Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, KoreanW είπε

Και η πλάκα είναι πως αν στα κινεζοtouter και στα huaweiphone κάποιοι δυτικοί βγουν και θέσουν ζητηματα της δικής τους εθνικής ασφάλειας έναντι της Κίνας,

Γιατί να έχουμε ανταγωνισμό, στην Ελλάδα πχ στην υπόθεση παρακολούθησης του Καραμανλή, η Vodafone μια χαρά έκανε παιχνίδι με Ericsson...

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, filipN said:

Το απόλυτο ψέμα!

Το Echelon που παρακολουθεί τους πάντες σε πραγματικό χρόνο, αρκεί αυτοί να εκστομίσουν την κατάλληλη λέξη ή έκφραση, είναι δημιουργημένο για να προστατεύει όλους εμάς όπως και τις Δυτικές αξίες γενικότερα. Μην ακούτε τι λέει ο Edward Snowden...

εγώ λέω ότι άπαντες κατασκοπεύουν, και σχολιάζω τις αφελείς θεωρίες ότι οι Κινέζοι είναι αθώες περιστερές που μόνο εμπορικό ανταγωνισμό κάνουν

για να με κάνεις quote, μάλλον θα διαφωνείς μαζί μου

6 minutes ago, koftis650 said:

Γιατί να έχουμε ανταγωνισμό, στην Ελλάδα πχ στην υπόθεση παρακολούθησης του Καραμανλή, η Vodafone μια χαρά έκανε παιχνίδι με Ericsson...

εννοείται, διαφωνούμε στην ουσία νομίζεις;...

αν και στην περίπτωση της VF δεν έχει εξακριβωθεί το από πού φυτεύτηκε το λογισμικό

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KoreanW είπε

εγώ λέω ότι άπαντες κατασκοπεύουν, και σχολιάζω τις αφελείς θεωρίες ότι οι Κινέζοι είναι αθώες περιστερές

για να με κάνεις quote, μάλλον θα διαφωνείς μαζί μου

[...]

Μετά από αυτό που διαβάζω εδώ, όχι, δεν διαφωνώ μαζί σου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@KoreanW

Άν είσαι υπέρ του ανταγωνισμού συμφωνούμε, αν είσαι υπέρ του massive και ανταγωνιστικού Big Brother μάλλον όχι.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, koftis650 said:

@KoreanW

Άν είσαι υπέρ του ανταγωνισμού συμφωνούμε, αν είσαι υπέρ του massive και ανταγωνιστικού Big Brother μάλλον όχι.

εγώ ήμουν σαφής και δε βλέπω το λόγο που το ψάχνεις

σχολιάζω με αφορμή τη συγκεκριμένη είδηση κάποιες αντιδράσεις του τύπου «οι Κινέζοι κάνουν μόνο εμπορικό ανταγωνισμό και όχι κατασκοπεία»

αν ανατρέξεις στο φόρουμ, θα βρεις πάμπολλες αφελείς θεωρήσεις σχολιαστών στο παρελθόν σε άρθρα που αφορύσαν τα δυτικά μπλόκα στη ΖΤΕ, τη Huawei κοκ

κατά τα λοιπά νόμιζα ότι το είχαμε λύσει το θέμα πως είμαστε ενάντιοι σε κάθε κρατική κατασκοπεία της ιδιωτικής ζωής...

Επεξ/σία από KoreanW
Επισκέπτης
Δημοσ.

@KoreanW

Κουβέντα κάνουμε, καταλαβαίνω συμφωνούμε.

Δημοσ.

αυτά στην πράξη

διότι σε επίπεδο κοσμοθεωρίας, οι κοινωνίες κάνουν επιλογές που αφορούν την έννοια της ατομικότητας ήδη από τη μορφή του πολιτεύματος

είναι κρίσιμη συζήτηση το αν πιστεύεις σε ένα πολίτευμα στο οποίο δεν έχουν θέση τα ατομικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες

και είναι μεγάλη υπόθεση το να μπορείς στο πολίτευμά σου να διεκδικείς την υπεράσπισή τους

δυστυχώς εδώ στη μπανανία μας, ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την αξία που έχει το καθετί

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, KostasKri είπε

Φίλε μου συγγνώμη αλλά αυτά που μου παρέθεσες δεν έχουν καμία σχέση... αποθηκεύει την τοποθεσία στο κινητό στο οποίο έχεις πρόσβαση εσύ.

Και κάνει sync τις κλήσεις μεταξύ των συσκευών και παίρνει encrypted backup στο cloud...

Μυρίζομαι άρθρα clickbait απλά για να αποσπάσουν κλικς από apple haters.

What happens in your iPhone, stays in your iPhone που λένε.

Γενικά - τουλάχιστον μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο - το iPhone είναι μονόδρομος αν σε νοιάζει η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια. Ειδικά τώρα με το gdpr στην ευρώπη όλες οι εταιρίες πρέπει να ενηνερώνουν για συλογή προσωπικών δεδομένων. Επίσης ο χρήστης πρέπει να έχει και πλήρη έλεγχο αυτών. Εξού και μπορείς πλέον να κατεβάσεις ότι δεδομένο έχει η google για σένα. Είναι creepy δοκίμασέ το. Ειδικά αν χρησιμοποιείς google assistant δεν νομίζω να χαρείς όταν δεις ότι υπάρχει αποθηκευμένο σε mp3 οτιδήποτε έχεις πει μαζί με το background sound. Αντίθετα, όταν έκανα την ίδια δουλειά στο  icloud μου τα μόνα που είχα να κατεβάσω ήταν οι φωτογραφίες και οι επαφές μου, δηλαδή πράγματα που οικειοθελώς αποθηκεύω για προσωπική μου διευκόλυνση.

Τώρα βέβαια, ίσως να μας κοροϊδεύουν και να κρατάνε παράνομα δεδομένα. Θα το ρίσκαραν; Ίσως... αθώοι μέχρι αποδείξεος. Κάποιο σκάνδαλο θα βγει όπως αυτά της google και του facebook.

Για την Google, συμφωνώ και επαυξάνω, ότι είναι ότι χειρότερο μπορείς να επιλέξεις, αν προτεραιότητά σου είναι το privacy και security.
Ναι, αυτό που λες για την Google το έχω κάνει (accounts.google.com), είναι πραγματικά φρίκη, δεν το συζητάμε. Έχει βέβαια επιλογή για απενεργοποίηση, αλλά και πάλι, και μόνο που το ΒΛΕΠΕΙΣ , και ΞΕΡΕΙΣ ότι μπορεί να το κάνει, τέλος...
Γι' αυτό πλέον είμαι με Sailfish (η Jolla, πέραν του ότι είναι η συνέχεια του Maemo, Meego της Nokia/Intel, θέτει και σαν προτεραιότητα την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, ενώ η ίδια συλλέγει μηδενικά δεδομένα). Του δίνω μια ευκαιρία, να δούμε τι θα δούμε.
Η Apple πάντως, όντως, έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι, τουλάχιστον, είναι πολύ πιο σοβαρή στο θέμα ασφάλεια σε σχέση με την Google, και στο θέμα "με ποιόν μοιράζεται τα δεδομένα σου".

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/7/2019 στις 1:08 ΜΜ, pacahontas III milagros είπε

κατα τα αλλα ομως αγαπαμε το κινέζικο δημόσιο η αλλιώς huawei 

xiaomi 

oneplus 

γιατι ειναι vfm ρε αδερφέ... 

Αν θεωρείς πως όλα αυτά τα brands που αναφέρεις είναι ακριβώς το ίδιο... και μπορείς να τα συγκρίνεις μεταξύ τους... έχω να πω πως είσαι ΤΡΑΓΙΚΑ λάθος... :)

Δημοσ.

Πως η τακτική της Κινεζικής κυβερνησης έγινε διαφωνια για θέματα ασφαλειας android vs ios μου διαφευγει αλλά, επειδη δεν γίνεται να μήν πάρω μέρος πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, στο ios δεν εγκατέστησαν εφαρμογη γιατι απλά δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Στο android έχεις την επιλογή να εγκαθιστάς εφαρμογές εκτός google play όπου βεβαια σε ενημερώνει ότι υπάρχει κίνδυνος εαν το κάνεις. Σε συνέχεια, όποια πλατφόρμα και να έχεις αν σε ανησυχεί το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων σου μπορείς πολύ απλά να χρησιμοποιησεις ενα vpn ή μόλις περάσεις τον έλεγχο αφου βέβαια γνωρίζεις ότι συμβαινει αυτο με την εγκατάσταση της εφαρμογης και έχεις απο πρίν φροντίσει να αδειάσεις τη συσκευή σου απο τα πάντα, χτυπάς ένα reset to factory defaults και problem solved. 

All of the above IMHO

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γατάκια Κινέζοι. Στη δύση το κάνουμε μόνοι μας. :-)

Επεξ/σία από Regulus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/7/2019 στις 2:42 ΜΜ, polydoroskatharakis είπε

Αν μπόρεσαν κι εγκατέστησαν την εφαρμογή αυτή σε iphone τελευταίων ετών, τότε... μαγκιά τους! Παρεμπιπτόντως δεν έχω iphone αλλά ένα S8.

Αν έχεις τον κωδικό του χρήστη ένα developer account στην apple και την συσκευή στα χέρια σου τότε μπορείς να εγκαταστήσεις ότι θέλεις στο iPhone.

Τραγικό πάντως εν έτη 2019 να βάζουν με το ζόρι spyware στο τηλέφωνο σου και μάλιστα εν γνώση σου. Από το ένα χέρι έχεις παλαβούς που είναι έτοιμοι να ανατινάξουν κόσμο για τα πιστεύω τους και από την άλλη παλαβούς που πιστεύουν ότι με μερικές κάμερες και μερικά spywares θα τσακώσουν ανθρώπους που είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν εκρηκτικά πάνω τους για τον θεό που ποτέ δεν είδαν. Δεν θα καταλήξει καλά όλο αυτό.

<funMode="on">
 όχι ότι μου αρέσει να δίνω ιδέες σε εξτρεμιστές :P αλλά αν με διαβάζει κανείς από εσάς και σκοπεύει να κάνει κανένα μπαμ στα κοντά τότε το καταλληλότερο μέρος είναι το σπίτι του παπάρα που κατέβασε αυτό το νόμο.
 <funMode="off"> 

17 ώρες πριν, KoreanW είπε

αυτά στην πράξη

διότι σε επίπεδο κοσμοθεωρίας, οι κοινωνίες κάνουν επιλογές που αφορούν την έννοια της ατομικότητας ήδη από τη μορφή του πολιτεύματος

είναι κρίσιμη συζήτηση το αν πιστεύεις σε ένα πολίτευμα στο οποίο δεν έχουν θέση τα ατομικά δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες

και είναι μεγάλη υπόθεση το να μπορείς στο πολίτευμά σου να διεκδικείς την υπεράσπισή τους

δυστυχώς εδώ στη μπανανία μας, ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την αξία που έχει το καθετί

Συνηθίζεται να αντιλαμβάνεσαι την πραγματική αξία του καθετί μόνο όταν το χάσεις, δεν έχει να κάνει με την μπανανία όπως γράφεις αλλά με γενικότερα με την φύση του ανθρώπου. Σήμερα κανένας δεν εκτιμά το ηλεκτρικό ρεύμα, το θεωρούν πλέον δεδομένο το ίδιο και το internet, γυρνώ σπίτι και ανοίγω το pc μου και είναι στο νετ, θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όπου πρόσβαση στο internet είχα μόνο μέσω κάποιου φίλου μου περίμενα πως και πως να πάω σπίτι του ώστε να σερφάρω και να δω το νετ, κάθε φορά που το modem ξεκινήσω την σύνδεση ένιωθα μια αίσθηση χαράς αντάξια με αυτήν που νιώθει ένα μικρό παιδί που του αγοράζεις ένα παγωτό.

Σήμερα το μόνο που μου προκαλεί το internet είναι νεύρα όταν αυτό δεν δουλεύει όπως πρέπει.

Επεξ/σία από orgixmh
Δημοσ.
7 hours ago, orgixmh said:

Συνηθίζεται να αντιλαμβάνεσαι την πραγματική αξία του καθετί μόνο όταν το χάσεις, δεν έχει να κάνει με την μπανανία όπως γράφεις αλλά με γενικότερα με την φύση του ανθρώπου. Σήμερα κανένας δεν εκτιμά το ηλεκτρικό ρεύμα, το θεωρούν πλέον δεδομένο το ίδιο και το internet, γυρνώ σπίτι και ανοίγω το pc μου και είναι στο νετ, θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όπου πρόσβαση στο internet είχα μόνο μέσω κάποιου φίλου μου περίμενα πως και πως να πάω σπίτι του ώστε να σερφάρω και να δω το νετ, κάθε φορά που το modem ξεκινήσω την σύνδεση ένιωθα μια αίσθηση χαράς αντάξια με αυτήν που νιώθει ένα μικρό παιδί που του αγοράζεις ένα παγωτό.

Σήμερα το μόνο που μου προκαλεί το internet είναι νεύρα όταν αυτό δεν δουλεύει όπως πρέπει.

Κι αυτό που λες είναι. Και σε κάποιο βαθμό θα το δεις σε πολλές κοινωνίες.

Αλλά αυτό που λέω εγώ, έχει να κάνει ειδικά με τα μυαλά των δικών μας που δύσκολα θα βρεις ανάλογες απόψεις σε τέτοια έκταση απήχησης  ανά τον προηγμένο κόσμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/7/2019 στις 2:08 ΠΜ, mariosraptor84 είπε

Λαϊκή Δημοκρατία της Κινας;

Λαϊκή Τρομοκρατία της Κίνας καλύτερα. 

Έχουμε άλλη άποψη για τη δημοκρατία. 

Μάλλον τα έχεις λίγο μπερδεμένα με τους όρους "Republic"  και "Δημοκρατία" καθώς το "Republic"  ΔΕΝ σημαίνει "Δημοκρατία" . Μια πολύ γρήγορη ματιά στο τι λέει η αγαπημένη γουικιπέδια https://en.wikipedia.org/wiki/Republic
Οι Κινέζοι,  ποτέ δεν είπαν οτι ειναι Δημοκρατία.

Επεξ/σία από a_f_a
Δημοσ.

Ναι γιατί εδώ δε γίνετε, ποιος είπε ότι τα update που παίρνεις και καλά για τη sim δεν έχει κάτι μέσα ….

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...