Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, giannismat είπε

Το εχω ακουσει απο πολλους το προβλημα με το dpf για αυτο και θα προτιμουσα hybrid. Ευχαριστω!

Αν επιτρεται ποιο μοντελο diesel αυτοκινητου εχεις? Να το αποφυγω λογω καταναλωσης ή προβληματων που σου εχουν προκυψει ή εχουν προκυψει σε αλλους?

Έχω το i20 1.1 του 2014.Απο κατανάλωση εγώ έχω δει από 3.5 έως 6+(το 6+ με βαριά κίνηση και a/c.)Εμένα δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα αλλά το δουλεύω όπως πρέπει,σπάνια σε κίνηση,όχι μικρές διαδρομές και παρακολουθώ πότε κάνει αναγέννηση για να μη το σβήσω.Ολα αυτά αν μένεις Αθήνα ή δεν θα τα κάνεις ή θα τα κάνεις αλλά θα σε βγάζουν απ' το πρόγραμμα σου(και θα σου τη σπάνε).Αυτό που λένε ότι τα diesel είναι ιδανικά αν κάνεις πολλά χλμ δεν ισχύει απόλυτα.Αυτο που δεν θέλει είναι πολύ κίνηση και σύντομες διαδρομές.Καλυτερα να κάνεις 20 χλμ τη μέρα αλλά με μια εκκίνηση παρά 50 χλμ τη μέρα μοιρασμένα σε 20 ξεχωριστές μετακινήσεις.

• Like 3
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andrapos είπε

Έχω το i20 1.1 του 2014.Απο κατανάλωση εγώ έχω δει από 3.5 έως 6+(το 6+ με βαριά κίνηση και a/c.)Εμένα δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα αλλά το δουλεύω όπως πρέπει,σπάνια σε κίνηση,όχι μικρές διαδρομές και παρακολουθώ πότε κάνει αναγέννηση για να μη το σβήσω.Ολα αυτά αν μένεις Αθήνα ή δεν θα τα κάνεις ή θα τα κάνεις αλλά θα σε βγάζουν απ' το πρόγραμμα σου(και θα σου τη σπάνε).Αυτό που λένε ότι τα diesel είναι ιδανικά αν κάνεις πολλά χλμ δεν ισχύει απόλυτα.Αυτο που δεν θέλει είναι πολύ κίνηση και σύντομες διαδρομές.Καλυτερα να κάνεις 20 χλμ τη μέρα αλλά με μια εκκίνηση παρά 50 χλμ τη μέρα μοιρασμένα σε 20 ξεχωριστές μετακινήσεις.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου εισαι πολυ κατατοπιστικος!

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, giannismat είπε

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου εισαι πολυ κατατοπιστικος!

Ξέχασα να αναφέρω και τη μείωση της αξίας που θα φάει το οποιοδήποτε diesel όταν βγει η επόμενη euro προδιαγραφή.Φαινεται ότι το diesel(τουλάχιστον στα ιχ) δεν έχει πολύ μέλλον.Αν στην Ελλάδα παρθεί κάποιο μέτρο για την απομάκρυνση των diesel,είτε αυτό είναι αυξημένα τέλη,είτε απαγόρευση στην Αθήνα των euro 5 είτε οτιδήποτε άλλο το αμάξι σου θα χάσει μέρος της αξίας του.Ενω τα υβριδικά που σκέφτεσαι είναι και αυτά πολύ οικονομικά σε καύσιμο και δεν πρόκειται να σου βγάλουν και τόσο ακριβές ζημιές όσο μπορεί να σου βγάλει ένα diesel και δεν θα πέσει η τιμή τους ως μεταχειρισμένα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andrapos είπε

Ξέχασα να αναφέρω και τη μείωση της αξίας που θα φάει το οποιοδήποτε diesel όταν βγει η επόμενη euro προδιαγραφή.Φαινεται ότι το diesel(τουλάχιστον στα ιχ) δεν έχει πολύ μέλλον.Αν στην Ελλάδα παρθεί κάποιο μέτρο για την απομάκρυνση των diesel,είτε αυτό είναι αυξημένα τέλη,είτε απαγόρευση στην Αθήνα των euro 5 είτε οτιδήποτε άλλο το αμάξι σου θα χάσει μέρος της αξίας του.Ενω τα υβριδικά που σκέφτεσαι είναι και αυτά πολύ οικονομικά σε καύσιμο και δεν πρόκειται να σου βγάλουν και τόσο ακριβές ζημιές όσο μπορεί να σου βγάλει ένα diesel και δεν θα πέσει η τιμή τους ως μεταχειρισμένα.

Φίλε εχω ενστάσεις .

1) Τα diesel έχουν ακόμα 20 χρόνια μπροστά τους .

2) Αν ανοίξεις αγγελιες θα καταλάβεις ότι τα diesel έχουν αγοραστικό κοινό γιατί είναι πιο φθηνο το καύσιμα και δεν χάνουν αξία οσο τα βενζινοκίνητα 

3) Όταν παίρνεις diesel καλο είναι να μην παίρνεις λίγα κυβικά 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andrapos είπε

Θεωρω οτι δυσκολα θα καταργηθουν οι euro6 απο τα μεγαλα αστικα κεντρα. Το πιθανοτερο ειναι να υπαρξουν τελη και για αυτα που δεν εχουν μεχρι στιγμης οπως και να αυξηθουν στα ηδη υπαρχοντα. Απο την αλλη με απασχολει το ζητημα της αποδοσης των μπαταριων με το περασμα του χρονου, καθως και το κοστος συντηρησης τους μετα απο καμποσο χρονο χρησης τους.

3 λεπτά πριν, Black Demis είπε

αν τοσο πολύ σε νοιάζει η κατανάλωση γιατί δεν πας σε panda με φυσικό αέριο cng σχεδόν τζάμπα θα τα βγάλεις

Εχω σκεφτει το cng. Δεν εχω δει καποιο καινουριο μοντελο της fiat με cng. Θα το ψαξω. Το polo παντως το tgi ξεφευγει λιγο σε τιμη καθως αγγιζει τα 17.500 (πηρα προσφορα).

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, giannismat είπε

Θεωρω οτι δυσκολα θα καταργηθουν οι euro6 απο τα μεγαλα αστικα κεντρα. Το πιθανοτερο ειναι να υπαρξουν τελη και για αυτα που δεν εχουν μεχρι στιγμης οπως και να αυξηθουν στα ηδη υπαρχοντα. Απο την αλλη με απασχολει το ζητημα της αποδοσης των μπαταριων με το περασμα του χρονου, καθως και το κοστος συντηρησης τους μετα απο καμποσο χρονο χρησης τους.

Εχω σκεφτει το cng. Δεν εχω δει καποιο καινουριο μοντελο της fiat με cng. Θα το ψαξω. Το polo παντως το tgi ξεφευγει λιγο σε τιμη καθως αγγιζει τα 17.500 (πηρα προσφορα). 

φίλος έχει πάρει εδω και 4 μήνες panta cng μηλαμε τσάμπα τα βγάζει (κινείται κυρίως στην πόλη και σε κοντινές αποστάσεις (για μακρινές δεν εχω ιδέα ακομη δεν έχει παει καπου) πάντως μεσα τα βγάζει τσάμπα... 11 χιλιάρικα το πήρε (με μια απόσυρση οπου έκανε ένα lanos) χωρίς νομίζω κοντά στα 12 ειναι

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Black Demis είπε

φίλος έχει πάρει εδω και 4 μήνες panta cng μηλαμε τσάμπα τα βγάζει (κινείται κυρίως στην πόλη και σε κοντινές αποστάσεις (για μακρινές δεν εχω ιδέα ακομη δεν έχει παει καπου) πάντως μεσα τα βγάζει τσάμπα... 11 χιλιάρικα το πήρε (με μια απόσυρση οπου έκανε ένα lanos) χωρίς νομίζω κοντά στα 12 ειναι

Οντως ειναι πολυ οικονομικα τα cng. Το ειδα το συγκεκριμενο που ανεφερες. Αν και λιγο ασχημο θα το εχω στα υποψιν μου! Ευχαριστω!

Δημοσ.
11 ώρες πριν, giannismat είπε

Καλησπερα σας! Σκοπευω να αγορασω καινουργιο αυτοκινητο και ειμαι αναμεσα σε swift hybrid και μικρο diesel. Διανυω καθημερινα εντος της Αθηνας με κινηση γυρω στα 25 με 35 χλμ και θελω οπωσδηποτε αυτοκινητο με χαμηλη καταναλωση. Θα ηθελα γνωμες/αποψεις κατοχων swift hybrid ή ατομων που γνωριζουν σχετικα απο οικειους τους οσον αφορα την καταναλωση. Κλεινω πιο πολυ στο swift για αυτο και επικεντρωνομαι περισσοτερο σε πληροφοριες για το εν λογω αυτοκινητο. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Χιλιόμετρα δεν κάνεις τόσα πολλά. Πόσο κάνει το Swift στην έκδοση που θέλεις; Γιατί με τα χιλιόμετρα που κάνεις, ενδεχομένως να σε συμφέρει η βενζίνη...

• Like 1
Δημοσ.

34 λεπτά πριν, giannismat είπε

Οντως ειναι πολυ οικονομικα τα cng. Το ειδα το συγκεκριμενο που ανεφερες. Αν και λιγο ασχημο θα το εχω στα υποψιν μου! Ευχαριστω! 

εμφανισιακά οντος δενε ειναι κατι αλλα σε αποζημιώνει αλλου

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά ενός swift gl + 1.2 απλού με ενα hybrid  είναι κοντά στα 2800 ευρώ .δλδ περίπου 1800 λίτρα βενζίνης.βαλτα κάτω να δει τι σε συμφέρει.για μένα πάρε το gl+ 1.2 με 12800 και τέλος.ασε τα hybrid.τζαμπα λεφτά θα δώσεις.

Πήρα πριν 15 μέρες swift gl+ auto.καλο αμαξάκι.τιμιο στα λεφτά του.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, mp123 είπε

Η διαφορά ενός swift gl + 1.2 απλού με ενα hybrid  είναι κοντά στα 2800 ευρώ .δλδ περίπου 1800 λίτρα βενζίνης.βαλτα κάτω να δει τι σε συμφέρει.για μένα πάρε το gl+ 1.2 με 12800 και τέλος.ασε τα hybrid.τζαμπα λεφτά θα δώσεις.

Πήρα πριν 15 μέρες swift gl+ auto.καλο αμαξάκι.τιμιο στα λεφτά του.

Εχω ηδη βενζινοκινητο αυτοκινητο μοντελο του 2007 και η μεση καταναλωση εντος πολης με κινηση εχει διαμορφωθει στα 9,4. Για αυτο και ειμαι επιφυλακτικος ως προς τα βενζινοκινητα. Εσυ τι μεση καταναλωση εχεις πετυχει με το swift και το χρησιμοποιεις κατα κυριο λογο εντος πολης?

2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Χιλιόμετρα δεν κάνεις τόσα πολλά. Πόσο κάνει το Swift στην έκδοση που θέλεις; Γιατί με τα χιλιόμετρα που κάνεις, ενδεχομένως να σε συμφέρει η βενζίνη...

Ολα τα χιλιομετρα τα διανυω εντος πολης με κινηση. Το αμαξι που εχω τωρα ειναι βενζινοκινητο του 2007 και η μεση καταναλωση ειναι αρκετα υψηλη στα 9,4. Γι' αυτο και ενδιαφερομαι για hybrid και συγκεκριμενα για το swift. Ο λογος που ζητησα και γνωμες κατοχων του συτοκινητου. Ευχαριστω για την αποψη σου!

Δημοσ.

Καλό και άγιο το cng αλλά βενζινάδικα έχουν ανοίξει; Τελευταία φορά που το είδα είχε μόνο 4 στην Αττική. Αν κάποιο είναι στον δρόμο σου καλώς, διαφορετικά άχρηστο σου είναι. 

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dterzakis είπε

Καλό και άγιο το cng αλλά βενζινάδικα έχουν ανοίξει; Τελευταία φορά που το είδα είχε μόνο 4 στην Αττική. Αν κάποιο είναι στον δρόμο σου καλώς, διαφορετικά άχρηστο σου είναι. 

Δεν εχουν ανοιξει αρκετα στην χωρα αλλα απο οτι διαβαζω υπαρχει σχεδιο για καινουργια πρατηρια. Στην Αθηνα που μενω εχω σχετικα κοντα πρατηριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...