Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κακά τα ψέματα premium και 18Κ δεν πάνε μαζί. Εγώ που πήρα καινουργιο αυτοκίνητο πριν 1 χρόνο, δεν σκέφτηκα κάν το Diesel, λόγω του οτι είναι 110% σίγουρο οτι στα επόμενα 1-2-3 χρόνια θα καταργηθούν (δεν θα κατασκευάζονται πλεον). Ενα γρήγορο άρθρο που βρήκα: "Paris, and Brussels now have the power to ban diesel cars from their roads. It follows a decision by the European Court to relax EU emissions limits. Now, any car that does not comply with the latest Euro 6d TEMP rules could be banned."

Προσωπικά πιστεύω μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα απαγορέψουν και τα euro 6

• Like 3
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, skipperas είπε

Περίμενα ίσως αιτιολογημένες απαντήσεις όπως: 

- τα 18κ είναι πολλά για 60κ km

- τα 18κ είναι πολλά για diesel euro 5

- τα 18κ είναι πολλά για μεταχειρισμένο

- τα 18κ είναι πολλά για 4 χρόνων αμάξι

- όλα τα παραπάνω

Μας δουλευεις ρε φιλε?

Τι αιτιολογημενες απαντησεις θελεις αν δεν ξερουμε την μαρκα τουλαχιστον?

Στα χαρακτηριστικα που λες υπαρχει και renault π.χ. υπαρχει και bmw που μπορει να εχει αρχικη τιμη 35000. Το ιδιο πραγμα ειναι? Το ενα μπορει να αξιζει 18k το αλλο οχι. Τα δαχτυλα μας θα μυρισουμε?

Επεξ/σία από crom251
  • Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, skipperas είπε

Καλησπέρα στη παρέα,

Βρίσκομαι αυτή τη περίοδο σε αναζήτηση αυτοκινήτου, μεταχειρισμένου για την ακρίβεια. Η ερώτηση μου είναι απλή: 

Θα αγοράζατε αυτοκίνητο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά;

Diesel Euro 5, 1η άδεια 2015, 60.000km, 1500cc, 115hp, 18.000€

Δεν αναφέρω μάρκα/μοντέλο, μηχανολογική/εξωτερική κατάσταση, χώρους, γούστα κλπ κλπ. Υποθέστε ότι αυτά είναι στα γούστα σας.

Περιμένω τις απόψεις σας!

ΟΧΙ στον συνδυασμό που αναφέρατε , κυρίως διότι η ζητούμενη τιμή είναι πολύ υψηλή δλδ αν το άκουγα εκείνη την ώρα η πρώτη μου σκέψη θα ήταν , τόσα τους λείπουν κι' ας ήταν και Α8 , δεύτερον διότι έχει γίνει παρανόηση με το diesel το οποίο πνέει πλέον τα λοίσθια σαν επιλογή , τρίτον διότι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η σωστή συντήρηση ενός πετρελαιοκινητήρα είναι πολύ πιο ακριβή από του άλλου και τονίζω το σωστή , τέταρτον διότι ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι η θεωρητική οικονομία ενός τέτοιου συνδυασμού θα πάει περίπατο αν κοπεί η επιδότηση στην τιμή του λίτρου  ........ 

Το κύριο κριτήριο για την αγορά ενός diesel κινητήρα και όχι αυτοκινήτου είναι η μακροζωία του εφόσον αυτός συντηρείται σωστά . Αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει πάνω από 1.500.000 χλμ και η αξία του βρίσκεται στο αν κάποιος διανύει μεγάλο αριθμό χλμ . 

Επίσης σημαντικό είναι πως πρέπει να είναι μεγάλος κινητήρας άρα και μεγάλο αυτοκίνητο , το οποίο θα αγοραστεί με την λογική της αντικατάστασης του συνολικά μετά μια εικοσαετία οπότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και για σχετική απόσβεση της τιμής αγοράς του .

Οι μικρότεροι diesel για να επιζήσουν και να κινηθούν αξιοπρεπώς φοράνε κάποια τουρμπίνα κατ' ανάγκη , η οποία προσθέτει στο αυξημένο κόστος συντήρησης αλλά όχι στην οικονομία σε κατανάλωση .

Σημ. ένας κινητήρας diesel είναι βαρύτερος σε κατασκευή από έναν βενζίνης το οποίο προσθέτει στο συνολικό βάρος αλλά και στην αναλογία κιλών ανά ίππο .

Ναι , θα αγόραζα ένα 530 td ....... όχι όμως ένα κάτι στα 1.4 l ..... , καλή επιτυχία . Με 18.000 οι επιλογές μου είναι πολύ μεγάλες .

Αν παρόλαυτα επιμείνετε , φροντιστε να μάθετε το κόστος του φίλτρου μικροσωματιδιων σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή , όπως επίσης και των μπεκ στον κινητήρα .

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, skipperas είπε

Ούτε καν. Απλά θα ήθελα να αποφύγω ενδεχόμενη προκατάληψη κατά της μάρκας σε περίπτωση που την ανέφερα. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Γιαυτό και τα κριτήρια που έθεσα εξ´αρχής ήταν πολύ συγκεκριμένα, 18κ για μοντέλο του ‘15 diesel 60k km εν έτει 2019

Περίμενα ίσως αιτιολογημένες απαντήσεις όπως: 

- τα 18κ είναι πολλά για 60κ km

- τα 18κ είναι πολλά για diesel euro 5

- τα 18κ είναι πολλά για μεταχειρισμένο

- τα 18κ είναι πολλά για 4 χρόνων αμάξι

- όλα τα παραπάνω

Ή πολύ απλά, περίμενα μια απάντηση που θα μου ενισχύσει το confirmation bias, που θα μου πει ότι δεν είναι άσχημη επιλογή και πάει λέγοντας.

Το να σας πω αν είναι vw, audi, bmw, mini, alfa, nissan, renault, mercedes, volvo κλπ είναι irrelevant.

18k σε καινούργιο (ημί) premium μικρομεσαία-μεσαία κατηγορία, μάλλον δεν έχεις πολλές επιλογές.

Τα λεφτά είναι πολλά . Δεν αξίζει . Πάρε μεταχειρισμένο premium του 2011 με 40.000 στα 8.000€ .

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, babisskg είπε

ΟΧΙ στον συνδυασμό που αναφέρατε , κυρίως διότι η ζητούμενη τιμή είναι πολύ υψηλή δλδ αν το άκουγα εκείνη την ώρα η πρώτη μου σκέψη θα ήταν , τόσα τους λείπουν κι' ας ήταν και Α8 , δεύτερον διότι έχει γίνει παρανόηση με το diesel το οποίο πνέει πλέον τα λοίσθια σαν επιλογή , τρίτον διότι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η σωστή συντήρηση ενός πετρελαιοκινητήρα είναι πολύ πιο ακριβή από του άλλου και τονίζω το σωστή , τέταρτον διότι ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι η θεωρητική οικονομία ενός τέτοιου συνδυασμού θα πάει περίπατο αν κοπεί η επιδότηση στην τιμή του λίτρου  ........ 

Το κύριο κριτήριο για την αγορά ενός diesel κινητήρα και όχι αυτοκινήτου είναι η μακροζωία του εφόσον αυτός συντηρείται σωστά . Αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει πάνω από 1.500.000 χλμ και η αξία του βρίσκεται στο αν κάποιος διανύει μεγάλο αριθμό χλμ . 

Επίσης σημαντικό είναι πως πρέπει να είναι μεγάλος κινητήρας άρα και μεγάλο αυτοκίνητο , το οποίο θα αγοραστεί με την λογική της αντικατάστασης του συνολικά μετά μια εικοσαετία οπότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και για σχετική απόσβεση της τιμής αγοράς του .

Οι μικρότεροι diesel για να επιζήσουν και να κινηθούν αξιοπρεπώς φοράνε κάποια τουρμπίνα κατ' ανάγκη , η οποία προσθέτει στο αυξημένο κόστος συντήρησης αλλά όχι στην οικονομία σε κατανάλωση .

Σημ. ένας κινητήρας diesel είναι βαρύτερος σε κατασκευή από έναν βενζίνης το οποίο προσθέτει στο συνολικό βάρος αλλά και στην αναλογία κιλών ανά ίππο .

Ναι , θα αγόραζα ένα 530 td ....... όχι όμως ένα κάτι στα 1.4 l ..... , καλή επιτυχία . Με 18.000 οι επιλογές μου είναι πολύ μεγάλες .

Αν παρόλαυτα επιμείνετε , φροντιστε να μάθετε το κόστος του φίλτρου μικροσωματιδιων σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή , όπως επίσης και των μπεκ στον κινητήρα .

Για ποια επιδότηση μιλάς στην τιμη του λίτρου?

Αυτα για τους τουρμπο κινητήρες είναι ιστορίες που λέγαμε 15 χρόνια πριν,εδώ και χρόνια όλοι οι ντίζελ κινητήρες έχουν τουρμπο.Ακομα όμως και στους βενζινοκινητήρες οι τουρμπίνες πια είναι πολύ διαδεδομένες.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, skipperas είπε

Δεν αναφέρω μάρκα/μοντέλο, μηχανολογική/εξωτερική κατάσταση, χώρους, γούστα κλπ κλπ. Υποθέστε ότι αυτά είναι στα γούστα σας.

Αυτά παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο.

Τα 18 χιλιάρικα μπορεί  να είναι και λίγα ακόμα και για 10αετιας και βάλε αμάξι.

Άλλο Μερκ και σια και άλλο Hyundai  και σία.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Sorry για το off topic, αλλά πως είστε κάποιοι τόσο σίγουροι ότι θα καταργηθεί το πετρέλαιο?
Από τη στιγμή που τα τέλη κυκλοφορίας πάνε με τους ρύπους, και όλα τα diesel (καινούρια - euro 6), έχουν γελοία τέλη κυκλοφορίας, άρα η καραμέλα των ρυπογόνων πάει περίπατο, για ποιο λόγο να τα απαγορεύσουν?
Ναι η εξέλιξή τους κοστίζει σε σύγκριση με βενζίνη και γι' αυτό πολλές εταιρίες τα σταματάνε τελείως.
Και δείτε όμως και κατά UK μεριά, που εκεί παίζει diesel ως επί το πλείστον.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αυτά παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο.

Τα 18 χιλιάρικα μπορεί  να είναι και λίγα ακόμα και για 10αετιας και βάλε αμάξι.

Δλδ οι πιο πολλοί άνθρωποι που δίνουν  18000 ευρώ για καινούργιο είναι μ@λ@κες ; 

Πόσο πολύ ψώνιο είναι κάποιος να δώσει 18000 για 10ετιας μτχ. .αλλα οκ ελλαδα ειμαστε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα 18Κ είναι πολλά για μεταχειρισμένο αμάξι εκτός αν είναι "πραγματικά καλή" ευκαιρία.

καλύτερα να δανειστείς από δικουύ σου ανθρώπους 2-3Κ ακόμη και να πάρεις αυτό που θες καινουριο.

Οσον αφορά οικονομία οι κορυφαίες επιλογές είναι φυσικό αέριο (για όλες τις χρήσεις αν έχει κοντά σου σχετικό βενζινάδικο) ή 4ης γενιάς υβριδικό toyota αν το >90% των χιλιομέτρων τα κάνεις εντός πόλης.

αυτές οι 2 επιλογές είναι ΜΑΚΡΑΝ οι ποιο οικονομικές στο καύσιμο) , όλες οι άλλες είναι 2-3 σκαλιά ποιο κάτω.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολλά τα 18 χιλιάρικα, και για τα χλμ του, και για την ηλικία του. Δεν πα να είναι ό,τι θέλει, χίλιες φορές καινούριο ή να "ρίξεις" την κατηγορία και να πας σε μτχ μαξ 2 ετών/30.000 χλμ. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα φίλε, μέχρι να το καταλάβεις, θα έχεις στα χέρια σου ένα αμάξι κοντά 10ετίας με ανύπαρκτη μεταπωλητική αξία. Είχα κάνει το λάθος να αγοράσω 8 χρονών αμάξι, επειδή ήταν "ευκαιρία" για τα σχετικά λίγα που κόστιζε, και μου βγήκε τελικά ο κούκος αηδόνι. Όσο πιο καινούριο, τόσο το καλύτερο φίλε, πραγματικά ΔΕΝ αξίζει να πάρεις την "μάρκα" έναντι του πιο σύγχρονου "κατώτερου" αυτοκινήτου

Επεξ/σία από Volgin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, skipperas είπε

Καλησπέρα στη παρέα,

Βρίσκομαι αυτή τη περίοδο σε αναζήτηση αυτοκινήτου, μεταχειρισμένου για την ακρίβεια. Η ερώτηση μου είναι απλή: 

Θεωρητικη ερωτηση = θεωρητικες απαντησεις....!!!!     

το μοντελο -μαρκα ειναι βασικη προυποθεση σε τετοιο ερωτημα...!    αλλο να ρωτας π.x. για megan, και αλλο για Mercedes- Jeep- κ.α...!     

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

τα 18Κ είναι πολλά για μεταχειρισμένο αμάξι εκτός αν είναι "πραγματικά καλή" ευκαιρία.

καλύτερα να δανειστείς από δικουύ σου ανθρώπους 2-3Κ ακόμη και να πάρεις αυτό που θες καινουριο.

55 λεπτά πριν, mp123 είπε

Δλδ οι πιο πολλοί άνθρωποι που δίνουν  18000 ευρώ για καινούργιο είναι μ@λ@κες ;

Πλάκα μας κάνετε?

Στην πολυκατοικία του αδελφού μου, γείτονας του… αγόρασε φέτος μεταχειρισμένο 22000 ευρώ ντούκου, ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο Volvo v60 cross country (2-3 χρονών νομίζω)... Full extra… δέρμα παντού… diesel… 50000km είχε διανύσει και το  έδινε όσο όσο γνωστός του, γιατί του έκατσε μόνιμη εργασία στην Αμερική και δεν άξιζε να το πάρει γιατί θα του έδιναν εταιρικό αυτοκίνητο + το μεγάλο κόστος μεταφοράς κλπ κλπ… το αυτοκίνητο αγοραστικέ καινούργιο πάνω από 60000 ευρώ…

Εσείς τώρα θα μου πείτε αν προτιμούσατε με τα 22000 ευρώ να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο αυτής της άξιας ή το μεταχειρισμένο v60;;;;;;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bromiaris είπε

Πλάκα μας κάνετε?

Στην πολυκατοικία του αδελφού μου, γείτονας του… αγόρασε φέτος μεταχειρισμένο 22000 ευρώ ντούκου, ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο Volvo v60 cross country (2-3 χρονών νομίζω)... Full extra… δέρμα παντού… diesel… 50000km είχε διανύσει και το  έδινε όσο όσο γνωστός του, γιατί του έκατσε μόνιμη εργασία στην Αμερική και δεν άξιζε να το πάρει γιατί θα του έδιναν εταιρικό αυτοκίνητο + το μεγάλο κόστος μεταφοράς κλπ κλπ… το αυτοκίνητο αγοραστικέ καινούργιο πάνω από 60000 ευρώ…

Εσείς τώρα θα μου πείτε αν προτιμούσατε με τα 22000 ευρώ να αγοράσετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο αυτής της άξιας ή το μεταχειρισμένο v60;;;;;;

ξαναδιάβασε το μνμ μου , είπα "πραγματικά καλή ευκαιρία".

Δημοσ.
12 ώρες πριν, skipperas είπε

Καλησπέρα στη παρέα,

bmw 116 ή mini cooper ή qashqai βγαινουν με αυτη την ιπποδυναμη απ'οσο θυμαμαι.

αν οντως ειμαστε σ'αυτα, προσωπικα θα αγοραζα το κουπερ που με ελαφρυ προγραμματισμο γινεται "γρηγοροτερο".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...