mp123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, giannismat είπε Εχω ηδη βενζινοκινητο αυτοκινητο μοντελο του 2007 και η μεση καταναλωση εντος πολης με κινηση εχει διαμορφωθει στα 9,4. Για αυτο και ειμαι επιφυλακτικος ως προς τα βενζινοκινητα. Εσυ τι μεση καταναλωση εχεις πετυχει με το swift και το χρησιμοποιεις κατα κυριο λογο εντος πολης? 150 χλμ του έχω μόνο.του έβαλα 50 ευρώ ( 33 λίτρα περίπου) μόλις το πήρα και ήταν αναμένη η ρεζερβα.οταν πέσει πάλι στο ίδιο σημείο θα επανέλθω.η χρήση μόνο πόλη.σε λίγες μέρες θα πάω μεσσηνια ( 250 χλμ συν 70 επαρχιακό δρόμο) .Τότε θα δω και εθνική οδό.δεν έχω δει καθόλου τι κατανάλωση βγάζει το trip στην οθόνη.για μένα εφόσον έχεις καταλήξει στο swift πάρτο απλό βενζίνη 12800 και τέλος.εγω πιστεύω από ότι μου είπαν στην αντιπροσωπία το απλό manual 1.2 κάπου στα 6 με 7 έχει μέσα στην πόλη.το δικο μου καπου στα 8.καλες αγορες οτι και να παρεις. 1
giannismat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, mp123 είπε 150 χλμ του έχω μόνο.του έβαλα 50 ευρώ ( 33 λίτρα περίπου) μόλις το πήρα και ήταν αναμένη η ρεζερβα.οταν πέσει πάλι στο ίδιο σημείο θα επανέλθω.η χρήση μόνο πόλη.σε λίγες μέρες θα πάω μεσσηνια ( 250 χλμ συν 70 επαρχιακό δρόμο) .Τότε θα δω και εθνική οδό.δεν έχω δει καθόλου τι κατανάλωση βγάζει το trip στην οθόνη.για μένα εφόσον έχεις καταλήξει στο swift πάρτο απλό βενζίνη 12800 και τέλος.εγω πιστεύω από ότι μου είπαν στην αντιπροσωπία το απλό manual 1.2 κάπου στα 6 με 7 έχει μέσα στην πόλη.το δικο μου καπου στα 8.καλες αγορες οτι και να παρεις. Ευχαριστω για το χρονου σου! Θα το σκεφτω και το ενδεχομενο της βενζινης αν και κλεινω περισσοτερο σε hybrid ή πετρελαιο. Η ολη πορεια δειχνει οτι η τιμη της βενζινης μονο προς τα επανω παει, γεγονος αποτρεπτικο για εμενα.
mp123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, giannismat είπε Ευχαριστω για το χρονου σου! Θα το σκεφτω και το ενδεχομενο της βενζινης αν και κλεινω περισσοτερο σε hybrid ή πετρελαιο. Η ολη πορεια δειχνει οτι η τιμη της βενζινης μονο προς τα επανω παει, γεγονος αποτρεπτικο για εμενα. Παρε απο οσους μπορεις προσφορες.εγω είδα διάφορες ανταλλαγή το i10 συν η διαφορά μετρητά της τάξης των 1700.πρόσεξε από που θα αγοράσεις.επισεις η έκδοση gl+ έχει οθόνη multimedia αλλά δεν έχει gps.το gps στο κάνουν δωρο.μονο ένας μου το έκανε.οι άλλοι δύο που πήγα κάνανε την πάπια.αμα θες να σου πω που να πας χωρίς φυσικά να θεωρηθεί διαφήμιση στείλε PM να σου πω να πας για προσφορά και να συγκρίνεις.
Madlef86 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Καλημέρα σε όλη την παρέα. Εγώ έχω ένα Suzuki Swift 1.2 Αυτόματο του 2012 και μέσα στην πόλη μου καίει 7 λίτρα. Με ήρεμη οδήγηση πάντα. Εκτός πόλης πέφτει εννοείτε αλλά κι εκεί με νορμάλ οδήγηση ( 120 - 140 χιλιόμετρα το πολύ). Εγώ πάντως θα έπαιρνα με το "υβριδικό" σύστημα στην θέση σου. 1
merkon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης είτε είναι 1.0, είτε 1.1, είτε 1.2 ή 1.4 κυβικά, καίνε όλα από 5 έως 7 λίτρα μέσο όρο. Κάτοχος Honda Jazz 1.3 κυβικά μοντέλο του 2010 με 100 άλογα, το αμάξι εντός πόλης καίει γύρω στα 7. Εθνική οδό γύρω στο 5.5 νομίζω είναι. Επίσης έχω ενα Astra 1.9 diesel με 205 άλογα 1ο στάδιο και το αμάξι εντός πόλης καίει πιο λίγο από το Jazz! Εθνική οδό πέφτει στα 4.5 με 5 η κατανάλωση! Για αποκλειστικά και μόνο εντός Αθήνας μη κοιτάξεις για πετρέλαιο, το έχουμε ξαναπεί προηγουμένως... Στη θέση σου θα κοιτούσα hybrid μόνο για να είμαι ειλικρινής, το diesel είπαμε ότι δεν κάνει να είναι μέσα στην πόλη 2
korakios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, giannismat είπε Οντως ειναι πολυ οικονομικα τα cng. Το ειδα το συγκεκριμενο που ανεφερες. Αν και λιγο ασχημο θα το εχω στα υποψιν μου! Ευχαριστω! Επειδή και εγώ ψάχνομαι και 99% θα πάω στο panda cng , θα σου πρότεινα τουλάχιστον να το δοκιμάσεις αν υπάρχει πρατήριο κοντά σου. Και μιας και αναφέρεις ότι το θες μέσα στην κίνηση, εννοείται τσέκαρε για αυτόματο κιβώτιο . *********************** Επίσης σκέψου και τη λύση του υγραερίου στο υπάρχον αυτοκίνητο . 1
Madlef86 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Κι εγώ θα σου έλεγα μόνο με αυτόματο αλλά άμα κοιτάς για υβριδικά είναι θες δεν θες αυτόματα. 1
giannismat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, Madlef86 είπε Καλημέρα σε όλη την παρέα. Εγώ έχω ένα Suzuki Swift 1.2 Αυτόματο του 2012 και μέσα στην πόλη μου καίει 7 λίτρα. Με ήρεμη οδήγηση πάντα. Εκτός πόλης πέφτει εννοείτε αλλά κι εκεί με νορμάλ οδήγηση ( 120 - 140 χιλιόμετρα το πολύ). Εγώ πάντως θα έπαιρνα με το "υβριδικό" σύστημα στην θέση σου. Καλημερα! Για το hybrid ψηνομαι αλλα θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη ενος κατοχου του για να δω αν πραγματικα αξιζει να δωσω τα 2.000 χιλιαρικα κ παραπανω. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 14 ώρες πριν, giannismat είπε Εχω ηδη βενζινοκινητο αυτοκινητο μοντελο του 2007 και η μεση καταναλωση εντος πολης με κινηση εχει διαμορφωθει στα 9,4. Για αυτο και ειμαι επιφυλακτικος ως προς τα βενζινοκινητα. Εσυ τι μεση καταναλωση εχεις πετυχει με το swift και το χρησιμοποιεις κατα κυριο λογο εντος πολης? Ολα τα χιλιομετρα τα διανυω εντος πολης με κινηση. Το αμαξι που εχω τωρα ειναι βενζινοκινητο του 2007 και η μεση καταναλωση ειναι αρκετα υψηλη στα 9,4. Γι' αυτο και ενδιαφερομαι για hybrid και συγκεκριμενα για το swift. Ο λογος που ζητησα και γνωμες κατοχων του συτοκινητου. Ευχαριστω για την αποψη σου! Απλά ένα βενζινοκίνητο του 2019 δε καίει το ίδιο με ένα του 2007. Βάλε κάτω τις καταναλώσεις, τα χιλιόμετρα που κάνεις και τότε θα καταλάβεις αν σε συμφέρει όντως το υβριδικό γιατί αν γλιτώνεις πχ 500€ σε καύσιμα και τέλη το χρόνο και δώσεις 3,000 παραπάνω, ε θες χρόνια να κάνεις απόσβεση. Καλή η χαμηλή κατανάλωση αλλα παγίδα η τιμή αγορας. 2
Ntinaras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, giannismat είπε Καλημερα! Για το hybrid ψηνομαι αλλα θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη ενος κατοχου του για να δω αν πραγματικα αξιζει να δωσω τα 2.000 χιλιαρικα κ παραπανω. Το υβριδικο δεν ειναι οτι δινεις 2000 για λιγοτερη καταναλωση και ελπιζεις να κανεις αποσβεση επειδη χρησιμοποιει τον ηλεκτροκινητηρα εχεις και λιγοτερες φθορες επειδη ζοριζεται λιγοτερο το αυτοκινητο, αραιοτερα σερβις, και λιγοτερη φθορα σε τακακια πχ. Και επισης δεν τσιγκουνευεσαι να πας μια βολτα
giannismat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 50 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Το υβριδικο δεν ειναι οτι δινεις 2000 για λιγοτερη καταναλωση και ελπιζεις να κανεις αποσβεση επειδη χρησιμοποιει τον ηλεκτροκινητηρα εχεις και λιγοτερες φθορες επειδη ζοριζεται λιγοτερο το αυτοκινητο, αραιοτερα σερβις, και λιγοτερη φθορα σε τακακια πχ. Και επισης δεν τσιγκουνευεσαι να πας μια βολτα Σιγουρα ειναι και πλουσιοτερη η εκδοση του swift hybrid. Αυτα για τα service και τα τακακια δεν τα γνωριζα. Εχεις το αυτοκινητο αυτο ή απλα γνωριζεις/κανεις εικασιες?
Ntinaras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 8 λεπτά πριν, giannismat είπε Σιγουρα ειναι και πλουσιοτερη η εκδοση του swift hybrid. Αυτα για τα service και τα τακακια δεν τα γνωριζα. Εχεις το αυτοκινητο αυτο ή απλα γνωριζεις/κανεις εικασιες? Κοινη λογικη Απο την στιγμη που το αμαξι φρεναρει με τον ηλεκτροκινητηρα λογικο δεν ειναι να φθειρει λιγοτερο τα τακακια?
giannismat Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Κοινη λογικη Απο την στιγμη που το αμαξι φρεναρει με τον ηλεκτροκινητηρα λογικο δεν ειναι να φθειρει λιγοτερο τα τακακια? Δεν τυχαινει να γνωριζω και πολλα για τα μηχανικα των αυτοκινητων. Τα βασικα ξερω οπως και ο περισσοτερος κοσμος, οποτε δεν αποτελει κοινη λογικη, κατ' εμε. (Φρεναρει με τον ηλεκτροκινητηρα? Δεν το γνωριζω αλλα τεσπα). Σε ευχαριστω!
Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, giannismat είπε Δεν τυχαινει να γνωριζω και πολλα για τα μηχανικα των αυτοκινητων. Τα βασικα ξερω οπως και ο περισσοτερος κοσμος, οποτε δεν αποτελει κοινη λογικη, κατ' εμε. (Φρεναρει με τον ηλεκτροκινητηρα? Δεν το γνωριζω αλλα τεσπα). Σε ευχαριστω! Σε ένα πλήρως υβριδικό όταν πατάς το φρένο με λίγη δύναμη η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου μετατρέπεται σε ηλεκτρική από τη γεννήτρια, η οποία φορτίζει τη μπαταρία. Όταν πατάς με περισσότερη δύναμη το φρένο, τότε το αυτοκίνητο επιβραδύνει γρηγορότερα χρησιμοποιώντας τα τακάκια. Ομοίως ανάκτηση ενέργειας κάνει και στις κατηφόρες, και όταν το αφήνεις να ρολάρει στο ίσωμα. Στα ήπια υβριδικά γίνεται το ίδιο αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, και γιατί ο ηλεκτροκινητήρας σαν μικρότερος απορροφά λιγότερη ενέργεια, και γιατί η μπαταρία έχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα. 1
mp123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αφήστε τις βλακείες με τα hybrid.τζαμπα λεφτά. .μολις είδα το trip στο αυτοκινητάκι μου. 6.5 lt/100km. Αποκλειστικά μέσα στην πόλη και ΑΥΤΟΜΑΤΟ.. το manual θα πηγαίνει στα 5 lt/100 km.τι συζητάμε τώρα. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2019 από mp123 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα