yolaz Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Γνωριζει καποιος να μου πει με σιγουρια πως ακριβως υπολογιζεται ο ακριβης χρονος καθυστερησης σε μια πτηση? Σας παραθετω το δικο μου παραδειγμα. Η πτηση ηταν κανονισμενη για 16:00 και αναμενομενη ωρα αφιξης στον προορισμο ηταν 17:55. Διαρκεια πτησης δηλαδη 1 ωρα και 55 λεπτα. Τελικα μετα απο καθυστερηση πεταξα στις 17:23 και εφτασα 18:53. Την διαδρομη δηλαδη την εκανε σε 1 ωρα και 30 λεπτα. Η ερωτηση μου ειναι αν υπολογιζεται ο χρονος καθυστερησης αν αφαιρεσουμε την προγραμματισμενη ωρα αφιξης απο ωρα που εφτασα τελικα (ΔΗΛΑΔΗ 58 ΛΕΠΤΑ) η αν ειναι η 1 ωρα και τα 23 λεπτα που περιμενα στο αεροδρομιο μεχρι να απογειωθει το αεροσκαφος. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από yolaz
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 11 λεπτά πριν, yolaz είπε Καλησπερα. Γνωριζει καποιος να μου πει με σιγουρια πως ακριβως υπολογιζεται ο ακριβης χρονος καθυστερησης σε μια πτηση? Σας παραθετω το δικο μου παραδειγμα. Η πτηση ηταν κανονισμενη για 16:00 και αναμενομενη ωρα αφιξης στον προορισμο ηταν 17:55. Διαρκεια πτησης δηλαδη 1 ωρα και 55 λεπτα. Τελικα μετα απο καθυστερηση πεταξα στις 17:23 και εφτασα 18:53. Την διαδρομη δηλαδη την εκανε σε 1 ωρα και 30 λεπτα. Η ερωτηση μου ειναι αν υπολογιζεται ο χρονος καθυστερησης αν αφαιρεσουμε την προγραμματισμενη ωρα αφιξης απο ωρα που εφτασα τελικα (ΔΗΛΑΔΗ 58 ΛΕΠΤΑ) η αν ειναι η 1 ωρα και τα 23 λεπτα που περιμενα στο αεροδρομιο μεχρι να απογειωθει το αεροσκαφος. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Λογικά ώρα άφιξης μετράει.
j0hnn1e Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Ώρα άφιξης πάντα. Επειδή οι αεροπορικές μπορούν να πετάξουν πιο "γρήγορα" προς τον προορισμό εαν θέλουν, οπότε σε περίπτωση καθυστέρησης συνήθως χαλάνε παραπάνω καύσιμο για να μην μπλέκουν με αποζημιώσεις. Στην περίπτωση σου η καθυστέρηση είναι 58 λεπτά.
yolaz Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μαλιστα. Κ γω αυτο φανταζομαι. Επειδη ηταν πτηση με ανταποκριση και εχασα την επομενη που θα πηγαινε στον τελικο προορισμο. Εβαλαν βεβαια αλλο αεροπλανο το οποιο και αυτο καθυστερησε. Επειδη ψαχνω για αποζημιωση και τους εστειλα mail, μου ειπαν οτι η συνολικη καθυστερηση ηταν 2 ωρες και 44 λεπτα, κατω δηλαδη απο τις 3 ωρες που χρειαζονται για να δικαιουσαι αποζημιωση. Εγω βεβαια πιστευω πως ηταν πολυ μεγαλυτερη η καθυστερηση
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, yolaz είπε Μαλιστα. Κ γω αυτο φανταζομαι. Επειδη ηταν πτηση με ανταποκριση και εχασα την επομενη που θα πηγαινε στον τελικο προορισμο. Εβαλαν βεβαια αλλο αεροπλανο το οποιο και αυτο καθυστερησε. Επειδη ψαχνω για αποζημιωση και τους εστειλα mail, μου ειπαν οτι η συνολικη καθυστερηση ηταν 2 ωρες και 44 λεπτα, κατω δηλαδη απο τις 3 ωρες που χρειαζονται για να δικαιουσαι αποζημιωση. Εγω βεβαια πιστευω πως ηταν πολυ μεγαλυτερη η καθυστερηση Δεν χωράνε προσωπικές απόψεις σε αυτό, τι ώρα ήταν προγραμματισμένη η άφιξη στον τελικό σου προορισμό και τι ώρα έφτασες τελικά?
yolaz Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 19:00 ηταν να φτασω και εφτασα στις 21:28, συμφωνα παντα με το flightradar
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, yolaz είπε 19:00 ηταν να φτασω και εφτασα στις 21:28, συμφωνα παντα με το flightradar Τότε η καθυστέρηση σου ήταν ακριβώς 2 ώρες και 28 λεπτά, συνεπώς δεν δικαιούσαι αποζημίωση, εκτός και αν η απόσταση της πτήσης ήταν κάτω από 1.500km. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από Joshua21
yolaz Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 ναι ηταν κατω απο 1500 χλμ. Θεσσαλονικη - Ζυριχη
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, yolaz είπε ναι ηταν κατω απο 1500 χλμ. Θεσσαλονικη - Ζυριχη Ξέχασες την ανταπόκριση (μετεπιβίβαση).
yolaz Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 μετραει κ αυτη δηλαδη στην αποσταση? δεν ειναι μονο ο τελικος απο τον αρχικο προορισμο?
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 14 λεπτά πριν, yolaz είπε μετραει κ αυτη δηλαδη στην αποσταση? δεν ειναι μονο ο τελικος απο τον αρχικο προορισμο? Φυσικά και μετράει, αν πχ έκανες μετεπιβίβαση Αθήνα το ταξίδι δεν ήταν 600 (300+300) χλμ μεγαλύτερο?
teddy71 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μια ώρα καθυστέρηση είχες και το έκανες ζήτημα και κοιτάς μήπως παίζει να πάρεις αποζημειωση. 3-4 ώρες που κανείς να πας ή να γυρίσεις από Χαλκιδική Θεσσαλονίκη για μια διαδρομή 1+1,5 ώρα δηλαδή 2+ωρες καθυστέρηση δεν σε χαλάει???? 3
ExTaCy1337 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, teddy71 είπε Μια ώρα καθυστέρηση είχες και το έκανες ζήτημα και κοιτάς μήπως παίζει να πάρεις αποζημειωση. 3-4 ώρες που κανείς να πας ή να γυρίσεις από Χαλκιδική Θεσσαλονίκη για μια διαδρομή 1+1,5 ώρα δηλαδή 2+ωρες καθυστέρηση δεν σε χαλάει???? 2 μιση ωρες ειχε στον τελικο προορισμο του. Το παλικαρι μπορει να πηγε για δουλεια εκει να ειχε κατι να κανει, εδω σε ενοικιαζομενα δωματια που εκλεισα και δεν ειχε reception ελεγε αν αργησεις στο τσεκ ιν μπαινεις την επομενη μερα. παλι καλα σε αυτο που εκλεισα αυτη εμενε διπλα! Αλλα δεν κρατηθηκες, ειπες την εξυπναδα σου. 🤗 1
gthe Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Ώρα αναχώρησης = boarding complete και το αεροπλάνο ξεκινάει να κινείται. Ώρα άφιξης = Landing Complete χωρίς το χρόνο να βγεις από το αεροδρόμιο. Το αν θα φας εσύ μετά 20 λεπτά ή μια ώρα να περπατήσεις ή έλεγχο διαβατηριών δεν ενδιαφέρει καμία αεροπορική. Κάθε πτήση είναι ξεχωριστή και οι ανταποκρίσεις αποτελούνται από 2 πτήσεις. Αν χάσεις την 2η πτήση σου είναι ζήτημα της αεροπορικής και θα πάρεις την αποζημιώση που προβλεπεται. Αν έχεις ξεχωριστές πτήσεις διαφορετικών εταιριών, δικό σου πρόβλημα. Την τελική καθυστέρηση στο προορισμό δεν την μετράει κανείς και δεν γίνεται να υπολογιστεί αφού βάζει πολλούς παράγοντες μαζί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα