skipperas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα στη παρέα, Βρίσκομαι αυτή τη περίοδο σε αναζήτηση αυτοκινήτου, μεταχειρισμένου για την ακρίβεια. Η ερώτηση μου είναι απλή: Θα αγοράζατε αυτοκίνητο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά; Diesel Euro 5, 1η άδεια 2015, 60.000km, 1500cc, 115hp, 18.000€ Δεν αναφέρω μάρκα/μοντέλο, μηχανολογική/εξωτερική κατάσταση, χώρους, γούστα κλπ κλπ. Υποθέστε ότι αυτά είναι στα γούστα σας. Περιμένω τις απόψεις σας!
jon_pallis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Χωρίς κατασκευαστή και μοντέλο, πως να σου πει καποιος αν αξιζει ? Αλλη τιμή το Mercedes κι άλλη το Yugo 7
mp123 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Φυσικά όχι.με τα λεφτά Αυτά παίρνεις αξιοπρεπέστατο καινουργιο αυτοκίνητο με αγγυηση. Εκτός και θέλεις να είσαι premium με μεταχειρο που για εκεί το βλέπω χώρος παρεξήγηση. 2
skipperas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Καμία παρεξήγηση, κάποιοι συνειδητά επιλέγουν premium κατασκευαστές για δικούς τους λόγους δεν είναι κακό αυτό. Δε θέλω να αναφέρω κατασκευαστή γιατί οι απαντήσεις θα είναι ψιλο-biased.. Just now, paylidis said: Δε θα αγοραζα καν diesel σημερα... Εδώ θα συμφωνήσω και είναι ένας από τους ενδοιασμούς μου. Πόσο μάλλον όταν δίνεις 18κ. Ο λόγος όμως;
1988panos2171 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Diesel με 15.000/ετος λίγο δύσκολα. Αν ήταν από 25.000/ετος και πάνω θα το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο και σίγουρα θα ήταν και χαμηλότερη η τιμή του.
paylidis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 9 λεπτά πριν, skipperas είπε Εδώ θα συμφωνήσω και είναι ένας από τους ενδοιασμούς μου. Πόσο μάλλον όταν δίνεις 18κ. Ο λόγος όμως; 1ον βγάζουν ακριβές ζημιές - ειδικά στο μεταχειρισμένο μπορεί να βρεθείς σε ένα μήνα από την αγορά του με κοστούμι 5000-6000 για μπεκ αντλίες κλπ για μια μέση premium μαρκα, μετά έχεις dpf κλπ κλπ 2ον είναι δεδομένο ότι θα καταργηθούν κάποια στιγμή στην Αθήνα πάλι 3ον δεν είναι και τόσο οικονομικά - πλέον ίσως συμφέρει περισσότερο το φυσικό αεριο Και άλλοι λιγότερο σημαντικοί λόγοι. Σιγουρα πάντως δε θα έδινα 18000 για μεταχειρο πετρέλαιο. Με 21 παίρνεις καινούργιο πεντάθυρο ΜΙΝΙ Αυτόματο 1.5Τ
dtzgr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε Diesel με 15.000/ετος λίγο δύσκολα. Αν ήταν από 25.000/ετος και πάνω θα το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο και σίγουρα θα ήταν και χαμηλότερη η τιμή του. Τι σημασία έχει πόσα χιλιόμετρα ανά έτος έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης; Σημασία έχει πόσα σκοπεύει να κάνει ο TS. Την πληροφορία αυτή δεν την έχουμε.
nik0laus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 No way Hose... Με 18000 παίρνεις αξιοπρεπέστατο καινούργιο. Τουλάχιστον πες για ποιας κατηγορίας αυτοκίνητο ενδιαφέρεσαι Β,C,D,E ; 1
skipperas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 20 minutes ago, nik0laus said: No way Hose... Με 18000 παίρνεις αξιοπρεπέστατο καινούργιο. Τουλάχιστον πες για ποιας κατηγορίας αυτοκίνητο ενδιαφέρεσαι Β,C,D,E ; Τι εννοείς με B,C,D,E; Θα έλεγα ότι με ενδιαφέρει η κατηγορία που ακουμπάει premium. Μπορώ να θυσιάσω κάποια χαρακτηριστικά, αρκεί να είναι κάτι που να “γουστάρω”. Άρα καταλήγουμε ότι είναι ακριβό. Το λογικό δηλαδή. Αν και θα ´θελα κάποιον να υποστηρίξει και την άλλη άποψη. Πάντως καινούργιο στα 18κ δεν έχω δει κάτι που να με καλύπτει.
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, skipperas είπε Τι εννοείς με B,C,D,E; https://en.wikipedia.org/wiki/Euro_Car_Segment
kage Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πηγατε σε αλλο λεβελ .... ο ενας φοβαται μην του φανε την υποτιθέμενη ευκαιρία οχι μονο δεν βαζει λινκ αλλα δεν λεει μαρκα μοντελο και ταυτοχρονα απο κατω συζητηση για το αγνωστο μοντελο... Που να ξερουν αν αξιζει το αμαξι?αν δεν ξερουν αρχικη τιμη κ ποσα εξτρα εχει...στα παρακατω μερικα εξτρα ειναι +10κ απο αρχικη τιμη A class;bmw; qashqai ; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από kage 11
skipperas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 2 minutes ago, kage said: Το πηγατε σε αλλο λεβελ ....ο ενας φοβαται μην του φανε την υποτιθέμενη ευκαιρία οχι μονο δεν βαζει λινκ αλλα δεν λεει μαρκα μοντελο και ταυτοχρονα απο κατω συζητηση για το αγνωστο μοντελο... Που να ξερουν αν αξιζει αν δεν ξερουν αρχικη τιμη κ ποσα εξτρα εχει...στα παρακατω μερικα εξτρα ειναι +10κ απο αρχικη τιμη A class;x1; qashqai ; Ούτε καν. Απλά θα ήθελα να αποφύγω ενδεχόμενη προκατάληψη κατά της μάρκας σε περίπτωση που την ανέφερα. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Γιαυτό και τα κριτήρια που έθεσα εξ´αρχής ήταν πολύ συγκεκριμένα, 18κ για μοντέλο του ‘15 diesel 60k km εν έτει 2019 Περίμενα ίσως αιτιολογημένες απαντήσεις όπως: - τα 18κ είναι πολλά για 60κ km - τα 18κ είναι πολλά για diesel euro 5 - τα 18κ είναι πολλά για μεταχειρισμένο - τα 18κ είναι πολλά για 4 χρόνων αμάξι - όλα τα παραπάνω Ή πολύ απλά, περίμενα μια απάντηση που θα μου ενισχύσει το confirmation bias, που θα μου πει ότι δεν είναι άσχημη επιλογή και πάει λέγοντας. Το να σας πω αν είναι vw, audi, bmw, mini, alfa, nissan, renault, mercedes, volvo κλπ είναι irrelevant. 18k σε καινούργιο (ημί) premium μικρομεσαία-μεσαία κατηγορία, μάλλον δεν έχεις πολλές επιλογές.
bromiaris Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα (εγώ κάνω 16-17000 κάθε χρόνο) πας σε πετρέλαιο με κλειστά μάτια... έχω πραγματική κατανάλωση 4,1 λιτρα/100km με 1,35 ευρώ/λίτρο καυσίμου… Και άσε τους άλλους να τρομοκρατούν τον κόσμο με το κακό πετρέλαιο και να σκέπτονται αν πρέπει να μετακινήσουν το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο τους μέχρι το περίπτερο για να μην κάψει τα άντερα του… 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα