NickTG Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 21 minutes ago, mp123 said: Αφήστε τις βλακείες με τα hybrid.τζαμπα λεφτά. .μολις είδα το trip στο αυτοκινητάκι μου. 6.5 lt/100km. Αποκλειστικά μέσα στην πόλη και ΑΥΤΟΜΑΤΟ.. το manual θα πηγαίνει στα 5 lt/100 km.τι συζητάμε τώρα. Ή και όχι μιας και η Suzuki δίνει σχεδόν ίδια κατανάλωση και για τα 2. 1
giannismat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Σε ένα πλήρως υβριδικό όταν πατάς το φρένο με λίγη δύναμη η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου μετατρέπεται σε ηλεκτρική από τη γεννήτρια, η οποία φορτίζει τη μπαταρία. Όταν πατάς με περισσότερη δύναμη το φρένο, τότε το αυτοκίνητο επιβραδύνει γρηγορότερα χρησιμοποιώντας τα τακάκια. Ομοίως ανάκτηση ενέργειας κάνει και στις κατηφόρες, και όταν το αφήνεις να ρολάρει στο ίσωμα. Στα ήπια υβριδικά γίνεται το ίδιο αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, και γιατί ο ηλεκτροκινητήρας σαν μικρότερος απορροφά λιγότερη ενέργεια, και γιατί η μπαταρία έχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα. Ευχαριστω για την αναλυση! 1 ώρα πριν, mp123 είπε Αφήστε τις βλακείες με τα hybrid.τζαμπα λεφτά. .μολις είδα το trip στο αυτοκινητάκι μου. 6.5 lt/100km. Αποκλειστικά μέσα στην πόλη και ΑΥΤΟΜΑΤΟ.. το manual θα πηγαίνει στα 5 lt/100 km.τι συζητάμε τώρα. Αρκετα καλη καταναλωση εντος πολης! 1
mp123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 10 λεπτά πριν, giannismat είπε Ευχαριστω για την αναλυση! Αρκετα καλη καταναλωση εντος πολης! Update : ξέχασα να πω ότι μαζί με air condition ειναι αυτη η καταναλωση παντα δουλεύει.οποτε μπορεσω θα βγάλω φωτο να μην νομίζετε πως λέω ψέμματα. 1
giannismat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, mp123 είπε Update : ξέχασα να πω ότι μαζί με air condition ειναι αυτη η καταναλωση παντα δουλεύει.οποτε μπορεσω θα βγάλω φωτο να μην νομίζετε πως λέω ψέμματα. Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει η ενημερωση σου και δεν χρειαζεται να προσκομισεις και πειστηρια. Αν δεν σου κανει κοπο να επανελθεις εν καιρω με εντυπωσεις.
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 36 λεπτά πριν, giannismat είπε Αρκετα καλη καταναλωση εντος πολης! Sorry αλλά αρκετά καλή σε σχέση με τι ακριβώς? Σε σχέση με το υβριδικό yaris πάντως που μέσα στην πόλη καίει 4 - 4.5, τα 6.5 δεν μου ακούγονται καθόλου καλά.
mp123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Sorry αλλά αρκετά καλή σε σχέση με τι ακριβώς? Σε σχέση με το υβριδικό yaris πάντως που μέσα στην πόλη καίει 4 - 4.5, τα 6.5 δεν μου ακούγονται καθόλου καλά. 4500 ευρώ διαφορά έχουν στην τιμή χοντρικά 3000 λίτρα βενζίνης. Κανε υπολογισμό ποτέ θα κάνεις απόσβεση συν άμα λήξει η εγγύηση τι θα πληρώσεις αν βγάλει ζημιά το hybrid. Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ για τα hybrid. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από mp123 1
giannismat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Sorry αλλά αρκετά καλή σε σχέση με τι ακριβώς? Σε σχέση με το υβριδικό yaris πάντως που μέσα στην πόλη καίει 4 - 4.5, τα 6.5 δεν μου ακούγονται καθόλου καλά. Αρκετα καλη με a/c διαρκως σε λειτουργια, αυτοματο κιβωτιο, εντος πολης (δλδ κινηση, σταματα ξεκινα κ.λ.π.) εκδοση μη υβριδικη (πιο φθηνη εκδοση). Δεν ειπα οτι ειναι ιδανικη αλλα πετυχαινει καλες επιδοσεις στην οικονομια. Η υβριδικη ειναι σιγουρα καλυτερη. Δεν εχω ομως ακουσει αποψη κατοχου υβριδικης εκδοσης swift οποτε μπορω να προσανατολιστω αρκετα καλα με βαση τα λεγομενα του. 1
mp123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 14 λεπτά πριν, giannismat είπε Αρκετα καλη με a/c διαρκως σε λειτουργια, αυτοματο κιβωτιο, εντος πολης (δλδ κινηση, σταματα ξεκινα κ.λ.π.) εκδοση μη υβριδικη (πιο φθηνη εκδοση). Δεν ειπα οτι ειναι ιδανικη αλλα πετυχαινει καλες επιδοσεις στην οικονομια. Η υβριδικη ειναι σιγουρα καλυτερη. Δεν εχω ομως ακουσει αποψη κατοχου υβριδικης εκδοσης swift οποτε μπορω να προσανατολιστω αρκετα καλα με βαση τα λεγομενα του. Φυσικά να πάρεις γνώμες και μακάρι να υπάρχει άνθρωπος εδώ να μας πει εντυπώσεις.μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στα περιοδικά. 1
giantzeron Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Κατοχος corolla hybrid 1,8 ...με καταναλωση εντος πολης 3,8 l/100 χιλιομετρα. Ημουν στο ιδιο δίλημμα με εσενα φιλε μου και η πρωτη εταιρεια που επισκεφτηκα ηταν η suzuki. Πραγματι το swift απο οτι μ ειπε η πωλητρια καιει ενα 6 στη πολη! ( τιμη που κατα τη γνωμη μου θα ξεφυγει και ενα λιτρο παραπανω ) Επισης περασα απο την fiat αναζητωντας cng και στην κρισιμη μου ερωτηση περι αξιοπιστιας μου ειπαν ουτε λιγο ουτε πολυ οτι στα 15.000 χιλιομετρα το fiatακι ζηταει εξτρα λαδια.... Οσοι δεν εχετε υβριδικο αμαξι καλο ειναι να μην εκφερετε αποψη παρακαλω. Και το λεω με καλη προθεση. Εν ετη 2019 ειναι οτι καλυτερο για μεσα στην πολη! Μεχρι πριν λιγο καιρο ειχα και εγω ενα αυτοκινητο του 2008 που εκαιγε καπου 8,5 με 1500 στροφες... 😕 Πηρα το υβριδικο και βρηκα την ηρεμια μου. Αγχωλυτικο τερμα και δεν καιει τπ! Μηδενικα τελη και με 20 ευρω εχεις αυτονομια κοντα 350 χιλιομετρα! Στα χρηματα που αναφερεις το yaris ειναι μονοδρομος. Εντος κινησης με απαλο ποδι θα πετυχεις 4-4,5 l / 100 ανετα! Υπαρχει σε αντιδοιχο forum σχετικο topic για τς yaris hybrid και ολοι λενε τς καλυτερα. Οτι θες στειλε p.m να σου λυσω οποια απορια. Φιλικα 4
Madlef86 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, giantzeron είπε Κατοχος corolla hybrid 1,8 ...με καταναλωση εντος πολης 3,8 l/100 χιλιομετρα. Ημουν στο ιδιο δίλημμα με εσενα φιλε μου και η πρωτη εταιρεια που επισκεφτηκα ηταν η suzuki. Πραγματι το swift απο οτι μ ειπε η πωλητρια καιει ενα 6 στη πολη! ( τιμη που κατα τη γνωμη μου θα ξεφυγει και ενα λιτρο παραπανω ) Επισης περασα απο την fiat αναζητωντας cng και στην κρισιμη μου ερωτηση περι αξιοπιστιας μου ειπαν ουτε λιγο ουτε πολυ οτι στα 15.000 χιλιομετρα το fiatακι ζηταει εξτρα λαδια.... Οσοι δεν εχετε υβριδικο αμαξι καλο ειναι να μην εκφερετε αποψη παρακαλω. Και το λεω με καλη προθεση. Εν ετη 2019 ειναι οτι καλυτερο για μεσα στην πολη! Μεχρι πριν λιγο καιρο ειχα και εγω ενα αυτοκινητο του 2008 που εκαιγε καπου 8,5 με 1500 στροφες... 😕 Πηρα το υβριδικο και βρηκα την ηρεμια μου. Αγχωλυτικο τερμα και δεν καιει τπ! Μηδενικα τελη και με 20 ευρω εχεις αυτονομια κοντα 350 χιλιομετρα! Στα χρηματα που αναφερεις το yaris ειναι μονοδρομος. Εντος κινησης με απαλο ποδι θα πετυχεις 4-4,5 l / 100 ανετα! Υπαρχει σε αντιδοιχο forum σχετικο topic για τς yaris hybrid και ολοι λενε τς καλυτερα. Οτι θες στειλε p.m να σου λυσω οποια απορια. Φιλικα Συμφωνώ με τον φίλο πιο επάνω. Έχει ο κολλητός μου το toyota yaris hybrid και ο αδελφός του το Toyota CR-V κι έχω πάθει πλάκα με το πόσο λίγο καίει! Ισχύει ακριβός ότι είπε ο φίλος μας πιο επάνω.
james01gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Στις 3/7/2019 στις 9:24 ΜΜ, Black Demis είπε αν τοσο πολύ σε νοιάζει η κατανάλωση γιατί δεν πας σε panda με φυσικό αέριο cng σχεδόν τζάμπα θα τα βγάλεις Δες τα crash test του panda. Μακριά...
n4sleep Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Να κάνω μια ερώτηση σε όσους έχουν υδριδικά? Μήπως σας επηρεάζουν όλες αυτές οι ενδείξεις με τα πράσινα φυλλαράκια και τα ECO κλπ ώστε να οδηγείτε πολύ συντηρητικά και σε κάποιο βαθμό να παίζει αυτό μεγάλο ΄ρολο στην όλη οικονομία? Γιατί πήρε ένας φίλος το Toyota CHR και μου καυχιόταν για το πόσο λίγο καίει, και πήγαμε βόλτα και πήγαινε Αττική οδό με 90Km/h και cruise control? Αν πηγαίνω έτσι και με Ferrari θα καίω λίγο. Εγώ με το smart και κάτω από 110-120 δεν μπορώ να πάω στην Αττική οδό νιώθω ότι περπατάω. Έχει κάποιος υβριδικό και να το πηγαίνει κανονικά? Σαν να μην τον νοιάζει η κατανάλωση ? Να επιταχύνει γρήγορα κοκ.. Σκεφτείτε Peugeot 2016 1.4 90ps του 2006 είχα κατανάλωση εντός πόλης 8,5-9 και εκτός πόλης 7,5. Μια φορά λοιπόν ήμουν Κρήτη και ήταν πανάκριβη η βενζίνη και είχα βάλει να μου δείχνει στιγμιαία κατανάλωση και το πήγαινα πολύ οικονομικά. Έβγαλα μέση κατανάλωση στην Κρήτη με air condition 5,9λ/100 με το ίδιο αυτοκίνητο. 4
james01gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, merkon είπε Τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης είτε είναι 1.0, είτε 1.1, είτε 1.2 ή 1.4 κυβικά, καίνε όλα από 5 έως 7 λίτρα μέσο όρο. Κάτοχος Honda Jazz 1.3 κυβικά μοντέλο του 2010 με 100 άλογα, το αμάξι εντός πόλης καίει γύρω στα 7. Εθνική οδό γύρω στο 5.5 νομίζω είναι. Επίσης έχω ενα Astra 1.9 diesel με 205 άλογα 1ο στάδιο και το αμάξι εντός πόλης καίει πιο λίγο από το Jazz! Εθνική οδό πέφτει στα 4.5 με 5 η κατανάλωση! Για αποκλειστικά και μόνο εντός Αθήνας μη κοιτάξεις για πετρέλαιο, το έχουμε ξαναπεί προηγουμένως... Στη θέση σου θα κοιτούσα hybrid μόνο για να είμαι ειλικρινής, το diesel είπαμε ότι δεν κάνει να είναι μέσα στην πόλη Ακόμη και τα hybrid στην πόλη δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε σε σχέση σε δρόμους με χιλιόμετρα. Επίσης η χρήση των hybrid απαιτεί εκπαίδευση. Δεν είναι για όλα τα πόδια τα hybrid. Και δεν μπορούν να μάθουν όλοι να τα οδηγούν. Αποκλειστικά μέσα στην πόλη όχι diesel εκτός και εάν πας σε Peugeot, citroen που το dpf τους έχουν διαφορετική φιλοσοφία από τους υπόλοιπους. Λογικά τα οικονομικοτερα ειναι με αέριο και εφόσον θα γυρνάς πόλη, δεν θα έχεις πρόβλημα. Όσο μπορείς, βρες να οδηγήσεις τα αυτοκίνητα που θες όσο περισσότερο χρόνο μπορείς. Για να μπορείς να καταλάβεις την λειτουργία τους και πόσο καίνε. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2019 από james01gr 1
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 11 ώρες πριν, giannismat είπε Αρκετα καλη με a/c διαρκως σε λειτουργια, αυτοματο κιβωτιο, εντος πολης (δλδ κινηση, σταματα ξεκινα κ.λ.π.) εκδοση μη υβριδικη (πιο φθηνη εκδοση). Δεν ειπα οτι ειναι ιδανικη αλλα πετυχαινει καλες επιδοσεις στην οικονομια. Η υβριδικη ειναι σιγουρα καλυτερη. Δεν εχω ομως ακουσει αποψη κατοχου υβριδικης εκδοσης swift οποτε μπορω να προσανατολιστω αρκετα καλα με βαση τα λεγομενα του. Τίποτα από αυτά που μόλις έγραψες δεν απαντούν στην ερώτηση μου, δλδ τα 6,5 λίτρα είναι αρκετά καλή κατανάλωση σε σχέση με τι ακριβώς? Επίσης τα σύγχρονα CVT κιβώτια, σε αντίθεση με ότι νομίζετε, προσφέρουν μείωση στην κατανάλωση και όχι αύξηση.
giannismat Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τίποτα από αυτά που μόλις έγραψες δεν απαντούν στην ερώτηση μου, δλδ τα 6,5 λίτρα είναι αρκετά καλή κατανάλωση σε σχέση με τι ακριβώς? Επίσης τα σύγχρονα CVT κιβώτια, σε αντίθεση με ότι νομίζετε, προσφέρουν μείωση στην κατανάλωση και όχι αύξηση. Σε σχεση με τα παραπανω δεδομενα που ανεφερα. Δεν ειπα οτι ειναι οτι πιο οικονομικο αλλα καταφερνει καλες επιδοσεις για μη υβδριδικο και πιο φθηνο αμαξι. Δεν θα τα ξαναγραψω. Μια χαρα απαντουν στο ερωτημα σου. Συμφωνω οτι ειναι πιο οικονομικα τα υβριδικα αλλα με τα χλμ που κανω την αποσβεση απο τη διαφορα της τιμης ποτε θα την κανω? Ερωτημα σημαντικο για εμενα. Οπως επισης και το γεγονος οτι δεν εχω και καμια τεραστια οικονομικη ανεση για να μην υπιλογιζω τα παραπανω χρηματα των υβριδικων εκδοσεων. Οσον αφορα το cvt των νεων αυτοκινητων ομολογω οτι δεν το γνωριζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα