iparou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Χαίρετε. Έχω 2 παλιούς (5ετίας) WD Green και ο ένας εξ' αυτών, σε τυχαίο έλεγχο που του έκανα μέσω SMART, έδειξε πάρα πολλά (~14000) bad sectors. Έτρεξα επίσης το Data Lifeguard Diagnostics της WD και τόσο στο σύντομο οσο και στο extended test σταματάει λέγοντας FAIL λόγω πολλών bad sectors. Αντιλαμβάνομαι ότι ο δίσκος μάλλον είναι στα τελευταία του αλλά ειλικρινά δεν έχει κανένα πρόβλημα ακόμη όσων αφορά στην λειτουργικότητά του. Τώρα του τρέχω ένα chkdsk /f /r /x και περιμένω να δω τι θα γίνει. Το extended (όχι quick) format που επιχείρησα μέσω windows σταμάτησε στο 30% περίπου λέγοντας ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει. Με το quick format ολα οκ και τον διαβάζουν/χρησιμοποιούν κανονικά τα windows χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, σε ένα Synology DS218+ που τον είχα, παρ' ότι το DSM αναγνώριζε τα πάρα πολλά bad sectors, μου τον έδειχνε ως healthy !?! To crystaldiskmark μου τον δείχνει με μήνυμα CAUTION. All in all, υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος/πρόγραμμα να βελτιώσω λίγο την κατάσταση του δίσκου μήπως καταφέρω να τον έχω για όσο αντέξει ακόμη στο Synology ως Basic για να μοιράζει τόρεντς και να καταγράφει κάμερες (δεδομένα που έτσι κι αλλιώς δεν με πειράζει να χαθούν ξαφνικά αν κρασάρει αιφνιδίως) ? Ευχαριστώ για την βοήθεια ! 1
isay Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Ο δισκος με τόσα προβληματα, το μονο που τον κανει κατάλληλο ειναι : ανταλλακτικά την πλακέτα για αλλο δισκο ανακύκλωση Δεν υπάρχει κάτι να το σώσεις ή να τον συμμαζέψεις. Ακομα και να καταφέρεις να απομονώσεις τα bad sectors ειναι θέμα ημερων να αυξάνονται εκθετικά ταbad sectors, οποτε ουτε τα torrents θα παιζουν, συν οτι ουτε για καταγραφη κάνει.
tz_aristotelis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Σώσε ΤΩΡΑ τα δεδομένα. Μετά κάνε ότι θελεις. Εμπειρικά πάντως είναι ακατάλληλος. 1
iparou Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) For reference, τα παραπάνω screenshots. Προφανώς και έχω σώσει Ο,ΤΙ είχε πάνω ο σκληρός. Εξάλλου, τα σημαντικά δεδομένα τα έχω πάντα σε online encrypted backup. Εξαιρετικά περίεργο πάντως που ο δίσκος δουλεύει απολύτως φυσιολογικά. Ενδεχομένως να είναι μήνες (ή και χρόνια ?) έτσι. Τυχαία έκανα ένα smart test και είδα το πρόβλημα αλλιώς προφανώς κάποια στιγμή θα έσκαγε και θα έχανα τα πάντα. Από εδώ και στο εξής έχω προγραμματίσει αυτόματο SMART test στο synology κάθε μήνα και αποστολή των αποτελεσμάτω στο mail μου. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από iparou
panos0100 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Είχε ένας φίλος κάποτε καινούριο seagate barracuda δίσκο ο οποίος ήτανε στο 0% η ζωή του, και παρόλα αυτά λειτουργούσε φυσικά μετά από ένα χρόνο τον πήγε πίσω στο πλαίσιο και έγινε αλλαγή, άλλα με κάνει και μένα εντύπωση, με χιλιάδες bad sectors ο δίσκος να λειτουργεί και άλλοι δίσκοι με 98% ζωή να τα <<παιζουν>>
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, iparou είπε For reference, τα παραπάνω screenshots. Προφανώς και έχω σώσει Ο,ΤΙ είχε πάνω ο σκληρός. Εξάλλου, τα σημαντικά δεδομένα τα έχω πάντα σε online encrypted backup. Εξαιρετικά περίεργο πάντως που ο δίσκος δουλεύει απολύτως φυσιολογικά. Ενδεχομένως να είναι μήνες (ή και χρόνια ?) έτσι. Τυχαία έκανα ένα smart test και είδα το πρόβλημα αλλιώς προφανώς κάποια στιγμή θα έσκαγε και θα έχανα τα πάντα. Από εδώ και στο εξής έχω προγραμματίσει αυτόματο SMART test στο synology κάθε μήνα και αποστολή των αποτελεσμάτω στο mail μου. To πιο χρήσιμο που μπορείς να κάνεις με έναν τέτοιο δίσκο είναι one time backup. Του βάζεις αντίγραφα απο τα πιο σημαντικά σου αρχεία, φωτογραφίες παιδιών, γάμου, βίντεο κτλ κτλ. και τον πετάς σε ένα συρτάρι. Αν χαλάσουν και τα 4 πχ προηγούμενα backups σου, έχεις και μια 5η επιλογή. 3
iparou Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Οκ, αντιληπτόν. Παρ' όλα αυτά, μόλις ολοκλήρωσα και το chkdsk το οποίο δεν έβγαλε ΚΑΝΕΝΑ σφάλμα (παρ' ότι τα CrystalDiskInfo και το tool της WD εξακολουθούν να δείχνουν ότι και πρίν δηλ. πολλά bad sectors). Πώς κι έτσι ?
Innersense Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μου έχει ανέβει η πίεση. Έχετε φαγωθεί εδώ μέσα να προτείνετε όλοι τους Western Digital ως πιο αξιόπιστους. Εξού λοιπόν και είχα στήσει Synology με έναν WD Red 4Tb στα δυο χρόνια αποφασίζει να μη ξεκινάει το Synology. Βρε καλό μου βρε, βρε χρυσό μου τι συμβαίνει; Μιας και ήταν Backup τα σβήνω όλα και το ξανασετάρω. Ενώ υποτίθεται ολοκληρώνει την διαδικασία κατεβάσματος και εγκατάστασης του DSM με τα partitions του κλπ, όταν περνάνε τα 10 λεπτά του restart ξεκινάει και πάει να κάνει migrate! WTF!!! Τον βάζω πάνω σε pc δεύτερο σκληρό, τον φορμάρουν μια χαρά τα Windows. Τον τσεκάρω με το WD Lifeguard και ενώ στο Smart έχει Πράσινο PASS πάω να τρέξω το EXTENDED TEXT και πάρτα! ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ το τεστ από τα πολλά Bad Sectors όπως και του TS @iparou Αυτό που με ενοχλεί τώρα είναι ότι ο δίσκος δουλεύει, δε μπορώ να τον χρησιμοποιήσω με το Synology γιατί κάνει looping σε κάθε restart ξανά migrate και το σύστημα δεν ανοίγει ποτέ. Τι εγγύηση έχουν αυτοί; Αν ψάξω απόδειξη θα τον δεχτούν πίσω; Πως θα αποδείξεις ότι έχει bad sectors; Θα πρέπει να βρεις τεχνικό στο κατάστημα να κάτσει να στον σκανάρει; Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από Innersense 1
stelios.s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, iparou είπε Εξαιρετικά περίεργο πάντως που ο δίσκος δουλεύει απολύτως φυσιολογικά. Ενδεχομένως να είναι μήνες (ή και χρόνια ?) έτσι. Τυχαία έκανα ένα smart test και είδα το πρόβλημα αλλιώς προφανώς κάποια στιγμή θα έσκαγε και θα έχανα τα πάντα. Από εδώ και στο εξής έχω προγραμματίσει αυτόματο SMART test στο synology κάθε μήνα και αποστολή των αποτελεσμάτω στο mail μου. Καλά έκανες απλά να έχεις στο νου σου πως τα smart test ειναι reactive και όχι proactive. Δεν θα σου πει δηλαδη οτι ο δίσκος ειναι στα τελευταια του πριν δεις μονος σου τα τελευταια του. Αυτά όσον αφορα το Synology. Όσον αφορά τον δισκο, εχω απο το 2014 εναν ΑΡΙΣΤΟ wd green στα 4tb με 24.000 ωρες στην πλάτη του και λογικα θα τον καδράρω με μεταλλιο οταν τα παιξει. Και δεν είχα χασει δίσκο ποτέ εκτός από τους τελευταιους 5 μηνες που έχασα σχεδον απανωτά τρεις wd red 4tb (πάλι καλα εντός εγγύησης) οι οποιοι εδειχναν normal και healthy και τα παίξανε κατα την διαδικασια parity check consistency σε raid-5. Κατα την αποψη και την εμπειρία μου δισκος που χρησιμοποιείται σαν αποθηκη με όχι συχνά writes δεν θα σου βγαλει προβλημα τόσο εύκολα. 28 λεπτά πριν, Innersense είπε Μου έχει ανέβει η πίεση. Έχετε φαγωθεί εδώ μέσα να προτείνετε όλοι τους Western Digital ως πιο αξιόπιστους. Εξού λοιπόν και είχα στήσει Synology με έναν WD Red 4Tb στα δυο χρόνια αποφασίζει να μη ξεκινάει το Synology. Βρε καλό μου βρε, βρε χρυσό μου τι συμβαίνει; Μιας και ήταν Backup τα σβήνω όλα και το ξανασετάρω. Ενώ υποτίθεται ολοκληρώνει την διαδικασία κατεβάσματος και εγκατάστασης του DSM με τα partitions του κλπ, όταν περνάνε τα 10 λεπτά του restart ξεκινάει και πάει να κάνει migrate! WTF!!! Τον βάζω πάνω σε pc δεύτερο σκληρό, τον φορμάρουν μια χαρά τα Windows. Τον τσεκάρω με το WD Lifeguard και ενώ στο Smart έχει Πράσινο PASS πάω να τρέξω το EXTENDED TEXT και πάρτα! ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ το τεστ από τα πολλά Bad Sectors όπως και του TS @iparou Αυτό που με ενοχλεί τώρα είναι ότι ο δίσκος δουλεύει, δε μπορώ να τον χρησιμοποιήσω με το Synology γιατί κάνει looping σε κάθε restart ξανά migrate και το σύστημα δεν ανοίγει ποτέ. Τι εγγύηση έχουν αυτοί; Αν ψάξω απόδειξη θα τον δεχτούν πίσω; Πως θα αποδείξεις ότι έχει bad sectors; Θα πρέπει να βρεις τεχνικό στο κατάστημα να κάτσει να στον σκανάρει; Θα βρεις την αποδειξη, εαν σε καλυπτει η εγγυηση θα τον πας πισω και θα τους πεις ακριβως αυτα που εγραψες εδω. "Εχει bad sectors και το Lifeguard δεν τελειωνει το extended check". Με τα ιδια εργαλεια θα τον τσεκαρουν και αυτοι. Tο Lifeguard ειναι το επισημο tool της WD. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από stelios.s 1
Innersense Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, stelios.s είπε Θα βρεις την αποδειξη, εαν σε καλυπτει η εγγυηση θα τον πας πισω και θα τους πεις ακριβως αυτα που εγραψες εδω. "Εχει bad sectors και το Lifeguard δεν τελειωνει το extended check". Με τα ιδια εργαλεια θα τον τσεκαρουν και αυτοι. Tο Lifeguard ειναι το επισημο tool της WD. Φίλε έκατσα τώρα και το έψαξα και έπεσα έξω. Τραγικό... Αγορά 9/2/2016 Γράφει πάνω στην απόδειξη για τον HD Red 4TB for NAS WD40EFRX εγγύηση 3 έτη! Όπως καταλαβαίνετε με σημερινή ημερομηνία 3/7/2019 βρισκόμαστε στα 3 έτη και 4 μήνες... Καλά οι Red που είναι υποτίθεται τέρατα αξιοπιστίας δεν είχαν 5 χρόνια εγγύηση; Απαράδεκτα πράγματα...
stelios.s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Innersense είπε Φίλε έκατσα τώρα και το έψαξα και έπεσα έξω. Τραγικό... Αγορά 9/2/2016 Γράφει πάνω στην απόδειξη για τον HD Red 4TB for NAS WD40EFRX εγγύηση 3 έτη! Όπως καταλαβαίνετε με σημερινή ημερομηνία 3/7/2019 βρισκόμαστε στα 3 έτη και 4 μήνες... Καλά οι Red που είναι υποτίθεται τέρατα αξιοπιστίας δεν είχαν 5 χρόνια εγγύηση; Απαράδεκτα πράγματα... Οι red pro εχουν 5ετή εγγυηση. Οι απλοί οι red 3. Κανε τον κοπο και πηγαινε τον πίσω δεν χάνεις κάτι, μπορεί να στον αλλάξουν κι ας είσαι εκτός 4 μήνες. Υ.Γ. Τρεις τέτοιους έχασα και εγώ. Μάλλον δεν θα τους ξαναπροτιμήσω. Ήδη τον έναν τον αντικατέστησα με red pro με 5ετη εγγύηση. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από stelios.s
Innersense Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, stelios.s είπε Οι red pro εχουν 5ετή εγγυηση. Οι απλοί οι red 3. Κανε τον κοπο και πηγαινε τον πίσω δεν χάνεις κάτι, μπορεί να στον αλλάξουν κι ας είσαι εκτός 4 μήνες. Είμαι έτοιμος να κατεβάσω καντήλια για την Western Digital, το χω...
stelios.s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, Innersense είπε Είμαι έτοιμος να κατεβάσω καντήλια για την Western Digital, το χω... Απο την μία βλεπεις δίσκο των 180 ευρω (τότε) να κακαρώνει στα 3 χρόνια. και απο την άλλη βλέπεις δίσκο κατα πολλούς προβληματικό (green) των 140 ευρω (τότε) με την ίδια χρήση (storage, raid-5) να παίζει μπαλάρα ακάθεκτος. Τι να πεις, ειναι σαν το τζοκερ. Κι αν σου κατσει..
Mr_Terror Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Το εχω ξαναπει και αλλη φορα.Ειναι και λιγο λαχειο οι δισκοι.Αγορα wd black 1TB απο eshop με μηδενικη χρηση, και βγαζει bad sectors.Το καταστημα μου τον αλλαζει με αλλον που ηταν εντελως πεθαμενος.Ξανα πισω για αλλαγη.Ευτυχως ο 3ος αντεχει ακομα και σημερα.
Innersense Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, stelios.s είπε Απο την μία βλεπεις δίσκο των 180 ευρω (τότε) να κακαρώνει στα 3 χρόνια. και απο την άλλη βλέπεις δίσκο κατα πολλούς προβληματικό (green) των 140 ευρω (τότε) με την ίδια χρήση (storage, raid-5) να παίζει μπαλάρα ακάθεκτος. Τι να πεις, ειναι σαν το τζοκερ. Κι αν σου κατσει.. 158.53€ χωρίς ΦΠΑ, 196.58€ με ΦΠΑ πληρωμένος παρακαλώ (@$%&&^$%&%*$ καθόλου κόσμια Γαλλικά)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα