Προς το περιεχόμενο

Μια βοηθεια φιλοι μου

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω την Κυριακη να μου γραψει ενας φιλος απο την τηλεοραση στο pc του 10 λεπτα κατι προσωπικο απο την TV και μετα αυτο το κομματακι να το κανω dvd να παιζει απο επιτραπεζιο dvd player.Θελω να μου πειτε τι πρεπει να προσεξει ο...εγγραφεας και με ποιο τροπο θα πετυχω εγω το καλυτερο αποτελεσμα.Ευχαριστω πολυ!!!!! :D :D :D :D

Δημοσ.

υπάρχουν αρκετοί τρόποι...με tv tuner θα το γράψει έτσι;

1)δοκιμάζεις το capture του nerovision express και το έχεις κατευθείαν σε dvd και απλά το γράφεις με nero ή copytodvd

2)με το iuvcr σε avi, όπου μπορείς να κάνεις ένα σωρό ρυθμίσεις και απο εκεί με ένα απλό avi->dvd να το βάλεις να παίζει σε deck

Δημοσ.
υπάρχουν αρκετοί τρόποι...με tv tuner θα το γράψει έτσι;

1)δοκιμάζεις το capture του nerovision express και το έχεις κατευθείαν σε dvd και απλά το γράφεις με nero ή copytodvd

2)με το iuvcr σε avi' date=' όπου μπορείς να κάνεις ένα σωρό ρυθμίσεις και απο εκεί με ένα απλό avi->dvd να το βάλεις να παίζει σε deck[/quote']

Ευχαριστω.Το πρωτο το εχω ξανακανει αλλα εχει απωλεια σε ποιοτητα αισθητη.Το αρχειο ηταν σε .mpg μορφη.

Το tv tuner εχει επιλογες σε τι format θα γραψει και ποια ειναι η καλιτερη σε ποιοτητα???Το juvcr ειναι προγραμμα μετατροπης απο .avi σε dvd ??? :?: :?: :?:

Δημοσ.

αφού το nerovision έχει απώλεια σε ποιότητα αισθητή όπως λες ,τότε άστο. υπάρχει και άλλο ένα πρόγραμμα που όμως σπάω το κεφάλι μου τώρα να το θυμηθώ και δε μπορώ, νομιζω λέγεται windvr? από ότι λέγεται και αυτό κάνει ωραία capture.

εγώ πάντως θα χρησιμοποιούσα το iuvcr.

με μεγάλη ανάλυση (640*480 ή 720*576), divx ή xvid στην κωδικοποίση με μεγάλο bitrate, de-interlace για να καλυτερέψει η εικόνα και ήχο σε mp3 ή uncompressed. το τελικό avi που θα έχει πολύ καλή ποιότητα θα το πετούσα σε κάποιο αυτοματοποιημένο πρόγραμμα avi->dvd όπως το nerovision ή το ulead dvd movie factory για να φτιάξουν το dvd.

βέβαια, μπορεί να υπάρχει και πιο απλός τρόπος :)

Δημοσ.

Γιάννη,βρες τον codec "Morgan".(Εδώ είμαι εγώ...).Εγκατέστησέ τον.Βρες το "WinVdrr".Ύστερα αρχίζεις κάποια "χαμαλοδουλειά".Βρίσκεις ένα γρήγορο δίσκο και κάνε defrag.Καθάρισε την κεφαλή του Video με τα διάφορα καθαριστικά του εμπορίου.Βρες ακριβά καλώδια σύλληψης ήχου και εικόνας.Ότι θα πληρώσεις θα πάρεις.Τώρα,θα σε ρωτήσω,τι κάρτα σύλληψης έχεις.Είναι "ενσωματωμένη" στην κάρτα γραφικών σου;Είναι κάποιο απλό Tv-tunerάκι;Είναι ξεχωριστή "add-on";

Παρακάτω...

ΣΤΑΜΑΤΑΣ οπιαδήποτε δουλειά κάνεις με το Computer σου.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ!!!!.Και αρχίζεις τη σύλληψη με το WinVdr,με codec τον "Morgan".Χοντρικά,είναι πανεπιστημιακό εύρημα,θεωρείται απ' τους καλύτερους "μη απωλεστικούς",δηλαδή κρατάει κάποια παραπάνω πληροφορία σε σχέση με τους γνωστούς μας(divx,xvid),οι οποίοι ξεσκαρτάρουν ότι δεν χρειάζεται...

Θέλεις χώρο.Άπλετο.Καμιά 60αριά(περίπου) γιγάμπιτα την κάθε ώρα.Εξαρτάται απ' την ρύθμισή του.

Αφού(με το καλό) τελειώσει (σε real time),κοιτάς αν είναι συγχρονισμένος ο ήχος με την εικόνα.Με οποιονδήποτε player σε βολεύει.Αν ναι,προχωράς στη μετατροπή αυτού του "avi" σε mpg2,σε "φορμα" δηλαδή του dvd.Επικρατέστεροι encoders γι αυτή τη δουλειά είναι o CCE,ο MainConcept,ο Procoder και το TMPGEnc.Κατά σειρά (δικής μου) προτίμησης για mpg2.Αφού λοιπόν τελειώσει,βάζεις μπροστά την διαδικασία του authoring.Δηλαδή,αυτό το mpg που θα σου βγάλει,θα το κάνεις ifo και bup και vob,μέσα σε folder "VIDEO_TS",για να μπορέσεις να το γράψεις σε dvd (και να παίζει....).Απλά εργαλεία για σένα είναι το "UleadDvdMovieFactory" και το "TMPGEncDvdAuthor".Με λίγα clicks και εύκολο gui.Τέλος,για γράψιμο προτείνω το "CopyToDvd".

Τέλος,ορισμένα "απλά" tips:ΜΗΝ δοκιμάσεις σε "υπέρογκες" αναλύσεις το capture σου.Καλύτερα ΜΕΧΡΙ 480χ480 και άφησε να αναλάβει ο encoder σου την μετατροπή σε dvd(720χ576),παρά να δώσεις κατ' ευθείαν την τελική ανάλυση,γιατί θα αντιμετωπίσις προβλήματα.Για τον ήχο,ένας καλός mp3 είναι και ο "Randium"(Fraunhofer),με άριστα αποτελέσματα μέχρι και 160(μη βάλεις τόσο,ως 128 καλά είναι...).

Τώρα,στην περίπτωση που ανοίγουν το στόμα τους και ακούγονται μετά,πρέπει να ξεχωρίσεις τον ήχο από την εικόνα και να τα ξαναπαντρέψεις,ΠΡΙΝ κάνεις το encoding.Εργαλείο,ο "Ελβέτικος σουγιάς" που ακούει στο όνομα VIRTUAL DUB!

Να θυμάσαι ότι,ό,τι κάρτα έχεις,αυτό το αποτέλεσμα θα πάρεις.Μπορείς βέββαια εκ των υστέρων να διορθώσεις την ποιότητα της εικόνας(προς το καλύτερο θέλω να πιστεύω) με διάφορα φίλτρα,αλλά....

Εδώ είμαστε... :)

Δημοσ.
Γιάννη' date='βρες τον codec "Morgan".(Εδώ είμαι εγώ...).Εγκατέστησέ τον.Βρες το "WinVdrr".Ύστερα αρχίζεις κάποια "χαμαλοδουλειά".Βρίσκεις ένα γρήγορο δίσκο και κάνε defrag.Καθάρισε την κεφαλή του Video με τα διάφορα καθαριστικά του εμπορίου.Βρες ακριβά καλώδια σύλληψης ήχου και εικόνας.Ότι θα πληρώσεις θα πάρεις.Τώρα,θα σε ρωτήσω,τι κάρτα σύλληψης έχεις.Είναι "ενσωματωμένη" στην κάρτα γραφικών σου;Είναι κάποιο απλό Tv-tunerάκι;Είναι ξεχωριστή "add-on";

Παρακάτω...

ΣΤΑΜΑΤΑΣ οπιαδήποτε δουλειά κάνεις με το Computer σου.ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ!!!!.Και αρχίζεις τη σύλληψη με το WinVdr,με codec τον "Morgan".Χοντρικά,είναι πανεπιστημιακό εύρημα,θεωρείται απ' τους καλύτερους "μη απωλεστικούς",δηλαδή κρατάει κάποια παραπάνω πληροφορία σε σχέση με τους γνωστούς μας(divx,xvid),οι οποίοι ξεσκαρτάρουν ότι δεν χρειάζεται...

Θέλεις χώρο.Άπλετο.Καμιά 60αριά(περίπου) γιγάμπιτα την κάθε ώρα.Εξαρτάται απ' την ρύθμισή του.

Αφού(με το καλό) τελειώσει (σε real time),κοιτάς αν είναι συγχρονισμένος ο ήχος με την εικόνα.Με οποιονδήποτε player σε βολεύει.Αν ναι,προχωράς στη μετατροπή αυτού του "avi" σε mpg2,σε "φορμα" δηλαδή του dvd.Επικρατέστεροι encoders γι αυτή τη δουλειά είναι o CCE,ο MainConcept,ο Procoder και το TMPGEnc.Κατά σειρά (δικής μου) προτίμησης για mpg2.Αφού λοιπόν τελειώσει,βάζεις μπροστά την διαδικασία του authoring.Δηλαδή,αυτό το mpg που θα σου βγάλει,θα το κάνεις ifo και bup και vob,μέσα σε folder "VIDEO_TS",για να μπορέσεις να το γράψεις σε dvd (και να παίζει....).Απλά εργαλεία για σένα είναι το "UleadDvdMovieFactory" και το "TMPGEncDvdAuthor".Με λίγα clicks και εύκολο gui.Τέλος,για γράψιμο προτείνω το "CopyToDvd".

Τέλος,ορισμένα "απλά" tips:ΜΗΝ δοκιμάσεις σε "υπέρογκες" αναλύσεις το capture σου.Καλύτερα ΜΕΧΡΙ 480χ480 και άφησε να αναλάβει ο encoder σου την μετατροπή σε dvd(720χ576),παρά να δώσεις κατ' ευθείαν την τελική ανάλυση,γιατί θα αντιμετωπίσις προβλήματα.Για τον ήχο,ένας καλός mp3 είναι και ο "Randium"(Fraunhofer),με άριστα αποτελέσματα μέχρι και 160(μη βάλεις τόσο,ως 128 καλά είναι...).

Τώρα,στην περίπτωση που ανοίγουν το στόμα τους και ακούγονται μετά,πρέπει να ξεχωρίσεις τον ήχο από την εικόνα και να τα ξαναπαντρέψεις,ΠΡΙΝ κάνεις το encoding.Εργαλείο,ο "Ελβέτικος σουγιάς" που ακούει στο όνομα VIRTUAL DUB!

Να θυμάσαι ότι,ό,τι κάρτα έχεις,αυτό το αποτέλεσμα θα πάρεις.Μπορείς βέββαια εκ των υστέρων να διορθώσεις την ποιότητα της εικόνας(προς το καλύτερο θέλω να πιστεύω) με διάφορα φίλτρα,αλλά....

Εδώ είμαστε... :)[/quote']

Αχχχ συνομιληκε!!!!Δεν διαβασες απο την αρχη μου φαινεται!!!!

Γραφω:

Θελω την Κυριακη να μου γραψει ενας φιλος .....

Δεν εχω καρτα tv εγω....Για τα υπολοιπα θα κερασω καφεδακι!!!!!! :D :D :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...