najinblue3 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, AgnwstosY είπε Εγώ πάντως ξέρω ότι στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά εκτός από βαθμό πτυχίου σημαντικό ρόλο παίζει και τι να έχεις τελειώσει ένα αναγνωρισμένο πανεπιστημιο η ένα πανεπιστήμιο που τέλος παντων θεωρείται από τα καλύτερα στη χώρα σου για συγκεκριμένο αντικείμενο.Δηλαδη αν έπρεπε να επιλέξουν δύο υποψηφίους με ίδια βιογραφικά και βαθμούς πτυχίου αλλά από διαφορετικά ιδρύματα πχ ΕΜΠ/Παδα ξέρω γω θα προτιμούσαν τον πρώτο και ακούγεται και λογικο μεταξύ μας.Το ίδιο ισχύει και για άλλες σχολές ιατρική κλπ. Εγω μιλαω για ξεκαθαρα για το αντικειμενο(Πληροφορικη), δε ξερω τι παιζει με Ιατρικες για να μην παρεξηγηθω. Μιλαω ξεκαθαρα απο προσωπικη εμπειρια και για συγκεκριμενο πεδιο
Aggeluska Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 7 hours ago, AgnwstosY said: Εγώ πάντως ξέρω ότι στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά εκτός από βαθμό πτυχίου σημαντικό ρόλο παίζει και τι να έχεις τελειώσει ένα αναγνωρισμένο πανεπιστημιο η ένα πανεπιστήμιο που τέλος παντων θεωρείται από τα καλύτερα στη χώρα σου για συγκεκριμένο αντικείμενο.Δηλαδη αν έπρεπε να επιλέξουν δύο υποψηφίους με ίδια βιογραφικά και βαθμούς πτυχίου αλλά από διαφορετικά ιδρύματα πχ ΕΜΠ/Παδα ξέρω γω θα προτιμούσαν τον πρώτο και ακούγεται και λογικο μεταξύ μας.Το ίδιο ισχύει και για άλλες σχολές ιατρική κλπ. Εξαρτάται που δείχνεις το πτυχίο σου. Αν θες να βρεις μια δουλειά σαν προγραμματιστής ή κάτι παρεμφερές τότε δεν τους νοιάζει από ποιο ΑΕΙ πληροφορικής της Ελλάδας έρχεσαι. Αν θες να πας να κάνεις κανα διδακτορικο τότε σίγουρο το κοιτάνε. Αλλά μιλάμε για δύο σχολές που είναι οι τοπ δύο στην Ελλάδα για πληροφορική. Οπότε λίγη σημασία έχει.
AgnwstosY Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Aggeluska είπε Εξαρτάται που δείχνεις το πτυχίο σου. Αν θες να βρεις μια δουλειά σαν προγραμματιστής ή κάτι παρεμφερές τότε δεν τους νοιάζει από ποιο ΑΕΙ πληροφορικής της Ελλάδας έρχεσαι. Αν θες να πας να κάνεις κανα διδακτορικο τότε σίγουρο το κοιτάνε. Αλλά μιλάμε για δύο σχολές που είναι οι τοπ δύο στην Ελλάδα για πληροφορική. Οπότε λίγη σημασία έχει. Εγώ αναφέρομαι στα μεταπτυχιακά (και κάτ επέκταση διαδακτορικα) κυρίως όπου σίγουρα αποτελεί κριτήριο το πανεπιστήμιο αποφοίτησης.Δηλαδη εγώ που είμαι στην ιατρική Πάτρας αυτή τη στιγμή όταν υποβάλλω βιογραφικό σε κάποιο πανεπιστήμιο εξωτερικού κυρίως μαζί με ένα αλλο υποψήφιο ιατρικής Αθηνών δεν θα επιλέγω από το πανεπιστήμιο αλλά θα επιλεγεί εκείνος από την Αθήνα αν υποθετικά είχαμε ίδιο βαθμό πτυχιου ( η ακόμη και αν είχα ελαφρώς καλύτερο) και όμοια βιογραφικά. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2019 από AgnwstosY
Papakaliati Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, AgnwstosY είπε Εγώ αναφέρομαι στα μεταπτυχιακά (και κάτ επέκταση διαδακτορικα) κυρίως όπου σίγουρα αποτελεί κριτήριο το πανεπιστήμιο αποφοίτησης.Δηλαδη εγώ που είμαι στην ιατρική Πάτρας αυτή τη στιγμή όταν υποβάλλω βιογραφικό σε κάποιο πανεπιστήμιο εξωτερικού κυρίως μαζί με ένα αλλο υποψήφιο ιατρικής Αθηνών δεν θα επιλέγω από το πανεπιστήμιο αλλά θα επιλεγεί εκείνος από την Αθήνα αν υποθετικά είχαμε ίδιο βαθμό πτυχιου ( η ακόμη και αν είχα ελαφρώς καλύτερο) και όμοια βιογραφικά. Συγνωμη, αλλα αμα μιλουσαμε να ειχε τελειωσει ο ενας απο το Χαρβαρντ, και ο αλλος απο της Πατρας τοτε ναι, φυσικα. Αλλα τωρα, μεταξυ Αθηνας και Πατρας, το ιδιο πραγμα ειναι. Αμα εχουνε ακρυβως τον ιδιο βαθμο, αλλα πραγματα θα μετρησουνε, οπως πιο motivation letter θα κανει εντυπωση, ποιος εχει συστατικες κτλ κτλ. Τα 2-3 μεγαλυτερα πανεπιστημια της Ελλαδας, την ιδια βαρυτητα εχουνε, η τουλαχιστον τοσο παρομοια, που κανενα δεν εχει εμφανως μεγαλυτερη βαρυτητα λογο ονοματος. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2019 από Papakaliati
Feasao Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2020 Στις 1/9/2019 στις 1:17 ΜΜ, alan2 είπε Και αν παει για διδακτορικο στο εξωτερικο ;απο το εμπ θα εχει ηδη το μεταπτυχιακο. ας κρινει ο TS τι αρεσει καλυτερα στον ιδιο. και στο ceid το ιδιο ....Απλα εχει σημασια καθαρα αν θελει περισσοτερο προγραμματισμο η γενικα γνωστης ηλεκτρολογου .... Οι ημμυ δεν κατεχουν τοσες γνωσεις Η/Υ οταν βγαινουν εκτος και αν δοθλεψουν πολυ πανω σε αυτο επειτα
QuantumWanderer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Άλλο Electrical Engineering, άλλο Computer Engineering. To Computer Engineering πάει πολύ βαθύτερα σε ένα στενότερο εύρος αντικειμένου. Το οποίο σημαίνει ότι ειδικά για αυτά που μπορείς να κάνεις μετά, είσαι πιο γνώστης, αλλά αν επιχειρήσεις να πας σε παράπλευρα αντικείμενα του Electrical Engineering, έχεις έλλειψη βασικότατων αντιλήψεων και δεν πας πουθενά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα