Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Κινέζικες υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης σύμφωνα με αναφορές εγκατέστησαν εφαρμογές παρακολούθησης σε κινητά ορισμένων ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με έρευνες των Guardian, New York Times και Süddeutsche Zeitung, το app που εγκαταστάθηκε στις συσκευές μπορεί και εξάγει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές και μηνύματα κειμένου καθώς και πληροφορίες για την ίδια την συσκευή.

Χωρίς να προειδοποιήσουν τους κατόχους των συσκευών, οι συνοριοφύλακες εγκατέστησαν την εφαρμογή στις συσκευές όσων ήθελαν να περάσουν στην περιοχή Xinjiang (μία περιοχή όπου η κυβέρνηση της Κίνας έχει επιβάλει σημαντικούς περιορισμούς στον Μουσουλμανικό πληθυσμό) από την Δημοκρατία της Κιργιζίας (Κιργιστάν) που συνορεύει με την Κίνα, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.  

Οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τους ταξιδιώτες που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα να παραδώσουν τις συσκευές τους καθώς και τους κωδικούς. Κάποιες συσκευές Android, επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους με εγκατεστημένη μία εφαρμογή με την ονομασία Fēng cǎi (δεν υπάρχει μετάφραση αλλά έχει να κάνει με την «συλλογή μελιού από τις μέλισσες»). Ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφαλείας λένε πως το app ενδέχεται να χρησιμοποιείται από τις αρχές για την συλλογή περιεχομένου ή πληροφοριών που εκλαμβάνεται ως προβληματικό – οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με τον Ισλαμικό εξτρεμισμό, πληροφορίες που σχετίζονται με το Ραμαζάνι (μουσουλμανική εορτή νηστείας) ή ακόμα και για μουσική που σχετίζεται με την Ιαπωνική heavy metal μπάντα Unholy Grave κ.ά. Το app δεν βρέθηκε σε συσκευές iPhone, ωστόσο λέγεται ότι οι συνοριοφύλακες πήραν τις συσκευές σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, όπου θα μπορούσαν να έχουν συνδεθεί σε κάποιον υπολογιστή και εξεταστεί για την ύπαρξη συγκεκριμένου περιεχομένου.

Αν και οι έλεγχοι χωρίς εντάλματα είναι κάτι το συνηθισμένο, η παρακολούθηση αυτού του είδους είναι κάτι που συνηθίζεται στην περιοχή Xinjiang της Κίνας όπου η χώρα φαίνεται να έχει βάλει στο στόχαστρο τους μουσουλμάνους Uighur. Μία εταιρεία τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου βρέθηκε ότι παρακολουθεί περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή.

Engadget

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pacahontas III milagros είπε

κατα τα αλλα ομως αγαπαμε το κινέζικο δημόσιο η αλλιώς huawei 

xiaomi 

oneplus 

γιατι ειναι vfm ρε αδερφέ... 

...οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με τον Ισλαμικό εξτρεμισμό

  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αξίζει να δείτε το παρακάτω ντοκιμαντέρ και μετά το "πέφτω από τα σύννεφα" δεν θα έχει πλέον νόημα...

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε σου παιρνουν το κινητο αμα πας για τουρισμο οπως αφηνει να εννοηθει . Και στο usa παρακολουθουν τα μουσλιμια και καλα κανουν .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 10
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ φίλε Κινέζε, κάπου έχω ξεχάσει το κινητό μου... Σε παρακαλώ στείλε μου pm για τα το βρω, ξέρεις εσύ..... τα ξέρεις όλα εξάλλου!

Επεξ/σία από afantos
Δημοσ.

1ον - τι φάση ;!;!;!;

2ον - σιγά μην το περνούσαν σε ios ( γελάει ο κόσμος  )

3ον - βλέπουμε ακόμα μια χρησιμότητα του 3310 στις μέρες μας 

4ον - fuck the system

          Fuck the rest 

          Japan Metal 

          Is the best 

  • Like 2
Δημοσ.

Χαχαχα μάλιστα αφού το λένε οι αντικειμενικά μέσα Guardian, New York Times και Süddeutsche Zeitung  έτσι θα είναι...

Βέβαια ακόμα και αν έχει κάποια δόση αλήθειας αυτό οι Κινέζοι αναγκάζονται να βάζουν πρόσθετα εφαρμογές για να κάνουν την παρακολούθηση διότι σε αντίθεση με τους Δυτικούς δεν έχουν τις εφαρμογές παρακολούθησης προεγκαταστημένες. Όλα αυτά βέβαια γίνονται για το καλό μας και την προστασία μας. Αφού έτσι και αλλιώς δεν έχουμε να κρύψουν κάτι, αφου...
 

  • Like 8
Δημοσ.

Καλησπέρα !

Μόλις κοίταξα το όνομα της εφαρμογής σ' ένα κινέζικο λεξικό που έχω και το θεωρώ αρκετά αναλυτικό. Η εφαρμογή ονομάζεται πιθανότατα cai feng και όχι feng cai.
Η φράση cai feng γράφεται με ιδεογράμματα ως εξής :

采风

Το πρώτο ιδεόγραμμα (cai) προφέρεται σε τρίτο τόνο και το δεύτερο (feng) σε πρώτο. Η λέξη cai με το συγκεκριμένο ιδεόγραμμα σημαίνει «to pick, to collect, to choose, to gather».
Το δεύτερο ιδεόγραμμα (feng) είναι ο άνεμος και είναι γενικά γνωστό γιατί το συναντάμε εύκολα ακόμα και στα βιβλία για αρχάριους.
Αυτά τα δύο ιδεογράμματα όταν συναντώνται μαζί όπως εδώ, σχηματίζουν μια ιδιωματική έκφραση που σημαίνει «συλλέγω ό,τι υπάρχει στον αέρα», συλλέγω πληροφορίες, ερευνώ σε βάθος, εξετάζω.
Φυσικά και υπάρχει και η λέξη feng cai που γράφεται με ακριβώς τα ίδια ιδεογράμματα με ανάποδη σειρά. Όμως feng cai σημαίνει «κομψός». Ως όνομα της εν λόγω εφαρμογής, πιο πολύ φαίνεται ότι αρμόζει το cai feng, παρά το feng cai.
Αν κάπου έχω κάνει λάθος ας με διορθώσει κάποιος παρακαλώ και εύχομαι να μην υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρακτική από άλλες χώρες. Εύχομαι ποτέ να μη δούμε κάτι ανάλογο στην Ευρώπη. Τίποτα δεν είναι όμως δεδομένο, χρειάζεται εγρήγορση και αγώνας.

Να είστε όλοι καλά,

Ο Άσπρος Γάτος

  • Like 12
  • Thanks 6
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, pacahontas III milagros είπε

κατα τα αλλα ομως αγαπαμε το κινέζικο δημόσιο η αλλιώς huawei 

xiaomi 

oneplus 

γιατι ειναι vfm ρε αδερφέ... 

Γιατί είδες κάτι αρνητικό στην είδηση αυτή ? Απο ότι ξέρω ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις, άλλωστε δεν έχει κάτι να κρύψει και μάλιστα αυτό γίνεται για την προστασία και την ασφάλεια του, έτσι δεν είναι ?

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...