Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, το πρόβλημα έχει ως εξής.

Σήμερα έβαλα 100ρα από την Inalan και όλα μια χαρά,. Στο Router είναι συνδεδεμένα 3 PC. Στο ένα οι ταχύτητες τερματίζουν στα 10mb/11mb ανά δευτερόλεπτο..και στα άλλα δύο υπάρχει κάποιος "κόφτης" άγνωστο γιατί, στα 1.7mb ανά δευτερόλεπτο σχεδόν σε οποιοδήποτε αρχείο, σχεδόν από οποιαδήποτε πηγή. Ακόμη και από το ίδιο site στο ένα PC κατεβάζει με το μάξιμουμ της γραμμής και στα άλλα δύο και πάλι capped στα 1.7mb/sec. Επίσης έγινε δοκιμή και με τα ίδια καλώδια αλλά πάλι το ίδιο. Στο ένα PC όλα ok και στα άλλα όχι.

Δοκιμάστηκαν τεστ από διάφορα speedtest sites. Σε αρκετά η γραμμή δείχνει πως είναι μια χαρά στις ταχύτητες, δηλαδή πάνω 100Mbps up/down . Στα άλλα τόσα όμως δείχνει 6-10-15Mbps.

Δοκιμάστηκε απενεργοποίηση firewall όπως και αλλαγή στους Network adapters στο Speed and Duplex από Auto σε 100Mbps Full Duplex αλλά και 1.0Gbps Full Duplex...και πάλι τίποτα.

Οι Ethernet/Lan Drivers είναι ενημερωμένοι και βγήκαν και ξανά μπήκαν ξανά 2-3 φορές.

Όλα τα PC έχουν Windows 10 Pro x64 version 1903. Επίσης δοκιμάστηκε και ένα λάπτοπ με τα ίδια Windows και την ίδια έκδοση και με το ίδιο Ethernet καλώδιο και εκεί όλα μια χαρά με το αρχείο που κατεβάζει να τερματίζει στα 11mb/sec όπως και στο ένα desktop που παρεμπιπτόντως είναι ένα AM3+ με έναν FX6300 επάνω, ενώ τα άλλα 2 που έχουν το πρόβλημα με το κόφτη στην ταχύτητα είναι 1150 με i5 4690k και i7 4790k αντίστοιχα.

Μίλησα φυσικά με Inalan αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε που μπορεί να είναι το πρόβλημα ώστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ξαναλέω στο ίδιο ρούτερ στις ίδιες θύρες και με τα ίδια καλώδια και λειτουργικά τα 2 πιο σύγχρονα PC έχουν το cap και το άλλο παλιότερο PC αλλά και το λάπτοπ δεν παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

αλλαξε θυρα και βαλε το ethernet εκει που σου τα έδινε ολα. αν συνεχιζει να κοβει ειναι θεμα υπολογιστη αν οχι ειναι θεμα ρουτερ. 

Το έχω κάνει και κάνει το ίδιο. έχω καταλάβει πως είναι θέμα υπολογιστή και όχι του ρούτερ. Τι ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει.

21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Tι καρτες δικτυου εχουν οι υπολογιστές σου;

Ο ένας την 8111GR της Realtek (Z87-C) και ο άλλος την I218V της Intel (Maximus VII Hero, Z97)

Δημοσ.

1.Ίσως να είναι θέμα driver στις κάρτες δικτύου.

2.Δες μήπως κάτι τραβάει στα PC που δεν παίζουν σωστά. Steam updates, win10 delivery optimization κτλ.

3.live-distro σε usb και τεστ απο εκεί έτσι για το γαμώτο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GRat είπε

1.Ίσως να είναι θέμα driver στις κάρτες δικτύου.

2.Δες μήπως κάτι τραβάει στα PC που δεν παίζουν σωστά. Steam updates, win10 delivery optimization κτλ.

3.live-distro σε usb και τεστ απο εκεί έτσι για το γαμώτο.

1. Κανένα θέμα driver στις κάρτες δικτύου. Παρέλειψα να πω πως οι δύο αυτοί υπολογιστές είναι σε Lan μεταξύ τους και οποιαδήποτε μεταφορά αρχείου από τον ένα στον άλλο, πιάνουν κανονικά τα 11mb/sec όπως είναι κανονικά και το όριο, επομένως αν ήταν κάτι στους drivers αλλά και στα καλώδια, δεν θα τα έπιανε και στο lan τα 11mb.

2. Τίποτα από όσα ανέφερες δεν τραβάει τις δεδομένες στιγμές που το δοκιμάζω (ξανά και ξανά).

3. Καμία ύποπτη ένδειξη ούτε στο live-distro.

Μία μέρα πριν βάλω την ίνα, ήμουν στην Vodafone με έως 24Mbps (το ρούτερ κλείδωνε στα 7-8) κυριολεκτικά χθες το βράδυ...και εκεί που κατέβαζα με 200-500kb, τσουπ πετάχτηκε με αυτή την ποταπή γραμμή στα 10-11mb/sec και μάλιστα αυτό κράτησε για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα το 11.5GB αρχείο που κατέβαζα σε ελάχιστα λεπτά από την αρχή του να φτάσει στο 50%. Και όλο αυτό σε μία αρχαία "έως" γραμμή και σε torrent.

Σήμερα από το μεσημέρι έχω σπάσει το κεφάλι μου και λύση δεν βρίσκω.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, GRat είπε

Wait αν δοκίμασες απο linux έπαιζε κανονικά ή και εκεί cap στα 1,7mb/s?

Όπα με συγχωρείς, δοκίμασα αρκετές φορές με slax συγκεκριμένα, αλλά δεν τα κατάφερα να το εκκινήσω γιατί μου έβγαζε error sto loader.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα google search αργότερα κοίτα τι βρήκα.

https://forums.tomshardware.com/threads/maximus-vii-lan-not-working-ish.1980695/

Οπότε μιλάμε για πιθανό θέμα με το lan chip της μητρικής, παρόμοιο θέμα μπορεί να έχει και το άλλο PC. Αρκετά παλιές mobo και τότε δεν δίνανε και πολύ βάση σε αυτό τους το κομμάτι -αν και το nic της hero πρέπει να μάμαγε τότε-.

Ξαναδοκίμασε με mint/ubuntu live boot να δεις αν τρέχει το ίδιο θέμα και εκεί για να αποκλείσεις τους driver. Τώρα υποθέτουμε οτι και η πηγή είναι comple και δεν έχεις κάποιο cap απο εκεί(πχ μετά τα 10GB down cap στα 1,7mb/sec).

Aν έχεις χρόνο και δεν βαριέσαι δοκίμασε και πες μας!

Επεξ/σία από GRat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, νομίζω πως το είδα και αυτό σήμερα ψάχνοντας όλη μέρα.

Αύριο που θα έχω περισσότερο χρόνο θα κοιτάξω να το κάνω με mint όπως λες για να δω.

Ναι, αρκετά παλιές αλλά και το AM3+ σύστημα είναι πιο παλιό όπως και το λάπτοπ.

Πριν από λίγη ώρα έπιασε 10mb/sec από torrent και από την EpicGames 6.8mb/sec και από Steam κανονικά με 10-11.mb/sec. Πάντως αποκλείω να έχει κάποιο θέμα, ακόμη και από drivers γιατί δεν θα τα έβλεπα ποτέ αυτά, όχι από torrent, Steam και την EpicGames μόνο, αλλά όπως ξανά είπα τα 2 αυτά PC είναι συνδεδεμένα με lan μεταξύ τους και οποιαδήποτε μεταφορά αρχείου γίνεται σταθερά με 11mb/sec.

Τι άλλο μπορεί να είναι. Παρατηρώ τελικά ότι πλέον συμβαίνει μονάχα από broswers Mozilla, Chrome και Edge. Ας πούμε βάζω να κατεβάσω drivers από Nvidia και έχει μόνιμα cap στα 1.7mb. Αντίθετα την ίδια στιγμή συνδέω ένα παλιό λάπτοπ και κάνω το ίδιο από Nvidia και πιάνει τα 10-11mb. Σύνδεσα και ένα πολύ πιο παλιό σύστημα (ένα 775 και όλα μια χαρά και εκεί).

Επεξ/σία από Nyxtopouli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγο έβαλα να κατεβάσω το Mint από linuxmint.com συγκεκριμένα από EvoWise CDN και έπιασε με την μία 38mb/sec και σταθεροποιήθηκε στα 13,9mb/sec!!! 😵 Είναι το μονάδικό site που είδα να το κάνει αυτό.

Επεξ/σία από Nyxtopouli
Δημοσ.

Τελικά από Mint (live boot), όλα μια χαρά. Ξεκινάει στα 35-38mb/sec και καταλήγει στα 9-10-11mb/sec. Στα Windows είναι το θέμα και κυριότερα στους broswers. Δεν έχω βρει ακόμη τι μπορεί να το προκαλεί αυτό. 🤔

Δημοσ.

Drivers κατα πάσα πιθανότητα τότε.

Αλλιώς κάτι έχεις ανοιχτό που κατεβάζει/ανεβάζει παράλληλα. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις κανένα netlimiter που θα σου δείξει αναλυτικά πιο process κάνει τι, αλλά νομίζω οτι είναι θέμα driver.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GRat είπε

Drivers κατα πάσα πιθανότητα τότε.

Αλλιώς κάτι έχεις ανοιχτό που κατεβάζει/ανεβάζει παράλληλα. Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις κανένα netlimiter που θα σου δείξει αναλυτικά πιο process κάνει τι, αλλά νομίζω οτι είναι θέμα driver.

Τίποτα άλλο δεν κατεβάζει/ανεβάζει παράλληλα. Έβαλα και netlimiter, το GlassWire όμως καμία ύποπτη κίνηση εκεί όπως το περίμενα.

Πες ότι είμαι γκαντέμης και είναι θέμα driver και στα 2 PC, παρόλο που δοκίμασα και ένα 775 σύστημα και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και κατέβαζε με 11mb/sec και μάλιστα χωρίς να έχω εγκαταστήσει drivers για τα δίκτυα.

Πες ότι όσες αλλαγές/ξηλώματα/καθαρισμούς/εγκαταστάσεις έκανα, υπολειτουργούν γιατί είναι θέμα drivers, να το δεχτώ μέχρι ένα σημείο.

Όμως...αν είναι θέμα των drivers γιατί τα Torrent, η Steam και η EpicGames δεν έχουν κανένα cap και πιάνουν μια χαρά τις αναμενόμενες ταχύτητες;

Αν είναι θέμα των drivers, το lan μεταξύ αυτών των δύο υπολογιστών γιατί σε οποιαδήποτε μεταφορά αρχείου μεταξύ τους πηγαίνει μόνιμα με 11mb/sec χωρίς κανένα θέμα ποτέ;

Αν είναι θέμα των drivers, γιατί και στο mega.nz (τελικά) πιάνει 6.5mb/sec και όχι το 1.7mb που πιάνει σχεδόν παντού; Είναι το δεύτερο site που βρήκα να ξεπερνάει το cap. Αυτό και αυτό που πήγα για το Mint. Όπως και μέσα στο Mint πιάνει τις αναμενόμενες και έτσι αποκλείστηκε και από εκεί το θέμα drivers.

Αν είναι θέμα των drivers γιατί συγκεκριμένα στο site που πήγα για να πάρω το Mint που μου πρότεινες (linuxmint.com), έκανε boost 33mb/sec και μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα κατέβαζε το iso με 14mb/sec και μάλιστα σταθερότατα; Και μάλιστα το έκανα πάρα πολλές φορές για να αποκλείσω πως ήταν τυχαίο. Πάνω από 15-20 φορές. 2 μέρες το παιδεύω. Και αυτή την στιγμή που γράφω αυτές τις λέξεις εδώ το έκανα ξανά και ακριβώς το ίδιο. Ορίστε και τα πειστήρια

1.jpg

2.jpg

Ότι και άλλο αν κάνω, όπου και αν πάω υπάρχει μόνιμα cap στα 1.7

Έχω απηυδήσει!

Επεξ/σία από Nyxtopouli
Δημοσ.

Οι drivers από την Asus δεν ήταν καλά ενημερωμένοι. Βρήκα λοιπόν απευθείας από την Intel τους τελευταίους οι οποίοι είναι πολύ πιο καινούριοι.

Αποτέλεσμα: Το ίδιο πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...