Προς το περιεχόμενο

Fans για εισαγωγή αέρα (intake) σε H200i

georpapas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά είμαι κάτοχος ενός pc με τα εξής χαρακτηριστικά:

Cpu: ryzen 2700x με cooler noctua NH U12s double fan

Gpu: msi armor rtx 2070 oc

Psu: Seasonic focus gold 750w

Αυτά σε ενα  Nzxt H200i

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι η κάρτα γραφικών σε χρήση για βαριά παιχνίδια όπως pubg φτάνει μεχρι και 81 βαθμούς με αποτέλεσμα επειδή και το κουτί είναι μικρό η θερμοκρασία να συρρικνώνεται,  έτσι ζεσταίνεται αρκετά μέχρι και το τζάμι του κουτιού στο ύψος του επεξεργαστή και στο ύψος της κάρτας.

Έχω 4 case fans (ένα πίσω και ένα πάνω) και 2 case fans μπροστά nzxt aer f 140 και aer p 140 τα οποία για να κάνουν δουλεία και να παραμείνει η θερμοκρασία στους 80 τα τρέχω στο 100%. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια fans μήπως και βελτιωθεί η θερμοκρασία;

Επίσης ποια η διαφορά των static pressure fans και airflow;  Μπροστά το κουτί είναι κλειστό με dust filter, θα άλλαζε κάτι αν πήγαινα σε static pressure fans για intake;

Ευχαριστώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, georpapas είπε

Επίσης ποια η διαφορά των static pressure fans και airflow;  Μπροστά το κουτί είναι κλειστό με dust filter, θα άλλαζε κάτι αν πήγαινα σε static pressure fans για intake;

Απ όσο θυμάμαι οι static pressure  ανεμιστήρες (στατικής πίεσης) είναι κυρίως για την ψύξη των επεξεργαστών η να αναρροφούν από φίλτρο και να στέλνουν μέσα στο κουτί Οι airflow ( ανεμιστήρες ροής αέρα) για την εξαγωγή του αέρα Τώρα το αν θα αλλάξει θα πρέπει να δοκιμάσεις έστω έναν  static pressure να βάζει μια και έχεις φίλτρο σκόνης

Είμαι ανάμεσα στα  noctua industrial A14 2000pwm και στο ΝF A14 pwm μήπως έχεις καποιό απο τα παραπάνω? 

Εχουν μεγάλη διαφορά στο static pressure αλλα και στο airflow υπερισχυει το industrial όμως με κόστος τον θόρυβο στα 31db max

Επισκέπτης

31 db δεν είναι πολλά, και σκέψου ότι δεν θα τα τρέχεις και στο max. Κομπλέ είναι, Noctua είναι εγγύηση. Και εγώ την ίδια ψήκτρα έχω και την έβαλα στο 100% για να δοκιμάσω stress και πιο πολύ ακουγόταν ο HDD..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλάζεις τροφοδοτικό σε sfx άμεσα

Ότι κ να κάνεις σου κόβει αέρα το atx psu σου που χεις τώρα!!

Προτεινόμενα:

Corsair SF600 ή 750

Επίσης και τεράστιο είναι για ΙΤΧ το συγκεκριμένο κ με κακό airflow. Οκ έχει τζάμι, όμορφο δείχνει αλλά κ πάλι....

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

Μην δωσεις τσαμπα λεφτα σε εξτρα φανακια.

Δυστηχως σε περιοριζει παρα πολυ το ιδιο το κουτι,εξου και οι ψηλες θερμοκρασιες(+τωρα το καλοκαιρι)

https://www.skroutz.gr/s/14621751/NZXT-H200i.html#reviews

Φαινεται και στις εικονες οτι η καρτα γραφικων ειναι πολυ κοντα στο shroud του τροφοδοτικου και τα βρισκει σκουρα.

Σκεψου οτι η εν λογω καρτα κανονικα πρεπει να εχει κατω απο 68βαθμους https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_rtx_2070_armor_8g_review,8.html

3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Προτεινόμενα:

Corsair SF600 ή 750

Επίσης και τεράστιο είναι για ΙΤΧ το συγκεκριμένο κ με κακό airflow. Οκ έχει τζάμι, όμορφο δείχνει αλλά κ πάλι....

Το τροφοδοτικό είναι καινούριο διάβασα οτι δημιουργεί και αυτό θέμα λόγω όγκου απλα για να αλλαχτεί ακομή και τώρα δύσκολα.

2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Μην δωσεις τσαμπα λεφτα σε εξτρα φανακια.

Δυστηχως σε περιοριζει παρα πολυ το ιδιο το κουτι,εξου και οι ψηλες θερμοκρασιες(+τωρα το καλοκαιρι)

https://www.skroutz.gr/s/14621751/NZXT-H200i.html#reviews

Φαινεται και στις εικονες οτι η καρτα γραφικων ειναι πολυ κοντα στο shroud του τροφοδοτικου και τα βρισκει σκουρα.

Σκεψου οτι η εν λογω καρτα κανονικα πρεπει να εχει κατω απο 68βαθμους https://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_rtx_2070_armor_8g_review,8.html

Η κάρτα που παρεθεσες είναι η απλή αυτή  που έχω είναι η oc δεν παει πανω απο 80 παντα μένει 79-80 στα βαριά games. Οποτε σε αυτη θα ναι λιγο πιο αυξημενα. Αλλα και παλι

3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Προτεινόμενα:

Corsair SF600 ή 750

Έχω αυτα τα φανάκια τα δουλεύω 100% σε pubg και ακούγονται αεροπλάνο.... τα 31 db για τα industrial σου φαίνονται πολλά; λεω μήπως επειδή εχουν μεγαλύτερο airflow μηπως και καταφέρουν να διώχνουν πιο γρήγορα τον αέρα προς τα έξω και έτσι δεν ανεβάζει τοσο.

4 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

31 db δεν είναι πολλά, και σκέψου ότι δεν θα τα τρέχεις και στο max. Κομπλέ είναι, Noctua είναι εγγύηση. Και εγώ την ίδια ψήκτρα έχω και την έβαλα στο 100% για να δοκιμάσω stress και πιο πολύ ακουγόταν ο HDD..

31db δεν είναι πολλα? Δεν ξερω σκεψου εχω αυτα που ανέφερα και επειδη σε pubg δουλεύουν 100% κανουν σαν αεροπλάνο τώρα το 31 με το 35 και 38 δεβ ξέρω αν έχουν διαφορές μεγάλες

Δε θα αλλάξει τίποτα. Καταλαβαίνεις θαρρώ πως η κάρτα δεν έχει ούτε 2 εκατοστά αναπνοής εκεί; Λόγω που το ύψος του τροφοδοτικού κόβει τον αέρα που μάταια προσπαθεί να τραβήξει η κάρτα από τις γρίλιες του psu shroud. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Fulgore είπε

These tests have been performed with a 20~21 Degrees C room temperature,

479867248_Annotation2019-04-05141824.png

αυτα ειναι τα stock. οποτε ειναι well within spec για μερες καυσωνα κι αν δεν εχει κλιματισμο.

οχι πως δεν βελτιωνεται, αλλα οχι οτι υπαρχει λογος ανησυχιας.

Επεξ/σία από rofl

56 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Δε θα αλλάξει τίποτα. Καταλαβαίνεις θαρρώ πως η κάρτα δεν έχει ούτε 2 εκατοστά αναπνοής εκεί; Λόγω που το ύψος του τροφοδοτικού κόβει τον αέρα που μάταια προσπαθεί να τραβήξει η κάρτα από τις γρίλιες του psu shroud. 

Ναι ξέρω απλά το να αλλάξω τροφοδοτικό είναι πάρα πολλά εξτρά λεφτά σε σχέση με τα φανάκια....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίνεις αυτό που χεις κ τσεκαρεις το SF600 GOLD

τα ίδια χρήματα με φανακια θα πάει.

Κ γω itx system εχω

Ρώτα κ δω να δεις τι θα σου πουν https://www.reddit.com/r/sffpc

Επεξ/σία από 7nisiotis

43 λεπτά πριν, rofl είπε

These tests have been performed with a 20~21 Degrees C room temperature,

479867248_Annotation2019-04-05141824.png

αυτα ειναι τα stock. οποτε ειναι well within spec για μερες καυσωνα κι αν δεν εχει κλιματισμο.

οχι πως δεν βελτιωνεται, αλλα οχι οτι υπαρχει λογος ανησυχιας.

Ναι ξέρω ότι είναι στα πλαίσια ο χώρος είναι χωρίς κλιματιστικό για καλοκαιρι είναι καλά πιστεύω αλλά έλεγα μήπως με άλλα φανς δω διαφορά πχ τα καινουρια να σπρώχνουν με περισσότερη δύναμη των αέρα προς τα exhaust fans και έτσι να μην μαζεύει ανεβαίνει τόσο ψηλά η θερμοκρασία

1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Δίνεις αυτό που χεις κ τσεκαρεις το SF600 GOLD

τα ίδια χρήματα με φανακια θα πάει.

Κ γω itx system εχω

Ρώτα κ δω να δεις τι θα σου πουν https://www.reddit.com/r/sffpc

Προσπαθησα λίγο να την σηκωσω εστω και λιγο όσο σηκώθηκε και επεσε τωρα στα 78 max. To psu το εχω να φυσαει κατα επανω μήπως να το εβαζα κατα κατω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...