Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν φταίει η ζέστη. Η νοοτροπία του κουτοπόνηρου ωχαδερφιστή σουμάχερ νεοελληναρά (νεοελληναρίδας lol).

Ένας στους τέσσερις (τουλάχιστον) μιλάει σε κινητό ή παίζει σε αυτό, ή στo touch screen στο ταμπλό, δεν υπερβάλλω. Φλας ανάβει ένας στους τρεις σε μια καλή μέρα. Φυσικά κι εδώ παίζει προσωπική κρίση, δηλαδή θα ανάψει φλας όταν είναι να στρίψει αλλά όταν κάνει 5 συνεχόμενα σλάλομς σε διαδοχικές λωρίδες, εκεί όχι. Για οδηγική συμπεριφορά δεν το συζητάμε, αναστροφές, καμμένα φανάρια/stops, πετάγονται από στενά χωρίς έννοια προτεραιότητας. Καθρέφτες διακοσμητικοί. Κι άμα πεις και τίποτα σου λένε "έλα μωρέ τώρα, παράτα μας", ο ωχαδερφισμός που λέγαμε.

Και μετά έχεις τα τζιμάνια εδώ μέσα που το ρίχνουν στην πλάκα για τα μίνια και το καλοκαίρι. Αυτό ακριβώς μας φταίει. Έλα μωρέ και πλακίτσα και να ψοφάνε κάθε μέρα τόσοι και τόσοι. Πλακίτσα μέχρι να φάμε εμείς το αγγούρι, και τότε φοβερίζουμε θεούς και δαίμονες και μας πνίγει η αδικία. Το κλασικό ελληνικό στόρι.

Προφανώς και υπάρχουν άπειρες ευθύνες και στο κράτος για ελλειπή σήμανση/διαλυμένα οδοστρώματα, παντελώς απούσα τροχαία. Αλλά ρε κερατά, είναι επιλογή σου. Κάθομαι μια το βράδυ γυρνώντας από δουλειά, να στρίψω σε άδεια διασταύρωση, ή αλλάζω λωρίδα σε άδειο δρόμο. Θα το ανάψω το γαμημένο το φλας, ακριβώς επειδή είναι θέμα συνήθειας, αυτοματισμού, muscle memory, πες το όπως θες. Όπως και το να κοιτάξεις πάνω από τον ώμο στην νεκρή γωνία. Όπως και στο stop, όπως και σε όλα.

Χτες Κύμης πηγμένη, οικογένεια στοιβαγμένη σε ένα κόκκινο μπουρδέλο, ο τύπος να πιάνει δυο λωρίδες, και να τρώει τυρόπιτα. Εγω με το μοτό από πίσω να ανάβω φλας σα μαλάκας για προσπέραση, ούτε καν με είδε όταν πέρασα δίπλα του. Κάθε μέρα σε μια απόσταση 20km θα πετύχω τουλάχιστον 10 άτομα που απλά θα έπρεπε να μην είχανε δίπλωμα καν.

Και πριν προλάβει κανείς να το κάνει vs, δεν μιλάω μόνο για αμάξια, και πολλοί δικυκλιστές τα ίδια σκατά είναι. Ακράνοβιτς, σαγιονάρα, κινητό σκουλαρίκι, προσπεράσεις με 80 από δεξιά κτλ. Και φυσικά τα πρωτεία τα παίρνουν τα scooters.

• Like 7
  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, oikonikos είπε

Όχι όχι.

Ακόμα και αν κάποιος είναι στα αριστερά σου. ..(άρα έχεις εσύ προτεραιότητα) αν έχεις κίτρινο παλλόμενο (συνήθως διπλό) παραχωρεις προτεραιότητα σε αμάξια και πεζούς...

Συνήθως όταν σβήνουν τα φανάρια το κίτρινο παλλόμενα είναι και στις 4 πλευρές, τουλάχιστον αυτό έχω δει εγώ. Και αφού το φανάρι δε δουλεύει, ακολουθείς τα σήματα (άρα αν έχεις ρόμβο πχ περνάς ελεύθερα) και αν δεν έχει - προτεραιότητα από τα δεξιά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάθε βράδυ που γυρνάω σπίτι στα παιδιά μου ζωντανός είμαι πτώμα.... Γιατί πρέπει να φανταστώ την δολοφονική ανεπάρκεια/μαλακια του κάθε τύπου/τύπισσας που πήρε ένα δίπλωμα, ένα όχημα, βγήκε στον δρόμο και όποιον πάρει ο χάρος ...

Προσεκτικά παιδιά, please 

• Like 3
Δημοσ.

Κάποτε πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. 

Σήμερα σε επαρχιακό δρόμο είδα γιαγιά 80 + να κυκλοφορεί με Fiat 124 του 1970. 

Η τροχαία που βρίσκεται? 

Πριν 10 χρόνια είχα πάει στο Πήλιο. Έτυχε να σταματήσω 2 χλμ πριν τον προορισμό να βγάλω κάτι από το πορτ μπαγκαζ και δεν ξαναέβαλα τη ζώνη. Στην επόμενη στροφή πάνω στο βουνό υπήρχε μπλόκο και με έγραψαν! 

Μέσα στο κέντρο βλέπεις 1000 αδες παρανομίες και δεν τιμωρείται καμία 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, adi32 είπε

Κάποτε πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. 

Σήμερα σε επαρχιακό δρόμο είδα γιαγιά 80 + να κυκλοφορεί με Fiat 124 του 1970. 

Η τροχαία που βρίσκεται? 

Πριν 10 χρόνια είχα πάει στο Πήλιο. Έτυχε να σταματήσω 2 χλμ πριν τον προορισμό να βγάλω κάτι από το πορτ μπαγκαζ και δεν ξαναέβαλα τη ζώνη. Στην επόμενη στροφή πάνω στο βουνό υπήρχε μπλόκο και με έγραψαν! 

Μέσα στο κέντρο βλέπεις 1000 αδες παρανομίες και δεν τιμωρείται καμία 

Αδερφέ, ζώνη πάντα. Ακόμα και για 100 μέτρα, ακόμα και για να ξεπαρκαρουμε από την πιλοτή το πρωί...μια καλή συνήθεια έχουμε 🙂

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Redragon7 είπε

Αδερφέ, ζώνη πάντα. Ακόμα και για 100 μέτρα, ακόμα και για να ξεπαρκαρουμε από την πιλοτή το πρωί...μια καλή συνήθεια έχουμε 🙂

Ζώνη και φλας. 

Ακόμα και μαλακια να θέλουμε να κάνουμε τουλάχιστον ο πίσω να δει που θέλουμε να πάμε 

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα αυτοκίνητα είναι τετραπλάσια σε αριθμό απ όσα μπορεί να αντέξει η χώρα... και κυρίως στις μεγαλουπόλεις, δεν υπάρχουν καν οι προδιαγραφές για να κυκλοφορούμε με αυτοκίνητα. Το αυτοκίνητο που είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό για τον υπόλοιπο κόσμο, στην ελλάδα  έχει γίνει ένα υπερφορολογούμενο και αναγκαίο κακό.

Δημοσ.

Τα μίνια είναι σοβαρός λόγος ατυχηματος.μενεις μ@λ@ς με αυτά που βλέπεις.ειναι ωραία όμως.

Λοιπών να αφήσω την πλάκα τωρα οπότε οδηγώ σκούτερ , μηχανη η το αυτοκίνητο κράνος και ζώνη πάντα.ποτε δεν αγχονομε στον δρόμο και κοιτάζω πάντα τον άλλον μην κάνει βλακεία.εχω τα μάτια μου στους άλλους.ποτε μα ποτέ και στοπ να έχει ο άλλος εγω θα σταματήσω να ελέγξω και ας μην έχω εγώ στοπ.με λίγα λόγια προσπαθώ να μαντέψω τις κινήσεις του άλλου και προσέχω τα πάντα.χωρις φυσικά να μιζεριαζω.ετσι είναι η παιδιά εδώ.τι να κάνω.δεν μπορώ να τους αλλάξω.προσοχη στον δρόμο και όχι άγχος και μιζέρια.

Υ.γ προσέξτε λίγο τα δίκυκλα.δεν είναι κακό.

• Super Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mp123 είπε

Τα μίνια είναι σοβαρός λόγος ατυχηματος.μενεις μ@λ@ς με αυτά που βλέπεις.ειναι ωραία όμως.

Λοιπών να αφήσω την πλάκα τωρα οπότε οδηγώ σκούτερ , μηχανη η το αυτοκίνητο κράνος και ζώνη πάντα.ποτε δεν αγχονομε στον δρόμο και κοιτάζω πάντα τον άλλον μην κάνει βλακεία.εχω τα μάτια μου στους άλλους.ποτε μα ποτέ και στοπ να έχει ο άλλος εγω θα σταματήσω να ελέγξω και ας μην έχω εγώ στοπ.με λίγα λόγια προσπαθώ να μαντέψω τις κινήσεις του άλλου και προσέχω τα πάντα.χωρις φυσικά να μιζεριαζω.ετσι είναι η παιδιά εδώ.τι να κάνω.δεν μπορώ να τους αλλάξω.προσοχη στον δρόμο και όχι άγχος και μιζέρια.

Υ.γ προσέξτε λίγο τα δίκυκλα.δεν είναι κακό.

Πρέπει να προσέχουν λίγο και τα δίκυκλα, όμως.

Προ ολίγου, στην Ποσειδώνος, ένας αχαρακτήριστος χωρίς κράνος επιχειρούσε σλάλομ μεταξύ αριστερής και μεσαίας λωρίδας, την ώρα που έταιρος αχαρακτήριστος που βιαζόταν ακόμη περισσότερο από τον αυτοκτονικό χωρίς κράνος αποφάσισε να ξεκινήσει σλάλομ μεταξύ αριστερής και διαχωριστικής νησίδας.

Δηλαδή, και να θες να "διευκολύνεις" τους δίτροχους σκιέρ, δεν έχεις πού να πας κάποια στιγμή.

Υ.Γ. Κανονικά, κράνος αγκαζέ έπρεπε να ισοδυναμεί με επιτόπου αφαίρεση διπλώματος. Εδώ, θα κόψουν κανένα πρόστιμο, θα βγουν μετά να μας πουν αν είναι πολλά ή λίγα για να "συνετιστεί" ο παραβάτης και πάμε παρακάτω. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/7/2019 στις 4:38 ΜΜ, Ntinaras είπε

Οφειλει, αλλα δεν προκειται να γινει ποτε. 

Οποτε καταλαβαινεις γιατι δεν πρεπει να παμε στο "καμερες παντου" .

τότε αφου είσαι κατά υπάρχουν δυο περιπτώσεις λογικες

1. εχεις καλύτερη λύση (δεν θα ήταν κακό να την πεις εδώ) (μην πεις τπτ τροχονόμοι σε κάθε διασταύρωση δρόμο , δρομάκι και στενό δεν είναι εφικτό από κάθε άποψη)

2. είσαι υπέρ στο να πεθαίνει ο κόσμος

btw σήμερα είδα κάτι κουλό βγαινει μια 50+ με ένα μικρο suv μιλάει στο τηλέφωνο οργισμένη  περνάει το στοπ κοπανάει ένα μηχανάκι που ήταν αριστερά της και προχωράει σαν να μην έγινε κάτι (δεν άλλαξε καν το πρόσωπο της) ένας που ήταν κοντά με ένα getz την κυνηγάει και γυρνάει αυτοκίνητο μπροστά της αυτή ούτε καν κόβει και τον κοπανάει και σταματάει (της έσβησε  το αυτοκίνητο)
βγαινει έξω πετάει κινιτο κάτω και ουρλιάζει τι δικαίωμα εχεις να με κόβεις θα σε κάνω ........ ............ ........ αυτός λέει να χτύπησες μηχανάκι άνθρωπος  είναι κάτω χτύπησες εμένα κλπ αυτή στα @@ μου εχω εχω δικά μου προβλήματα με σας θα ασχολούμαι???? μπήκε στο αυτοκίνητο της με την τρίτη προσπάθεια πήρε μπρος και έφυγε και τα αφίσε ολα εκει όπως ηταν...............................................

Επεξ/σία από Black Demis
  • Sad 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Snoob είπε

Υ.Γ. Κανονικά, κράνος αγκαζέ έπρεπε να ισοδυναμεί με επιτόπου αφαίρεση διπλώματος. Εδώ, θα κόψουν κανένα πρόστιμο, θα βγουν μετά να μας πουν αν είναι πολλά ή λίγα για να "συνετιστεί" ο παραβάτης και πάμε παρακάτω. 

Απ'οτι εχω ακουσει απο 2 ατομα προσφατα ετσι εχει γινει. 
Δεν εχει προστιμο πλεον το κρανος αλλα σου παιρνουν το διπλωμα για 6 μηνες(;)

Ας με διορθωσει καποιος αλλα το ακουσα απο 2 ατομα που δεν γνωριζονται μεταξυ τους, ο ενας το επαθε και ο αλλος του το ειπανε.

Δημοσ.

Θα μπορούσε να γίνει νόμιμη (ίσως και υποχρεωτική) η χρήση των dashcams και να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να ανεβάζουν τις παραβατικές συμπεριφορές (και τα ατυχήματα) που συναντούν. Τα clipάκια αυτά θα είναι προσβάσιμα μόνο απ' την αρμόδια Αρχή και θα απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους (παρά μόνο στον παραβάτη από την Αρχή παρέα με την ποινή).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy213 είπε

Θα μπορούσε να γίνει νόμιμη (ίσως και υποχρεωτική) η χρήση των dashcams και να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να ανεβάζουν τις παραβατικές συμπεριφορές (και τα ατυχήματα) που συναντούν. Τα clipάκια αυτά θα είναι προσβάσιμα μόνο απ' την αρμόδια Αρχή και θα απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους (παρά μόνο στον παραβάτη από την Αρχή παρέα με την ποινή).

+ 50% αμοιβη απο το καθε προστιμο, να δεις για ποτε θα γινουν ολοι γατουλες

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ExTaCy1337 είπε

Απ'οτι εχω ακουσει απο 2 ατομα προσφατα ετσι εχει γινει. 
Δεν εχει προστιμο πλεον το κρανος αλλα σου παιρνουν το διπλωμα για 6 μηνες(;)

Ας με διορθωσει καποιος αλλα το ακουσα απο 2 ατομα που δεν γνωριζονται μεταξυ τους, ο ενας το επαθε και ο αλλος του το ειπανε.

Δεν το έχω δει να συμβαίνει (έτυχα να παρακολουθήσω προ μηνός μπλόκο που σταματούσε δικυκλιστές, καθόμουν απέναντι σε καφετέρια, απλά τους γράφανε και έφευγαν, ο ένας μόνο γλάστρα δεν το είχε κάνει το κράνος -άλλη γελοιότητα αυτή, παμπάλαια κράνη, φθαρμένα, απλά για να καλύψεις την υποχρέωση να φοράς κάτι στο κεφάλι, με μηδενική παροχή προστασίας) αλλά μακάρι να είναι όπως σου τα είπαν και να εφαρμόζεται πλέον, συστηματικά.

Τα πρόστιμα έχουν αποτύχει, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση, οδηγικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια όχι μόνο του παραβάτη, αλλά και των γύρω του, δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται με πρόστιμα. Πήγαινε ο άλλος σαν παλαβός ανάμεσα από τα Ι.Χ., η παραλιακή πηγμένη, να μαρσάρει για να του κάνουν χώρο: να συμβεί εκεί κάτι, μια επαφή μέσα στην κίνηση, να πέσει κάτω, να περάσεις από πάνω του, εσύ να τρέχεις μια ζωή στα δικαστήρια χωρίς να φταις, κι αυτός να καταλήξει σακάτης ή στο χώμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν το έχω δει να συμβαίνει (έτυχα να παρακολουθήσω προ μηνός μπλόκο που σταματούσε δικυκλιστές, καθόμουν απέναντι σε καφετέρια, απλά τους γράφανε και έφευγαν, ο ένας μόνο γλάστρα δεν το είχε κάνει το κράνος -άλλη γελοιότητα αυτή, παμπάλαια κράνη, φθαρμένα, απλά για να καλύψεις την υποχρέωση να φοράς κάτι στο κεφάλι, με μηδενική παροχή προστασίας) αλλά μακάρι να είναι όπως σου τα είπαν και να εφαρμόζεται πλέον, συστηματικά.

Τα πρόστιμα έχουν αποτύχει, κάποια στιγμή πρέπει να το πάρουμε απόφαση, οδηγικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια όχι μόνο του παραβάτη, αλλά και των γύρω του, δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται με πρόστιμα. Πήγαινε ο άλλος σαν παλαβός ανάμεσα από τα Ι.Χ., η παραλιακή πηγμένη, να μαρσάρει για να του κάνουν χώρο: να συμβεί εκεί κάτι, μια επαφή μέσα στην κίνηση, να πέσει κάτω, να περάσεις από πάνω του, εσύ να τρέχεις μια ζωή στα δικαστήρια χωρίς να φταις, κι αυτός να καταλήξει σακάτης ή στο χώμα.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/180170/neos-kok-afairesi-diplomatos-gia-dyo-mines-gia-kranos-zoni-kai-kinito
2 μηνες λεει εδω πινακιδες και διπλωμα!

Επεξ/σία από ExTaCy1337

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...