Napier Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με το υπουργίο http://immigration.gov.gr/ktisi-ellinikis-ithageneias Αναφορά σε κείμενο Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας Με πολιτογράφηση - σύντομος οδηγος Προ της υποβολής του αιτήματος πρέπει να υπάρχουν: Α) αποδεδειγμένη νόμιμη και συνεχή διαμονή στη χώρα : 7 ετών, για πολίτες τρίτων χωρών 3 ετών, για πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε και της ΕΖΕΣ, Πρόσφυγες, Ανιθαγενείς και συζύγους Ελλήνων με τέκνο - χωρίς χρονική προϋπόθεση, για ομογενείς και όσους έχουν γεννηθεί και κατοικούν στην Έλλάδα Ο φίλος μου προσφατα εκλισε 3 χρονια απο τοτε που ηρθε ελλαδα με αδεια διαμονης προσφυγα απο το 2018. Για το διάστημα 2016-2018 ήταν αιτων άσυλο μέχρι να βγει η θετική απόφαση περσι. Αυτο που δε καταλαβαινουμε ειναι τι σημαινει νομιμη και συνεχη διαμονη στη χωρα. Πχ εννοει οτι θελει 3 χρονια απο την αδεια διαμονης ή απο τη μερα που ήρθε Ελλάδα? Πχ εχει κανει ηδη 3 φορολογικες δηλωσεις το 2016,2017,2018. Εχουμε ρωτησει 3 δικηγορους και ολοι μας λενε θα ρωτησουμε κ θα σας πουμε και ακομα να μας απαντησει καποιος. Γνωρίζει καποιος τι σημαινει το ''νομιμη και συνεχη διαμονη στη χωρα'' ? Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από Napier
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 18 λεπτά πριν, Napier είπε Σύμφωνα με το υπουργίο http://immigration.gov.gr/ktisi-ellinikis-ithageneias Ο φίλος μου προσφατα εκλισε 3 χρονια απο τοτε που ηρθε ελλαδα με αδεια διαμονης προσφυγα απο το 2018. Για το διάστημα 2016-2018 ήταν αιτων άσυλο μέχρι να βγει η θετική απόφαση περσι. Αυτο που δε καταλαβαινουμε ειναι τι σημαινει νομιμη και συνεχη διαμονη στη χωρα. Πχ εννοει οτι θελει 3 χρονια απο την αδεια διαμονης ή απο τη μερα που ήρθε Ελλάδα? Πχ εχει κανει ηδη 3 φορολογικες δηλωσεις το 2016,2017,2018. Εχουμε ρωτησει 3 δικηγορους και ολοι μας λενε θα ρωτησουμε κ θα σας πουμε και ακομα να μας απαντησει καποιος. Γνωρίζει καποιος τι σημαινει το ''νομιμη και συνεχη διαμονη στη χωρα'' ? Νόμιμη σημαίνει να έχεις άδεια παραμονής. Συνεχή σημαίνει να μην υπάρχει διακοπή στην άδεια /παραμονή (να μη την έχεις κάνει για εξωτερικό και να επέστρεψες, ας πούμε) Δεν είμαι δικηγόρος αλλά αντιλαμβάνομαι ότι το διάστημα 2016-2018 δεν είχε άδεια παραμονής απλά ίσως βεβαίωση ότι έχει καταθέσει χαρτιά και δε μπορεί να εκδιωχθεί. Αυτά ένας δικηγόρος που ασχολείται με υποθέσεις αλλοδαπών, θα σας τα πει σε 5 λεπτά. Τέλος, στα 3 χρόνια μπορεί να κάνει την αίτηση. Δε νομίζω ότι θα του τη δώσουν αν δε περάσει τις σχετικές εξετάσεις γλωσσομάθειας.
Napier Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) ξερει πολυ καλα ελληνικα . ειναι ταλενταρα στις γλωσσες (μιλαει 3 απταιστα συν ελληνικα) κ ειναι ενταγμενος με καλη δουλεια στην ελλαδα οποτε αυτα δε μας απασχολουν. Επισης το αιτων ασυλο (οχι βεβαιωση αλλα ειδεικο δελτιο τριπτυχο αιτουντα ασυλου) σημαινει συννομη διαμονη στη χωρα απο τα φεκ που εχω ψαξει αυτες τις μερες. απλα πχ οι 2 δικιγοροι μας ειπαν ναι απο τοτε που ηρθε ελλαδα κ εκανε αιτηση για ασυλο αλλα θα το διασταυρωσουν κ οι αλλος μας ειπε οτι 3 χρονια με αδεια διαμονης αλλα κ αυτος δεν ηξερε σιγουρα και οτι θα ρωτησει. Ξερει καποιος με σιγουρια τι σημαινει το νομιμη διαμονη? Btw ναι συνεχως Ελλαδα ηταν εκτος απο 2 πενταημερα ταξιδια εξωτερικο. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από Napier
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 25 λεπτά πριν, Napier είπε ξερει πολυ καλα ελληνικα . ειναι ταλενταρα στις γλωσσες (μιλαει 3 απταιστα συν ελληνικα) κ ειναι ενταγμενος με καλη δουλεια στην ελλαδα οποτε αυτα δε μας απασχολουν. Επισης το αιτων ασυλο (οχι βεβαιωση αλλα ειδεικο δελτιο τριπτυχο αιτουντα ασυλου) σημαινει συννομη διαμονη στη χωρα απο τα φεκ που εχω ψαξει αυτες τις μερες. απλα πχ οι 2 δικιγοροι μας ειπαν ναι απο τοτε που ηρθε ελλαδα κ εκανε αιτηση για ασυλο αλλα θα το διασταυρωσουν κ οι αλλος μας ειπε οτι 3 χρονια με αδεια διαμονης αλλα κ αυτος δεν ηξερε σιγουρα και οτι θα ρωτησει. Ξερει καποιος με σιγουρια τι σημαινει το νομιμη διαμονη? Btw ναι συνεχως Ελλαδα ηταν εκτος απο 2 πενταημερα ταξιδια εξωτερικο. Τι να σου πούμε ρε συ, μπράβο του. Αφού έχει καλή εργασία σίγουρα μπορεί να πληρώσει έναν καλό δικηγόρο. Από ένα φόρουμ τώρα, δε ξέρω τι ακριβώς περιμένεις... anyway.
Napier Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, divo είπε διαβαζεις εδω. ειναι ασχετο αυτο αδεια διαμονης εχει. για ιθαγενεια με πολιτογραφιση ρωταω και συγκεκριμενα τι καθιστα νομιμη διαμονη στη χωρα Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από Napier
Narayan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 H "Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας" γνωρίζει κάποιος πως τεκμηριώνεται;
Napier Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 συνεντευξη θα του κανουν σε συγκεκριμενη υλη που θα καλιπτει πολιτισμο, ιστορια, κοινωνια,ηθη, εθιμα κτλ. Τεσπα τα εγραφα που χριαζεται τα εχει. το ερωτιμα ειναι πως ενοουν το νομιμη παραμονη. πηρα και σημερα τηλ ενα απο τους δικιγορους και ακομα δε γνωριζε με σιγουρια. Που πρεπει να παρω να ρωτησω και να μου πουν υπευθυνα??
qwertyuiop2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Eξαρτάται πώς πέρασε σύνορα. Αν τα πέρασε νόμιμα, με διαβατήριο και αιτών άσυλο, πράγμα 99% απίθανο, τότε υπολογίζεις από τότε το νόμιμο χρόνο παραμονής. Αν τα πέρασε παράνομα, υπολογίζεις ως νόμιμο χρόνο παραμονής για την 3ετία την ημέρα έγκρισης της αιτήσεως ασύλου. 1
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 16 λεπτά πριν, Napier είπε Τεσπα τα εγραφα που χριαζεται τα εχει. το ερωτιμα ειναι πως ενοουν το νομιμη παραμονη. πηρα και σημερα τηλ ενα απο τους δικιγορους και ακομα δε γνωριζε με σιγουρια. Που πρεπει να παρω να ρωτησω και να μου πουν υπευθυνα?? Η προφανής απάντηση σε αυτό που ρωτάς είναι να έχει νόμιμη άδεια παραμονής. Από ότι είπες πάντως δεν πληρεί τα κριτήρια, η διαμονή του τα 3 τελευταία χρόνια ούτε νόμιμη ήταν (την άδεια παραμονής το 18 την πήρε), ούτε συνεχή ήταν (έλλειψε 2 φορές από 5 ημέρες). Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να σιγουρευτείς είναι να συμβουλευτείς έναν εξειδικευμένο με τέτοιες υποθέσεις δικηγόρο.
Napier Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Η προφανής απάντηση σε αυτό που ρωτάς είναι να έχει νόμιμη άδεια παραμονής. Από ότι είπες πάντως δεν πληρεί τα κριτήρια, η διαμονή του τα 3 τελευταία χρόνια ούτε νόμιμη ήταν (την άδεια παραμονής το 18 την πήρε), ούτε συνεχή ήταν (έλλειψε 2 φορές από 5 ημέρες). Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να σιγουρευτείς είναι να συμβουλευτείς έναν εξειδικευμένο με τέτοιες υποθέσεις δικηγόρο. καλα αυτο για το συνεχη προφανως εννοει να μη λειπει πανω απο 6 μηνες το χρονο απο την ελλαδα . Για ταξιδι με τη δουλεια ηταν εφοσον πηρε την αδεια διαμονης προσφυγα. Επισης εχει κανει φορολογικες δηλωσεις για 3 ετη που επισης ειδα απο διαφορα φεκ σημαινει νομιμη παραμονη στη χωρα κατα το ετος για το οπιο γινετε η φορ. δηλωση. σιγα να μη μπορει να παει διακοπες καποιος η για ταξιδι επαγγελματικο. αυτα δε στεκουν. προφανως μιλαμε για μεγαλες απουσιες οποτε δεν ρωταω καν αυτο γιατι ξερω πως αυτο το κριτηριο το εχει. Ξανα λεω οτι συμφωνα με τα φεκ που εχω βρει αλλα και απο υπατη αρμοστια προσφυγων νομιμη διαμονη στη χωρα ειναι και καποιος που εχει κανει αιτηση για ασυλο. συννομα ζει αιτων ασυλο στην ελλαδα με δικαιωμα εργασιας μαλιστα οσο εξεταζετε το ασυλο. Το θεμα ειναι αν αυτο αρκει η θελουν οριστικο τιτλο διαμονης να τον εχει επι 3ετια.
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Napier είπε καλα αυτο για το συνεχη προφανως εννοει να μη λειπει πανω απο 6 μηνες το χρονο απο την ελλαδα . Για ταξιδι με τη δουλεια ηταν εφοσον πηρε την αδεια διαμονης προσφυγα. Επισης εχει κανει φορολογικες δηλωσεις για 3 ετη που επισης ειδα απο διαφορα φεκ σημαινει νομιμη παραμονη στη χωρα κατα το ετος για το οπιο γινετε η φορ. δηλωση. σιγα να μη μπορει να παει διακοπες καποιος η για ταξιδι επαγγελματικο. αυτα δε στεκουν. προφανως μιλαμε για μεγαλες απουσιες οποτε δεν ρωταω καν αυτο γιατι ξερω πως αυτο το κριτηριο το εχει. Ξανα λεω οτι συμφωνα με τα φεκ που εχω βρει αλλα και απο υπατη αρμοστια προσφυγων νομιμη διαμονη στη χωρα ειναι και καποιος που εχει κανει αιτηση για ασυλο. συννομα ζει αιτων ασυλο στην ελλαδα με δικαιωμα εργασιας μαλιστα οσο εξεταζετε το ασυλο. Το θεμα ειναι αν αυτο αρκει η θελουν οριστικο τιτλο διαμονης να τον εχει επι 3ετια. Ε εφόσον είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς σημαίνει νόμιμη παραμονή, τότε ποια ακριβώς είναι η ερώτηση σου? 2
Napier Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 γιατι στην ελλαδα ζουμε και ουτε σιγουρος ειμαι. ειπα οτι συμφωνα με φεκ, υπατη κτλ αιτων ασυλο με τριπτυχο και με φορολογικες δηλωσεις σημαινει νομιμη διαμονη. Για πολιτογραφιση ομως αυτο μπορει να μην αρκει και να θελουν τελικο τιτλο διαμονης επι 3ετια. Αυτο ρωταω γιατι απο πουθενα δεν διευκρινιζετε στο σαιτ τους και ηδη 3 δικιγοροι μας γραφουν τωρα καμια βδομαδα.
fredd0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 αν πηρε αδεια παραμονης προσφυγα το 2018 πριν το 2018 πως τεκμηριωνει οτι ζουσε νομιμα στην Ελλαδα ? αυτο νομιζω πρεπει να σε απασχολει.
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Napier είπε γιατι στην ελλαδα ζουμε και ουτε σιγουρος ειμαι. ειπα οτι συμφωνα με φεκ, υπατη κτλ αιτων ασυλο με τριπτυχο και με φορολογικες δηλωσεις σημαινει νομιμη διαμονη. Για πολιτογραφιση ομως αυτο μπορει να μην αρκει και να θελουν τελικο τιτλο διαμονης επι 3ετια. Αυτο ρωταω γιατι απο πουθενα δεν διευκρινιζετε στο σαιτ τους και ηδη 3 δικιγοροι μας γραφουν τωρα καμια βδομαδα. Σου έχουμε απαντήσει ήδη, ρώτα δικηγόρο εξειδικευμένο σε τέτοια θέματα. Ή ίσως μπορεί να στο διευκρινίσει και η υπηρεσία που θα καταθέσετε την αίτηση πολιτογράφησης.
Napier Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) αυτο λεω οτι ζουσε νομιμα γιατι ηταν αιτων ασυλο. Καποιος που κανει αιτηση για ασυλο νομιμα παραμενει στη χωρα. Δεν ειναι παρανομος τουλαχιστον συμφωνα με υπατη αρμοστια κτλ. Αφου ΑΦΜ,ΑΜΚΑ, τραπεζικο λογαριασμο ειχε, ενοικιο στο ονομα του και δουλεια σε μεγαλη εταιρεια αλλα και εκανε κανονικα φορ. δηλωση. Αυτο να θεωρητε μη νομιμη παραμονη μου φαινεται παρατραβηγμενο απλα θελω να επιβεβεωσω πως το ενοουν για πολιτογραφιση για να μη τρεχω στο υπουργιο και πεφτω σε ασχετους υπαληλους. 6 λεπτά πριν, fredd0 είπε αν πηρε αδεια παραμονης προσφυγα το 2018 πριν το 2018 πως τεκμηριωνει οτι ζουσε νομιμα στην Ελλαδα ? αυτο νομιζω πρεπει να σε απασχολει. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από Napier
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα