Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, james01gr είπε

2 λίτρα διαφορα στα 100 κατανάλωση. Στην πόλη πόσα χλμ θα κάνει τον χρόνο; 10 χιλιάδες; πολλά λέω αλλά οκ. είναι 1000 ευρώ τον χρόνο. Αν βλέπω καλά έχει 3.5 χιλιάρικα διαφορά στην τιμή. Πες μου εάν συμφέρει η όχι. Την βενζίνη την έβαλα με 1.60

Κάτι δεν λες καλά, εγώ προσωπικά το πλήρως υβριδικό yaris το πλήρωσα κάπου 1.500 με 2.000€ περισσότερα από όσο κόστιζε αντίστοιχο συμβατικό yaris με παρόμοιο εξοπλισμό, αποκλείεται το ψευτο-υβριδικό swift να έχει 3,5 χιλιάρικα διαφορά σε σχέση με το αντίστοιχο συμβατικό.

Επίσης το 1.000 ευρώ το χρόνο δεν κατάλαβα πως βγαίνει.

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Κάτι δεν λες καλά, εγώ προσωπικά το πλήρως υβριδικό yaris το πλήρωσα κάπου 1.500 με 2.000€ περισσότερα από όσο κόστιζε αντίστοιχο συμβατικό yaris με παρόμοιο εξοπλισμό, αποκλείεται το ψευτο-υβριδικό swift να έχει 3,5 χιλιάρικα διαφορά σε σχέση με το αντίστοιχο συμβατικό.

Επίσης το 1.000 ευρώ το χρόνο δεν κατάλαβα πως βγαίνει.

Το 6.5 με το 4.5 στα 10.000 χιλιόμετρα είναι 700 λίτρα βενζίνη. 1000 ευρώ. Πες μου τώρα ποιο από τα δύο θα έχει ακριβότερο service. Σχετικά με την τιμη από το site της Suzuki που έχει τιμοκατάλογο έβγαλα την διαφορά. το hybrid yaris το βλεπω να έχει 16000 και το απλό 11700. 4300 ευρώ διαφορά. Σου έκαναν προσφορά και συγκρίνεις τιμές προσφοράς και τιμοκατάλογου; Εγώ δεν καταλαβαίνω πως το hybrid το πλήρωσες μόνο 2 χιλιάρικα παραπάνω από το απλό μοντέλο. 

Επεξ/σία από james01gr
Δημοσ.
7 ώρες πριν, james01gr είπε

Δες τα crash test του panda. Μακριά... 

Ανέβηκαν τα στάνταρ ,ενώ το σασί (πλέον από το 4χ4) είναι “παλιό” . Γιαυτο και το 0. Εννοείται ότι θα βάλω ότι αερόσακους υπάρχουν σαν έξτρα πάντως (και δώρο το κράνος 😛 )

Στο θέμα μας για το αν αξίζει το hybrid ή όχι είναι απλό . Βάλε τη διαφορά κατανάλωσης σε χιλιόμετρα και δες σε πόσα χρόνια θα κανείς απόσβεση όπως επίσης και τη ζωή της μπαταρίας με το κόστος αντικατάστασης . 

Επισης ξανατονιζω ότι υπάρχει η λύση του υγραερίου  στο υπάρχον !

Δημοσ.
Μόλις τώρα, james01gr είπε

Το 6.5 με το 4.5 στα 10.000 χιλιόμετρα είναι 700 λίτρα βενζίνη. 1000 ευρώ. Πες μου τώρα ποιο από τα δύο θα έχει ακριβότερο service. Σχετικά με την τιμη από το site της Suzuki που έχει τιμοκατάλογο έβγαλα την διαφορά. Η διαφορά του yqris είναι διαφορά τιμοκατάλογο η διαφορά με βάση την προσφορά που σου έκαναν; το hybrid yqris το βλεπω να έχει 16000 και το απλό 11700. 4300 ευρώ διαφορά. Σου έκαναν προσφορά και συγκρίνεις τιμές προσφοράς και τιμοκατάλογου; Εγώ δεν καταλαβαίνω πως το hybrid το πλήρωσες μόνο 2 χιλιάρικα παραπάνω από το απλό μοντέλο. 

Κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις, ποιες ακριβώς πράξεις έκανες με τις οποίες προέκυψαν τα 700 λίτρα? Το 6.5 με το 4.5 είναι διαφορά 2 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, συνεπώς στις 10.000 με την απλή μέθοδο των τριών (μαθηματικά δημοτικού) η διαφορά είναι 10.000 * 2 / 100 = 200 λίτρα.

Το κόστος των service ενός υβριδικού είναι χαμηλότερο από ενός συμβατικού, και - στην περίπτωση του yaris τουλάχιστον - το υβριδικό δεν πληρώνει καθόλου τέλη κυκλοφορίας.

Όσο για τους τιμοκαταλόγους κάθεσαι και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, για αυτό και σου προκύπτουν τόσο μεγάλες διαφορές. Το 11.700€ στο yaris αφορά το χιλιάρι των 72ps στην πιο φτωχή έκδοση που δεν διαθέτει ούτε καν ρεζέρβα (διαθέτει κιτ επισκευής) και σιδερένιες ζάντες 14". Αν θέλεις να κάνεις σύγκριση με το υβριδικό τότε πρέπει να συγκρίνεις κάποιο με κινητήρα παρόμοιου κυβισμού και ισχύος (1.5 βενζίνη με 111ps), και με παρόμοιο εξοπλισμό (ζάντες αλουμινίου 15", CVT κιβώτιο) κτλ. Ε το συμβατικό 1,5 στην έκδοση Active κοστίζει 15.470€, ενώ το υβριδικό στην έκδοση Active plus με ελαφρώς πλουσιότερο εξοπλισμό κοστίζει 17.670€, έτσι προκύπτει αυτό που έγραψα δλδ ότι το υβριδικό είναι μόλις 1.500 - 2.000€ ακριβότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γύρισα απο Αγιοκαμπο στη Λαρισα με 3,3 lt / 100km σήμερα. Φορτωμενος με 3 άτομα αλλα χωρις ac. 

Μεσα στην πόλη με νορμαλ οδήγηση και παντα a/c και σπανια καποιο μικρο ταξιδακι εκτος, περί τα 90km, καίει όχι πανω απο 5,0 lt/100km

Suzuki swift glx 1.2

Εχω ανεβάσει φωτογραφιες σε παλιοτερο νήμα. 

Επεξ/σία από xgol
  • Like 3
Δημοσ.
11 minutes ago, xgol said:

Μεσα στην πόλη με νορμαλ οδήγηση και παντα a/c 5,0 lt/100km

Suzuki swift glx 1.2

Κανά λίτρο παρακάτω από όσο δίνει η Suzuki δηλαδή. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NickTG είπε

Και μετά λένε ότι οι εργοστασιακές μετρήσεις είναι ανακριβείς , στην συγκεκριμένη περίπτωση με το παρακάτω 🤣😂🤣😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, NickTG είπε

18 λεπτά πριν, Nickokin είπε

Και μετά λένε ότι οι εργοστασιακές μετρήσεις είναι ανακριβείς , στην συγκεκριμένη περίπτωση με το παρακάτω 🤣😂🤣😂

Εχετε χιουμορ εσεις, να στε καλά. 

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Suzuki-Swift-1,2-Dualjet--1,2--Hybrid-90-PS_175732.asp εδω αλλες καταναλώσεις δίνει. Και γενικά ο ελληνικος τύπος δίνει μια καταναλωση στα 5,7 στα τεστ drives.

Το αμάξι είναι οικονομικό, έως πολυ οικονομικό, σαν αίσθηση. 

Και παρότι σκεπτικός για τα 90hp, άνετα εκδράμεις στα περιξ, και φορτωμένος. 

Βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο εσεις που δεν εχετε το αμαξι, να ξερετε καλυτερα απο εμας που το έχουμε. 

Επεξ/σία από xgol
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, xgol said:

Εχετε χιουμορ εσεις, να στε καλά. 

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-Suzuki-Swift-1,2-Dualjet--1,2--Hybrid-90-PS_175732.asp εδω αλλες καταναλώσεις δίνει. Και γενικά ο ελληνικος τύπος δίνει μια καταναλωση στα 5,7 στα τεστ drives.

Το αμάξι είναι οικονομικό, έως πολυ οικονομικό, σαν αίσθηση. 

Και παρότι σκεπτικός για τα 90hp, άνετα εκδράμεις στα περιξ, και φορτωμένος. 

Βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο εσεις που δεν εχετε το αμαξι, να ξερετε καλυτερα απο εμας που το έχουμε. 

Φορτωμένος, άνετα και 90 άλογα δεν πάνε μαζί. 

Κατά τα άλλα οι καταναλώσεις που δίνουν στο link είναι οι μέσες εργοστασιακές που όντως τόσο είναι. 

Μια απλή ματιά στη σελίδα της Suzuki μας δείχνει κατανάλωση πόλης τα 5.8λ/100χλμ.

Τα 5.7 που αναφέρεις στα τεστ πάλι είναι μέση κατανάλωση η οποία και τείνει να είναι μικρότερη από την αστική. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, xgol είπε

Γύρισα απο Αγιοκαμπο στη Λαρισα με 3,3 lt / 100km σήμερα. Φορτωμενος με 3 άτομα αλλα χωρις ac. 

Μεσα στην πόλη με νορμαλ οδήγηση και παντα a/c και σπανια καποιο μικρο ταξιδακι εκτος, περί τα 90km, καίει όχι πανω απο 5,0 lt/100km

Suzuki swift glx 1.2

Την υβριδικη εκδοση εχεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, NickTG είπε

Φορτωμένος, άνετα και 90 άλογα δεν πάνε μαζί. 

Κατά τα άλλα οι καταναλώσεις που δίνουν στο link είναι οι μέσες εργοστασιακές που όντως τόσο είναι. 

Μια απλή ματιά στη σελίδα της Suzuki μας δείχνει κατανάλωση πόλης τα 5.8λ/100χλμ.

Τα 5.7 που αναφέρεις στα τεστ πάλι είναι μέση κατανάλωση η οποία και τείνει να είναι μικρότερη από την αστική. 

4-4.6 αναγράφεται στο λινκ.

Βεβαια ειπαμε, μπορει να ειστε πιο αξιόπιστη πηγή εσεις απο καποιον που το έχει. 

Το άνετα παει στο οτι μπορεις να κανεις προσπερασεις με ασφαλεια. Με κλιματισμό και 3 άτομα. Επαρκεστατο για κοντινά ταξίδια. 

Βεβαια δεν είναι σα το mini cooper που είχα πριν, ουτε σαν τη c200, αλλά δεν αντιμετωπιζεις κανενα πρόβλημα στο δρομο, αν ξέρεις τι οδηγείς. 

Π.χ. το 1400cc corsa είναι πολυ χειρότερο στην αποκριση του γκαζιού. 

Και βασικά τι προσπαθείτε να κάνετε? Να με πείσετε πως δεν εχω οση καταναλωση βλεπω στο αμαξι μου?!!

43 λεπτά πριν, giannismat είπε

Την υβριδικη εκδοση εχεις?

Glx βγαίνει μονο σε hybrid

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, xgol είπε

Βεβαια ειπαμε, μπορει να ειστε πιο αξιόπιστη πηγή εσεις απο καποιον που το έχει. 

Το άνετα παει στο οτι μπορεις να κανεις προσπερασεις με ασφαλεια. Με κλιματισμό και 3 άτομα. Επαρκεστατο για κοντινά ταξίδια. 

Βεβαια δεν είναι σα το mini cooper που είχα πριν, ουτε σαν τη c200, αλλά δεν αντιμετωπιζεις κανενα πρόβλημα στο δρομο, αν ξέρεις τι οδηγείς. 

Και βασικά τι προσπαθείτε να κάνετε? Να με πείσετε πως δεν εχω οση καταναλωση βλεπω στο αμαξι μου?!!

Δεν το γνωριζα! Τα περισσοτερα χλμ δηλαδη τα διανυεις εντος πολης και η καταναλωση ειναι κατω απο 5 λιτρα? Κανω γυρω στα 30 χλμ καθημερινα εντος αθηνας με κινηση και ενδιαφερομαι για το υβριδικο swift για αυτο και σε ρωταω.

Δημοσ.
1 hour ago, xgol said:

Παρανόηση. 

Εγώ μιλάω για το απλό τόση ώρα. 

Πρακτικά με μπέρδεψε η Suzuki που στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρει το GLX σαν να βγαίνει σε όλες τις εκδόσεις. 

Μετά είδα και εγώ στον τιμοκατάλογο πως βγαίνει μόνο σε Hybrid.

Στο άνετα πάντως έχοντας αμάξι στα ίδια κιλά με το Swift και θεωρητικά 2 άλογα παραπάνω θα συνεχίσω να διαφωνώ. 

Ειδικά φορτωμένο θα πρέπει να υπολογίσεις προσεκτικά τις προσπεράσεις εφόσον μιλάμε για επαρχιακό δίκτυο. Σε εθνική προφανώς δεν έχει κανένα θέμα. 

Δεν είναι τόσο σπάνιο πάντως στο section αυτό να διαβάζουμε κόσμο που δεν ξέρουν ακριβώς πόσο καίει το αμάξι τους ή να μην ξέρουν να υπολογίσουν πόσο καίει οπότε συγχώρεσε το σκεπτικισμό μας. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, xgol είπε

Suzuki swift glx 1.2

Πολύ εντυπωσιακό το 3.3! Με τι ταχύτητες; Αν είχες και το a/c πόσο υπολογίζεις να έφτανε;

Βασικά πως μπόρεσες χωρίς a/c, με ανοιχτά παράθυρα χειρότερα δεν είναι από θέμα φασαρίας και κατανάλωσης;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...