dolph Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Okay, ευχαριστώ! Δεν είναι σίγουρος ότι κατάλαβα, τελικά, τί μισθοί παίζουν στους προγραμματιστές στην Ελλάδα, λες και είναι κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό. Περισσότερο ένιωσα ότι γίνεται ένα τουρκικό παζάρι λες και ζήτησα να προσλάβω υπάλληλο εδώ μέσα. Δεν προφυλάσσεται, πάντως, η αγορά εργασίας έτσι. 1
Salecon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, dolph είπε Δεν θέλω να επεκταθώ στην συζήτηση περί "αφεντικών" - δεν είναι αυτό το θέμα μας 🙂 Στα περί μισθών, ένας μισθός στα 1.600 ευρώ μεικτά σου φέρνει έναν καλό/ικανό και υπεύθυνο προγραμματιστή που δεν θα σε αφήσει στα κρύα του λουτρού μετά από δύο -τρεις μήνες; Εσύ, θα το έκανες για αυτά τα λεφτά αυτό που ζητάς από τον άλλο, δεδομένων των συνθηκών; Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέτρο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
dolph Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Οπότε μιλάμε για 3.500-5.000 ευρώ μεικτά τον μήνα (δηλαδή, 50.000-70.000 ευρώ τον χρόνο). Okay, αυτή είναι μια κατανοητή απάντηση. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από dolph
leonidas_fs Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Εγω θεωρώ τέτοιο νούμερο εκτός πραγματικότητας για εναν απλό προγραμματιστή σε μια μικρομεσαία επιχείρηση όπως ανέφερες οτι είστε. Οι μισθοί σε τέτοιο περιβάλολον παίζουν στα 800-1200ευρώ καθαρά. Πιο πάνω είναι overkill για τις απαιτήσεις που μας ζήτησες. Στην τελική δεν θέλεις κάποιον guru που να ξέρεις Artificial Intelligence, θέλεις εναν άνθρωπο να διαχειρίζεται το γραφείο και 2-3 παρεμφερεί πράγματα. 5
tsofras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, dolph είπε Οπότε μιλάμε για 3.500-5.000 ευρώ μεικτά τον μήνα. Okay, αυτή είναι μια κατανοητή απάντηση. Ευχαριστώ! Για να μην παρεξηγηθω αυτές είναι οι τιμές που γνωρίζω εγώ για κάτι αντίστοιχο με την θέση που ζητάς. Δλδ έναν άνθρωπο να σου στήσει την μηχανογράφηση και να τρέχει την εταιρεία. Αν ζητάς έναν απλό προγραμματιστή με μικρή εμπειρία το ποσό που ανέφερες είναι και αυτό φυσιολογικό Υ.Γ. Το δικό μου ποστ ήταν για να σου εξηγήσω την διαφορά δεν ήθελα να το παίξω κάποιος και προφανώς δεν είναι κάποιο μυστικό. Αλλά όπως σε όλα ισχύει ότι πληρώνεις παίρνεις, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η πληροφορική είναι επιστήμη. Οπότε σοβαρό επιστήμονα με βασικό μισθό προφανώς και δεν θα βρεις εκτός αν είναι στα πρώτα χρόνια εργασίας που σίγουρα θα τον χάσεις 1
Salecon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, leonidas_fs είπε Εγω θεωρώ τέτοιο νούμερο εκτός πραγματικότητας για εναν απλό προγραμματιστή σε μια μικρομεσαία επιχείρηση όπως ανέφερες οτι είστε. Οι μισθοί σε τέτοιο περιβάλολον παίζουν στα 800-1200ευρώ καθαρά. Πιο πάνω είναι overkill για τις απαιτήσεις που μας ζήτησες. Στην τελική δεν θέλεις κάποιον guru που να ξέρεις Artificial Intelligence, θέλεις εναν άνθρωπο να διαχειρίζεται το γραφείο και 2-3 παρεμφερεί πράγματα. Μα δεν θέλει προγραμματιστή. Και ένας «guru που να ξέρει ΑΙ», αυτά που γράφει είναι ούτε ο μισός μισθός του.
tsofras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, leonidas_fs είπε Εγω θεωρώ τέτοιο νούμερο εκτός πραγματικότητας για εναν απλό προγραμματιστή σε μια μικρομεσαία επιχείρηση όπως ανέφερες οτι είστε. Οι μισθοί σε τέτοιο περιβάλολον παίζουν στα 800-1200ευρώ καθαρά. Πιο πάνω είναι overkill για τις απαιτήσεις που μας ζήτησες. Στην τελική δεν θέλεις κάποιον guru που να ξέρεις Artificial Intelligence, θέλεις εναν άνθρωπο να διαχειρίζεται το γραφείο και 2-3 παρεμφερεί πράγματα. Να στήσει μηχανογράφηση είπε όχι να δουλεύει εξελακια ( φαντάζομαι δλδ) TS μπορείς να πεις περίπου τι ακριβώς ψάχνεις για να καταλάβουμε καλύτερα? 1
dolph Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Εγω θεωρώ τέτοιο νούμερο εκτός πραγματικότητας για εναν απλό προγραμματιστή σε μια μικρομεσαία επιχείρηση Συμφωνώ. Αλλά δεν "βγαίνει" ένα τέτοιο πόσο και υποχρεωτικά σε κάνει να στραφείς σε software houses.
Salecon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, tsofras είπε Να στήσει μηχανογράφηση είπε όχι να δουλεύει εξελακια ( φαντάζομαι δλδ) TS μπορείς να πεις περίπου τι ακριβώς ψάχνεις για να καταλάβουμε καλύτερα? Εάν κατάλαβα καλά, ο άνθρωπος ψάχνει κάποιον να του στήσει και να του συντηρεί την μηχανοργάνωση. Αυτός ο υπάλληλος θα πρέπει να έχει εμπειρία αλλά και να μην θέλει να εξελιχθεί έτσι ώστε να μην φύγει να πάει σε μία άλλη εταιρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα παραπάνω πρέπει να αγοράσει ο μισθός.
dolph Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, tsofras είπε TS μπορείς να πεις περίπου τι ακριβώς ψάχνεις για να καταλάβουμε καλύτερα? Κάποιον επαγγελματία που να μπορεί να δημιουργήσει από μια απλή εφαρμογή ταμείου μέχρι ένα website που θα πουλάς τα προϊόντα σου. Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για ένα πιθανό εύρος εφαρμογών, αλλά η επιχείρηση σκέφτεται ότι ίσως να είναι καλύτερα να έχει δικό της άνθρωπο να κάνει development, παρά να απευθυνθεί σε software house.
tsofras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, dolph είπε Συμφωνώ. Αλλά δεν "βγαίνει" ένα τέτοιο πόσο και υποχρεωτικά σε κάνει να στραφείς σε software houses. Εχμ δεν ξέρω αν έχεις ρωτήσει κοστολογια σε software house και τιμές για κάθε αλλαγή που θα χρειαστείς
dolph Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 5 λεπτά πριν, Salecon είπε Αυτός ο υπάλληλος θα πρέπει να έχει εμπειρία αλλά και να μην θέλει να εξελιχθεί έτσι ώστε να μην φύγει να πάει σε μία άλλη εταιρία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σωστή η παρατήρηση, και φυσικά το ζητούμενο είναι να κάνει σωστή δουλειά, με τρόπο που να μπορεί να αναλάβει άλλος άνθρωπος αν αυτός ψάξει για και καλύτερο. Πηγαίνοντας την συζήτηση παραπέρα, νομίζω ότι οι ανάγκες των εταιρειών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες, και μένουν πίσω γιατί οι managers δεν γνωρίζουν πως να χειριστούν αυτόν τον τομέα, ιδίως όταν δεν έχουν και την γνώση στο αντικείμενο. Μιλάω πάντα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να έχουν ομάδα IT.
tsofras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, dolph είπε Κάποιον επαγγελματία που να μπορεί να δημιουργήσει από μια απλή εφαρμογή ταμείου μέχρι ένα website που θα πουλάς τα προϊόντα σου. Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για ένα πιθανό εύρος εφαρμογών, αλλά η επιχείρηση σκέφτεται ότι ίσως να είναι καλύτερα να έχει δικό της άνθρωπο να κάνει development, παρά να απευθυνθεί σε software house. Ωραία με 800-1200 δεν θα βρεις κάποιον που να στα κάνει αυτά και να είναι σοβαρή η δουλειά. Ο φίλος Λεωνίδας έχει άλλη άποψη η οποία είναι σεβαστή, εγώ δουλεύω 16 χρόνια και τα πρώτα 4 έπαιρνα ως μισθό για αυτά που ζητάς σε software house περίπου 1400€. Μετά από τα υπόλοιπα 12 χρόνια και την εμπειρία που έχω αποκτήσει μπορώ να σου πως ότι ξερναω με αυτά που έγραφα τότε, δεν υπήρχε καμία ποιότητα στον κώδικα και την συντήρηση του και ήταν όλα σκουπίδια που απλά έπαιζαν. Για να μην πω πόσο τώρα παίρνω τουλάχιστον τα διπλάσια από τότε. Διαλέγεις και παίρνεις τι θες να πληρώσεις Υ.γ. καλό βράδυ 😴 Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από tsofras
leonidas_fs Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, tsofras είπε Μετά από τα υπόλοιπα 11 χρόνια και την εμπειρία που έχω αποκτήσει μπορώ να σου πως ότι ξερναω με αυτά που έγραφα τότε, δεν υπήρχε καμία ποιότητα στον κώδικα και την συντήρηση του και ήταν όλα σκουπίδια που απλά έπαιζαν. Αυτό που λές είναι σωστό για εμάς τους προγραμματιστές, τα "αφεντικά" δεν τα νοιάζει και εν μέρει καλά κάνουν. Σου λένε εγω θέλω να δουλεύει, δεν με νοιάζει πως. Εδω και 6 ώρες το Facebook/Whatsapp/instagram δεν δουλεύει σωστά, όπου υπάρχει team με εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) προγραμματιστές και κυριολεκτικά unlimited budget. Θα κάτσει να νοιαστεί ο κάθε εργοδότης για σωστά δομημένο κώδικα, και να τον πληρώσει κιόλας; Την δουλειά του να κάνει και να προχωράει η δουλειά!! Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από leonidas_fs
Salecon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, dolph είπε Πηγαίνοντας την συζήτηση παραπέρα, νομίζω ότι οι ανάγκες των εταιρειών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες, και μένουν πίσω γιατί οι managers δεν γνωρίζουν πως να χειριστούν αυτόν τον τομέα, ιδίως όταν δεν έχουν και την γνώση στο αντικείμενο. Μιλάω πάντα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να έχουν ομάδα IT. Από τα λίγα που καταλαβαίνω, συμφωνώ ότι οι managers δεν γνωρίζουν πως να χειριστούν αυτόν τον τομέα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η μη γνώση, αλλά η μη διάθεση για να μάθουν. Αυτή η έλλειψη διάθεσης αφενός αντανακλάει την κουλτούρα των managers και, αφετέρου, στρεβλώνει ακόμα παραπέρα την κατάσταση. Εάν κανείς βάλει μέσα την έλλειψη επιστημόνων πληροφορικάριων, την υπερ-διάθεση προγραμματιστών, και την έλλειψη οικονομικής ευχέριας και σταθερότητας, τότε το μείγμα είναι κατίμαυρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα