Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι πρώτο έτος ΤΕΙ Κρήτης, έχω μάθει Python και C. Σκέφτομαι να αρχίσω να χτίζω portofolio αυτούς τους 2 μήνες και δεν έχω ιδέα από που να αρχίσω. Σκεφτόμουν να άρχιζα C++ και ίσως με λίγο Game Development. Καμιά ιδέα;  

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η C++ γενικά είναι πολύ δυνατή γλώσσα. Σίγουρα πολύ δύσκολη, αλλα τα path που σου ανοίγει είναι αλλού. Γνώμη μου, διάλεξε το path που θες να ακολουθήσεις και ψάξου εκεί. Εαν θες web, ψάξε κανα framework, React, Laravel, μάθε 2-3 πράματα για Apache και θα περάσει το καλοκαίρι, αλλιώς το να πιάσεις την C++ είναι πολύ καλή λύση. Βέβαια καλό θα ήταν να εμβάθυνες και στην C!

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Η C++ γενικά είναι πολύ δυνατή γλώσσα. Σίγουρα πολύ δύσκολη, αλλα τα path που σου ανοίγει είναι αλλού. Γνώμη μου, διάλεξε το path που θες να ακολουθήσεις και ψάξου εκεί. Εαν θες web, ψάξε κανα framework, React, Laravel, μάθε 2-3 πράματα για Apache και θα περάσει το καλοκαίρι, αλλιώς το να πιάσεις την C++ είναι πολύ καλή λύση. Βέβαια καλό θα ήταν να εμβάθυνες και στην C!

Πώς ακριβώς μετριέται η δύναμη μιας γλώσσας, έτσι ώστε να μπορεί  κανείς να βρει ποια είναι αδύνατη, ποια δυνατή, και ποια πολύ δυνατή; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

C δεν πολύ θέλω, γιατί δεν βλέπω γενικότερα να χρησιμοποιείται, είναι αρκετά παλιά γλώσσα και (νομίζω) έχει αντικατασταθεί απο C++

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Salecon είπε

Πώς ακριβώς μετριέται η δύναμη μιας γλώσσας, έτσι ώστε να μπορεί  κανείς να βρει ποια είναι αδύνατη, ποια δυνατή, και ποια πολύ δυνατή; 

Βλέπεις τι δυνατότητες έχεις και τι μπορείς να κανείς. Με την C++ μπορείς να κανείς κυριολεκτικά τα πάντα, περιορισμός είναι μόνο η φαντασία σου. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GeneralHarobi είπε

C δεν πολύ θέλω, γιατί δεν βλέπω γενικότερα να χρησιμοποιείται, είναι αρκετά παλιά γλώσσα και (νομίζω) έχει αντικατασταθεί απο C++

Δεν ξέρω τι κάνουν οι εταιρίες (αν και είμαι σίγουρος θα υπάρχουν πολλές που χρησιμοποιούν c ακόμη και σήμερα), αλλά υπάρχει πολύ open source λογισμικό που είναι γραμμένο σε c (δες Linux, gnu project etc). Πάντως αν σε ενδιαφέρει να εμβαθύνεις σε low level προγραμματισμό ή αν θες να μάθεις πως λειτουργούν τα πράγματα under the hood, τότε η c είναι must.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Βλέπεις τι δυνατότητες έχεις και τι μπορείς να κανείς. Με την C++ μπορείς να κανείς κυριολεκτικά τα πάντα, περιορισμός είναι μόνο η φαντασία σου. 

Και πως δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια με την Java, την Python, την Assembly, την Smalltalk;

Δεν μιλάμε για τι υπάρχει υλοποιημένο, μιας και εσύ λες «τα πάντα». 

Δημοσ.

Εγω ανέφερα την C++ διότι ο OP ρώτησε για C++. Σίγουρα και με την Java μπορείς να κάνεις "τα πάντα", όπως και με άλλες γλώσσες, απλά η C++ & η Java είναι οι industry standard!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Εγω ανέφερα την C++ διότι ο OP ρώτησε για C++. Σίγουρα και με την Java μπορείς να κάνεις "τα πάντα", όπως και με άλλες γλώσσες, απλά η C++ & η Java είναι οι industry standard!

Όταν λες πως μία γλώσσα είναι πολύ δυνατή, τότε σημαίνει πως υπάρχει ένανέτρο σύγκρισης βάσει του οποίου μπορείς να αξιολογήσεις τις γλώσσες και έτσι να αποφασίσεις ποια είναι δυνατή και ποια όχι. 

Για να συντομεύσω την διαδικασία, προφανώς δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο κριτήριο και το «πολύ δυνατή» ήταν μια προσωπική σου και λανθασμένη εκτίμηση. 

Γενικά, δεν υπάρχουν «δυνατές» και «αδύνατες» γλώσσες. 

Δημοσ.

Στο μυαλό μου δυνατή γλώσσα είναι η γλώσσα που σου δίνει την δυνατότητα να έχει πλήρη έλεγχο  και full efficiency όλων των παραμέτρων. Η C++ δημιουργήθηκε σαν μια βελτιωμένη έκδοση της C, όπως λέει και ο θεός δημιουργός της  Bjarne Stroustrup: C++ is a direct descendant of C that retains almost all of C as a subset. C++ provides stronger type checking than C and directly supports a wider range of programming styles than C. C++ is "a better C" in the sense that it supports the styles of programming done using C with better type checking and more notational support (without loss of efficiency). In the same sense, ANSI C is a better C than K&R C. In addition, C++ supports data abstraction, object-oriented programming, and generic programming 

Η C++ είναι πιο γρήγορη απο Java, πιο ολοκληρωμένη απο Pyhton και πιο βελτιωμένη απο C#, άρα στα μάτια μου εμένα την κάνει δυνατή γλώσσα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι οι άλλες είναι χάλια, προωσπική μου άποψη είναι αυτή.

• Like 1
Δημοσ.

@GeneralHarobi Αν θες να αρχίσεις γραφικά, σου προτείνω να πιάσεις λίγο Graphics theory πρώτα, βρες τα βασικά από βιντεάκια και μετά δες το learnopengl.com. Είναι πολύ fun τομέας κατά την γνώμη μου αλλά θέλει ενασχόληση. Μπορείς να αρχίσεις να βλέπεις open source projects και αν θες του χρόνου, μπορείς να κάνεις αίτηση να μπεις στο GSoC, όπου 3 μήνες θα δουλεύεις πάνω σε ένα μεγάλο Open source project και θα πληρωθείς γύρω στα 4 χιλιάδες ευρώ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν θες ξεκίνα με την προσομοίωση σε επιτραπέζιο παιχνίδι. Θα μπλέξεις λίγο απ' όλα μέσα, χωρίς να πιεστείς.

Αν και κάθε καινούριος, με τη λέξη "παιχνίδι", αμέσως πάει ο νους του σε 3d shooting κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Η C++ είναι πιο γρήγορη απο Java, πιο ολοκληρωμένη απο Pyhton και πιο βελτιωμένη απο C#,

Αυτό είναι ανακριβές και λάθος, και είναι παραπληροφόρηση. 

α) η C++ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πιο γρήγορη από Java και C#. Επιχειρήματα εδώ: https://stackoverflow.com/a/145122/3842823

Εάν έχει κανείς αντίρρηση και θέλει να στηρίξει την **λάθος** άποψη ότι η  "C++ είναι πιο γρήγορη απο Java, [...] και πιο βελτιωμένη απο C#," μπορεί να παραθέσει τα δικά του επιχείρηματα. Οι προσωπικές γνώμες δεν έχουν θέση σε ένα αντικειμενικό/επιστημονικό πεδίο όπως η πληροφορική. 

β) Δεν υπάρχει χαρακτηριστικό "ολοκληρωμένη" σε μία γλώσσα. Δεν μπορεί να μετρηθεί, ούτε να στοιχιοθετηθεί. Άρα, το claim ότι "Η C++ είναι [...] πιο ολοκληρωμένη απο Pyhton" είναι ανακρίβεια και βασισμένο σε μη επιστημονικά στοιχεία. 

Επιπροσθέτως, το OO paradeigm είναι πιο πιστό  στην Python. Δηλαδή, τα πάντα είναι objects στην Python, κάτι που δεν ισχύει στην C++.  Επίσης, στην C++ δεν είναι όλα first class citizens. Άρα, για τι "πιο ολοκληρωμένη" μιλάμε; Προφανώς όποιος γράφει τέτοια για την C++ vs Python δεν έχει γνώση για το ΟΟ pattern, τι είναι "first class citizen" και σε τι χρηισμεύει. 

Επειδή τα διαβάζουν άλλοι, καλό θα ήταν τα όσα γράφονται να είναι τεκμηριωμένα και όχι ανακρίβεις και λάθη, όπως αυτά. 

Επεξ/σία από Salecon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...