Papado247 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, φέτος έδωσα πανελλήνιες και συγκέντρωσα 14265 μόρια. Έχω στο νου μου τέσσερα τμήματα τρία εκ των οποίων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ένα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα τμήματα αυτά είναι: Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΠΑΔΑ) Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών (ΠΑΔΑ) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (ΠΑΔΑ) Ψηφιακών Συστημάτων (ΠΑΠΕΙ) Θέλω να ακούσω τις γνώμες σας για αυτά τα τμήματα ώστε να καταλήξω σε ένα απο αυτά. Επιπλέον τα τμήματα στο ΠΑΔΑ έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τα αντίστοιχα του Πολυτεχνείου;
paylidis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 στο πειραια προφανως, το αλλο δεν ειναι πανεπιστημιο πρακτικά....και ετσι θα αντιμετωπιζεται για μια δεκαετια ακομα...
maxsal1995 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Ψηφιακών Συστημάτων φίλε μου αν θέλεις να στραφείς στην πληροφορική είναι το καλύτερο από αυτά που αναφέρεις. Το μηχανολόγων μηχανικών ίσως είναι καλύτερο σαν τμήμα αλλά αναφέρεται σε άλλο αντικείμενο σπουδών.
sensai Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 η σχολή μηχανικών του ΠΑΔΑ από το επόμενο εξάμηνο γίνεται 5ετές αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η αντιστοίχιση με πολυτεχνική σχολή για να δωθούν τα δικαιώματα. το πότε θα γίνει αυτή η αντιστοίχιση όμως δεν ξέρει κανείς.
ItsMeYourSelf Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1)Σοβαρό hardware , αρκετά μαθήματα για αρχιτεκτονική υπολογιστών, ηλεκτρονική και φυσική 2)Μίξη hardware με software ( αναλογία 40-60 αντίστοιχα ) 3) Δεν γνωρίζω 4) Ίσως η πιο λάιτ σχολή software στην Αθήνα, καλή αν θες να δουλέψεις στο δημόσιο Γενικά βρες τι σου αρέσει περισσότερο και κάνε την αντίστοιχη επιλογή . Και για τα εργασιακά δικαιώματα : Στο δημόσιο μέχρι στιγμής δεν είναι το ίδιο , αλλά στον ιδιωτικό τομέα , προφανώς , ναι. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από ItsMeYourSelf
c4tt3l Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Φοιτητής του τμήματος μηχ. πληροφορικής και υπολογιστών του ΠΑΔΑ εδώ. Ισχύει ακριβώς αυτό που λέει και το παιδί από πάνω με τα πενταετή προγράμματα. Είναι στο φλου τώρα η κατάσταση με τον Κούλη και θα δείξει τι θα ισχύσει από του χρόνου, αλλά τη χρονική στιγμή που μιλάμε ναι πάει για πενταετές έτοιμο για αντιστοίχηση με τις αντίστοιχες πολυτεχνικές σχολές. Σαν σχολή είναι ο γάμος ενός τμήματος του ΤΕΙ Αθήνας που είχε ως κύριο το λογισμικό και του ΤΕΙ Πειραιά που είχε ως κύριο το υλικό. Μετά τη δημιουργία του τμήματος έγινε εμφανές ότι δίνεται περισσότερη βάση στο λογισμικό. Παρόλα αυτά το τμήμα έχει τρεις κατευθύνσεις, λογισμικό, υλικό, και δίκτυα με τα ωραία και ενδιαφέροντα μαθήματα γενικά να έρχονται από το τρίτο έτος και μετά. Σίγουρα πιο βατή σχολή από ΕΚΠΑ, Μετσόβιο κλπ. και με βάση τα 4 που παρέθεσες και εσύ θα έλεγα ότι βρίσκεται κάπου στη 2η θέση όσον αφορά τον φόρτο εργασίας. Μιλάμε για αρκετές παραδόσεις ασκήσεων, πρότζεκτς, παρουσιάσεις κλπ.. Αν ασχοληθείς τίμια με τα μαθήματα δεν θα βρεις δυσκολίες να τα περνάς με ένα-δύο εξαιρέσεις λόγο καθηγητή.
GeG Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Στις 3/7/2019 στις 2:14 ΠΜ, c4tt3l είπε Φοιτητής του τμήματος μηχ. πληροφορικής και υπολογιστών του ΠΑΔΑ εδώ. Ισχύει ακριβώς αυτό που λέει και το παιδί από πάνω με τα πενταετή προγράμματα. Είναι στο φλου τώρα η κατάσταση με τον Κούλη και θα δείξει τι θα ισχύσει από του χρόνου, αλλά τη χρονική στιγμή που μιλάμε ναι πάει για πενταετές έτοιμο για αντιστοίχηση με τις αντίστοιχες πολυτεχνικές σχολές. Σαν σχολή είναι ο γάμος ενός τμήματος του ΤΕΙ Αθήνας που είχε ως κύριο το λογισμικό και του ΤΕΙ Πειραιά που είχε ως κύριο το υλικό. Μετά τη δημιουργία του τμήματος έγινε εμφανές ότι δίνεται περισσότερη βάση στο λογισμικό. Παρόλα αυτά το τμήμα έχει τρεις κατευθύνσεις, λογισμικό, υλικό, και δίκτυα με τα ωραία και ενδιαφέροντα μαθήματα γενικά να έρχονται από το τρίτο έτος και μετά. Σίγουρα πιο βατή σχολή από ΕΚΠΑ, Μετσόβιο κλπ. και με βάση τα 4 που παρέθεσες και εσύ θα έλεγα ότι βρίσκεται κάπου στη 2η θέση όσον αφορά τον φόρτο εργασίας. Μιλάμε για αρκετές παραδόσεις ασκήσεων, πρότζεκτς, παρουσιάσεις κλπ.. Αν ασχοληθείς τίμια με τα μαθήματα δεν θα βρεις δυσκολίες να τα περνάς με ένα-δύο εξαιρέσεις λόγο καθηγητή. Βρίσκομαι στο εκπα πρωτο χρόνο, είναι δευτερη σχολή μου και δουλεύω και τα έχω βρει μπαστούνια, μου φαίνεται πολυ απαιτητική σχολή και ψηθηκα για 10℅ με σκοπό το παδα , ως φοιτητής παδα τον θα συμβουλευες κάποιον στην φάση μου; με ενδιαφέρει η επιστήμη τής πληροφορικης αλλά δεν έχω τον απλετο χρόνο ενός που μόλις τελείωσε το Λυκειο και παει για σπουδές.
Ribopaido Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Προχωράνε μέσω κοσμήτορα όλα , θέλει λίγο υπομονή
GeG Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Ribopaido είπε Προχωράνε μέσω κοσμήτορα όλα , θέλει λίγο υπομονή Δεν το πολυ καταλαβαίνω αυτό! 🙃🙃
Nazek Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα, πέρασα περσυ στην σχολή Πληροφορικής του ΟΠΑ (έγραψα 16925 μόρια) και φέτος στο δεύτερο εξάμηνο έμαθα πως η σχολή δεν είναι Computer Science αλλά είναι Informatics (κάτι που σε κανενα σαιτ δεν το βρηκα ποτε, ωστόσο προβληματιζομουν απο την ευκολία των μαθημάτων σε σχέσεις με αλλες σχολές CS). Με ενδιαφέρει κυρίως το Software αλλά ενδιαφέρομαι και για Hardware, οπότε φέτος με το 10% δήλωσα την σχολή Μηχανικων Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ (αφού συνδυάζει και τα δύο και είναι πια πρόγραμμα ισάξιο των Πολυτεχνιων, integrated master). Όμως προβληματιζομαι με οσους εχω συναντήσει (χωρίς να γνωρίζουν τις σχολες βεβαια) να μου λένε πως το ΟΠΑ ειναι μακραν καλύτερο του ΠΑΔΑ και να μην το αφήσω με τίποτα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω στην Ελλάδα οποτε η αναγνωρισημοτα του ΟΠΑ δεν με βοηθάει με το μέλλον μου. Το να συνεχίσω τις τωρινες Informatics σπουδες μου και να κάνω ενα μεταπτυχιακό στο Computer Science χάνοντας περιττό χρόνο και χρήμα για να φτάσω στο επίπεδο σπουδών που θα έφτανα αν σπουδαζα εξ αρχής CS επίσης δε μου φαίνεται ελκυστική επιλογή. Αλλα πραγματικά δε ξερω, το πτυχίο του ΠΑΔΑ (τουλάχιστον στο εξωτερικό) ειναι ανωτερο απο αυτο του ΟΠΑ, σωστά? Τι θα με συμβουλευατε να κανω, να μείνω ή να αλλάξω τμήμα?
rg550 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, Nazek είπε Αλλα πραγματικά δε ξερω, το πτυχίο του ΠΑΔΑ (τουλάχιστον στο εξωτερικό) ειναι ανωτερο απο αυτο του ΟΠΑ, σωστά? Τι θα με συμβουλευατε να κανω, να μείνω ή να αλλάξω τμήμα? Γενικά στο εξωτερικό ψιλοχέστηκαν για το όνομα που θα γράφει το πτυχίο σου (εκτός αν μιλάμε για top of the top tier πανεπιστήμια), αυτό που τους νοιάζει είναι να μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Εγώ σαν (προϊστορικός) απόφοιτος ΤΕΙ Πειραια (ΠΑΔΑ πλεον) δεν είχα ποτέ πρόβλημα να εργαστώ εξωτερικό, αλλά κανείς, ποτέ, σε καμία απο τις εταιρείες που πέρασα δεν ασχολήθηκε, ούτε καν σχολίασε το προπτυχιακό μου. Τώρα για το ποιο χαρτί έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα σαν όνομα γενικά, σίγουρα του ΟΠΑ. Προσωπικά, δεν θα άφηνα το ΟΠΑ για να πάω σε νεο-ιδρυθέν πανεπιστήμιο. Επίσης, το ΟΠΑ είναι μακράν πιο αναγνωρίσιμο στο εξωτερικό και ιδίως στην Ευρώπη απ' όσο νομίζεις. Σαν αντικείμενα δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς προέρχομαι από άλλο τομέα σπουδών. 2
Nazek Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Ανώτερο εννοώ από την έννοια ότι το ένα είναι προπτυχιακό Informatics ενώ το άλλο integrated master Informatics and Computer Engineering
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, rg550 είπε Εγώ σαν (προϊστορικός) απόφοιτος ΤΕΙ Πειραια (ΠΑΔΑ πλεον) δεν είχα ποτέ πρόβλημα να εργαστώ εξωτερικό, αλλά κανείς, ποτέ, σε καμία απο τις εταιρείες που πέρασα δεν ασχολήθηκε, ούτε καν σχολίασε το προπτυχιακό μου. Ερώτηση επειδή δεν έχω βγει στο Εξωτερικό ακόμα για επαγγελματική αποκατάσταση, απλά έχω ταξιδέψει για διακοπές μόνον. τα πτυχία ΤΕΙ , συνοδευομενα απο μεταπτυχιακ πχ απο την ΑΣΟΕΕ, αναγνωρίζονται κανονικότατα?
rg550 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Ερώτηση επειδή δεν έχω βγει στο Εξωτερικό ακόμα για επαγγελματική αποκατάσταση, απλά έχω ταξιδέψει για διακοπές μόνον. τα πτυχία ΤΕΙ , συνοδευομενα απο μεταπτυχιακ πχ απο την ΑΣΟΕΕ, αναγνωρίζονται κανονικότατα? Τι εννοείς "συνοδευόμενα"; Δεν χρειάζεται να τα συνοδέψεις με κάτι για να αναγνωριστουν, καθώς αναγνωρίζονται σύμφωνα με τη συνθήκη της Μπολόνια. Άσχετο το μεταπτυχιακό με την αναγνώριση ενός βασικού πτυχίου. Σημείωση ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε Ευρώπη.
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 26 λεπτά πριν, rg550 είπε Τι εννοείς "συνοδευόμενα"; Δεν χρειάζεται να τα συνοδέψεις με κάτι για να αναγνωριστουν, καθώς αναγνωρίζονται σύμφωνα με τη συνθήκη της Μπολόνια. Άσχετο το μεταπτυχιακό με την αναγνώριση ενός βασικού πτυχίου. Σημείωση ότι αναφέρομαι αποκλειστικά σε Ευρώπη. Nai ανέφερα τη λέξη συνδευόμενα ως επιπλέον στοιχέιο για να τους αποδείξεις ότι προχώρησες στις ακαδημαικές σου σπουδές. Με λίγα λόγια αν κάποιο παιδί πάει με το πτυχίο ΤΕΙ στο Εξωτερικό, το πτυχίο του αναγνωρίζεται κανονικότατα ως bachelor 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα