Hal9000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Πριν 3.5 χρόνια, ο Mark Russinovich, CTO του Azure της Microsoft, είχε δηλώσει ότι ένα στα 4 instances στην cloud υπηρεσία της Microsoft στηρίζεται στο Linux. Το 2017, η Microsoft ανακοίνωνε ότι το 40% των Azure virtual machines (VM) βασίζονταν στο Linux. Το Φθινόπωρο του 2018, ο Scott Guthire, υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft δήλωνε ότι «περίπου τα μισά virtual machines του Azure βασίζονται στο Linux». Και έτσι φτάνουμε στις μέρες μας όπου ο Sasha Levin, προγραμματιστής του Linux Kernel, αναφέρει ότι η χρήση του Linux μέσα στο Azure έχει πλέον ξεπεράσει αυτή των Windows. Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη αφού το Linux το συναντάμε συχνότερα σε εταιρικά περιβάλλοντα, σε servers που τρέχουν στις εγκαταστάσεις τους οι εταιρείες και φυσικά στο cloud. Αντιθέτως η έκδοση των Windows Server παρουσιάζει σημαντική μείωση στη χρήση τα τελευταία χρόνια, με το Linux να καταλαμβάνει το 68% της αγοράς και με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει. Κάτι τέτοιο το είχε προβλέψει και η Microsoft αφού σε δηλώσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Scott Guthrie είχε αναφέρει ότι τα ποσοστά του Linux αυξάνονται κάθε μήνα». Πάντως η επικράτηση του Linux δεν οφείλεται μόνο στους χρήστες αλλά και στις εγγενείς υπηρεσίες του Azure οι οποίες τρέχουν συχνά κάποια έκδοση του Linux, και με τη Microsoft να επεκτείνει τη χρήση του συγκεκριμένου λειτουργικού σε νέες υπηρεσίες που ετοιμάζει όπως το Azure Software Defined Network (SDN). Συνολικά το Azure υποστηρίζει 8 διαφορετικά Linux distros, χωρίς να προσμετράται σ' αυτό και το Azure Sphere, το ίδιο λογισμικό της εταιρείας το οποίο τρέχει μια «custom έκδοση του Linux». Και όλα τα παραπάνω, όταν ο προηγούμενος CEO της Microsoft, Steve Balmmer, χαρακτήριζε το Linux «καρκίνο», για να το αγαπήσει λίγα χρόνια μετά και με την εταιρεία να αποτελεί πλέον πλατινένιο μέλος του ιδρύματος Linux και να το ενσωματώνει στα Windows. ZDNet Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Ε, ναι, αρκεί να τρέχει σε azure. Δε τους νοιάζει τι θα επιλέξεις αρκεί να τους τα σκάσεις.
kawavn800 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Νομίζω ότι κανείς δεν θα διαφωνήσει , ότι οτιδήποτε πληρώνεις απαιτείς να είναι αξιόπιστο και να καλύπτει τις ανάγκες σου μακροπρόθεσμα να έχεις υποστήριξη κλπ κλπ. Τι σχέση μπορεί να έχει το free bsd me to mojave ; οι ελεύθερες διανομές με τις πληρωμένες; Ανάλογα με το μπράτσο είναι και το μπάτσο λέει ο λαός. Καλό καλοκαίρι σε όλους. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Εντωμεταξύ το πραγματικό cloud δεν είναι τα Virtual machine. Το πως κατάφεραν να έχουν περισσότερα linux instances απο τους ανταγωνιστές τους είναι αξιοθαύμαστο.
Fotek75 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Νομίζω πως ακόμα υπάρχει η παρεξήγηση μεταξύ virtualization και cloud services . Πλέον έχει αλλάξει το πως χτίζουμε υπηρεσίες στο cloud με microservices ,dockers,pipelines etc που σίγουρα σε linux OS έχεις περισσότερη ευελιξία . Οι έννοια το VM δεν υπάρχει πια όπως την είχαμε στο μυαλό μας και πλέον έχεις υπηρεσίες που συνδιάζεις . Ο κόσμος για τους sysadmin και IT professionals αλλάξει και η microsoft το έχει καταλάβει και για αυτό το άνοιγμα στα open source. Φυσικά κατά την γνώμη μου πάντα επίσης το free FooS είναι επίσης μια αυταπάτη αφού άμα το χρησιμοποιείς για enterprise λύσεις θα χρειαστείς κάποια τεράστια συμβόλαια συντήρησεις . Σαν συμπέρασμα η κόντρα open source -Microsoft έχει πεθάνει και είναι μόνο στο να τσακωνόμαστε στα forum, καλό είναι όλοι οι επαγγελματίες του χώρου να προετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα ... 5
kon14 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, Kwsths67 είπε GNU/Linux Ποτέ δεν κατάλαβα το hard-on που παθαίνουν μερικά άτομα με τις over the top χαζομάρες του FSF (ασχέτως με την πολιτική περί privacy και freedom). Γιατί σου φαίνεται σωστό να προσδιορίσεις στον τίτλο το GNU project για την συνεισφορά του, η οποία αν και διόλου αμελητέα γίνεται ολοένα και μικρότερη όσο οι διανομές αντικαθιστούν πολλά απο τα GNU system tools με νεότερα, και όχι οποιοδήποτε άλλο από τα projects/foundations που συνεισφέρουν κατά πολύ περισσότερο σε αυτές τις διανομές; Λογικά θα πρέπει να ποστάρεις μέσω Grub2/GNU/OpenRC/Linux/KDE/Mozilla/Firefox αυτή τη στιγμή; 3
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Για server αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε! Όσες φορές έχω ασχοληθεί με Windows Server, μόνο πονοκέφαλος και γκρίνια. Τσιμπημένο λίγο το Azure, αλλά πάει μπάλα και όποιον πελάτη το έχει ανάγκη τον χρεώνεις αναλόγως.
polaki Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Κατανοώ το να επιλέγει μία οποιαδήποτε εταιρία Linux για τα συστήματά της, ένας απτους λόγους είναι το κόστος, ένας άλλος μικρότερος είναι η μεγαλύτερη ποικιλία σε linux Admins σε σχέση με Windows Admins. Η Microsoft όμως που δεν έχει ΟΥΤΕ θέμα κόστους, ΟΥΤΕ θέμα Windows Admins, πώς εξηγεί το ότι πάει σε Linux? Να το θέσω αλλιώς: ΠΩΣ στην ευχή του όποιου Θεού θα έρθει σε μένα ένας πωλητής να μου πλασάρει το προϊόν της Microsoft και να το πληρώσω χρυσό, όταν έχω να του αντιτάξω ότι η ΙΔΙΑ η Microsoft χρησιμοποιεί περισσότερο το Linux? 1
jimmy213 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, polaki είπε Να το θέσω αλλιώς: ΠΩΣ στην ευχή του όποιου Θεού θα έρθει σε μένα ένας πωλητής να μου πλασάρει το προϊόν της Microsoft και να το πληρώσω χρυσό, όταν έχω να του αντιτάξω ότι η ΙΔΙΑ η Microsoft χρησιμοποιεί περισσότερο το Linux? Το προϊόν που θα σου πλασάρει ο πωλητής είναι το Azure, κι όχι τα Windows Server. Εκεί σε θέλει πελάτη η MS. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, polaki είπε Κατανοώ το να επιλέγει μία οποιαδήποτε εταιρία Linux για τα συστήματά της, ένας απτους λόγους είναι το κόστος, ένας άλλος μικρότερος είναι η μεγαλύτερη ποικιλία σε linux Admins σε σχέση με Windows Admins. Η Microsoft όμως που δεν έχει ΟΥΤΕ θέμα κόστους, ΟΥΤΕ θέμα Windows Admins, πώς εξηγεί το ότι πάει σε Linux? Να το θέσω αλλιώς: ΠΩΣ στην ευχή του όποιου Θεού θα έρθει σε μένα ένας πωλητής να μου πλασάρει το προϊόν της Microsoft και να το πληρώσω χρυσό, όταν έχω να του αντιτάξω ότι η ΙΔΙΑ η Microsoft χρησιμοποιεί περισσότερο το Linux? Τι εννοείς; Άμα θέλεις Linux τότε Linux θα πάρεις. Αυτό είναι σαν να μου λες ότι εσύ θέλεις Coca Cola και εγώ να σου δίνω Pepsi με το ζόρι. Δεν είναι ανταγωνιστικό. Κάποια γίνονται σε Windows και κάποια σε Linux. Ότι βολεύει εσένα θα πάρεις.
sonymegas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατι βλακες ειναι να πληρωνουν για Licence .. για να εχουν Windows? που δεν σκέφτεται καμια εταιρια ποτε να βαλει να εχει να κανεις install τα Windows χωρις κλειδί και να βαζεις δικο σου μετα? χωρις να πληρωνεις extra? Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από sonymegas
EuphangeL Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, kon14 είπε Ποτέ δεν κατάλαβα το hard-on που παθαίνουν μερικά άτομα με τις over the top χαζομάρες του FSF (ασχέτως με την πολιτική περί privacy και freedom). Γιατί σου φαίνεται σωστό να προσδιορίσεις στον τίτλο το GNU project για την συνεισφορά του, η οποία αν και διόλου αμελητέα γίνεται ολοένα και μικρότερη όσο οι διανομές αντικαθιστούν πολλά απο τα GNU system tools με νεότερα, και όχι οποιοδήποτε άλλο από τα projects/foundations που συνεισφέρουν κατά πολύ περισσότερο σε αυτές τις διανομές; Λογικά θα πρέπει να ποστάρεις μέσω Grub2/GNU/OpenRC/Linux/KDE/Mozilla/Firefox αυτή τη στιγμή; @Kwsths67 σε τελείωσε
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, EuphangeL είπε @Kwsths67 σε τελείωσε Μόνο που εγώ έκανα πλάκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα