Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Στις 4/7/2019 στις 1:11 ΠΜ, dolph είπε Σωστή η παρατήρηση, και φυσικά το ζητούμενο είναι να κάνει σωστή δουλειά, με τρόπο που να μπορεί να αναλάβει άλλος άνθρωπος αν αυτός ψάξει για και καλύτερο. Πηγαίνοντας την συζήτηση παραπέρα, νομίζω ότι οι ανάγκες των εταιρειών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες, και μένουν πίσω γιατί οι managers δεν γνωρίζουν πως να χειριστούν αυτόν τον τομέα, ιδίως όταν δεν έχουν και την γνώση στο αντικείμενο. Μιλάω πάντα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να έχουν ομάδα IT. Οι managers στην Ελλάδα δεν ξέρουν να διαχειριστούν κανέναν τομέα, όχι μόνο το IT. Γιατί έχουν γαλουχηθεί σε μια οικονομία που λειτουργεί βάσει γνωριμιών. Πούρα, γκόμενες, κόκα και μπουζούκια. Αυτά είναι τα εχέγγυα του καλού μάνατζερ και τα προσφέρει αφειδώς στους πελάτες του για να πάρει δουλειές. Έτσι λειτουργεί το επιχειρείν στο Ελλαδιστάν. Γι αυτό ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις επιβιώνουν στις διεθνείς αγορές. Και γι αυτό κανείς δεν ενδιαφέρεται για το IT γιατί δεν φέρνει λεφτά. Τα λεφτά τα φέρνουν οι γνωριμίες. Τεσπά, αν δεν μπορείτε να στήσετε IT τμήμα πάρτε έτοιμο λογισμικό. Γιατί το να προσλάβεις ένα προγραμματιστή που θα μιλά απευθείας με τον εκάστοτε μανατζερέο είναι συνταγή αποτυχίας.
evannemo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Γνωρίζω 15+ γλώσσες προγραμματισμού, είμαι 23 χρονών και άνεργος. Ενδιαφέρεστε;
Predatorkill Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, evannemo είπε Γνωρίζω 15+ γλώσσες προγραμματισμού, είμαι 23 χρονών και άνεργος. Ενδιαφέρεστε; Proof or it didn’t happen
jimmy213 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 12 ώρες πριν, Sevle είπε Υπάρχουν δυο δρόμοι κατά τη γνώμη μου που μπορείς να ακολουθησεις. 1. Πρόσληψη ενός (ή δυο) Junior developer, με πτυχίο από δυνατό Πανεπιστήμιο. Αυτός θα κάνει πολλά λάθη αλλά ιδανικά θα έχει πάθος με τη δουλειά του και θα μπορείς να τον κρατήσεις για κάποια χρόνια (αν έχει και ελευθερία επιλογής τεχνολογιών). Μη περιμένεις να αφήσει maintainable κώδικα. Ο junior από «αδύναμο» Πανεπιστήμιο αποκλείεται να έχει το ίδιο (ή και περισσότερο) πάθος με τη δουλειά; 8 ώρες πριν, evannemo είπε Γνωρίζω 15+ γλώσσες προγραμματισμού, είμαι 23 χρονών και άνεργος. Ενδιαφέρεστε; Κι εγώ έχω ακουστά πολλές γλώσσες προγραμματισμού 😋 1
Sevle Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, jimmy213 είπε Ο junior από «αδύναμο» Πανεπιστήμιο αποκλείεται να έχει το ίδιο (ή και περισσότερο) πάθος με τη δουλειά Δεν υπονόησα κάποια συσχέτιση μεταξύ πάθους για δουλειά και 'καλού' Πανεπιστημίου. Δεν είναι καν στην ίδια πρόταση. 🙂 Όταν λέω καλό πανεπιστήμιο εννοώ ένα πτυχίο με καλή ισορροπία θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2019 από Sevle
ALLisCHAOS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Nα αναφέρω και εγώ κάτι που δεν ειπώθηκε μέχρι στιγμής. Πολλοί σου πρότειναν, και σωστά, να βρεις κάποιον ο οποίος όταν θα έρθει η ώρα να φύγει να αφήσει πίσω του ένα project με κώδικα τον οποίο θα μπορεί να διαβάσει ο επόμενος και να βγάλει άκρη. Αυτό να ξέρεις ότι σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτάται και απο σένα. Τι εννοώ: Μπορεί να βρείς και να πάρεις τον σουπερ ντουμερ ντεβέλοπερ αλλά να τα θέλεις όλα αύριο (το βιαζόμαστε! το βιαζόμαστε! πότε θα ναι έτοιμο??). Τότε μη περιμένεις να αφήσει πίσω του σοβαρή δουλειά παρά μόνο κάτι που απλά θα δουλεύει. Το βλέπω καθημερινά στη δουλειά μου, έρχονται κάτι feature requests τα οποία οι μανατζαρέοι τα βιάζονται τόσο που και ο καλύτερος να κάτσει να τα ψτιάξει απο τη πίεση και μόνο κατι θα βγει τσαπατσουλικο, που υπο άλλες συνθήκες θα έβγαινε πολύ πιο σοβαρό και ωραίο (πάντα απο άποψη κώδικα). Οπότε γενικά θα σε ρωτούσα: πόσο γρήγορα θες να γίνει αυτό που θα θέλεις να σου κάνει ο developer?. Εάν η απάντηση είναι άμμεσα, τότε ή θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο software house ή να ρίξεις τα στανταρ σου και να καταλάβεις ότι θα τα έχεις όλα in-house αλλά δίνωντας στον άνθρωπο και το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να τα υλοποιήσει. Το λέω γιατί πολλοί πιστεύουν οτι οι devs όταν τους ζητάτε κάτι πατάνε απλά ένα μαγικό κουμπί και η ευχή πραγματοποιείται 1 1
Guerriero4 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Γιατί δεν παίρνεις κάτι σε έτοιμη πλατφόρμα και να έχεις κάποιον να το διαχειρίζεται?
aladdinReloaded Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 3/7/2019 στις 5:10 ΜΜ, dolph είπε Δεν μιλάω για υπάλληλο που θα σου κάνει development το επόμενο skroutz (lololol) Αν θες σε 5 μερες σου στείνω ενα Σκρουτζ με πανω απο 100.000 προιοντα και περιγραφες με κατηγορίες.Απλα μην ζητας να εχω και images στις κατηγοριες θα βαλω την ιδια εικόνα και βασικα Επειδη μου αρεσε η Ιδεα ετοιμαστηκε με 750.000 προιοντα σε λιγες ωρες Online . και μην ξεχασετε να αφησετε σχολια παρακαλώ εστω και πικρόχολα. και για να μην εχουμε και παρεξηγησεις σας εχω και μερικα Screenshots Που πηρα μολις τώρα αν και δεν ετοιμο ακομα 100% λειπουν τα Rewrite rules και μερικα ακομα φιλτρα.Αλλα τι να κανω με 728.000 προιοντα παλια καλα. A και τα ερωτηματικα στις εικόνες ειναι επειδη δεν εχουν σωθει ακομα σε ut8. sample.zip Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2019 από aladdinReloaded
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα