Η δουλειά λοιπόν του πωλητή είναι να πάρει τα specs, και να μου πλασάρει την λύση που προτείνει. Φωνάζω λοιπόν 2 εταιρίες πληροφορικής, έστω στην τύχη την InfoQuest και τον (πλέον χρεοκοπημένο) Πουλιάδη. Πώς θα μου πουλήσει ο Πουλιάδης license για Windows Server, όταν του πω εγώ του πωλητή (Official Microsoft Reseller εντωμεταξύ, όχι κάνα τυχαίο) ότι η ίδια η Microsoft χρησιμοποιεί Linux στην υποδομή της? Καλά σοβαρά τώρα; Όλοι έχουν Azure σε αυτά τα μεγέθη, όπως έχουν και linux Και Windows Server. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, τι νομίζεις ότι είναι άσχετοι στις τράπεζες πχ και δε ξέρουν τι θέλουν; Επίσης αν δεν ξέρεις εσύ πως θα σε βοηθήσει ο κάθε πωλητής. Δεν είναι αμάξι για να διαλέξεις αυτό που θέλεις. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται μόνο σε Linux και πράγματα που γίνονται μόνο σε Windows Server. Τυπικά θα έχεις γράψει ήδη τα Specs πριν να καλέσεις τον πωλητή. Ο πωλητής το μόνο που μπορεί να κάνει είναι Validate αν παίζουν στην πλατφόρμα του. Αν παίζουν και στις δυο τότε αρχίζουν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως το κόστος για να βγει μια απόφαση. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 43 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Παρά το κουμπί που λέει AHUB και θα δεις τι λέω. Όσοι έχουν άδειες Windows Server πληρώνουν μόνο το VM. Η ψάξε Azure Hybrid Use Benefit. Το νόημα από αυτό που λέω είναι πως όσοι θέλουν linux και τσάμπα να το έδινες τον Windows Server πάλι linux θα έπαιρναν. Αλήθεια δεν ξέρεις να κάνεις διάλογο ή απλά νιώθεις ωραία να διαφωνείς σε forums. Ισχυρισμός μου: Το linux μοιάζει διωγκομένη η χρήση του (σε σχέση με το Windows) επειδή πλέον VM έχει και ένας 5χρόνος που παίζει minecraft. Θέτωντας την σκέψη, ποια τα ποσοστά χρήσης των Windows σε πολύπλοκες εφαρμογές επιχειρήσεων. Ισχυρισμός σου: Αν σκάσεις 99 δις σε μαζικές άδειες, σε συμφέρει το Windows Απόδειξη του ισχυρισμού μου: Μα δες πόσο κάνει ΕΝΑ instance με linux και δες πόσο με Windows Ανταπάντηση σου: Ψάξε για τα προγράμματα μαζικών αδειών.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, ChownTuen είπε Αλήθεια δεν ξέρεις να κάνεις διάλογο ή απλά νιώθεις ωραία να διαφωνείς σε forums. Ισχυρισμός μου: Το linux μοιάζει διωγκομένη η χρήση του (σε σχέση με το Windows) επειδή πλέον VM έχει και ένας 5χρόνος που παίζει minecraft. Θέτωντας την σκέψη, ποια τα ποσοστά χρήσης των Windows σε πολύπλοκες εφαρμογές επιχειρήσεων. Ισχυρισμός σου: Αν σκάσεις 99 δις σε μαζικές άδειες, σε συμφέρει το Windows Απόδειξη του ισχυρισμού μου: Μα δες πόσο κάνει ΕΝΑ instance με linux και δες πόσο με Windows Ανταπάντηση σου: Ψάξε για τα προγράμματα μαζικών αδειών. Ο γραπτός λόγος δε βοηθάει, μια εταιρεία που έχει infra έχει ήδη Windows Servers. Όπως έχει και linux. Πιστεύεις ότι η διαφορά στο ποσοστό οφείλεται στον πιτσιρικά ή τον μπακάλη; και τέλος πάντων πιστεύεις ότι γίνεται λόγο κόστους; Αυτό είναι το point μου. Ότι συνειδητά επιλέγουν linux για πολλούς λόγους. Το κόστος μάλλον είναι ο τελευταίος. Αν ήταν ο πρώτος δε θα μιλούσαμε για Azure/AWS/Google, θα πήγαιναν στο hoster της γειτονιάς που τα δίνει κοψοχρονιά. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα